cele 10 porunci (2)
Raspunsuri - Pagina 9
patou spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crinuta Si inca n-ai raspuns la intrebarea in ce religie este Isus considerat mic in timp ce Fecioara Maria este mare? Crinuta si minunea ei Fara Dumnezeu nimic nu e. Cine se increde in sine, cade rau! www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen |
stii la ce religii ma refer si unde Isus este reprezentat un nou nascut in bratele fecioarei Maria sau daca nu, mort pe cruce.
crinuta spune:
Daca stiam la ce te referi nu intrebam.
Deci negi faptul ca Isus a fost copil, sau ca trupul SAU a murit?
Cu ce II diminueaza asta din DIVINITATE, MARETIE?
Da, atat de mult a iubit Dumnezeu lumea incat ni L-a dat pe Fiul SAU. Isus, s-a intrupat, a luat pacatele intregii omeniri asupra SA, a acceptat sa fie crucificat, si asta IL FACE MIC?
No comment pt felul in care interpretezi...., e mai mult decat ciudat.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen
patou spune:
Crinuta, nu neg faptul ca Isus a fost copil. Doar ca acum e asezat la dreapta Tatalui si toata puterea in cer si pe pamant ii apartine.
patou spune:
este extrem de ofensatoare atitudinea anti Maria, Cea Careia Dumnezeu i-a incredinta aceasta unica misiune, Cea Care a fost Co- Mantuitoare, ca va place sau nu. |
eu consider ofensator la adresa lui Isus faptul de a o considera pe Maria co-Mantuitoare. Maria nu a murit pentru noi. Biblia nu o numeste niciodata co-mantuitoare, nici imaculata conceptie. Doar biserica catolica o numeste asa. Nu avem dreptul sa ne facem din ea un idol caruia sa ne inchinam. e impotriva legilor lui Dumnezeu.
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui Katya Da,realizez si eu acuma,vazind materialul pus de patou si reflectind la ce s-a scris pe-aici,ca daca ortodocsii "se dau mari"fata de celelalte culte,in schimb (neo)protestantii nu fac asta,ei zic ca nu se cred ei cei mai cei,ca ei sint toleranti,respecta pe toti etc,in schimb,daca nu arata cit de buni sint ei,arata cit de "gresiti"(si v-am zis si armele,pardon,argumentele:moaste,sfinti etc) sint altii.Acuma-mi explic de ce de ex Michelle stie f bine ce-i "gresit" la ortodocsi,dar pare a nu sti mai nimic din celelalte dogme.Bag seama ca probabil,pt a atrage credinciosi,tactica NP o fi sa arati ca ailalti sint in eroare si ei pe drumul bun.Si daca iesi cu moastele inainte e mai mult ca sigur ca ateul sau slabul in credinta,nehotaritul,sa fie convins ca omul care-i vb despre asta are dreptate. |
Katya,
nu inteleg sensul mesajului tau si nici valoarea lui.
daca implici faptul ca eu vreau sa atrag adepti la cultul...religia sau cum vrei sa o numesti , la care fac eu parte , te inseli.
Nu ma intereseaza decat sa-i ajut pe cei necredinciosi sa citeasca Biblia, sa isi dea seama de viata care o duc ca nu e placuta lui Dumenzeu,sa le spun de existenta lui Dumenzeu si a unui mantuitor...etc
Nu ma intereseaza in ce categorie religioasa intra atita timp cat urmeaza calea buna:Isus.
Daca vorbesc mai mult de ortodoxi si catolici, este nu ca am ceva cu aceste religii, doar ca pe acest forum sunt mai multi membrii ai acestor religii si am studiat un pic mai mult despre acestea decat de restul...atit.
pot sa spun si despre mormoni, iehovisti... ca nu vor intra in Rai...nu ca am spus eu asta...dar Biblia spune.
Asa cum scrie negru pe alb ca nici homosexualii, mincinosii,vrajitorii, hotii...nici ei nu vor ajunge in Rai.
Nici musulmanii, nici budistii...pentru ca nu cred in Isus.
Dar nu am scris astea cu rautate ca sa fac o lista, sau sa arat cu degetul ...ca uite Michelle stie cine ajunge in Rai si cine nu.
Dar pentru ca unii care fac parte din aceste categorii, mentionate de Dumnezeu de fapt nu de Michelle, aceste persoane poate habar nu au.
Mesajele mele,majoritatea, nu sunt pentru credinciosii crestini din alte religii...sutne pentru atei si necredinciosi, care sper sa citesca la sufletul credintei.
Despre impartasanie am spus, ca avem si noi acest ritual o data pe luna. Dar Crinuta, respectiv biserica catolica ar zice ca pastorii nostri nu sunt unsi, si astfel impartasania nu e valabila.
Ma bucur ca poate e valabila la femei care sunt gravide si pacatuiesc cu buna stiinta zilnic...absolvite fiind de biserica.
Daca vreti putem deschide subiecte despre alte culte religioase sau dogme si sa discutam pe larg acolo.
michelle
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui crinuta convingerea mea intima este ca diferentele intre ortodocsi/catolici-protestanti sunt de o natura mult mai profunda. Eu nu cred ca ne inchinam aceluiasi Isus. (2 Corinteni11:4) Unii un micut Isus, cu o mama atotputernica, iar altii au un Isus atotputernic, atat de atotputernic incat Ioan discipolul sau, care la un moment dat statea "razemat pe pieptul lui Isus" (Ioan 13:25, Ioan 21:20) cand L-a intalnit in toata gloria sa a «a cazut la picioarele lui ca mort» (apocalipsa 1:17) doar parerea mea, fara nici o pretentie. Eu nu am apucat sa citesc ultimele pagini din primul capitol astfel incat abia acum am vazut ce ai scris. As vrea sa imi spui concret in care religie Isus este prezentat ca fiind micut, in timp ce Mama SA este atotputernica? Nu te supara, una e sa nu cunosti, sa nu intelegi, dar atunci intrebi, si alta e sa faci astfel de afirmatii grave, nefondate. Deci astept sa imi demonstrezi afirmatia ta pe care eu o consider extrem de grava si ofensatoare la adresa lui Isus. 1) nu exista mai multi Isusi, exista un singur Mesia. Ca tu crezi altceva, it is your option 2) este extrem de ofensatoare atitudinea anti Maria, Cea Careia Dumnezeu i-a incredinta aceasta unica misiune, Cea Care a fost Co- Mantuitoare, ca va place sau nu. Dumnezeu nu putea alege orice fiinta, cine ar fi putut avea onoarea de a-L purta in pantece si a-L creste pe Mantuitor? Oare Fecioara Maria nu isi merita locul de cinste? Ba da, si inca din plin. Ea a fost ridicata cu trup si suflet la cer, ea mijloceste non stop pentru tine, pentru mine si alti pacatosi ca noi, Ea face ce tu nici nu stii, dar vei afla intr-o zi. Nu este Dumnezeu si nimeni nu afirma asta, dar este mai presus de orice sfant, arhanghel, etc si a O atace pe Fecioara Maria= a Il ataca pe Dumnezeu! Noi o cinstim si o vom cinsti mereu, cu mult devotament! In alta ordine de idei, de unde reiese un Isus micut? Nu cumva ai citit pe undeva de copilaria spirituala si faci confuzii? Nici ortodocsii, nici catolicii nu fac aceasta inversare de care pomenesti, dar stim sa o cinstim pe Fecioara Maria. E ca si cum cineva ar afirma ca te iubeste pe tine dar de mama ta nu vrea sa stie nimic. Cum te-ai simti tu? Cunosti tu legatura dintre inimile lui Isus si a Mariei? Stii faptul ca diavolul se teme de Ea cumplit si nu suporta sa ii auda pronuntat numele? Si stii de ce? Cunosti ceva despre aparitiile EI? Cine va strivi capul sarpelui? Ai idee? Crinuta si minunea ei Fara Dumnezeu nimic nu e. Cine se increde in sine, cade rau! www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen |
Maria a fost si ea o sfinta datorita jerfei lui Isus.Ea s-a mantuit prin Isus.
Maria a fost aleasa de Dumnezeu nu ca era singura fecioara din zona, dar pentru ca ea trebuia sa mai implineasca si alte cerinte, cum ar fi: sa fie din neamul lui David si tot ea sa se casatoreasca cu Iosif care si el era din neamul lui David.
Asta e foarte important. Prin asta se demonstra ca Isus- fiu lui Dumenzeu, pe pamant era din semintia lui David.
Astfel mama si tatal pamantesc ai lui Ius erau din neamul lui David.
Deci, parerea mea e ca nu multe alte femei intruneau aceste cerinte sa implineasca profetiile.
michelle
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui crinuta Fals, n-a avut niciun copil in afara lui Isus, ea a fost mereu fecioara!!!!!!!!! Daca ai o problema cu statutul EI, intreaba-L pe Dumnezeu de ce una si alta. Iti repet, rolul EI este imens. Nicio alta persoana nu s-a nascut fara pacatul stramosesc, ca sa nu mai vorbim despre faptul ca n-a cunoscut moartea, deci asta e dovada suprema ca locul EI in cer este special! Crinuta si minunea ei Fara Dumnezeu nimic nu e. Cine se increde in sine, cade rau! www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen |
Nu e fals si asta cel putin pentru mine nu-i stirbeste din maretie. Pentru mine a aceeasi mama Domnului Isus, indiferent ca a fost sau nu fecioara dupa nasterea Lui.
O spun cu mare respect dar fara veneratie ca sunt sigura ca in modestia ei cu care s-a trait viata nu ar fi fost de acord sa fie mai venerata decat Isus.
Se spune clar ca a avut frati si surori. Apostolul Iacov a fost chiar fratele lui Isus.
Crinuta in limbile de baza in care s-au scris NT si mai ales in limba evreica este un cuvint pentru frate(de credinta) si frate ca legatura de familie si alt cuvint chiar pentru frate vitreg.
Studiaza sa vezi cum au fost aceste cuvinte folosite referitor la numele care spun ca au fost fratii lui Isus.
michelle
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui Katya Despre chipul cioplit cred exact ca si Crinuta si ca mamabear.Atit vitel de aur cit si alti zei inventati si plamaditi de om(v. ex la hindusi),cit si idoli metaforici citati deja. Explicati-mi si mie atunci fetele protestante,daca aveti ce aveti cu icoanele,de ce totusi pe pliantele pe care le distribuie fratii vostri de credinta pe strada,se gasesc totusi chipuri cu "Isusi" care mai de care mai frumosi si mai muschiulosi de parca ar face reclama la sali de fitness sau de parca ar fi actori,caci oricum zimbesc mereu,n-au niciodata vreo coroana de spini. |
Dar nu ne inchinam la pliante si nici nu le inramam.
Ma abtin sa fac o remarca ca raspuns la ce ai spus referitor la chipul lui Isus ca reclama la sali fitness...atita timp cat nu e adevarat.
michelle
cortexia spune:
citat din mesajul lui michelle-usa Maria a fost si ea o sfinta datorita jerfei lui Isus.Ea s-a mantuit prin Isus. Maria a fost aleasa de Dumnezeu nu ca era singura fecioara din zona, dar pentru ca ea trebuia sa mai implineasca si alte cerinte, cum ar fi: sa fie din neamul lui David si tot ea sa se casatoreasca cu Iosif care si el era din neamul lui David. Asta e foarte important. Prin asta se demonstra ca Isus- fiu lui Dumenzeu, pe pamant era din semintia lui David. Astfel mama si tatal pamantesc ai lui Ius erau din neamul lui David. Deci, parerea mea e ca nu multe alte femei intruneau aceste cerinte sa implineasca profetiile. michelle |
A fost aleasa de Dumnezeu, dar ea a incuviintat a-L primi pe Hristos ; maretia ei consta in smerenia acceptarii acestei sarcini.
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui cortexia ..Adica inteleg ca incalca porunca respectiva. Si? Cu ce va afecteaza? |
Pai ma afecteaza sa vad lumea bolnava cum se calca in picioare sa sarute moastele nu stiu carui sfint. Pe tine nu te afecteaza asta?
Cand ar putea sa stea bine acasa, sa se roage direct lui Dumenzeu si lui Isus.
Ma doare cand vad lumea ca in loc sa citeasca Cuvintul se duc la biserica asculta o slujba din care inteleg sau nu ce se vorbeste. Nu ca zic sa nu se duca, e foarte bine dar de atitea ori e o galagie acolo, toata lumea vorbeste cu toata lumea...ori preotul spune slujba incit lume anu-l intelege. Nu o luati ca un fel de critica, cu durere spun ce am remarcat in bisericile frecventate de mine.
Ma doare cand vad lume saraca din putinul lor dau la biserica la inmormantare, botez ori cununie...
Ma doare cand vad tineri traind in pacat si nu se casatoresc ca li se cer bani.
Ma doare cand preotul nu spune clar, incat sa fie inteles de toata lumea...ca singura cale sa fi mantuit este credinta in Isus nu ca te duci la biserica, aprinzi luminari, te spovedesti(dar nu marturiseti pacatele cum ar trebui)si continui restul saptamanii, injurind, mintind...furind, pizmuind etc.
Ma doare cand stiu ca lumea tine in casa Biblia doar de frumusete...neatinsa, in loc sa fie tocita si uzata de at a fost citita.
Ma doare si sunt profund afectata cand vad asa zisi "crestini" care incalca voit poruncile date de Dumnezeu si care fac de ras numele de crestin care ei il flutura si spun ca il au.
Dar asta sunt eu...
michelle