cele 10 porunci (2)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui cortexia

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Maria a fost si ea o sfinta datorita jerfei lui Isus.Ea s-a mantuit prin Isus.

Maria a fost aleasa de Dumnezeu nu ca era singura fecioara din zona, dar pentru ca ea trebuia sa mai implineasca si alte cerinte, cum ar fi: sa fie din neamul lui David si tot ea sa se casatoreasca cu Iosif care si el era din neamul lui David.
Asta e foarte important. Prin asta se demonstra ca Isus- fiu lui Dumenzeu, pe pamant era din semintia lui David.

Astfel mama si tatal pamantesc ai lui Ius erau din neamul lui David.

Deci, parerea mea e ca nu multe alte femei intruneau aceste cerinte sa implineasca profetiile.

michelle

A fost aleasa de Dumnezeu, dar ea a incuviintat a-L primi pe Hristos ; maretia ei consta in smerenia acceptarii acestei sarcini.

A fost aleasa de Dumnezeu si a incuvintat sa-l primeasca pe Isus. Oare nu noi toti crestinii suntem deja alesi de Dumenzeu si de noi depinde daca il primim? Si noi trebuie sa primim si cred ca primim cu smerenie orice e de la Dumnezeu .
E vorba de idee in sine.
Maretia consta in faptul ca Dumnezeu se uita la noi toti...pacatosi asa cum suntem.
Crezi ca Maria nu a avut pacate? Da si ...personal nu ma intereseaza ma bucur de orice crestin si suflet care e salvat.
Puteti sa o venerati dar sa nu fie cumva o risipire de energie cand venerezi creatia si nu creatorul. Gindeste-te bine sa nu interpretezi gresit ce am spus.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Rolul Ei a fost/este urias. EA a fost aleasa de Dumnezeu cu un anumit scop, prin acceptul EI si-a adus contributia la actul mantuirii.

Si da, a fost fara de prihana. Care dintre noi putem afirma asta?
Este deasupra tuturor sfintilor.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Eu inteleg ce este cu idolii pe care ii poate avea fiecare om si ce-i cu prioritatile.
Dar porunca pomeneste clar si despre chipuri cioplite in fata carora sa te inchini (in traducerea ta: "sa nu-ti faci chip cioplit ca sa te inchini lui.").
Partea asta la ce se refera?

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Eu cred ca in sinea ta ai inteles la ce se refera
Mentionez ca si parerea mea este exact, ce scrie, la asta se refera...fara alte interpretari.
Chip cioplit e chip cioplit...stim cite de astea sunt in temple si biserici.sim ca lumea se duce si se prosterneazase inchina la ele prin plecaciuni, aprind luminari, se roaga, si chiar se asteapta sa faca miracole.
Sunt idoli care se vad si idoli care nu se vad fizic

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortexia spune:

"Cine a nimicit idolii din Balcani? Cine a desertat Atena si Roma de multimea statuilor si templelor? Cine i-a doborat pe Jupiter si pe Diana din Efes si pe Astarte din Babilon si pe Isis din Egipt? Cine l-a dat jos pe Perun de pe colina din Kiev si 1-a aruncat in Nipru? Cine a curatit de idoli Asia Mica, Africa de Nord si intreaga Europa? Cumva noii sectanti, sau Marea Biserica a lui Hristos, care in lupta crunta impotriva inchinarii la idoli a dat milioane de jertfe omenesti si a umplut calendarul sau cu numele mucenicilor pentru credinta in singurul Dumnezeu adevarat? Secta lor nu are nici macar un mucenic pentru credinta lui Hristos. Nici nu a nimicit macar un idol in toata lumea, indeobste, ei nu au nici un calendar crestin. Si daca l-ar avea, nu l-ar putea alcatui din sfintii lor, ci din pamfletistii si brosuristii lor.

Daca ii doare de lupta cu inchinarea la idoli, ce cauta in Balcani, unde idolii paganesti si-au aflat adapost numai in muzee? Daca le arde inima de ravna impotriva idolilor, de ce nu merg in Asia larga si in Africa, si intre pieile rosii americane, unde paganismul este, din pacate, la putere si astazi la fel ca acum o mie de ani?

Negresit, nu merg in acele tinuturi fiindca acolo viata unui misionar este in pericol."

(sursa: http://www.moldovacrestina.info/2009/12/din-scrisorile-misionare-ale-sfantului-nicolae-velimirovici-1880-1956/)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui patou

Citat:
este extrem de ofensatoare atitudinea anti Maria, Cea Careia Dumnezeu i-a incredinta aceasta unica misiune, Cea Care a fost Co- Mantuitoare, ca va place sau nu.

eu consider ofensator la adresa lui Isus faptul de a o considera pe Maria co-Mantuitoare. Maria nu a murit pentru noi. Biblia nu o numeste niciodata co-mantuitoare, nici imaculata conceptie. Doar biserica catolica o numeste asa. Nu avem dreptul sa ne facem din ea un idol caruia sa ne inchinam. e impotriva legilor lui Dumnezeu.

In Biblie nu gasesti o multime de termeni, asta nu demonstreaza nimic. Biblia nu a fost dictata de Dumnezeu, am mai spus ca inspiratia Duhului Sfant nu s-a limitat la Biblie.

Biserica are puterea de a declara adevaruri de credinta, adevaruri stabilite sub inspiratia Duhului Sfant.

Nu uita ca si Gabriel a salutat-o "cea plina de har", iar Ea in rugaciunea Magnificat spune ca o vor ferici toate neamurile.
Oricum, a discuta cu un protestant despre Fecioara Maria este inutil.

www.pasipecaleacredintei.wordpress.com" target="_blank">pe cont propriu

Crinuta si minunea ei

www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui patou

Crinuta, nu neg faptul ca Isus a fost copil. Doar ca acum e asezat la dreapta Tatalui si toata puterea in cer si pe pamant ii apartine.

www.pasipecaleacredintei.wordpress.com" target="_blank">pe cont propriu

Aha, deci da bine doar partea cu Isus glorificat sau cum, ca nu inteleg?

Crinuta si minunea ei

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

convingerea mea intima este ca diferentele intre ortodocsi/catolici-protestanti sunt de o natura mult mai profunda. Eu nu cred ca ne inchinam aceluiasi Isus. (2 Corinteni11:4)

Unii un micut Isus, cu o mama atotputernica, iar altii au un Isus atotputernic, atat de atotputernic incat Ioan discipolul sau, care la un moment dat statea "razemat pe pieptul lui Isus" (Ioan 13:25, Ioan 21:20) cand L-a intalnit in toata gloria sa a «a cazut la picioarele lui ca mort» (apocalipsa 1:17)

doar parerea mea, fara nici o pretentie.

Eu nu am apucat sa citesc ultimele pagini din primul capitol astfel incat abia acum am vazut ce ai scris.

As vrea sa imi spui concret in care religie Isus este prezentat ca fiind micut, in timp ce Mama SA este atotputernica?

Nu te supara, una e sa nu cunosti, sa nu intelegi, dar atunci intrebi, si alta e sa faci astfel de afirmatii grave, nefondate.
Deci astept sa imi demonstrezi afirmatia ta pe care eu o consider extrem de grava si ofensatoare la adresa lui Isus.

1) nu exista mai multi Isusi, exista un singur Mesia. Ca tu crezi altceva, it is your option

2) este extrem de ofensatoare atitudinea anti Maria, Cea Careia Dumnezeu i-a incredinta aceasta unica misiune, Cea Care a fost Co- Mantuitoare, ca va place sau nu. Dumnezeu nu putea alege orice fiinta, cine ar fi putut avea onoarea de a-L purta in pantece si a-L creste pe Mantuitor? Oare Fecioara Maria nu isi merita locul de cinste? Ba da, si inca din plin. Ea a fost ridicata cu trup si suflet la cer, ea mijloceste non stop pentru tine, pentru mine si alti pacatosi ca noi, Ea face ce tu nici nu stii, dar vei afla intr-o zi.
Nu este Dumnezeu si nimeni nu afirma asta, dar este mai presus de orice sfant, arhanghel, etc si a O atace pe Fecioara Maria= a Il ataca pe Dumnezeu!
Noi o cinstim si o vom cinsti mereu, cu mult devotament!

In alta ordine de idei, de unde reiese un Isus micut? Nu cumva ai citit pe undeva de copilaria spirituala si faci confuzii?
Nici ortodocsii, nici catolicii nu fac aceasta inversare de care pomenesti, dar stim sa o cinstim pe Fecioara Maria.
E ca si cum cineva ar afirma ca te iubeste pe tine dar de mama ta nu vrea sa stie nimic. Cum te-ai simti tu?
Cunosti tu legatura dintre inimile lui Isus si a Mariei? Stii faptul ca diavolul se teme de Ea cumplit si nu suporta sa ii auda pronuntat numele? Si stii de ce? Cunosti ceva despre aparitiile EI?
Cine va strivi capul sarpelui? Ai idee?

Crinuta si minunea ei

Maria a fost si ea o sfinta datorita jerfei lui Isus.Ea s-a mantuit prin Isus.

Maria a fost aleasa de Dumnezeu nu ca era singura fecioara din zona, dar pentru ca ea trebuia sa mai implineasca si alte cerinte, cum ar fi: sa fie din neamul lui David si tot ea sa se casatoreasca cu Iosif care si el era din neamul lui David.
Asta e foarte important. Prin asta se demonstra ca Isus- fiu lui Dumenzeu, pe pamant era din semintia lui David.

Astfel mama si tatal pamantesc ai lui Ius erau din neamul lui David.

Deci, parerea mea e ca nu multe alte femei intruneau aceste cerinte sa implineasca profetiile.

michelle

Mama ce interpretare. Nu multe femei intruneau conditiile? Ti-a spus tie Dumnezeu Tatal care a fost criteriul de alegere?

Of, cat O reduci pe Fecioara Maria, cat ii reduci aportul, meritul, cand Insusi Dumnezeu a pus-o la loc de cinste.

Maria a fost singura persoana conceputa fara de pacat, asta e Neprihanita Zamislire. Fecioara Maria, in aparitiile Ei din Lourdes a spus "Eu sunt Neprihanita Zamislire".
Ea a trait o viata fara de pacat, nu a fost sfanta si ea printre altii, care sunt acei altii>? Toti care mor sunt sfinti, asa, prin har? Periculoasa teorie.
Ea s-a supus vointei divine. Putea sa nu o faca, libertatea este un dar oferit noua de catre Dumnezeu. A acceptat cu profunda umilinta, stiind bine ce se va intampla, iar faptul ca n-a cunoscut moartea nu demonstreaza ca e la loc de cinste in Cer?
Ca sa nu mai vorbesc de aparitiile EI, care, ca le acceptati sau nu, ele exista si vor continua sa existe cata vreme va permite Dumnezeu.
Totul este spre Slava LUI.

Si inca ceva: citeste cu atentie ce scriu, nu schimba cuvintele si sensurile. Eu am spus ca O cinstim, nu am folosit cuvantul "a venera".

Crinuta si minunea ei

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Fals, n-a avut niciun copil in afara lui Isus, ea a fost mereu fecioara!!!!!!!!!

Daca ai o problema cu statutul EI, intreaba-L pe Dumnezeu de ce una si alta. Iti repet, rolul EI este imens.
Nicio alta persoana nu s-a nascut fara pacatul stramosesc, ca sa nu mai vorbim despre faptul ca n-a cunoscut moartea, deci asta e dovada suprema ca locul EI in cer este special!

Crinuta si minunea ei

Nu e fals si asta cel putin pentru mine nu-i stirbeste din maretie. Pentru mine a aceeasi mama Domnului Isus, indiferent ca a fost sau nu fecioara dupa nasterea Lui.
O spun cu mare respect dar fara veneratie ca sunt sigura ca in modestia ei cu care s-a trait viata nu ar fi fost de acord sa fie mai venerata decat Isus.

Se spune clar ca a avut frati si surori. Apostolul Iacov a fost chiar fratele lui Isus.
Crinuta in limbile de baza in care s-au scris NT si mai ales in limba evreica este un cuvint pentru frate(de credinta) si frate ca legatura de familie si alt cuvint chiar pentru frate vitreg.

Studiaza sa vezi cum au fost aceste cuvinte folosite referitor la numele care spun ca au fost fratii lui Isus.

michelle

Din contra, in acele vremuri se folosea des cuvantul frate in sens amical, nu cu sens de frate de sange. Puteam jura ca te referi la acel citat in care i se spune lui Isus ca a venit mama LUI si fratii LUI.

BIne, tu iti inchipui o secunda ca Dumnezeu ar fi ales orice persoana pentru acest scop? Putea fi orice femeie? Chiar crezi o asemenea aberatie?>
Pai din felul in care o prezinti tu, EA a fost doar o persoana cumsecade, si cam atat, neavand de altfel niciun merit. Putea fi oricine altcineva in loc, nu?

Fecioara Maria a fost Fecioara, nu a trait cu Iosif decat ca fratii. Ca voua va este prezentat adevarul distorsionat, asta stiam deja, deci n-are sens sa discutam ca mergem in paralel si nu ne vom intalni niciodata in acelasi punct, decat cand va fi momentul ales de Dumnezeu.

Crinuta si minunea ei

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Eu inteleg ce este cu idolii pe care ii poate avea fiecare om si ce-i cu prioritatile.
Dar porunca pomeneste clar si despre chipuri cioplite in fata carora sa te inchini (in traducerea ta: "sa nu-ti faci chip cioplit ca sa te inchini lui.").
Partea asta la ce se refera?

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Eu cred ca in sinea ta ai inteles la ce se refera
Mentionez ca si parerea mea este exact, ce scrie, la asta se refera...fara alte interpretari.
Chip cioplit e chip cioplit...stim cite de astea sunt in temple si biserici.sim ca lumea se duce si se prosterneazase inchina la ele prin plecaciuni, aprind luminari, se roaga, si chiar se asteapta sa faca miracole.
Sunt idoli care se vad si idoli care nu se vad fizic

michelle

Te referi la statui si icoane? Pe cine reprezinta draga Michelle acele statui si icoane? Pe cine??????????????????????/
S-a explicat de N ori cum e cu inchinatul, cum e cu cinstitul, cum e cu mijlocirea prin Sfinti. Acum, sa o luam iar de la inceput nu mai e cazul.

Apropos, cunosti aparitiile de la Guadalupe? Stii cum a aparut icoana pe haina acelui taran fara sa o picteze nimeni, lucru demonstrat stiintific?

http://www.youtube.com/watch?v=-Cha-cE8lBI&feature=related

Apropos: Niciodata Fecioara Maria nu a cerut sa fie venerata. In toate aparitiile EI Ea cere sa IL iubim pe Isus, cere convertire, rugaciuni, Ea Il venereaza pe Dumnezeu.
Dar toate astea se afla cu putina informare, dar daca te limitezi doar la Biblie nu au cum sa afli si restul....

Crinuta si minunea ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

Citat:
Aha, deci da bine doar partea cu Isus glorificat sau cum, ca nu inteleg?

ideea era ca numai lui Dumnezeu trebuie sa i te inchini. Creatorului si nu creatiei. Isus a renuntat pentru o vreme la slava lui, devenind om (100% om si 100% Dumnezeu) Eu am impresia ca vreti sa-l "pastrati" doar in aceasta zona 100% om, (de aceea am spus ca-l resprezentati doar nou nascut sau mort pe cruce si nu in toata slava lui)

depre aparitiile fecioarei maria nu pot sa zic decat ce spune apostolul Pavel in galateni 1:8 "chiar daca un inger din cer ar veni sa va propavaduiasca o Evanghelie, deosebita de aceea pe care v-am propavaduit-o noi, sa fie anatema"

Evanghelia nu spune ca maria e fara pacat, sau ca e imaculata conceptie. Daca aparitiile ei la Lourdes spun asa ceva inseamna ca e o alta putere spirituala (imparateasa cerurilor) care se substituie adevaratei Marii. Nu uita ca Satan se poate deghiza intr-un inger al luminii. Daca nu am avea Biblia ca sistem de referinta am fi pierduti.

Mergi la inceput