cele 10 porunci (2)
Raspunsuri - Pagina 11
patou spune:
Citat: |
Apropos: Niciodata Fecioara Maria nu a cerut sa fie venerata. In toate aparitiile EI Ea cere sa IL iubim pe Isus, cere convertire, rugaciuni, Ea Il venereaza pe Dumnezeu. Dar toate astea se afla cu putina informare, dar daca te limitezi doar la Biblie nu au cum sa afli si restul.... |
dar totusi daca ea nu a cerut sa fie venerata, de ce va inchinati si rugati ei?
patou spune:
citat din mesajul lui cortexia "Cine a nimicit idolii din Balcani? Cine a desertat Atena si Roma de multimea statuilor si templelor? Cine i-a doborat pe Jupiter si pe Diana din Efes si pe Astarte din Babilon si pe Isis din Egipt? Cine l-a dat jos pe Perun de pe colina din Kiev si 1-a aruncat in Nipru? Cine a curatit de idoli Asia Mica, Africa de Nord si intreaga Europa? Cumva noii sectanti, sau Marea Biserica a lui Hristos, care in lupta crunta impotriva inchinarii la idoli a dat milioane de jertfe omenesti si a umplut calendarul sau cu numele mucenicilor pentru credinta in singurul Dumnezeu adevarat? Secta lor nu are nici macar un mucenic pentru credinta lui Hristos. Nici nu a nimicit macar un idol in toata lumea, indeobste, ei nu au nici un calendar crestin. Si daca l-ar avea, nu l-ar putea alcatui din sfintii lor, ci din pamfletistii si brosuristii lor. Daca ii doare de lupta cu inchinarea la idoli, ce cauta in Balcani, unde idolii paganesti si-au aflat adapost numai in muzee? Daca le arde inima de ravna impotriva idolilor, de ce nu merg in Asia larga si in Africa, si intre pieile rosii americane, unde paganismul este, din pacate, la putere si astazi la fel ca acum o mie de ani? Negresit, nu merg in acele tinuturi fiindca acolo viata unui misionar este in pericol." (sursa: http://www.moldovacrestina.info/2009/12/din-scrisorile-misionare-ale-sfantului-nicolae-velimirovici-1880-1956/) |
Cortexia, cel putin in perioada actuala sunt multi misionari care isi dau viata pentru credinta lor. Chiar vorbeam saptamana trecuta la biserica despre faptul ca persecutia impotriva crestinilor s-a accentuat in ultimii ani.
michelle-usa spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui crinuta
Mama ce interpretare. Nu multe femei intruneau conditiile? Ti-a spus tie Dumnezeu Tatal care a fost criteriul de alegere? |
daca citesti VT , vei vedea criteriul de alegere prin profetiile scrise cu 500-1000 de ani inainte de venirea lui Isus.
Profetiile au spus clar unde se va naste, din ce neam va face parte, cum va murii, unde va murii...
Pentru evrei e foarte important neamul din care face parte si tineau o evidenta clara a triburilor. Cand promisiunea a fost facuta lui David ca din neamul lui se va naste Mesia...ce mai ai de spus? Crezi ca erau multe femei in acea regiune, din acel trib, din acel neam...pline de har si fecioare? Nu nu cred. De aceea a fost aleasa. Dar perfecta...oare e cineva nascut pe acest pamant care sa fie perfect, sa fie bun?...Isus ne da raspunsul: Nu!
Asta oricum e o discutie veche....ti-am mai spus tu poate nu o venerezi din cunostiinta de cauza, poate doar o cinstesti...dar alte persoane? nu cumva venereaza aceste oase, acesti sfinti...aceste haine, icoane ...la care se inchina, se roaga.
michelle
patou spune:
as mai vrea sa adaug la ce a spus michelle ca in NT, in chiar primul capitol este descrisa "cartea nemului lui Isus Hristos". Iar acolo este descrisa linia genetica a lui Iosif si nidecum a Mariei, ca daca e s-o luam omeneste, Isus n-a avut chiar nici o legatura fizica cu Iosif ci doar cu Maria. Iar atunci de ce Isus a "imprumutat" linia genetica a lui Iosif si nu a Mariei? Personal eu cred ca tocmai pentru a fi pusi in garda impotriva mariolatriei care avea sa urmeze.
edit: de fapt eu as vrea sa spun prin mesajele mele ca e pacat sa nu citim Biblia. Atatea generatii au fost persecutate pentru ca detineau doar cateva pagini din biblie si noi, care o avem la indemnana ne multumim doar cu invataturile preotilor? Cu ce le comparam? care e etalonul? care e adevarul? de unde stim cand ei gresesc?
michelle-usa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui patou
Cortexia, cel putin in perioada actuala sunt multi misionari care isi dau viata pentru credinta lor. Chiar vorbeam saptamana trecuta la biserica despre faptul ca persecutia impotriva crestinilor s-a accentuat in ultimii ani. www.pasipecaleacredintei.wordpress.com" target="_blank">pe cont propriu |
la ce a spus Patou vreau sa adaug pentru cine nu stie o marturie simpla care imi vine acum in minte.
in '99 la un liceu Columbine, studentii au fost impuscati.
printre ei si o tinara s-a dat viata pentru credinta care o avea.
Cu pistolul la timpla a fost intrebata daca crede in Dumnezeu, la care ea a raspuns ca: Da, cred in Isus Christos. A fost impuscata pe loc.
Ea este unul din milioanele de exemple, de martiri din zilele noastre.
Deci crestini, tineri crestini inca isi dau viata pentru numele lui Isus, pentru Biblia care noi o putem tine fara frica in maini oriunde.De la biserica unde merg eu au fost misionari in Asia. Stiti ca acolo sunt tari in care sa dai o Biblie este ilegal si risti inchisoarea si poate viata.
Noi luam ca ceva obisnuit sa avem Biblie, sa spunem ca, credem, sa pronuntam numele lui Isus...ei asta e inca interzis in alte parti.
Nu uitati ca Biblia -cartea asta e SINGURA pentru care oamenii s-au dat viata.
Nu am auzit pe nicaieri sa isi dea cineva viata pentru nu stiu care alte scrieri...de asta e pentru mine cartea de capatii.
Imi pare rau cand credinciosii neglijeaza acest aspect si o considera o simpla carte...la dispozitia unei institutii numita Biserica.
michelle
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui cortexia "Cine a nimicit idolii din Balcani? Cine a desertat Atena si Roma de multimea statuilor si templelor? Cine i-a doborat pe Jupiter si pe Diana din Efes si pe Astarte din Babilon si pe Isis din Egipt? Cine l-a dat jos pe Perun de pe colina din Kiev si 1-a aruncat in Nipru? Cine a curatit de idoli Asia Mica, Africa de Nord si intreaga Europa? Cumva noii sectanti, sau Marea Biserica a lui Hristos, care in lupta crunta impotriva inchinarii la idoli a dat milioane de jertfe omenesti si a umplut calendarul sau cu numele mucenicilor pentru credinta in singurul Dumnezeu adevarat? Secta lor nu are nici macar un mucenic pentru credinta lui Hristos. Nici nu a nimicit macar un idol in toata lumea, indeobste, ei nu au nici un calendar crestin. Si daca l-ar avea, nu l-ar putea alcatui din sfintii lor, ci din pamfletistii si brosuristii lor. Daca ii doare de lupta cu inchinarea la idoli, ce cauta in Balcani, unde idolii paganesti si-au aflat adapost numai in muzee? Daca le arde inima de ravna impotriva idolilor, de ce nu merg in Asia larga si in Africa, si intre pieile rosii americane, unde paganismul este, din pacate, la putere si astazi la fel ca acum o mie de ani? Negresit, nu merg in acele tinuturi fiindca acolo viata unui misionar este in pericol." (sursa: http://www.moldovacrestina.info/2009/12/din-scrisorile-misionare-ale-sfantului-nicolae-velimirovici-1880-1956/) |
ai internet la dispozitie cum poti sa spui ca nu exisa misionari crestini...cand sunt cu miile peste tot in lume.
Chiar de la bisericile din zona mea au fost in Asia si in Africa...si s-au riscat viata. Am vazut cu ochii mei acesti oameni.
Acesti oameni au curajul sa tina in mina o Biblie si sa rosteasca numele lui Isus chiar daca pot fi omoriti pentru asta.
Ca nu isi au numele in calendare...e pentru ca numele lor nu sunt asa importante pentru ei asa cum este a lui Isus ...iar rasplata pentru faptele lor o vor primi direct de la Dumenzeu nu de la oameni.
Cat despre oamenii sfinti care si voi ii aveti in calendare credeti ca acesti oameni care s-au dat viata pentru Isus, vor ca oamenii sa se inchine la hainele, oasele lor...si sa isi aiba numele prin calendare (abtineti-va sa-mi spuneti ca nu se inchina de fapt). Eu personal, nu cred.
Rugaciunile mele sunt pentru acesti oameni care cu mandrie poarta numele de crestini.
spuneai: "Negresit, nu merg in acele tinuturi fiindca acolo viata unui misionar este in pericol." ...te refereai la tine?
michelle
Katya spune:
Crinuta draga ,am intrat sa-ti dau niste flori ca ai ramas aici cam singura sa O sustii pe Maica Domnului,am vrut sa mai dau si eu de prin Biblie cum a zis Ea cind s-a intilnit cu Elisabeta ca "ma vor ferici toate neamurile" si sa mai raspund si la celelalte blasfemii dar,cum bine ai zis si tu,a discuta despre Maica Domnului cu protestantii,e realmente un timp pierdut.
Eu tocmai m-am uitat la filmul Ostrovul (multumesc,Iasmin ca ni l-ai recomandat)si am realizat si mai bine ce pierdere de timp e sa avem asemenea discutii.Si daca mai era nevoie,mi-am intarit convingerea ca,de 1000 de ori daca m-as naste,de 1000 de ori mi-as dori sa ma nasc ortodoxa.Si pt asta nu pot decit sa-I multumesc Domnului.Si Maicii Domnului care ma ajuta ori de cite ori Ii cer,nu exista sa n-o faca.Ma duc la icoana Ei(am o gramada in casa,in fiecare camera,dar ma duc la una care mi-e f draga)si O rog ce-am de rugat si ma aude,de fiecare data.Da,O iubesc,O cinstesc si ma inchin si Ei,ma plec in fata Ei caci Ea mijloceste la Domnul pt mine.
Si patou ,daca n-ai vazut icoane decit cu Iisus prunc sau pe cruce,inseamna ca n-ai vazut icoane.Eu am una superba,pina si tie ti-ar placea,"Iisus in duminica Tomei",n-am gasit-o pe net,dar o am pe perete daca vrei s-o vezi.
V-am pupat,ma rog si eu pt voi,Doamne ajuta!
cortexia spune:
citat din mesajul lui michelle-usa spuneai: "Negresit, nu merg in acele tinuturi fiindca acolo viata unui misionar este in pericol." ...te refereai la tine? michelle |
Michelle, mintea mea simpla nu ar putea produce un astfel de rationament. In postarea mea este un CITAT din Nicolae Velimirovici. Am dat si sursa, de altfel.
crinuta spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui patou
dar totusi daca ea nu a cerut sa fie venerata, de ce va inchinati si rugati ei? www.pasipecaleacredintei.wordpress.com" target="_blank">pe cont propriu |
Pentru ca rugaciunea are forta, cuvantul are forta, pentru ca doar prin rugaciune ne putem apropia de Dumnezeu si proteja de diavol, pt ca rozariul este cea mai puternica rugaciune, pt ca diavolul fuge de Fecioara Maria nesuportand umilinta EI profunda.
Pentru ca tot Fecioara Maria a spus si a explicat in aparitiile EI cum foloseste rugaciunile noastre in folosul nostru, cum le ia asa, imperfecte cum sunt spuse de noi si le duce inaintea lui Dumnezeu.
Ea este avocata noastra, ea ne strange fiecare rugaciune, fiecare fapta buna si in momentul judecatii va pleda in fata Domnului.
Nu voi intra in detalii, e suficient ce am spus.
EA Il venereaza pe Dumnezeu si ne invata acelasi lucru.
Si niciodata nu trebuie confundata Fecioara Maria, a carui trup se afla in cer ( mai stii vreun caz>?) cu orice alt sfant, moaste, etc. Ea se afla deasupra tututor, iar Dumnezeu stia de la inceput care este planul de mantuire, dinainte de profetii, asa ca profetiile acelea nu demonstreaza nimic, sunt irelevante din ce neam este.
Relevant este faptul ca ea a fost singura persoana nascuta fara pacatul stramosesc primit mostenire de la Adam si Eva. Doar EI I-a dat Dumnezeu aceasta gratie, chiar si Gabriel o numeste " cea plina de Har".
Oricum ai lua-o, este evident locul ei special, loc ales de Dumnezeu, nu de oameni. Nimeni n-o aseaza inaintea lui Dumnezeu, Dumnezeu e doar UNUL, dar prin acceptul EI a contribuit, a facut parte din planul de mantuire a lumii, pentru viata EI fara de prihana isi merita locul EI in cer, si in ciuda acestor aspecte, umilinta EI il dezarmeaza pe diavol. Sunt foarte multe maruturii in acest sens, trebuie doar sa citesti cartile sfintilor, cartile scrise de marii Parinti spirituali, si multe altele si toate se leaga.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen