cele 10 porunci (2)
Raspunsuri - Pagina 12
crinuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui patou as mai vrea sa adaug la ce a spus michelle ca in NT, in chiar primul capitol este descrisa "cartea nemului lui Isus Hristos". Iar acolo este descrisa linia genetica a lui Iosif si nidecum a Mariei, ca daca e s-o luam omeneste, Isus n-a avut chiar nici o legatura fizica cu Iosif ci doar cu Maria. Iar atunci de ce Isus a "imprumutat" linia genetica a lui Iosif si nu a Mariei? Personal eu cred ca tocmai pentru a fi pusi in garda impotriva mariolatriei care avea sa urmeze. edit: de fapt eu as vrea sa spun prin mesajele mele ca e pacat sa nu citim Biblia. Atatea generatii au fost persecutate pentru ca detineau doar cateva pagini din biblie si noi, care o avem la indemnana ne multumim doar cu invataturile preotilor? Cu ce le comparam? care e etalonul? care e adevarul? de unde stim cand ei gresesc? www.pasipecaleacredintei.wordpress.com" target="_blank">pe cont propriu |
Patou, cum sa aibe mostenire genetica de la Iosif din momentul ce Iosif nu i-a fost decat purtator de grija? Cum a fost zamislit Isus??
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen
crinuta spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui patou
ideea era ca numai lui Dumnezeu trebuie sa i te inchini. Creatorului si nu creatiei. Isus a renuntat pentru o vreme la slava lui, devenind om (100% om si 100% Dumnezeu) Eu am impresia ca vreti sa-l "pastrati" doar in aceasta zona 100% om, (de aceea am spus ca-l resprezentati doar nou nascut sau mort pe cruce si nu in toata slava lui) depre aparitiile fecioarei maria nu pot sa zic decat ce spune apostolul Pavel in galateni 1:8 "chiar daca un inger din cer ar veni sa va propavaduiasca o Evanghelie, deosebita de aceea pe care v-am propavaduit-o noi, sa fie anatema" Evanghelia nu spune ca maria e fara pacat, sau ca e imaculata conceptie. Daca aparitiile ei la Lourdes spun asa ceva inseamna ca e o alta putere spirituala (imparateasa cerurilor) care se substituie adevaratei Marii. Nu uita ca Satan se poate deghiza intr-un inger al luminii. Daca nu am avea Biblia ca sistem de referinta am fi pierduti. www.pasipecaleacredintei.wordpress.com" target="_blank">pe cont propriu |
Hahahaha, puteam jura ca asa vei spune. Cum nu ne convine ceva, sigur e de la diavol.
Pai draga mea, daca diavolul face convertiri, ne invita la rugaciune, la spovada, la impartasanie, la renuntarea la pacat, atunci BRAVO LUI! Ai dat-o rau in bara, si stii de ce? Pt ca nu stii nimic despre aceste aparitii, si nu numai. Nu doar acolo s-a afirmat, peste tot. Oare lui DUmnezeu ii este imposibil sa permita aparitii? Eu inteleg ca la voi nu au loc, si ma mir ca nu va pune pe ganduri, dar ca sa ajungi sa afirmi ca sunt de natura satanica fara a putea demonstra e cel putin jalnic.
Pai doar vindecarile, doar convertirile sunt dovada suprema ca e de natura divina. Lourdes este un loc de aparitii aprobat de Biserica, si poate ca nu cunosti cat de laborios este acest proces, cat de sceptica este Biserica pana cand se pronunta. Eu bag mana in foc ca nu ai habar despre ce vorbesc, si atunci ce ti-e mai la indemana decat sa spui ce ai spus? Dar serios ca eu nu ma supar, pe mine nu ma ating astfel de afirmatii, doar ca intr-o zi vei fi intrebata de catre Creator de ce ai facut astfel de afirmatii grave si atunci sa te gandesti ce vei raspunde.
Crinuta si minunea ei
www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen
crinuta spune:
citat din mesajul lui Katya Crinuta draga ,am intrat sa-ti dau niste flori ca ai ramas aici cam singura sa O sustii pe Maica Domnului,am vrut sa mai dau si eu de prin Biblie cum a zis Ea cind s-a intilnit cu Elisabeta ca "ma vor ferici toate neamurile" si sa mai raspund si la celelalte blasfemii dar,cum bine ai zis si tu,a discuta despre Maica Domnului cu protestantii,e realmente un timp pierdut. Eu tocmai m-am uitat la filmul Ostrovul (multumesc,Iasmin ca ni l-ai recomandat)si am realizat si mai bine ce pierdere de timp e sa avem asemenea discutii.Si daca mai era nevoie,mi-am intarit convingerea ca,de 1000 de ori daca m-as naste,de 1000 de ori mi-as dori sa ma nasc ortodoxa.Si pt asta nu pot decit sa-I multumesc Domnului.Si Maicii Domnului care ma ajuta ori de cite ori Ii cer,nu exista sa n-o faca.Ma duc la icoana Ei(am o gramada in casa,in fiecare camera,dar ma duc la una care mi-e f draga)si O rog ce-am de rugat si ma aude,de fiecare data.Da,O iubesc,O cinstesc si ma inchin si Ei,ma plec in fata Ei caci Ea mijloceste la Domnul pt mine. Si patou ,daca n-ai vazut icoane decit cu Iisus prunc sau pe cruce,inseamna ca n-ai vazut icoane.Eu am una superba,pina si tie ti-ar placea,"Iisus in duminica Tomei",n-am gasit-o pe net,dar o am pe perete daca vrei s-o vezi. V-am pupat,ma rog si eu pt voi,Doamne ajuta! |
Merci Katya, eu stiu ca am scris despre rugaciunea Magnificat, sau am vrut sa scriu, desi vorba ta, discutia asta nu duce nicaieri.
Pe mine m-a intrigat afirmatia conform careia exista religii ( si aici se referea la ortodoxa si catolica) in care Isus este prezentat mic in timp ce Maria este un fel de Dumnezeu.
Pai daca reprezentarea grafica a unui moment din viata lui Isus determina ajungerea la astfel de concluzii eu ce pot sa mai spun ca ramai gura casca la astfel de afirmatii.
Exista si reprezentari grafice cu Isus mort pe cruce, nu inteleg, deranjeaza astea?
Isus a fost Dumnezeu si OM, reprezentarile grafice respective sunt momente din viata lui de OM. CU ce ii stirbesc din Divinitate?
Si stii, sunt vizionari, sfinti care de Craciun au avut viziuni cu Maria si Pruncul Isus. Ce poate fi mai frumos?
ps: zilele astea sunt libera, de aia am timp sa scriu si sa citesc, ca de luni nici de citit nu voi mai apuca.
Crinuta si minunea ei
crinuta spune:
Si apropos Patou, la noi in toate Bisericile catolice exista icoane cu calea Sfintei Cruci, cu momentele respective, pentru ca noi in postul Pastelui facem Calea Sfintei Cruci. Deci dupa cum vezi, exista tot felul de reprezentari, icoane, statui, din momente diferite.
Crinuta si minunea ei
crinuta spune:
Uite un filmulet ( scurt) despre aparitiile din KIbeho, cele care cu 10 ani inainte au prevestit genocidul din Rwanda.
Unul dintre vizionari a fost pagan, i-a aparut Isus si l-a invatat rugaciunea Tatal Nostru.
Si aceste aparitii sunt recunoscute de Biserica.
http://www.youtube.com/watch?v=8Iynyphb7sI&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=g2qDlOb72yM&feature=related
Crinuta si minunea ei
Iasmin08 spune:
Patou, tu stii cat tin eu la tine , da?
Am o rugaminte uriasa la tine: te rog eu mult, nu mai scrie niciodata numele Maicii Domnului cu litere mici (ma refer la prima litera). Adica asa a fost inaltata de altii mai demni decat noi si noi nevrednicii sa o terfelim si sa o numim ''maria''? Deci te implor eu, citeste de cateva ori asta:
41.Iar cand a auzit Elisabeta salutarea Mariei, pruncul a saltat in pantecele ei si Elisabeta s-a umplut de Duh Sfant,
42.Si cu glas mare a strigat si a zis: Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui tau.
43.Si de unde mie aceasta, ca sa vina la mine Maica Domnului meu?
Nu e tanti care scuipa seminte la coltul blocului (desi probabil ca ei i-ai scrie numele cu litera mare...) Este Maica Domnului, iar asta scrie clar chiar acolo in Evanghelia dupa Luca, capitolul 1, versetele 41-43.
Iarta-ma, te imbratisez cu drag. (Hai fa-mi si mie hatarul asta, ok? )
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
patou spune:
Iasmin doar sa-ti spun ca si eu tin la tine. si la Katya, la Crinuta, la Cortexia chiar daca nu impartasim aceleasi idei.
ps. o sa tin cont de ce mi-ai scris cu majusculele
patou spune:
"Cand s-a trezit Iosif din somn, a facut cum ii poruncise ingerul lui Domnului; si a luat la el pe nevasta-sa. Dar n-a cunoscut-o, pana ce ea a nascut un fiu. Si el i-a pus numele Isus." Matei 1:25
patou spune:
Patou, cum sa aibe mostenire genetica de la Iosif din momentul ce Iosif nu i-a fost decat purtator de grija? Cum a fost zamislit Isus?? |
vrei sa zici ca Biblia e gresita? nu e de la mine, doar am citit in Biblie acest lucru. Primul capitol din NT.
crinuta spune:
Patou, te-am intrebat: cum a fost zamilist Isus. Nu mi-ai raspuns.
Crinuta si minunea ei