cele 10 porunci (2)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Stii ce e ciudat Patou? Ca si musulmanii o cinstesc mai mult pe Fecioara Maria decat voi, ii acorda mai mult respect....

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

Citat:
Hahahaha, puteam jura ca asa vei spune. Cum nu ne convine ceva, sigur e de la diavol.
Pai draga mea, daca diavolul face convertiri, ne invita la rugaciune, la spovada, la impartasanie, la renuntarea la pacat, atunci BRAVO LUI! Ai dat-o rau in bara, si stii de ce? Pt ca nu stii nimic despre aceste aparitii, si nu numai. Nu doar acolo s-a afirmat, peste tot. Oare lui DUmnezeu ii este imposibil sa permita aparitii? Eu inteleg ca la voi nu au loc, si ma mir ca nu va pune pe ganduri, dar ca sa ajungi sa afirmi ca sunt de natura satanica fara a putea demonstra e cel putin jalnic.
Pai doar vindecarile, doar convertirile sunt dovada suprema ca e de natura divina. Lourdes este un loc de aparitii aprobat de Biserica, si poate ca nu cunosti cat de laborios este acest proces, cat de sceptica este Biserica pana cand se pronunta. Eu bag mana in foc ca nu ai habar despre ce vorbesc, si atunci ce ti-e mai la indemana decat sa spui ce ai spus? Dar serios ca eu nu ma supar, pe mine nu ma ating astfel de afirmatii, doar ca intr-o zi vei fi intrebata de catre Creator de ce ai facut astfel de afirmatii grave si atunci sa te gandesti ce vei raspunde.

Crinuta, nu eu spun asta, Apostolul Pavel o spune.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Patou, te-am intrebat: cum a fost zamilist Isus. Nu mi-ai raspuns.

Crinuta si minunea ei

www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen

o sa las biblia sa vorbeasca in locul meu

"Maria, mama Lui, era logodita ci Iosif; si inainte ca sa locuiasca ei impreuna, ea s-a aflat insarcinata de la Duhul Sfant".

Mergi la inceput

Citat:

Stii ce e ciudat Patou? Ca si musulmanii o cinstesc mai mult pe Fecioara Maria decat voi, ii acorda mai mult respect....

Crinuta si minunea ei

fac asta pentru ca nu Biblia este cartea lor de capatai.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui patou

Citat:
Hahahaha, puteam jura ca asa vei spune. Cum nu ne convine ceva, sigur e de la diavol.
Pai draga mea, daca diavolul face convertiri, ne invita la rugaciune, la spovada, la impartasanie, la renuntarea la pacat, atunci BRAVO LUI! Ai dat-o rau in bara, si stii de ce? Pt ca nu stii nimic despre aceste aparitii, si nu numai. Nu doar acolo s-a afirmat, peste tot. Oare lui DUmnezeu ii este imposibil sa permita aparitii? Eu inteleg ca la voi nu au loc, si ma mir ca nu va pune pe ganduri, dar ca sa ajungi sa afirmi ca sunt de natura satanica fara a putea demonstra e cel putin jalnic.
Pai doar vindecarile, doar convertirile sunt dovada suprema ca e de natura divina. Lourdes este un loc de aparitii aprobat de Biserica, si poate ca nu cunosti cat de laborios este acest proces, cat de sceptica este Biserica pana cand se pronunta. Eu bag mana in foc ca nu ai habar despre ce vorbesc, si atunci ce ti-e mai la indemana decat sa spui ce ai spus? Dar serios ca eu nu ma supar, pe mine nu ma ating astfel de afirmatii, doar ca intr-o zi vei fi intrebata de catre Creator de ce ai facut astfel de afirmatii grave si atunci sa te gandesti ce vei raspunde.

Crinuta, nu eu spun asta, Apostolul Pavel o spune.

www.pasipecaleacredintei.wordpress.com" target="_blank">pe cont propriu

Apostolul Pavel spune ca se poate intampla asa ceva iar tu generalizezi, asta e ideea.
Bineinteles ca diavolul poate lua diferite forme, dar este asa de usor de prins. Tocmai de aceea exista comisii speciale care investigheaza orice aparitie, locutiune interioare sau alte manifestari similare. Sunt si multe aparitii false, dar Lourdes (ca ti-am dat acel exemplu in leg cu Neprihanita Zamislire, dar nu e singurul exemplu) nu e, din contra.
Acum depinde de fiecare, nimeni nu te obliga sa crezi sau nu, dar generalizarile sunt foarte periculoase.

Crinuta si minunea ei

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui patou

Citat:

Crinuta si minunea ei

fac asta pentru ca nu Biblia este cartea lor de capatai.

Asta nu e un raspuns valid. Poate nu stiai, dar in Coran exista un capitol dedicat Fecioarei Maria.

N-are rost sa continuam, eu stiu ce vi se spune voua, nu tin sa te conving de nimic in ceea ce O priveste Fecioara Mari, insa m-a deranjat ce ai afirmat referitor la religii care in care Isus ar fi mic in timp ce Fecioara Maria mare. Doar asta am vrut sa clarific, afirmatia este falsa si nu puteam lasa sa treaca asa usor un astfel de mesaj grav, cel putin din punctul meu de vedere.

Nu voi continua cu tine polemica despre Fecioara Maria, din respect pentru EA, pentru ca nu voi permite sa fie redusa la un simplu muritor oarecare.

www.pasipecaleacredintei.wordpress.com" target="_blank">pe cont propriu

Crinuta si minunea ei

Mergi la inceput

Citat:
Bineinteles ca diavolul poate lua diferite forme, dar este asa de usor de prins.

tocmai asta ne spune Apostolul Pavel, aparitiile care ne invata/vorbesc altceva decat ne invata Biblia nu sunt de la Dumnezeu. Dar, daca nu cunoastem Bibia cum putem sa avem discernamant? De aceea am tot insistat. Nu pe mine trebuie sa ma crezi, dar trebuie sa crezi ceea ce scrie biblia.

si diavolul nu este usor de prins. este mult mai inteligent decat credem noi. o mica minciuna strecurata intr-un mare adevar e ceva care-l caracterizeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Imi poate cineva explica de ce a fost atit de important pentru Dumnezeu ca Fecioara Maria sa fie aleasa din neamul lui David si cu toate astea nu a mai fost important mai apoi ca Isus sa ramina din neamul lui David si din punct de vedere religios al credintei?

Michelle?

p.s. e o intrebare ca oricare alta, vreau sa ma lamuresc, nu e pusa ironic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

patou, dar de unde ai tras tu concluzia ca ortodocsii sau catolicii nu citesc Biblia?

nu numai ca o citesc, dar eu cred ca au mai multa consideratie pentru ea decat protestantii (si la concluzia asta am ajuns citind ani de zile pe aici)

o citesc mai cu sfiala, cum ai citi o poezie stiind ca n-ai acces la toate nuantele si semnificatiile, si ca daca o citesti de zece ori s-ar putea ca la ultima lectura sa o intelegi cu totul diferit fata de prima lectura, si ca daca o iei de la inceput, vei constata ca esti inca departe de ceea ce a vrut autorul sa stii

pe de alta parte, ceea ce tu nu intelegi este ca Pavel nu e un om oarecare, e un om Sfant, si ca el sunt altii cateva sute de mii...si daca oamenii astia, despre care noi credem ca sunt Sfinti si ca L-au cunoscut pe Dumnezeu, si credem ca sufletele lor s-au mantuit, daca oamenii astia s-au inchinat la icoane, si au marturisit ca Maica Domnului este pururea fecioara, si ca Iisus a fost in acelasi timp (adica in aceeasi perioada:) Om desavarsit si Dumnezeu desavarsit samd, putin conteaza cum citesti tu Biblia, sau cum o citeste preotul X, sau cum o citeste pastorul Y (eu cred ca la asta se refera anatema despre care aminteai)

pentru mine e suficient sa stiu ca ei, Sfintii Bisericii, au citit-o, au trait-o si au marturisit-o intr-un singur fel

cat despre discutiile astea referitoare la Maica Domnului, mie imi provoaca o dispozitie similara incercarii de a discuta civilizat cu cineva care-mi povesteste ce a auzit el despre mama mea

si daca cineva care spune ca e crestin vorbeste despre un Dumnezeu care a stat pe cruce, sau care a stat in bratele unei femei, ca despre un Dumnezeu "mic", ce sa mai zic, se apropie sfarsitul maica

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui fdoina

patou, dar de unde ai tras tu concluzia ca ortodocsii sau catolicii nu citesc Biblia?

nu numai ca o citesc, dar eu cred ca au mai multa consideratie pentru ea decat protestantii (si la concluzia asta am ajuns citind ani de zile pe aici)

o citesc mai cu sfiala, cum ai citi o poezie stiind ca n-ai acces la toate nuantele si semnificatiile, si ca daca o citesti de zece ori s-ar putea ca la ultima lectura sa o intelegi cu totul diferit fata de prima lectura, si ca daca o iei de la inceput, vei constata ca esti inca departe de ceea ce a vrut autorul sa stii

pe de alta parte, ceea ce tu nu intelegi este ca Pavel nu e un om oarecare, e un om Sfant, si ca el sunt altii cateva sute de mii...si daca oamenii astia, despre care noi credem ca sunt Sfinti si ca L-au cunoscut pe Dumnezeu, si credem ca sufletele lor s-au mantuit, daca oamenii astia s-au inchinat la icoane, si au marturisit ca Maica Domnului este pururea fecioara, si ca Iisus a fost in acelasi timp (adica in aceeasi perioada:) Om desavarsit si Dumnezeu desavarsit samd, putin conteaza cum citesti tu Biblia, sau cum o citeste preotul X, sau cum o citeste pastorul Y (eu cred ca la asta se refera anatema despre care aminteai)

pentru mine e suficient sa stiu ca ei, Sfintii Bisericii, au citit-o, au trait-o si au marturisit-o intr-un singur fel

cat despre discutiile astea referitoare la Maica Domnului, mie imi provoaca o dispozitie similara incercarii de a discuta civilizat cu cineva care-mi povesteste ce a auzit el despre mama mea

si daca cineva care spune ca e crestin vorbeste despre un Dumnezeu care a stat pe cruce, sau care a stat in bratele unei femei, ca despre un Dumnezeu "mic", ce sa mai zic, se apropie sfarsitul maica

de ce spun ca ortodocsii nu citesc biblia? pai tocmai ca biblia nu afirma ca Maria ar fi fost pururea fecioara (am si pus versetele), sau ca apostolul Pavel ar spune sa ne inchinam in fata unei icoane. Dimpotriva spune sa ne inchinam lui Dumnezeu in spirit si adevar. (matei 4:10: faptele apostolilor 10:25; apocalipsa 22:8-9; romani 1:24; deuteronom 4:6 etc.)

Mergi la inceput