cele 10 porunci (2)
Raspunsuri - Pagina 14
crinuta spune:
Oricat ti-am explica, tot aia ar fi.
Unde in Biblie apare termenul de Sfanta Treime?> Biblia nu a fost dictata de Dumnezeu, cuvantul lui DUmnezeu nu s-a oprit la Biblie, EL vorbeste si astazi, doar ca voi va inchideti urechile si ochii refuzand orice alt mesaj de-al lui Dumnezeu.
N-ai demonstrat nimic in legatura cu Fecioara Maria, tocmai asta e....
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen
crinuta spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui patou
tocmai asta ne spune Apostolul Pavel, aparitiile care ne invata/vorbesc altceva decat ne invata Biblia nu sunt de la Dumnezeu. Dar, daca nu cunoastem Bibia cum putem sa avem discernamant? De aceea am tot insistat. Nu pe mine trebuie sa ma crezi, dar trebuie sa crezi ceea ce scrie biblia. si diavolul nu este usor de prins. este mult mai inteligent decat credem noi. o mica minciuna strecurata intr-un mare adevar e ceva care-l caracterizeaza. www.pasipecaleacredintei.wordpress.com" target="_blank">pe cont propriu |
Cele care ne invata altceva da. Tu nu ai citit nimic despre aparitii, nu cunosti continutul mesajelor, si atunci in ce calitate le desfiintezi? Iti dai seama ca nu ai niciun fel de autoritate morala si niciun fel de pregatire teologica pt a putea sustine asa ceva?
Crinuta si minunea ei
www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen
crinuta spune:
Si inca ceva: Biblie nu se citeste ca pe un roman, cu mintea. Nu o poti intelege daca nu ceri Duhului Sfant sa te faca sa o intelegi. Doina ti-a explicat excelent.
Crinuta si minunea ei
Katya spune:
O sa va pun un fragm. din vol."Ne vorbeste Parintele Cleopa"-vol 3.
"Mintuitorul n-a mai avut nici un frate.Desi Sfinta Scriptura aminteste de "frati" ai Domnului,ei nu sint frati naturali ai Lui,deoarece,dupa sfinta Traditie,Maria,Maica Domnului,a ramas dupa nastere fecioara,asa cum a fost prefigurata in vedenia Proorocului Iezechiel(44,1-3).Apoi,daca ar fi avut frati dupa trup,Mintuitorul ar fi dat-o in grija vreunui frate,nu in grija Ap.Ioan.Asa-zisii "frati" ai Domnului erau doar rude ale lui Iisus;cuvintul "frati" reda cuvintul grecesc adelfoi(in ebraica:ah),avind sensurile de:frati,veri,rude apropiate."
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui daniela_b Imi poate cineva explica de ce a fost atit de important pentru Dumnezeu ca Fecioara Maria sa fie aleasa din neamul lui David si cu toate astea nu a mai fost important mai apoi ca Isus sa ramina din neamul lui David si din punct de vedere religios al credintei? Michelle? p.s. e o intrebare ca oricare alta, vreau sa ma lamuresc, nu e pusa ironic... |
in Noul Testament Isus este numit fiul lui David. De ce?
Pentru ca din vechime se stia de promisiunea facuta lui David ...deci cu peste 1000 de ani cand s-a scris de ex. Isaia s-a spus ca din neamul lui David va veni mantuitorul, Mesia.
Deci chiar daca Isus era fiul lui Dumenzeu, pe pamant el TREBUIA sa fie nascut din parinti umani care faceau parte din tribul lui David sa implineasca profetiile.
De asta arata genealogia lui Isus in Matei si multi cred ca genealogia diferita din Luca este de fapt a lui Maria(dar femeile nu erau trecute in genealogii de aceea este scris tot numele lui Iosif avand pe Eli ca tata-dar care era de fapt tata socru).
Femeile trebuiau sa se casaotreasca doar in tribul din care faceau parte.
VT este plin cu profetii despre Isus care nimeni altcineva nu le-a implinit. Locul unde s-a nascut, nascut din feciara, din neamul lui David,vandut pe 30 arginti,crucificat...toate acestea erau stiute de evrei si de aceea multi l-au recunosct ca Mesia.
Se stia pana si anul in care va intra in Ierusalem pe magar(adica un rege cand venea in pace...venea pe magar, cand venea pt razboi venea pe cal)
sper ca am raspuns la intrebare si cu multa placere voi raspunde la altele.
michelle
Iasmin08 spune:
Hehe, si noi intre noi ne numim ''frati si surori'' la Biserica, dar, sa fim seriosi, nu inseamna ca si suntem din aceeasi mama... Iar asta e ramasa din Biserica primara si isi trage seva chiar de acolo, de la inceputuri....
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Katya spune:
Si tot din acelasi volum:
"Maica Domnului n-a mai avut copii.Ce zice Scriptura:"Si n-a cunoscut-o pe ea pina cind a nascut pe Cel dintii nascut".Cuvintul "pina cind" inseamna vesnicie.Este scris in Sf Scriptura:"Intoarce-Te,Doamne,pina cind.."Sau:"zis-a Domnul Domnului meu:sezi de-a dreapta Mea pina ce voi pune pe vrajmasii Tai asternut picioarelor tale"(Ps 109,1).Oare aceasta inseamna ca dupa aceea Mintuitorul nostru Iisus Hristos nu va sedea de-a dreapta Tatalui spre a imparati cu El peste toate veacurile,stiind bine ca imparatia Lui nu va avea sfirsit (Luca,1,35)?Sau :Iata,Eu sint cu voi pina la sfirsitul veacului.Ce?Dupa sfirsitul veacului nu mai este Hristos cu ei?Si despre Micol,fata lui Saul,zice:N-a nascut copil pina ce a murit.Dar ce,a nascut dupa ce a murit?Cuvintul "pina cind" inseamna vesnicie.Nu ca a cunoscut-o cindva alt barbat dupa nastere.
Stiti oare cine este Maica Domnului?Imparateasa heruvimilor,Imparateasa a toata faptura,camara intruparii lui Dumnezeu,usa luminii,usa vietii,usa cea incuiata prin care n-a trecut nimeni,decit Domnul nostru Iisus Hristos.Ea este scara catre cer,cadelnita dumnezeiasca,biserica a Preasfintului Duh.Maica Domnului este mireasa Tatalui,maica Cuvintului si biserica dumnezeiescului Duh."
mamabear spune:
patou, ceea ce ai citat tu, e traducerea modificata si aranjata dupa bunul plac al neoprotestantilor. Citatul biblic este urmatorul:
"Si desteptandu-se din somn, Iosif a facut asa precum i-a poruncit ingerul Domnului si a luat la el pe logodnica sa.
Si fara sa fi cunoscut-o pe ea Iosif, Maria a nascut pe Fiul sau Cel Unul-Nascut, Caruia I-a pus numele Iisus."(Matei 1, 24-25).
Termenul "frati" e folosit cu intelesul de "veri"... , si in alte limbi unele cuvinte au mai multe sensuri, asta cred ca se stie...
Despre fragmentul "Si a zis Maria: Mareste sufletul meu pe Domnul.
Si s-a bucurat duhul meu de Dumnezeu, Mantuitorul meu,
Ca a cautat spre smerenia roabei Sale. Ca, iata, de acum ma vor ferici toate neamurile.
Ca mi-a facut mie marire Cel Puternic si sfant este numele Lui. " (Luca 1 ,46-49 ), nu ziceti nimic, e de inteles; sau la voi e distorsionat si asta...
Eu ma opresc aici, pt ca vad ca interventiile Crinutei si ale ortodoxelor nu fac decat sa dea prilej neoprotestantelor de a o huli pe Maica Domnului si nu cred ca foloseste nimanui o astfel de discutie.
Iertati-ma.
Katya spune:
Mamabear,m-am uitat si-n Biblia mea si citatul e asa cum l-ai pus tu-zic din Matei-1,25:
"Si fara sa fi cunoscut-o pe ea Iosif,Maria a nascut pe Fiul sau Cel Unul-Nascut,caruia i-a pus numele Iisus."
Ce am dat eu din par. Cleopa e din cap."Dialog cu un sectant",deci parintele a luat fragmentul dat de un protestant si i-a raspuns.
Dar in Biblia ortodoxa e intocmai cum l-ai dat tu,cel subliniat mai sus.
edit-niste majuscule...
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crinuta Oricat ti-am explica, tot aia ar fi. Unde in Biblie apare termenul de Sfanta Treime?> Biblia nu a fost dictata de Dumnezeu, cuvantul lui DUmnezeu nu s-a oprit la Biblie, EL vorbeste si astazi, doar ca voi va inchideti urechile si ochii refuzand orice alt mesaj de-al lui Dumnezeu. N-ai demonstrat nimic in legatura cu Fecioara Maria, tocmai asta e.... Crinuta si minunea ei Fara Dumnezeu nimic nu e. Cine se increde in sine, cade rau! www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen |
Crinuta, ma mir ca pui intrebarea asta: unde apare Sf Treime in Biblie? Peste tot!
Inca de la Geneza 1 apare cuvintul Elohim=God(care se refera la 3 persoane)de ex.
Sau apar citate in care Dumnezeu Tatal vorbeste cu Dumnezeu Fiul si cu Duhul Sfint.
Unde Isus spune ca Tatal va trimite Mingaietorul=Duhul Sfint...ori unde spune ca El a fost trimis de Tatal...
Deci sunt f. multe locuri in Biblie in care se vorbeste de Dumnezeu sub forma de Trinitate=3 persoane.
"Let Us make man in Our image"
michelle