cele 10 porunci (2)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Katya

O sa va pun un fragm. din vol."Ne vorbeste Parintele Cleopa"-vol 3.

"Mintuitorul n-a mai avut nici un frate.Desi Sfinta Scriptura aminteste de "frati" ai Domnului,ei nu sint frati naturali ai Lui,deoarece,dupa sfinta Traditie,Maria,Maica Domnului,a ramas dupa nastere fecioara,asa cum a fost prefigurata in vedenia Proorocului Iezechiel(44,1-3).Apoi,daca ar fi avut frati dupa trup,Mintuitorul ar fi dat-o in grija vreunui frate,nu in grija Ap.Ioan.Asa-zisii "frati" ai Domnului erau doar rude ale lui Iisus;cuvintul "frati" reda cuvintul grecesc adelfoi(in ebraica:ah),avind sensurile de:frati,veri,rude apropiate."

Parte din NT a fost scris in lb greaca care are un cuvint pentru"verisori"...deci daca fratii ar fi fost de fapt verisori s-ar fi fol acel cuvint nu cuvintul frati care implica frati de singe deci din aceeasi fa. Plus ca ar fi fost folosit numele mamei lor adevarate nu referinta la Maria ca fiind mama lor.

Sau daca ar fi fost copiii lui Iosif dintr-o casatorie anterioara , unde sunt acesti frati cand au plecat in Betlehem, ori apoi fuga in Egipt ori inapoi in Nazaret. Si-ar fi lasat Iosif copiii? ca sunt vreo 6 mentionati.
Ori cand consatenii se intrebau cine este acest Isus si faceau referinta la familia lui ca o familie obisnuita cu frati si surori de singe...si nimic neobisnuit despre ea.

Parerea mea e ca daca ar fi trebuit venerata de noi Maica Domnului , Dumnezeu ar fi fost clar, Isus ar fi fost clar...nu ne-ar fi lasat pe noi cu presupuneri. Poate ar fi dat si o porunca...cum le-a dat pe celelalte.

Umilinta cu care s-a trait viata Maica Domnului si sfintiii nu ar trebui sa fie pentru noi decat un exemplu. Ei au facut ce Dumnezeu le-a spus,si ei s-au mantuit prin Isus...nu prin alti profeti sau alti sfinti care existasera pana atunci. De ce nu se rugau niciunul din apostoli la Ioan Botezatorul de ex sau la Stefan care au murit inaintea lor.

nicaieri in VT nu se vorbeste ca lumea s-ar fi rugat la profeti sau ingeri.

Chiar sa fie Biblia asa incompleta cu lucruri asa de importante....

Dar continuati sa va rugati la ei...venerati-i, fiecare cum stiti mai bine daca credeti ca prin asta va veti obtine salvarea sufletelor si sunteti convinsi ca nu incalcati poruncile lui Dumenzeu.

Nu trebuie sa ma convingeti pe mine sau pe patou...mai ales cand incercati cu carti omenesti si nu cu o carte insuflata de Duhul Sfint.
Sa mai scriu sidespre felul cum scribii scriau VT?

Hai sa va pun un site interesant:
http://www.godandscience.org/apologetics/authenticity.html

si inca unul:
http://www.blueletterbible.org/lang/lexicon/lexicon.cfm?Strongs=H0430&t=KJV

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Mie arata-mi unde apare termenul de Sfanta Treime te rog, ok?
Eu nu am intrebat unde apare termenul de Dumnezeu, Tata, Mesia sau Duhul Sfant luate separat.
Eu stiu ca la Sf Treime se refera, dar demonstreaza asta unui musulman care nu intelege-cunoaste conceptul acesta.

Sunt suficienti termeni care Nu apar in Biblie, dar traditia apostolica i-a adus in zilele noastre. Scriptura merge mana in mana cu traditia apostolica.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Eu nu am intrebat unde apare termenul de Dumnezeu, Tata, Mesia sau Duhul Sfant luate separat.
Eu stiu ca la Sf Treime se refera, dar demonstreaza asta unui musulman care nu intelege-cunoaste conceptul acesta.

Sunt suficienti termeni care Nu apar in Biblie, dar traditia apostolica i-a adus in zilele noastre. Scriptura merge mana in mana cu traditia apostolica.

Crinuta si minunea ei

www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen

cuvintul Sf Treime nu apare...ca, cuvint...dar asta nu insemana ca nu exista, doar ca la un anumit moment a existat acel cuvint....ar a existat conceptul.
Ex: Matei 28:19
Go ye therefore, and teach all nations, baptizing them in the name of the Father, and of the Son, and of the Holy Ghost.

'But the Comforter, which is the Holy Ghost, whom the Father will send in my name, he shall teach you all things, and bring all things to your remembrance, whatsoever I have said unto you." John 14:26

Sfinta Treime nu exista datorita bisericilor ortodoxe si catolice care i-au pus doar numele...exista datorita lui Dumnezeu...el este sf Treime si a existat din totdeauna.

De ex. cand se foloseste cuvintul Elohim care insemna 3 persoane...chiar daca la acel moment nu daduse numele de Trinitate asta nu inseamna ca nu exista..inca de la Facerea pamantului.

La fel cum nu apare cuvintul Rapture=rapire...dar asta nu inseman ca nu va exista, ori ca nu se subintelege din Biblie pt cine vrea sa inteleaga.

E ca si cum maine am mai descoperii o planeta si i-am pune un nume...asta insemna ca acea planeta nu a existat si ieri?

Bisericile ortodoxa, catolica nu au aparut imediat a 2 -a zi dupa Isus. Au aparut in timp, dupa sute de ani, deci pana atunci oameni au avut credinta si le-a fost suficient, au avut apostolii, au avut scrisorile lui Pavel, Petru...au avut VT, profetii, traditiile contau mai putin.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Calauze oarbe care strecurati tantarul si inghititi camila!

Matei 23:24

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

"Mama si fratii lui Isus au venit la El; dar nu puteau sa-i vorbeasca, din pricina norodului. Cineva i-a spus: "Mama si fratii tai stau afara, si vor sa Te vada." dar El, drept raspuns, a zis:Mama Mea si fratii Mei sunt cei ce asculta Cuvantul lui Dumnezeu, si-l implinesc"

Luca 8:19-21 si reluat in toate cele patru evanghelii. asta daca credeti ca biblia nu e calauza oarba de care vorbeste Iasmin

Mergi la inceput

Citat:

Crinuta si minunea ei

tocmai ti-am recitit mesajul.
Tu crezi a un musulman de aia nu crede in Isus, ca nu intelege Sf Treime? Sau orice alt necredincios...
Nu Crinuta, nu cred ca, nu vor sa creada.

Pe timpul lui Isus l-au vazut pe Lazarus invind din morti si tot nu au crezut.
Cine are inima , cine are dorinta...cine isi recunoaste starea de pacat, acestia sunt cei care cred fara sa vada si cu o inima deschisa citesc Cuvintul si il primesc pe Domnul Isus.

Putem dezbate aici pana cand ne va lua Domnul...si probabil o vom face.... dar m-ar bucura sa cred ca subiectele noastre ajuta un pic pe cei care nu cred...nu sa creada-ca asta e de la Domnul, dar doar sa deschida un pic usa si sa se uite dincolo de ce stiu si traiesc.

michelle

Mergi la inceput

Citat:

Crinuta si minunea ei

Daca Traditia si Biserica si religia...si oricine adauga la ce s-a spus deja in Biblie, adica la ce a spus Dumnezeu atunci se poate intimpla ca in Gradina Edenului cand stim bine ca Satana nu a facut decat sa adauge la ce a spus Dumnezeu.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

Citat:

Crinuta si minunea ei

nici termenul chitara nu apare in biblie, sau pian, sau orga sau alte instrumente moderne dar avem termenul generic instrumente muzicale, care le include pe toate. valabil si pentru stiinta, nu apar termeni ca genetica, sau mai stiu eu ce dar asta nu inseamna ca am ceva impotriva stiintei sau a instrumentelor muzicale moderne.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Citat:

Crinuta si minunea ei

Pai daca tu crezi ca Dumnezeu a vorbit omenirii acum 2000 de ani si de atunci nu a mai fost nevoie, tocmai acum in epoca asta in care pacatul este pe scaun regesc, adulat de majoritate, atunci Il subestimezi mult pe Dumnezeu.
In Biblie nu poate sa apara totul, Biblia este baza, restul este tot Cuvantul lui Dumnezeu, in deplina concordanta cu Scriptura.
Si nu uita ca Biserica lui Isus este doar Una, cea fondata de Isus, iar in Biserica Adevarurile de Credinta se iau doar sub inspiratia Duhului Sfant, ceea ce la celelalte Biserici aparute ulterior nu este cazul, oricat s-ar stradui sa invete pe dinafara Biblia si sa o intoarca pe toate partile....., lipseste esentialul....

Daca Traditia si Biserica si religia...si oricine adauga la ce s-a spus deja in Biblie, adica la ce a spus Dumnezeu atunci se poate intimpla ca in Gradina Edenului cand stim bine ca Satana nu a facut decat sa adauge la ce a spus Dumnezeu.

michelle

Crinuta si minunea ei

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Citat:

Crinuta si minunea ei

cuvintul Sf Treime nu apare...ca, cuvint...dar asta nu insemana ca nu exista, doar ca la un anumit moment a existat acel cuvint....ar a existat conceptul.
Ex: Matei 28:19
Go ye therefore, and teach all nations, baptizing them in the name of the Father, and of the Son, and of the Holy Ghost.

'But the Comforter, which is the Holy Ghost, whom the Father will send in my name, he shall teach you all things, and bring all things to your remembrance, whatsoever I have said unto you." John 14:26

Sfinta Treime nu exista datorita bisericilor ortodoxe si catolice care i-au pus doar numele...exista datorita lui Dumnezeu...el este sf Treime si a existat din totdeauna.

De ex. cand se foloseste cuvintul Elohim care insemna 3 persoane...chiar daca la acel moment nu daduse numele de Trinitate asta nu inseamna ca nu exista..inca de la Facerea pamantului.

La fel cum nu apare cuvintul Rapture=rapire...dar asta nu inseman ca nu va exista, ori ca nu se subintelege din Biblie pt cine vrea sa inteleaga.

E ca si cum maine am mai descoperii o planeta si i-am pune un nume...asta insemna ca acea planeta nu a existat si ieri?

Bisericile ortodoxa, catolica nu au aparut imediat a 2 -a zi dupa Isus. Au aparut in timp, dupa sute de ani, deci pana atunci oameni au avut credinta si le-a fost suficient, au avut apostolii, au avut scrisorile lui Pavel, Petru...au avut VT, profetii, traditiile contau mai putin.

michelle

Tu esti Petru, si pe aceasta [piatra voi pune Biserica mea.
Se va demonstra in timp Michelle care este Biserica lui Cristos.

Pana una, alta au ramas citate date de noi necomantate de voi.....

Crinuta si minunea ei

Mergi la inceput