cele 10 porunci (2)
Raspunsuri - Pagina 8
Katya spune:
Despre chipul cioplit cred exact ca si Crinuta si ca mamabear.Atit vitel de aur cit si alti zei inventati si plamaditi de om(v. ex la hindusi),cit si idoli metaforici citati deja.
Explicati-mi si mie atunci fetele protestante,daca aveti ce aveti cu icoanele,de ce totusi pe pliantele pe care le distribuie fratii vostri de credinta pe strada,se gasesc totusi chipuri cu "Isusi" care mai de care mai frumosi si mai muschiulosi de parca ar face reclama la sali de fitness sau de parca ar fi actori,caci oricum zimbesc mereu,n-au niciodata vreo coroana de spini.
Katya spune:
Si in sf sa zic si de moaste,nu stiu daca romanii se imbulzesc de ortodocsi ce sint(ca mai sint si alti ortodocsi pe lume,ei poate nu dau buzna,nu stiu)cit pt ca asa sintem noi:se da ceva,ne ducem sa primim si noi.Daca am fi fost protestanti si s-ar fi dat Biblii noi pe vreun stadion,sint sigura ca ne-am fi imbulzit si acolo.
crinuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui denizel Eu inteleg ce este cu idolii pe care ii poate avea fiecare om si ce-i cu prioritatile. Dar porunca pomeneste clar si despre chipuri cioplite in fata carora sa te inchini (in traducerea ta: "sa nu-ti faci chip cioplit ca sa te inchini lui."). Partea asta la ce se refera? Pentru parinti, de dragul copiilor "Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel. |
Se referea tocmai la ce au facut evreii cu vitelul de aur.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen
cortexia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui patou denizel daca nu vrei sa te inchini la chip cioplit, poti sa te inchini in direct la sfinti. Uite aici un exemplu: http://tomisthecat.wordpress.com/2010/10/28/moastele-superstitiile-si-evul-mediu-din-romania/ www.pasipecaleacredintei.wordpress.com" target="_blank">pe cont propriu |
Si cu ce va deranjeaza ca ortodocsii se inchina moastelor sau icoanelor ? Batem apa in piua, dar nu inteleg de fapt miza discutiei...
crinuta spune:
convingerea mea intima este ca diferentele intre ortodocsi/catolici-protestanti sunt de o natura mult mai profunda. Eu nu cred ca ne inchinam aceluiasi Isus. (2 Corinteni11:4)
Unii un micut Isus, cu o mama atotputernica, iar altii au un Isus atotputernic, atat de atotputernic incat Ioan discipolul sau, care la un moment dat statea "razemat pe pieptul lui Isus" (Ioan 13:25, Ioan 21:20) cand L-a intalnit in toata gloria sa a «a cazut la picioarele lui ca mort» (apocalipsa 1:17)
doar parerea mea, fara nici o pretentie.
Eu nu am apucat sa citesc ultimele pagini din primul capitol astfel incat abia acum am vazut ce ai scris.
As vrea sa imi spui concret in care religie Isus este prezentat ca fiind micut, in timp ce Mama SA este atotputernica?
Nu te supara, una e sa nu cunosti, sa nu intelegi, dar atunci intrebi, si alta e sa faci astfel de afirmatii grave, nefondate.
Deci astept sa imi demonstrezi afirmatia ta pe care eu o consider extrem de grava si ofensatoare la adresa lui Isus.
1) nu exista mai multi Isusi, exista un singur Mesia. Ca tu crezi altceva, it is your option
2) este extrem de ofensatoare atitudinea anti Maria, Cea Careia Dumnezeu i-a incredinta aceasta unica misiune, Cea Care a fost Co- Mantuitoare, ca va place sau nu. Dumnezeu nu putea alege orice fiinta, cine ar fi putut avea onoarea de a-L purta in pantece si a-L creste pe Mantuitor? Oare Fecioara Maria nu isi merita locul de cinste? Ba da, si inca din plin. Ea a fost ridicata cu trup si suflet la cer, ea mijloceste non stop pentru tine, pentru mine si alti pacatosi ca noi, Ea face ce tu nici nu stii, dar vei afla intr-o zi.
Nu este Dumnezeu si nimeni nu afirma asta, dar este mai presus de orice sfant, arhanghel, etc si a O atace pe Fecioara Maria= a Il ataca pe Dumnezeu!
Noi o cinstim si o vom cinsti mereu, cu mult devotament!
In alta ordine de idei, de unde reiese un Isus micut? Nu cumva ai citit pe undeva de copilaria spirituala si faci confuzii?
Nici ortodocsii, nici catolicii nu fac aceasta inversare de care pomenesti, dar stim sa o cinstim pe Fecioara Maria.
E ca si cum cineva ar afirma ca te iubeste pe tine dar de mama ta nu vrea sa stie nimic. Cum te-ai simti tu?
Cunosti tu legatura dintre inimile lui Isus si a Mariei? Stii faptul ca diavolul se teme de Ea cumplit si nu suporta sa ii auda pronuntat numele? Si stii de ce? Cunosti ceva despre aparitiile EI?
Cine va strivi capul sarpelui? Ai idee?
Crinuta si minunea ei
www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen
patou spune:
Eu nu am nimic cu Maria (care a fost fecioara doar cand l-a nascut pe Isus, ca pe urma a avut si alti copii). Eu cred ca acest cult al fecioarei maria este de fapt un cult al imparatesei cerurilor, pentru ca altfel nu-mi explic de ce o numiti imparateasa cerurilor. Doar un exemplu: http://www-ria.blogspot.com/2009/07/imparateasa-cerurilor.html luat la intamplare.
“Copiii strang lemne, parintii aprind focul, si femeile framanta plamadeala, ca sa pregateasca turte imparatesei cerurilor, si sa toarne jertfe debautura altor dumnezei ca sa ma manie” Ieremia 7:18
“Toti barbatii care stiau ca nevestele lor aduceau tamaie altor dumnezei, toate femeile care se aflau acolo in mare numar, si tot poporul care locuia in tara Egiptului, la Patros, au raspunbs asa lui Ieremia: “Nu te vom asculta cu nimic din cele ce ne-ai spus in Numele Domnului. Ci voim sa facem cum am spus cu gura noastra si anume: sa aducem tamaie imparatesei cerurilor, si sa-=i turnam jertfe de bautura, cum am facut noi noi si parintii nostri,imparatii nostri si capeteniile noastre, in cetatile lui Iuda si in ulitele Ierusalimului. Atunci aveam paine de ne saturam, eram fericiti, si nu treceam prin nici o nenorocire!Dar cand am incetat sa aducem tamaie imparatesei cerurilor, si sa-i turnam jertfel de bautura, am dus lipsa de toate, si am fost nimiciti de sabie si foamete" Ieremia 44: 15-30
crinuta spune:
Fals, n-a avut niciun copil in afara lui Isus, ea a fost mereu fecioara!!!!!!!!!
Daca ai o problema cu statutul EI, intreaba-L pe Dumnezeu de ce una si alta. Iti repet, rolul EI este imens.
Nicio alta persoana nu s-a nascut fara pacatul stramosesc, ca sa nu mai vorbim despre faptul ca n-a cunoscut moartea, deci asta e dovada suprema ca locul EI in cer este special!
Crinuta si minunea ei
crinuta spune:
Si inca n-ai raspuns la intrebarea in ce religie este Isus considerat mic in timp ce Fecioara Maria este mare?
Crinuta si minunea ei