Ganduri bune
Raspunsuri - Pagina 15
Sabina spune:
merci frumos, ai avut mare curaj;)
Pozele in acea proiectie sunt doar din bucuresti, sa stii.si clopotele ...asa se numesc instrumentele alea tubulare, clopote:)
acum am reusit sa racesc rau de tot...asa ca...stau ca molusca si nu fac nimic. sper sa nu ajung la antibiotice (nu am deloc, deloc imunitate si daca se agraveaza n-am ce face)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
rrox3 spune:
Multa sanatate Sabina!
Multumesc pentru link, chiar eram curioasa cum suna muzica ta. Imi place, o s-o mai ascult
Sabina spune:
Io stiu?
sunt asa ametita incat nu-mi vine decat sa spun ca d-nul Goe:
Io vreau sa-mi treaca!
Cum mi-am alaptat copiii
ligia13 spune:
Sabina , multa sanatate si un Craciun linistit..si fara ameteli iti doresc!
Doamne ajuta!
Sabina spune:
nu mai sunt asa ametita...in schimb am inceput usor usor sa ma ingalbenesc si sa-mi devina toate f grele.
Mor de ciuda. Nu-mi dau seama unde gresesc.
Cum mi-am alaptat copiii
szivarvany spune:
numai ganduri bune spre tine si multa energie pozitiva de la noi.
Nu apuc sa ti scriu pe blog ca nu gasesc un loc potrivit, dar sper sa fii bine, sa ti revii si sa reintre totul pe linia dreapta
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
*** Concursul KloraneBaby *** www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=5" target="_blank">mam.jpg ***
vali02 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina Mor de ciuda. Nu-mi dau seama unde gresesc. |
Sabina, cuvintele acestea imi suna extrem de dureros...
De ce crezi ca tu gresesti? De ce te judeci asa de aspru si iti pui in carca o asemenea povara, aceea a suspiciunii ca tu ai vreo vina in evolututia bolii?
WAKE UP!!!
NU esti vinovata ca te-ai imbolnavit, NU esti vinovata ca te chinuie asta de un an, NU esti vinovata ca a trebuit sa pleci de langa copii o perioada, NU ai gresit cand ai ales tratmentul medicamentos si nu chirurgical. Boala nu alege (adu-ti aminte ca si sfintii au trebuit sa poarte boli) si nici nu pleaca pe motiv ca esti o persoana deosebit de inteligenta. De noi depinde in mare masura (dar nu 100%) doar cum vom trece prin aceasta incercare.
Nu trebuie sa 'mori de ciuda' daca te temi ca nu ai ales cea mai buna cale de tratament. In primul rand lasa timp medicamentului sa-si faca treaba si apoi gandeste-te ca daca nu pot ei , medicii, sa se puna de acord in privinta asta, cum poti fi tu vinovata ca n-ai stiut mai bine ca ei?
Pentru mine a fost extrem de frustrant, de dureros, sentimentul ca pot fi doar un "corp" vulnerabil, ca nu pot avea control asupra lui in fata bolii, ca nu am cunostinte medicale care sa ma ajute (mama a vrut sa fac medicina si eu nu si nu). M-am linistit atunci cand am acceptat sa-mi duc crucea bolii asa cum pot eu mai bine, fara a mai cauta greselile din trecut, fara a astepta un tratament miraculos. Impacarea cu mine mi-a redat forta necesara de a lupta cu boala,de a nu dispera in momentele grele (atunci cand pica psihicul si fizicul e pe duca) si de a lua hotarari de ordin medical cu acceptarea riscului de a nu fi cele mai bune.
M-am lungit, ideea era de fapt sa nu te mai judeci asa de aspru, sa accepti ca asta e, nu e totul sub controlul tau (oare nu e asa toata viata, numai noi ne incapatanam sa ne credem mici dumnezei?) si sa nu incetezi sa gandesti pozitiv. Am citit ce ai scris la celalalt topic despre gandirea pozitiva in fata bolii si ai dreptate, e tot mai greu cand problema se repeta. Dar greu nu inseamna imposibil.
Sarbatori fericite iti doresc, cu liniste si impacare de sine.
Sabina spune:
Vali, esti scumpa, tu ai trecut prin atatea si tot tu ma incurajezi.
iti spuin de ce ma simt vinovata. Pt c ai din jur, de la familie la medici, au grija sa imi intretina starea asta.
La primul episod: pai daca ai alaptat atata, de acolo ti se trage (am intrebat medicii, mai intai ma certau groaznic dupa care ziceau: n-are nicio legatura cu boala)
la a prima recadere: te-ai grabit sa scoti cortizonul (desi nu mi-a dat nimeni o schema clara)
la a doua, de ce ai mancat grau cu orez,
acuma, pai te-ai dus la concert si ai racit , ce ti-a trebuit
altii, totul vine de la cap, esti prea orgolioasa , vrei sa fii prima, de aia nu-ti merge bine
altii: nu ai un regim normal de viata, nu esti si tu angajata undeva ca tot omu
cand iti scrii doctoratul ala odata
altii: iar te grabesti cu cortizonul, ce daca a zis dr sa scazi la 4, (eu iau 6...)trebuia sa ramai la 8 daca vezi ca iti merge bine, sau chiar la mai mult
Iar stai la laptop, de la laptop te-ai imbolnavit
daca nu mananci si tu un ficatel perpelit ( )
daca nu te duci pe munte
daca nu iti scoti splina
si lista poate continua.
Eu stiu ca:
1. medicii sunt cam neputinciosi in ce priveste boala asta si nu pot face altceva decat sa ma duca cu zaharelul, mai o injectie, mai o perfuzie, mai o operatie, de fapt sunt nestiutori in privinta pronosticului = dau vina pe pacient
2. cei din jur sunt si ei speriati si ca sa scape de stress dau iarasi vina pe pacient
dar .....toate astea lucreaza impotriva mea, desi stiu ca aruncatul vinii peste gard e o strategie de autoaparare a celorlalti.
Cum mi-am alaptat copiii