Ganduri bune
Raspunsuri - Pagina 16
vali02 spune:
Sa-ti rapund si eu pe puncte:
la (1): medicilor le e foarte greu sa-si recunoasca limitele, dar faptul ca-ti dau "mai o injectie, mai o perfuzie" si nu ridica neputinciosi din umeri e de bine, inseamna ca mai exista variante terapeutice si deci speranta insanatosirii. Dar recunoaste si tu, sunt boli in care este greu sa dai un prognostic, omul nu-i o masinarie, fiecare reactioneaza in felul sau.
la(2): da, cei din jur sunt speriati, e normal asa, insemna ca le pasa. Nu prea cred ca vrea cineva sa te invinovateasca, mai degraba a-si crede ca incearca sa te ajute, sa-ti ofere solutii, sa faca ceva, dar le lipseste tactul.
Poate ca atunci cand spun "pai te-ai dus la concert si ai racit , ce ti-a trebuit" sau "Iar stai la laptop, de la laptop te-ai imbolnavit" ar trebui sa auzi:" nu mai iesi in frig, nu mai sta atat la laptop, menajeaza-te, odihneste-te, vrem sa te fii bine si ne simtim neputinciosi".
Iar daca intalnesti si persoane mai putin binevoitoare, nu pune la inima, unii chiar nu pot intelege cum e sa fii bolnav, sau se tem atat de tare de ideea de "boala" (de fapt de posibilitatea ca sa li se intample si lor) incat refuza sa o accepte ca pe o realitate.
Sabina spune:
Vali
eu am recadere, mi-a scazut 2 grame Hg in 2 saptamani. Sunt galbena deja.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Macrina spune:
Sabina, imi pare rau.. dar ma mir ca dupa medicamentul minune tot e rau.. e normal, doctorii ce spun?
iti ramane splenectomia?
off, multa putere, nu te gandi la rele..
si eu am avut probleme cu rudele (alte motive decat sanatatea) si am ales sa ma izolez, nu pot face fata acuzatiilor, asa ca-mi gasesc linistea in sanul familiei mele, atat!
aschiutza spune:
Sabina multa sanatate! Imi pare rau sa aud ca boala tot revine si nu iti da pace. Multa putere!
Ai incercat sa faci QiGong? E o miscare pe care o pot face si cei bolnavi si in virsta. Nu ca te-ar vindeca miraculos dar poate sa iti usureze starea. Aici in Germania daca faci un curs ti-l plateste casa de asigurari de sanatate, si cum ei nu fac cadouri, inseamna ca au ajuns la concluzia ca ajuta oamenii sa isi revina. Cine stie, poate te ajuta si pe tine?
La cursul la care am fost eu, era cineva care facea chemoterapie de exemplu.
Sabina spune:
Multumesc din suflet.
Am fost la bucuresti, e o hemoliza moderata deocamdata, mi-a marit doza si din cauza ca am o infectie(supreinfectie de la o viroza, pr ca proteina C reactiva e ok) iau mai mult antibiotic. E posibil ca eu am gresit , ar fi trebuit sa iau antibioticul de la primul semn de raceala, pt ca neavand sistem imun deloc, supra infectia e mai mult decat previzibila.
Am facut o groaza de teste, ca era posibil sa fi avut vreo afectare hepatica altfel decat in anemie, asta era cea mai mare spaima.
Dr de la Fundeni mi-a zis ca Rituximabul lucreaza altfel decat corticoterapia, si de aia raspunsul nu e imediat. Insa ea nu are experienta cu Rituxanul in hemolize, pt ca la noi in tara nu se da.
Dr de la Viena mi-a scris despre analizele alea de ficat si pancreas, desi e in concediu.
Amandoi mi-au zis sa maraesc Medrolul.
Acum am ajuns cu bine din nou la busteni si trebuie sa am un program echilibrat de odihna impreuna cu miscare! pt ca am f multe trombocite si sa nu carecumva sa fac vreo tromboza.
Aschiuta, mie imi plac terapiile astea si avem o prietena de familie care e in asociatia de QiGong din Romania.
Macrina, acu sunt toti f draguti cu mine, am si facut un pic misto, ca trebuie sa ma damblagesc ca sa ma accepte asa cum sunt?:))
daca nu si nu, sigur ca ramane splenectomia.
Andreea, pup.
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina spune:
cred ca eram datoare cu ceva poze de la lisabona:) o sa mai urmeze
http://www.fotomozaic.ro/artikel.php?s=0&categ=0&idstory=401
Cum mi-am alaptat copiii
mihaela_s spune:
Sabina chiar azi ma gandeam la tine, la cum mai esti...ma bucur ca ai scris, mi-am mai domolit gandurile acum . Sa ai un an nou mai bun, infinit mai bun decat acesta! Multa sanatate.
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie