Hemangiom
Buna, fetita mea are acum 14 luni si de la 2 sapt i-a aparut acest hemangiom pe buza si pe barbita. De la 3 luni a facut tratament cu propanolol la Uniklinik-Düsseldorf. Am oprit tramentul de 2 ori ca ii disparuse f bine si apoi a reaparut. Acum iar am facut pauza o luna si deja incepe sa apara. Va trebui sa reluam tratamentul. Numai ca imi fac griji pt ca normal medicamentul e pt inima si tensiune.... Medicii i-au facut o gramada de EKG si ecografii la inima si spun ca nu are nimic. Dar ma gandesc in timp peste ani si ani. Tratamentul acesta este f de curand descoperit din 2008 la zurich. Daca mai sunt si alte mamici care au trecut prin asa ceva astept experientele voastre cu hemangiomul.
Raspunsuri
danielac spune:
la noi hemangiomul a disparut definitiv dupa o perioada lunga de tratament (aplicatii) cu azot lichid (zapada carbonica).
simi spune:
Fetita mea avut un hemangion din nastere, pe piept, aproape de sub-brat. Marimea lui, cam 1cm/2cm, deci destul de mare. Era putin in relief, si rosu aprins.
Toti medicii mi-au spus ca in jur de 9 ani nu-l va mai avea, o sa dispara. Ei bine, incet-incet culoarea lui a inceput sa "paleasca", de la rosu inchis spre roz, apoi culoarea pielii. Ei bine, acum (ea are 9 ani jumatate) nu mai are nimic, cu greu se mai poate vedea ceva.
Mai intrebati, poate ca e bine sa nu-i faceti nimic.
Propanolol-ul nu-i un medicament pentru afectiuni cardiace? Sau poate ma insel... dar parca tatal meu lua propanolol intr-un timp. De ce sa ia copilul asa ceva ?
Poate gresesc, nu sunt medic. Dar mai intrebati. Aici absolut toti medicii mi-au spus acelasi lucru: in jurul virstei de 9 ani copilul nu va mai avea hemangiomul si iata, nu-l mai are.
Multa sanatate la copilasi!
szivarvany spune:
Citat: |
citat din mesajul lui simi Fetita mea avut un hemangion din nastere, pe piept, aproape de sub-brat. Marimea lui, cam 1cm/2cm, deci destul de mare. Era putin in relief, si rosu aprins. Toti medicii mi-au spus ca in jur de 9 ani nu-l va mai avea, o sa dispara. Ei bine, incet-incet culoarea lui a inceput sa "paleasca", de la rosu inchis spre roz, apoi culoarea pielii. Ei bine, acum (ea are 9 ani jumatate) nu mai are nimic, cu greu se mai poate vedea ceva. Mai intrebati, poate ca e bine sa nu-i faceti nimic. Propanolol-ul nu-i un medicament pentru afectiuni cardiace? Sau poate ma insel... dar parca tatal meu lua propanolol intr-un timp. De ce sa ia copilul asa ceva ? Poate gresesc, nu sunt medic. Dar mai intrebati. Aici absolut toti medicii mi-au spus acelasi lucru: in jurul virstei de 9 ani copilul nu va mai avea hemangiomul si iata, nu-l mai are. Multa sanatate la copilasi! |
multumesc pt acest raspuns incurajator, eu stiam de 5 ani si nu mi-am mai facut sperante.
Deci mai avem si noi sanse mari
Fie`mea are 6 ani si inca are hemangiomul de langa ochisor, rozaliu, dar e acolo. Poate in 3 ani se mai decoloreaza.
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
rock15 spune:
Da asa este, propanololul este pentru afectiuni cardiace. Dar din 2008 au descoperit ca se poate adminstra in cantitati f mici la copii cu hemangiom si acesta in cele din urma dispare. Multumesc mult de raspuns. Mai asteptam si incercam sa fim opinimisti ca va disparea cat mai repede posibil. Mai am o intrebare, zapada carbonica se poate da si in locuri mai sensibile cum ar fi buza?
CRIXIA spune:
Anul trecut am cautat si eu raspunsuri si remedii impotriva acestui hemangiom. Am gasit asta.
Fiica mea ce mica are unul de 2,5x2cm. Eu am asteptat +1 an si am de gand sa mai astept. A dat semne de incetinire/ stagnare si speranta mea este ca nu va continua sa creasca.
Ati facut RMN?
Cris mami de Alexia & Ana
oana_lex82 spune:
Si baiatul meu, de 5 luni, are un hemangiom pe buza aparut de cand avea 2 saptamani,nu a crescut in dimensiuni, e mic, de marimea bobului de orez...am vorbit cu pediatra si mi-a zis k nu exista tratament dar cu o operatie cu laser se rezolva...o alta pediatra mi-a zis k pana la varsta de 7-8 ani e posibil sa dispara pt ca s-au vazut cazuri...eu inca astept, oricum baiatul e prea mic sa intervin acum..dar daca pana incepe scoala nu dispare vom apela la laser...
danielac spune:
citat din mesajul lui rock15 Da asa este, propanololul este pentru afectiuni cardiace. Dar din 2008 au descoperit ca se poate adminstra in cantitati f mici la copii cu hemangiom si acesta in cele din urma dispare. Multumesc mult de raspuns. Mai asteptam si incercam sa fim opinimisti ca va disparea cat mai repede posibil. Mai am o intrebare, zapada carbonica se poate da si in locuri mai sensibile cum ar fi buza? |
fetita mea a avut un hemangiom care de la 1 luna pana la 7 luni (cand am inceput tatamentul cu azot lichid) a crscut intruna, era plasat langa ochi, afecta mereu canalul lacrimal, pana la urma a ajuns cat o zmerurica... toti medicii de la Budimex ne-au spus sa o operam ...asta dupa ce am facut investigatii pentru a verifica daca sunt hemangioame interne (slava Domnului ca nu a fost)... in final un medic dermatolog ne-a prescris tratamentul cu zapada carbonica si dupa 2 ani de zile, timp in care ne chema odata la 2-3 luni pentru o aplicatie...hemangiomul s-a retras pana a disparut de tot...
problema cu disparitia de la sine pana la o anumita varsta probabil ca e in functie de pozitia si caracteristicile hemangiomului... fetita mea mai avea cateva pe corp sub forma de pete, unele au disparut singure ...in schimb unul il mai are chiar daca nu s-a marit deloc de atunci...si ea are deja 9 ani...
rock15 spune:
si la noi la fel acum ca am oprit tratamentul a aparut iar. Cand am oprit tratamentul nu se mai vedea aproape de loc. Eram asa de fericiti....
CRIXIA spune:
citat din mesajul lui rock15 Scuze dar nu stiu ce este acela RMN? |
RMN=rezonanta magnetica nucleara si este o explorare imagistica noninvaziva mai frecvent utilizata pentru examinarea creierului si a colanei vertebrale dar si pentru alte organe.
rock15, dupa cum explica si in link-ul dat de mine, cica ar fi forma de investigare, ca se se observe daca hemangiomul apasa sau influenteaza cumva in interior.
citat din mesajul lui danielac problema cu disparitia de la sine pana la o anumita varsta probabil ca e in functie de pozitia si caracteristicile hemangiomului... |
sunt de acord cu asta! de aceea multi medici recomanda sa asteptam, mai ales daca nu afecteaza( ochiul sau alt organ) daca nu supureaza.
Cum v-ati ferit de Soare? Eu am evitat plaja anul asta, am fost de 4-5 ori cu ea la plaja si a stat imbracata-body( Ana il are pe spate).
Cris mami de Alexia & Ana