Hemangiom
Buna, fetita mea are acum 14 luni si de la 2 sapt i-a aparut acest hemangiom pe buza si pe barbita. De la 3 luni a facut tratament cu propanolol la Uniklinik-Düsseldorf. Am oprit tramentul de 2 ori ca ii disparuse f bine si apoi a reaparut. Acum iar am facut pauza o luna si deja incepe sa apara. Va trebui sa reluam tratamentul. Numai ca imi fac griji pt ca normal medicamentul e pt inima si tensiune.... Medicii i-au facut o gramada de EKG si ecografii la inima si spun ca nu are nimic. Dar ma gandesc in timp peste ani si ani. Tratamentul acesta este f de curand descoperit din 2008 la zurich. Daca mai sunt si alte mamici care au trecut prin asa ceva astept experientele voastre cu hemangiomul.
Raspunsuri
danielac spune:
la noi hemangiomul a disparut definitiv dupa o perioada lunga de tratament (aplicatii) cu azot lichid (zapada carbonica).
simi spune:
Fetita mea avut un hemangion din nastere, pe piept, aproape de sub-brat. Marimea lui, cam 1cm/2cm, deci destul de mare. Era putin in relief, si rosu aprins.
Toti medicii mi-au spus ca in jur de 9 ani nu-l va mai avea, o sa dispara. Ei bine, incet-incet culoarea lui a inceput sa "paleasca", de la rosu inchis spre roz, apoi culoarea pielii. Ei bine, acum (ea are 9 ani jumatate) nu mai are nimic, cu greu se mai poate vedea ceva.
Mai intrebati, poate ca e bine sa nu-i faceti nimic.
Propanolol-ul nu-i un medicament pentru afectiuni cardiace? Sau poate ma insel... dar parca tatal meu lua propanolol intr-un timp. De ce sa ia copilul asa ceva ?
Poate gresesc, nu sunt medic. Dar mai intrebati. Aici absolut toti medicii mi-au spus acelasi lucru: in jurul virstei de 9 ani copilul nu va mai avea hemangiomul si iata, nu-l mai are.
Multa sanatate la copilasi!
szivarvany spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui simi Fetita mea avut un hemangion din nastere, pe piept, aproape de sub-brat. Marimea lui, cam 1cm/2cm, deci destul de mare. Era putin in relief, si rosu aprins. Toti medicii mi-au spus ca in jur de 9 ani nu-l va mai avea, o sa dispara. Ei bine, incet-incet culoarea lui a inceput sa "paleasca", de la rosu inchis spre roz, apoi culoarea pielii. Ei bine, acum (ea are 9 ani jumatate) nu mai are nimic, cu greu se mai poate vedea ceva. Mai intrebati, poate ca e bine sa nu-i faceti nimic. Propanolol-ul nu-i un medicament pentru afectiuni cardiace? Sau poate ma insel... dar parca tatal meu lua propanolol intr-un timp. De ce sa ia copilul asa ceva ? Poate gresesc, nu sunt medic. Dar mai intrebati. Aici absolut toti medicii mi-au spus acelasi lucru: in jurul virstei de 9 ani copilul nu va mai avea hemangiomul si iata, nu-l mai are. Multa sanatate la copilasi! ![]() |
multumesc pt acest raspuns incurajator, eu stiam de 5 ani si nu mi-am mai facut sperante.Deci mai avem si noi sanse mari

Fie`mea are 6 ani si inca are hemangiomul de langa ochisor, rozaliu, dar e acolo. Poate in 3 ani se mai decoloreaza.
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) cu
Sela_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
rock15 spune:
Da asa este, propanololul este pentru afectiuni cardiace. Dar din 2008 au descoperit ca se poate adminstra in cantitati f mici la copii cu hemangiom si acesta in cele din urma dispare. Multumesc mult de raspuns
. Mai asteptam si incercam sa fim opinimisti ca va disparea cat mai repede posibil. Mai am o intrebare, zapada carbonica se poate da si in locuri mai sensibile cum ar fi buza?
CRIXIA spune:
Anul trecut am cautat si eu raspunsuri si remedii impotriva acestui hemangiom. Am gasit asta.
Fiica mea ce mica are unul de 2,5x2cm. Eu am asteptat +1 an si am de gand sa mai astept. A dat semne de incetinire/ stagnare si speranta mea este ca nu va continua sa creasca.
Ati facut RMN?
Cris mami de Alexia & Ana
oana_lex82 spune:
Si baiatul meu, de 5 luni, are un hemangiom pe buza aparut de cand avea 2 saptamani,nu a crescut in dimensiuni, e mic, de marimea bobului de orez...am vorbit cu pediatra si mi-a zis k nu exista tratament dar cu o operatie cu laser se rezolva...o alta pediatra mi-a zis k pana la varsta de 7-8 ani e posibil sa dispara pt ca s-au vazut cazuri...eu inca astept, oricum baiatul e prea mic sa intervin acum..dar daca pana incepe scoala nu dispare vom apela la laser...
danielac spune:
| citat din mesajul lui rock15 Da asa este, propanololul este pentru afectiuni cardiace. Dar din 2008 au descoperit ca se poate adminstra in cantitati f mici la copii cu hemangiom si acesta in cele din urma dispare. Multumesc mult de raspuns . Mai asteptam si incercam sa fim opinimisti ca va disparea cat mai repede posibil. Mai am o intrebare, zapada carbonica se poate da si in locuri mai sensibile cum ar fi buza? |
fetita mea a avut un hemangiom care de la 1 luna pana la 7 luni (cand am inceput tatamentul cu azot lichid) a crscut intruna, era plasat langa ochi, afecta mereu canalul lacrimal, pana la urma a ajuns cat o zmerurica... toti medicii de la Budimex ne-au spus sa o operam ...asta dupa ce am facut investigatii pentru a verifica daca sunt hemangioame interne (slava Domnului ca nu a fost)... in final un medic dermatolog ne-a prescris tratamentul cu zapada carbonica si dupa 2 ani de zile, timp in care ne chema odata la 2-3 luni pentru o aplicatie...hemangiomul s-a retras pana a disparut de tot...
problema cu disparitia de la sine pana la o anumita varsta probabil ca e in functie de pozitia si caracteristicile hemangiomului... fetita mea mai avea cateva pe corp sub forma de pete, unele au disparut singure ...in schimb unul il mai are chiar daca nu s-a marit deloc de atunci...si ea are deja 9 ani...
rock15 spune:
si la noi la fel acum ca am oprit tratamentul a aparut iar
. Cand am oprit tratamentul nu se mai vedea aproape de loc. Eram asa de fericiti....
CRIXIA spune:
| citat din mesajul lui rock15 Scuze dar nu stiu ce este acela RMN? |
RMN=rezonanta magnetica nucleara si este o explorare imagistica noninvaziva mai frecvent utilizata pentru examinarea creierului si a colanei vertebrale dar si pentru alte organe.
rock15, dupa cum explica si in link-ul dat de mine, cica ar fi forma de investigare, ca se se observe daca hemangiomul apasa sau influenteaza cumva in interior.
| citat din mesajul lui danielac problema cu disparitia de la sine pana la o anumita varsta probabil ca e in functie de pozitia si caracteristicile hemangiomului... |
sunt de acord cu asta! de aceea multi medici recomanda sa asteptam, mai ales daca nu afecteaza( ochiul sau alt organ) daca nu supureaza.
Cum v-ati ferit de Soare? Eu am evitat plaja anul asta, am fost de 4-5 ori cu ea la plaja si a stat imbracata-body( Ana il are pe spate).
Cris mami de Alexia & Ana