Sezatoarea canadiana (196)
Raspunsuri - Pagina 19
maru spune:
Dragaica, nu a ragusit, nu a racit. Ci pur si simplu sonda aia de respirat ( ca a fost intubat sigur) a fost un pic cam mare pentru gatutul lui si l-a iritat.
In sala de operatii e f rece, dar pe pacienti ii inveleste in paturi termice, calde. Dar f rara pacientii racesc, ca ramane descoperit doar campul operator.
casandra spune:
Dragaica, multumesc pentru invitatie.
Mi-ar fi placut tare mult sa vin sa va cunosc si sa particip la bucuria voastra, dar pe 4 decembrie sunt de servici .
Sa aveti parte de o zi frumoasa si multa veselie!
ankalaura spune:
Intrebare pentru clasa I si a II-a:
La matematica - li se spune copiilor despre comutativitate sau asociativitate, de exemplu? sau ii lasa doar sa observe ca 1+5 = 5+1? sau ca (1+3)+5 = 1+(3+5) - parantezele le-am pus eu.
Si a doua intrebare: la operatiile cu cate 3 numere, ii invata sa divida numerele? Adica de exemplu daca au 7+2+9, ii invata sa caute o suma simpla, de ez sa il imparta pe 2 in 1+1, astfel incat 9+1 sa dea 10, si sa le mai ramana de adunat restul de 1 si pe 7?
columbiana spune:
Dragaica, bine ca trecut! sanatate leutului!
Anka, nu li se dau termeni teoretici, ii lasa doar sa observe, dar ii foloseste sa-l faci tu sa inteleaga termenii (fara paranteze ovcorz, ca nici in a cincea n-au ajuns la paranteze si ecuatii )
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
Diana2007 spune:
Bravo Sebastian ! si mami si tati, ca ati fost curajosi pentru baietelul vostru
Diana mama de Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009
"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did" Mark Twain
Diana2007 spune:
Gata cu 3 bucati examene intra ! Pana pe 9 decembrie cand incep finalele
Va multumesc pentru incurajari, bunica merge din rau in mai rau, mama se chinuie cel mai tare, nu stiu de unde are atata forta, sper sa o tina DD sanatoasa. Oricum, la spital mi-a spus ca nu o mai duce, nici nu a vrut sa-mi povesteasca tot ce a indurat acolo in saptamana cat a stat cu bunica. A plecat de acolo cu n diagnostice, o lista de 22 de medicamente de luat pe zi si cu zero sperante ca situatia se va imbunatati.
V-am citit in fiecare seara, asa ca un premiu la invatatul de peste zi. O sa incerc sa raspund la ce mi-a atras atentia, scuze daca subiectul nu mai ede actualitate.
Monicutza, imi pare bine ca te-am mai citit . Bafta in continuare cu scoala ! Dar cum merge Alex la anul la prematernelle, nu la maternelle ? Adica la scoala ? Uite el e de o varsta cu Marc al lui Mikiion, ca tot intreba ea.
Eu l-as lasa acolo, pentru jumatate de an nu se merita.
Si eu ma gandesc sa-i transfer pe amandoi la o gradinita mai aproape de casa de la anul, m-a terminat drumul de 20 de minute pe sens, si asta in conditiile in care nu lucrez. Plus ca gradinita este chiar in fata scolii publice la care ar trebui sa mearga Victor peste inca un an, ar fi perfect sa-i duc si sa-i iau pe amandoi din acelasi loc. Te inteleg perfect !
Doloress voiam sa intreb care e faza cu vara indiana, dar am inteles acum, ziua aia cu caldura de a dezmortit toti virusii si ne-a bagat in casa o gastro de toata frumusetea de Halloween :( Azi am fost pe zece carari la examen.
Simi, sa va traiasca pisicuta, pare-mi-se ca si tu esti la fel de incantata de ea ca si copiii !
Citat: |
citat din mesajul lui iselin Sa va mai spun si eu cate ceva! Examenul care a fost a fost si a trecut. mai am 3 examene si termin partea de DESS, daca le iau pe toate desigur. Ma intreb cum e mai usor intr-o scoala, sa ai enorm de citit si de memorat, sau sa nu ai nimic bibliografie obligatorie, dar sa-ti produci singur tot recherchul pana la propuneri noi si profunde, unice si personale? |
Iselin, eu zic ca mai intai vine prima parte cu memoratul, pui baza si apoi partea a doua de "jugement" in care folosesti ce-ai asimilat in prima ca materie prima.
Eu imi fac o mie de griji pentru DESS-ul care il incep la anul, mi se pare ca nu sunt suficient de pregatita, ca mi-au fost echivalate cursuri de la ASE din care nu mi-a ramas mare branza la baza, si vreau sa le reiau in iarna (e vorba de gestion financiere si strategie de l'entreprise). Poate ai o idee sa-mi dai cum sa fac mai bine, o solutie ar fi fost doar sa ma duc la cursuri, fara sa ma inscriu, ca de citit cartea on my own, no way, nu sunt genul.
Cge, m-a emotionat mesajul Cristinei, ma bucur ca inca o data prin intermediul DC-ului s-a mai facut o data dovada de solidaritate umana.
Diana mama de Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009
"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did" Mark Twain
Diana2007 spune:
Eu va pun alta intrebare acum, nu e prea vesela e drept, dar asta e viata, o puteti ignora, nu ma supar. (sunt sigura ca Nelia o sa-mi raspunda )
Din experienta (nu din carti ca acolo am citit si nu ar fi inca timpul) cand realizeaza copiii ce este moartea ? Sau cel putin o perceptie cat de cat aproape de adevar ?
Va intreb pentru ca sunt un pic in impas cu Victor, care este genul de copil care ia totul logic, la nivelul lui dar trebuie sa inteleaga fiecare fenomen. Plus ca am avut parte in ultima perioada numai de evenimente din astea
A murit tatal educatoarei lui, dupa cateva zile ea s-a intors la lucru, devastata bineinteles, Victor imi spune ca e sad teacher, ii spun ca a murit tatal ei, la care el, dar se face bine, nu ?
Acum cateva zile a murit cainele vecinilor, aceeasi poveste, sa-l duca la doctor sa nu mai fie sad stapana ...
Citim Alba ca Zapada, ajungem la poza unde vanatorul ucide un porc mistret ca sa-i ia inima (cine o fi scris povestile astea pentru copii ???????), animalul e pe jos, cu ochii inchisi si cu sange pe spate, ma intreaba V ce face porcul acolo, ii zic ca e mort, gata, s-a terminat, nu mai misca, nu-i mai bate inima. Si acuma unde se duce ? ma intreaba
Eu nu vreau sa aduc vorba, dar daca mai aduce vorba ? Deocamdata ultima versiune e ca mort inseamna ca nu mai misca si nu mai bate inima, ca porcul mistret, da Doamne sa nu mai avem ocazii din astea :(
delphin spune:
DIANA, eu cand am intalnit aceasta problema, tot de la Alba ca Zapada a plecat, i-a fost frica copilului ceva vreme sa se uite la desenele acesta. Am avut o discutie si i-am explicat tare simplu, ca a muri inseamna a termina de trait. Ca pt. el batran insemna bolnav si moarte. µI-am explicat ca imbatranim si apoi terminam de trait si ca mai sunt si exceptii cand se moare din cauza de boala sau accident.
Dar pe el atunci explicatia cu a terminat de trait, viata a luat sfarsit l-a multumit pe deplin.
ANKA, in general ii lasa sa observe singuri, sa gaseasca solutia ei, cea mai simpla pt. ei. Tu poti sa o inveti cum sa-i fie mai usor ei. Eu asa fac cu Seb si el apreciaza cand ii dau idei ca sa gaseasca mai usor rezultatul.
Revin caci l-am supus pe Seb la test fara sa-i dau nici o indicatie, calculeaza primele doua si apoi ia urmatoarea. Are 7 ani e in clasa a doua, ca idee.