Sezatoarea canadiana (196)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns _carmen spune:

Dragaica, pup ratoiul curajos!
Mephala, super gradina botanica!
Diana2007, asa e, greu tare pentru cei care ingrisjesc bolnavii.. pe langa durerea de a-i vedea pe cei dragi cum se chinuie, se mai adauga oboseala...
Eu sunt suparata/revoltata din cauza mentalitatii de aici (sud- Bucuresti) legata de obiceiurile de inmormantare si parastase... frate, pai dupa ce ca esti suparat si vai de capul tau, trebui sa faci masa, sa "imparti" farfurii, mancare etc la 3 zile, la 9 zile, la 3 saptamani, la 40 de zile, la 3 luni, la 6 luni, la un an... si nu asa, un pachet - doua, ci mese mari si cu invitati multi, ca de... asa se face! A, si coliva in fiecare sambata! Ca si cum asta ar fi important... Cheltuiala, stres, oboseala...
La noi in Ardeal se face slujba la biserica si se duce acolo un parastas... si se imparte cate un colacel, o lumanare si un pahar cu vin celor de la biserica.
Hai ca mi-am spus si eu oful... ce mai supara cel mai tare e ca cei din jur - sotul, socrul imi dau dreptate cand zic ca nu trebuie sa ne obosim/stresam atata (in decembrie a murit mama soacra, in septembrie bunica sotului - asa ca, daca nu face coliva si parastas pt una, facem pt cealalta) dar apoi tot trebuie sa facem "cum zice lumea".
Na, ca mi-am spus si eu oful.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Si pe aici tot in viteza...am citit ultimele pagini si am vazut dilema Dianei. Eu i-am raspuns lui Luca intr-un mod cat mai pe intelesul lui, imbinand credinta cu nasterea din si intoarcerea noastra in natura. I-am explicat cum omul are suflet si trup, cum dupa ce omul moare, sufletul urca la Dumnezeu, iar trupul este asezat in pamant si se topeste. I-am explicat cum organismul uman functioneaza intr-un mod miraculos si sustine viata, dar atunci cand suferim fara sa ne doara ceva fizic (si aici i-am dat exemple cat mai concrete) inseamna ca ne doare sufletul (si asta a fost dovada suprema ca exista suflet!).
Nu stiu cat s-ar potrivi abordarea asta si la voi, dar la mine a functionat. Si Luca este o fire foarte sensibila. :)

Ancule, desi in mod sigur nu te ajuta sa stii cum e cu scoala in Romania, iti spun ca ceea ce ai descris tu se face la matematica in clasa I. Si chiar putin mai complicat decat atat. Mi se pare exagerat si nepotrivit, dar ce conteaza parerea mea!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Dragaica, bine ca ati trecut de hopul asta.
pentru bebelus curajos si parinti la fel!!

Diana, bine ca ai scapat de examene !!
Acum iti tragi sufletul o perioada pana la cele din iarna !

Cu moartea, Victor al nostru cred ca cu cateva luni mai mic decat Victor al vostru, cand a murit bunicul meu.
Si eu i-am zis ca s-a dus in cer, ca are mereu grija de noi de acolo, si noi cand sa il mai vedem, ne uitam la poza lui.
Se mai trezea cateodata zicandu-mi ca ce bine ar fi daca tataie ar mai cobori din cer, dar in general, l-a multumit explicatia.

In povesti, eu treceam peste pasajele astea.

Dar toate povestile sunt triste, in Alba ca Zapada, povestea incepe cum moare mama. Si Victor zicea: Dar eu nu vreau sa moara mama !!

O zi buna,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Diana, GF 1 nu-l poti face fara sa mergi la cursuri, sunt doar aplicatii practice, lucru in echipa, quizzuri (cel putin eu asa l-am avut); am si eu o intrebare: ai vazut pe la certificatul pentru ordin babe ca mine pe la cursuri ?

eu i-am explicat lui Tudor pe intelesul lui (fara nuante) ca pe la 100 de ani asa, cu plus sau minus in functie de cit de sanatos mincam si traim si daca nu apar accidente, ne ducem sus, la Cer;
drept care, spre jena mea, anul trecut la un RV cu dr lui de la Saint-Justine care e pe la 70+ de ani, cred, Tudor a intrebat-o senin daca are 100 de ani si daca va muri in curind; acum a mai inteles, de cind a murit tata si m-a tot vazut pe mine suparata, si nu mai intreaba; imi spune in schimb el cind e suparat ca vrea sa moara , si nu stiu cum sa-l fac sa treaca peste asta.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Ankalaura...Moni a avut in clasa a treia un exercitiu care nu ma pricepeam cum sa-i explic de exemplu

587
x(necunoscuta)
685

Trebuia sa afle numarul care lipseste...adunam sau scadem...asta era problema.

Si eu dupa ce mi-am prins mintile cum sa-i explic...i-am zis ...notam necunoscuta cu x si facem ecuatie de gradul 1 ...nu a inteles nimic...imi zice "madame nu face asa"

In functie de numere uneori aduni dar poti si scadea...

Integrale nu altceva...ii spun ne uitam la numere...care e mai mare ...care e mai mic care e mai mare ca unul si mai mic ca altul...si mie imi pareau cumplite explicatiile ca i le dadeam.

Gabi & Moni 9 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Ai dreptate Alina 023...a inceput math in clasa 1 aici si de atunci tot tabla adunarii si a scaderii ... m-am saturat eu ... le stie ... si abia la sfarstul clasei a treia incepe inmultirea si impartirea.
Dar in plus fac geometrie, statistica...nu cred ca asta se face in Romania in clasa intai.
Mie nu imi place de exemplu ca face 3 saptamani aritmetica, apoi 3 geometrie, apoi 3 statistica, apoi se intoarce la aritmetica si tot asa.

Gabi & Moni 9 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Diana cred ca trebuie sa fii cat mai autentica, in functie de ce crezi tu si de ce simti tu, ca sa nu te contrazici mai apoi. Chiar daca ti se pare greu de explicat si de digerat pentru el, pune-l la incercare. E intr-adevar trist, insa mai devreme sau mai tarziu o sa ia contact cu tristetea asta si o sa-i fie mai usor cand o sa aiba o idee, o explicatie, decat sa-si faca singur tot felul de idei.
Si mie mi se par horror povestile, nu stiu, cand eram mica nu le vedeam chiar asa, acum mi se par monstruase, lupul care mananca bunica, pe Scufita, vine si vantorul si-l spinteca... Al meu e fan Capra cu trei iezi, trebuie sa i-o spun in fiecare seara, intr-o seara am zis ca lupul nu mai mananca iedul, era foarte suparat, cica nu e asa povestea, lupul trebuie sa manance doi iezi!

Dragaica imi pare bine ca ati trecut cu bine peste operatie!!! Bravo curajosului mic, si mai ales felicitari ca ati graduat la etapa cand dorm noaptea!!

Mami de pitic Patrick(29.04.2008) si 25+ Kevin
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Va poftesc la noul capitol 197.

Mergi la inceput