Prietene la bine si la greu - 64
Raspunsuri - Pagina 8
ariadna33 spune:
la mine au intrat de vineri banii
foarte modern, foarte sic baiatul tau, lyly!
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
mamy de gemenasi dragalasi
dana n. spune:
Lyly, vad ca v-ati pregatit serios de iarna. dulceata de baiat.
Ramona, off... multa sanatate puiului mic.
------------------------
Dana, mami fericita de David (2 noiembrie 2009)
gabitza35 spune:
Pai putzulica lui Dragos,cand era mai mic permitea decalotare dupa baitza.
Acum,de cand si schimbatul scutecului e o adevarata provocare, din cauza de bebe viermusti nu s-a mai putut umbla pe acolo si pielicica a cam crescut peste caputz(habar nu am sa explic).Cand este in erectie am vazut pe corp,sub pielicica asa ca o acumulare,am crezut ca e puroi or something...nu e nimik de genul asta,sunt propriile secretii, care nu au mai putut iesi la suprafata si s-au strans acolo
Dragos si Eva _30.11.2009
mucosii
ariadna33 spune:
aoileu, scuze daca a fost o gluma sau eu sunt cam tampitica, este in erectie? eu nu am observat nimic la ai mei...
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
mamy de gemenasi dragalasi
many_bani spune:
Multumesc ptr. raspunsurile legate de bani, ma duc si eu sa golesc cardul.
mami de Vlad (29.10.2009)
lylyana.ion spune:
ariadna, alexul dimineata se scoala cu ea in erectie
noi am incercat sa-l spalam bine de fiecare data, nu stiu cat de buna treaba am facut, la 1 an probabil va fi examinat mai bine, la toare organele
Lili, mami de Alexandru (18nov'09)
poz(n)e
grigore_tina spune:
Buna ziua,
Raluci .
Lavi sa dea Doamne Doamne sa fie bine bebe2.
Lyly multumim de info masinute.
Lili.Geo papa bine doar cand vrea.
Linguritza inca nu-i buna.Iaurt bea dintr-o cescuta mica de tuica.Mai baga mana in ea,se face tot una.
RamoC asa s-a manifestat la nepotica mea enteroviroza.I-a trecut dupa o saptamana.A luat antitermice,ceva impotriva varsaturilor(metrocopramin parca-nu stiu sigur daca asa se numeste) si saruri de hidratare de la Humana.
Poate si la voi e ceva usor.
de George-Stefan (15.11.09)
laurairina13 spune:
Strumphy, oricum o fi nenea ala de v-a pictat pictor/nepictor, eu tot curioasa am ramas sa vad ce v-a pictat in sufragerie
Si pe mine daca ma pui sa pictez eu dupa capul meu nu ma pricep, doar de copiat/reprodus. Perseverance is my name.
Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009)
lylyana.ion spune:
un articol preluat de la mamideandrei de la dovlecei
Intr-un interviu video, in exclusivitate pentru ProKid.ro, Nutritionistul Dr. Mihaela Bilic ne ofera sfaturi pentru alimentatia corecta si sanatoasa a copilului. Care este rolul legumelor si fructelor? Ce produse fainoase asigura energie? Pe ce lactate trebuie sa punem accentul? Ce fel de carne sa folosim? Uleiul de masline e bun? Dar zaharul si mierea?
Legumele
La baza alimentatiei copilului trebuie sa existe legumele. Prin legume intelegand orice tip de leguma cu conditia sa fie preparata corect, adica nu cartofi prajiti si nu, in general, prajeala. Altfel legumele sunt extrem de sanatoase, sunt extrem de bogate in vitamine, in minerale, in fitonutrienti, in apa, in fibre. Deci nimic din legume nu poate face rau copilului.
Produsele fainoase
Urmatoarea categorie ar fi produsele fainoase si aici ne referim la paine, cereale, orez, paste fainoase, mamaliga. Sa nu uitam de mamaliga pentru ca face parte din traditia noastra. Sunt alimente care ii asigura copilului energia necesara activitatilor fizice si in acelasi timp datorita faptului ca ele contin amidon nu-l pune in pericol de a se ingrasa pentru ca amidonul este un tip de carbohidrat care se absoarbe lent si nu produce riscul de ingrasare.
Produsele lactate
O alta categorie de alimente ar fi produsele lactate. In cadrul produselor lactate trebuie pus accentul foarte mult pe lapte, adica copilul trebuie sa bea macar trei sferturi de litru de lapte pe zi. Intotdeauna este vorba de lapte integral pentru ca are nevoie de grasime in alimentatie. Si baut fara niciun fel de indulcitor sau niciun fel de adaos de alte produse. Tot produse lactate sanatoase sunt iaurturile si branza proaspata sau branza telemea. Pentru ca orice tip de branzeturi care sunt mai concentrate, gen cascaval si branza topita, contin deja o cantitate mult prea mare de grasimi pentru a mai fi benefice. Din lapte copilul isi extrage si calciu necesar dezvoltarii, vitaminele liposolubile A si D si este un element esential in dieta lui.
Produsele care contin proteine
O alta categorie de alimente ar fi produsele care contin proteine, aici referindu-ne la carne, peste, oua. Din aceste categorii, la capitolul carne este bine sa existe carnea slaba si un mare accent trebuie pus pe carnea rosie. Pentru ca de foarte multe ori copii pot prezenta anemie, atunci este important ca mamele sa stie: cantitatea de fier din carnea rosie este dubla decat cea din carnea alba si atunci sa repunem in valoare porcul, pentru ca are o carne extrem de slaba.
Porcul este un animal care nu rumega si din cauza asta grasimile din el sunt chiar mai sanatoase decat din carnea de vita, muschiul de porc este o carne usor de digerat si care se prepara usor, mult mai usor decat carnea de vita.
In acelasi timp nu contine hormoni, deci atentie, puiul este la mare moda, dar puiul este un animal foarte usor de crescut cu hormoni prin metode industriale. Deci eliminati acest risc alegand porcul, iar de la pui si de ce nu de la curcan, pentru ca este o carne care la noi nu se foloseste foarte mult de folosit mai ales pulpele, pentru ca acea carne de la pulpe contine o cantitate dubla de fier decat pieptul. Macar ca si culoarea ne-o spune, fiind mai inchisa la culoare inseamna ca are mai mult fier.
Sa nu uitam de peste, fie el slab sau gras, pestele trebuie sa faca si el parte din alimentatia unui copil.
Si tot la capitolul proteine este vorba de ou. Este un aliment extrem de echilibrat din punct de vedere nutritiv, are proteinele etalon, adica considerate calitate maxima si in acelasi timp o multime de vitamine, de minerale care se gasesc intr-un echilibru perfect si sunt foarte usor de asimilat de catre tubul digestiv al copilului.
Rolul ficateilor
O mica precizare ar fi de facut pentru alimentul numit ficatei, sunt o varianta foarte usor de preparat in acasa, sunt foarte bogati in fier si in vitamine A si D, deci este important sa dam copilului din cand in cand si acest produs pentru ca il ajuta si il protejeaza de riscul de anemie.
Untul si Uleiul de masline
Am lasat la urma, si nu in ultimul rand, partea de grasimi, adica grasimile supraadaugate in alimentatia copilului trebuie sa fie in cantitate limitata in alimentatia copilului. Fie ca este vorba de putin unt, fie ca este vorba de putin ulei de masline incercati sa le folositi crude, deci nu prajiti alimentele, ci adaugati-le in farfurie dupa ce a fost luata mancarea de pe foc.
Produsele cu zahar
Si pe ultimul si ultimul loc sunt produsele cu zahar. copilul nu are nevoie de zahar pentru a se dezvolta armonios, pentru a fi destept, pentru a fi sanatos. Deci, zaharul nu este un aliment, face parte din categoria indulcitori si nu avem nevoie de el, nu face decat sa stimuleze pofta de dulce si riscul de obezitate. Deci, daca puteti sa eliminati, eliminati zaharul si mierea, atentie, fac parte din aceeasi categorie.
Mierea nu este cu nimic mai sanatoasa decat zaharul. Eliminati-le din alimentatia copilului si in momentul in care doriti sa-i dati ceva dulce limitati-va la fructe, pentru ca fructele sunt un element dulce natural in care zaharul este combinat cu vitamine, cu minerale, cu apa intr-un mod echilibrat. Considerati fructele ca fiind dulciuri, oferiti-i copilului un desert pe baza de fructe, dar in cantitate limitata si nu mai mult de o data pe zi.
Fructele
Este important ca fructele sa fie administrate copilului sub forma naturala, nu transformata in suc de fructe, pentru ca este important ca sa le mestecam si sa le percepem ca pe un aliment, nu sa le inghita usor sub forma de suc si sa le confunde cu apa. In acelasi timp iaurtul cu fructe este un produs care se incadreaza la cateogria desert si care ar fi bine sa fie preparat in casa, pentru ca altfel iaurtul cu fructe din comert ar putea contine pe langa fructe si zahar supraadaugat in mod gratuit si de care copilul nu are nevoie.
Rolul apei
Si inca un lucru important copilul are nevoie sa bea apa, deci cand el este insetat, cand face mult efort, cand este deshidratat, dati-i apa, nu suc de fructe. Apa este lichidul perfect care hidrateaza si nu contine calorii si nu are risc de obezitate.
Lili, mami de Alexandru (18nov'09)
poz(n)e
magdaz_ina spune:
Multumim pentru urari si fulgusorilor colegi sarbatoriti azi!
Rares e destul de bine cu inimioara, are medicatie care il ajuta in acest sens. La controlul din august ne-a spus ca e timpul sa ne gandim la urmatoarea interventie asa ca incerc sa ma obisnuiesc cu ideea unei noi operatii, desi tot mai sper sa nu fie nevoie in curand. Vom vedea in noiembrie care mai e situatia.
Pt. bilantul de 11 luni, avem aproape 7 kg. si de cateva zile am reusit sa stam nesprijiniti in fundulet. Totusi nu i se pare o pozitie tare interesanta, prefera in continuare sa stea intins, sa se rostogoleasca si sa se tarasca pe ici-colo.
A fost racit acum 10 zile dar vad ca de ieri a redevenit vesel, vioi, vorbaret si chiar i-a revenit pofta de mancare din dotare (aia de care ne plangem mereu ca e f.f. mica).
Inca mai asteptam celebra reluare a ritmului de crestere obisnuit...
Surioara Iarina a devenit mai geloasa, vrea sa fie si ea bebic si intotdeauna jucaria pe care o are Rares in mana e cea mai frumoasa, preferata ei, cea cu care vrea sa se joace exact atunci, care ii trebuie neaparat... Norocul ei (si al nostru) ca Rares inca nu ii da replica.
POZE RARES
"Diferenta dintre rai si iad este una de perceptie si de adaptare"
_
Magda, mami de Liviu-Rares (Andrei) 18.11.2009 si Iarina 31.01.2006