Prietene la bine si la greu - 64
Raspunsuri - Pagina 9
mariaandreai spune:
Ceau fete dragi,
Va scriu repede doo vorbe, nerecuperata (sunt la cap 60), dar altfel nu mai apuc in veci sa scriu. Am incercat si sa tiparesc sa citesc seara, dar cum capitolul pe care l-am printat avea 81 pg, nu m-a lasat inima sa sacrific alti copaci
Din 1 septembrie m-am intors la servici, so ... ioc timp de forum si in plus putinul timp pe care il am il dedic fetitei, bineinteles. Pt fetele stresate de intorsul la servici, se poate. Eu sunt si mai norocoasa, pt ca mama e in pensie si locuieste la 5 minute de biroul meu. Asa ca dimineata o aduc pe Miruna la ea, ma duc la servici 3 ore, vin la ea sa o alaptez - 1 ora, 1 ora 1/2 si merg iar 3 ore la birou. Rezultat minim 4 ori pe zi + noaptea. Am un copil extraordinar: in cateva zile s-a obisnuit cu noul program si cu explicatiile mele ca trebuie sa plec, ea ramane cu bunica si ce program va avea, asa ca acum cand incep sa ii spun ca mama pleaca deja imi face PA PA cu manuta Cum ajungem la mama incepe sa isi caute jucariile de acolo, inspecteaza toata casa, nu are nicio problema.
De fapt, ba da, are o problema, o alergie de cand e acolo. Concluzia mea? Praful din covoare Si de cand am avut revelatia asta si i-am spus mamei sa o tina doar in sufragerie, de unde i-am aruncat covorul, e mai bine
Ah si mai voiam sa va spun ca bubitele (dupa febra) nu sunt neaparat roseola, ci pot fi si alt tip de viroza eruptiva - am avut noi. (am fost cu ea la dr si nu avea ganaglioni inflamati, asta a fost diagnosticul) Bubitele au aparut pe burtica si spate, s-au extins intai pe fata, apoi pe picioare, dupa care au trecut (in total 3 zile)
Va pup, ca fug acasa la iubita mea.
la toate mamicile sarbatorite si fulgusorii ce au facut un an
Maria si Miruna(11.12.2009)
Flavours spune:
hello girls,
fug in toate directiile cu mutari si treburi... apropo daca vrea cineva apartament de inchiriat 2 camere mosilor sa imi dea de veste pe pm.
dankutza- dupa o rasfoire pe fuga a cartuliilor pe tema bacteriilor bifide, eu as sta linistita legat de acest probiotic. da, sunt bacterii care cresc in mod normal in intestine si vagin si de care avem si foarte mare nevoie. pe bebelusi ii protejeaza de diaree si cei alaptati sunt mai avantajati si la capitolul asta pentru ca se dezvolta mai rapid la ei. citind pe fuga, nu am gasit exact cum si de unde a fost recoltata prima data, dar se cultiva in laborator si aceste bacterii. mai mult, daca dai bebicai cereale o va ajuta sa asimileze si alti nutrienti din alimente care altfel ar fi partial blocati. fac bine si adultilor, pentru ca pe fond de stres si medicamente care mai de care mai agresive, bacteriile bune mor si trebuie suplimentate. desi e mare campanie activia, eu nu as merge pe acel tip de iaurt. fermentarea e straveche - lactate, legume, cereale, carne... in unele culturi se scuipa la comun pe alimente si se lasa la fermentat, dar sa revenim la ganduri mai bune...
acum sa raspund si legat de branza la rece si iaurt - le fac din lapte provenit de la tata caprei sau vacii, nu din cutie (am norocul sa pot face rost... nu, reclama aia jenanta de la tv nu m-a convins), insamantat cu aceste probiotice din capsula (inainte foloseam mai multe tipuri, acum folsesc doar acidophilus penru ca pe asta il aveam in casa). iaurtul se formeaza dupa o zi - o zi jumatate de lasat la temperatura camerei, pentru "branza", il las mai mult la fermentat, pana se separa foarte vizibil zerul, si apoi strecor prin tifon.
de la 10 luni Tudor bea lapte de capra sau de vaca, din mai multe motive... stiu ca nu-s ideale, dar nici cu formula nu e mai bine si cum tzitzi nu mai e de la 3 luni... el acum mananca si galbenus, iaurt, organe, carne, peste, legume, fructe si cred ca isi ia destule din ele incat sa nu ma ingrijorez. cand ii dadeam formula bea maxim 90 de ml, de cand bea lapte normal baga la ghiozdanel cu recordul de 250ml. aluminiul de care spuneam este la toate formulele de lapte, chiar si cele bio, din cauza ambalajului. eu am incercat mai demult un bibe de Hipp si era plin de amidon.
monis si ralu_seby- restaurantul este unul foarte dragut la care se mananca bine in rest, doar ca probabil trag tare la evenimente pentru ca faza cu tortul nu a fost unica nemultumire - la cena 2, langa udriste. noi am mancat inainte acolo si prezentarea si calitatea mancarii ne-au fost pe plac, la botez insa... prezentare pe farfurie lipsa, foccacia, bauturi trebuiau rugati in mod repetat sa aduca, depasiti de situatie, cele 3 tipuri de friptura erau de dimensiuni diferite de la o farfurie la alta, pe prietenul meu il alergau cu farfuriile cele mai pline, etc. pt mine a fost ok pentru ca nu sunt genul sa raman cu capsa pusa, dar am avut destule reprosuri de la rubedenii... pozele incerc sa le pun azi.
sper ca am receptionat toate intrebarile...
mamica lui Tudor (04.11.2009)
Tudor in filmulete
strumfy_12 spune:
Licurici vezi ca am pus 2 poze...mai mult nu m-a lasat sa fac mandra mea care azi e maraita...si nu ma lasa nici in gra sa ma uit sa vad care e stadiul dintilor
Mami fericita de strumfita
laurairina13 spune:
Strumphy, faine amandoua, cel de-al doilea e pe inima mea, ceva in genu as face si eu fie in hol la intrare fie undeva intr-un colt de sufragerie..Dar cu zmau nu e loc de negociat
Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009)
laurairina13 spune:
Mariaandrea, super program ai la munci, asa da sa tot alaptezi!!Si faptul ca o ai pe mami aproape e fain tare!
Ce sa mai..conteaza foarte mult sa poti sa lucrezi, eu m-am tampit tare de cand sunt acasa , plus ca sunt luata mereu de odihnita de toata lumea, ca doar stau acasa. Ca de ce aia nu ii facuta, ailalta nu , curatenie, mancare, tot tot pe mine, ca..doar stau acasa. Asa as pleca si eu....
Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009)
Flavours spune:
laura_irina felicitari pentru desen! e chiar sweet! eu nu am reusit sa mai termin de desenat in camera lui... sper sa apuc la un moment dat.
mamica lui Tudor (04.11.2009)
Tudor in filmulete
grigore_tina spune:
Lyly multumim de info.Foarte interesant.
Acum ceva vesti despre Geo.A iesit incisivul lateral stanga jos.Se pregateste urmatorul si cei de sus.Se vad deja bine.Mai au putin.Probabil 2-3 zile.
Meniul de azi facut pe fuga.Am fost in vizita la parintii sotului si la nepotica(sta cu ei de ieri).
Dimi (09.30) 1 galbenus de ou fiert tare+ o feliuta painica speciala Dm cu 3 lingurite gen prune fara zahar(Monis)+tzitzi.
La 12.30 legume (mazare,brocoli,conopida,varza de bruxelles,fasole verde,morcov) cu putin unt de casa + jumate rondea ores cu 4 cereale Alnatura bio
13.10-tzitzi si nani pana la 15.10
la 16.30 2 mere mijlocii coapte cu putina scortisoara+ o nectarina + jumate biscuite
la 19.00 100 gr iaurt
la 20.00 tzitzi si somn
de George-Stefan (15.11.09)
monis5 spune:
vai-vai-vai, cat de departe de tot si toate suntem . Ia cititi aici cum fuse alaptatul in public pe la altii mai civilizati. Pardon, civilizati, ca noi nu suntem ca sa putem spune ca altii sunt mai decat noi... . Asta fata de cele cateva mame de la noi din parcul Izvor care au starnit turma de gaste si tampiti de pe tot teritoriul tarii
Flavours foarte frumoase pozele si protagonistii . Pacat ca v-ati incercat putin cu restaurantul, insa peste scurta vreme, astea vor fi deja uitate si va ramane numai ce a fost fain. Super! Sa va traiasca botezatul
Monis si piticutzul Santiago (02 nov '09)
lylyana.ion spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monis5 vai-vai-vai, cat de departe de tot si toate suntem . Ia cititi aici cum fuse alaptatul in public pe la altii mai civilizati. Pardon, civilizati, ca noi nu suntem ca sa putem spune ca altii sunt mai decat noi... . Asta fata de cele cateva mame de la noi din parcul Izvor care au starnit turma de gaste si tampiti de pe tot teritoriul tarii |
cata diferenta...nu ajungem acolo nici intr-o mie de ani...
Lili, mami de Alexandru (18nov'09)
poz(n)e