M-am hotarat.........adoptie(71)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jasmine30 spune:

Chiar nu e nevoie sa ai neaparat o camera separata pt copil. Ca sa nu mai spun ca dnele de la DGASPC spuneau ca au fost familii cu garsoniera care au adoptat un copil, asa ca nu e cazul sa iti faci griji - trebe sa ai curent, sa fie curat, etc, chestii elementare.

Iti urez succes!

Puffy cand mergeti la prima vizita? Cu ce va veti pregati?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bytzi spune:

Buna fetelor!

Va admir si va respect enorm, mamicilor de aici cu un suflet imens!

Regasesc aici multe fete dragi carora le doresc numai bine!
Kora,ti-am urmarit mesajele cu emotii,ma bucur enorm ca sinteti fericiti,o meritati din plin precum toate familiile care se lupta si care isi doresc un copil.Marian sa fie sanatos si sa-i aduca numai bucurii si satisfactii parintilor!
Puffy,a venit si rindul tau...noroc mult iti doresc si sa fie copilul care l-ati asteptat de atita timp!Doamne ajuta!
Alinamolnar,felicitari pt atestat,un drum usor iti doresc si la capatul lui sa fii fericita!
Pogonici,bravo felicitari !!!eu am lipsit o perioada de pe forum si am pierdut sirul evenimentelor,imi pare rau ca nu v-a reusit procedura(stiam ca trebuia sa faci FIV) dar in schimb dumnezeu ne pregateste la fiecare fericirea asa cum crede el ca ne e bine.

Fetelor cu "vechime" va apreciez pt rabdarea voastra,pt ca impartasiti cu noi bucuriile precum si perioadele mai grele ,sinteti niste persoane deosebite de la care avem multe de invatat!va respect enorm

Off topicAnca Wish,mi-a sarit in ochi unul din mesajele tale,cazul meu se aseamana mult cu al tau ,cred,te rog daca vrei sa-mi raspunzi,carui fapt se datoreaza apropierea menopauzei la 33 ani?care sint simtomele?(si eu am 33 ani ,o laparo pt chisturi endometriozice in 2006 in urma carei am ramas fara rezerva ovariana ,citiva ani am mai avut ovulatie ,dar acum nu,ma chinui de citeva luni (de la o stimulare facuta in mai )cu duphaston ca sa imi vina CM ),imi este tare frica de urmari.

Va doresc tuturor numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

Maribela toate cele bune din partea mea pentru tine bb –le tau!
Alinamolnar felicitari pentru atestat si desi partea grea de acum incepe eu iti doresc sa fie cat mai scurta calea spre copilasul tau…Doamne ajuta! Baietelului nostru ii spunem Vlad/Vladut si din ce in ce mai putin Marian, el s-a obisnuit cu numele intreg si se prezinta peste tot cu muuulta mandrie…
Jasmine30 ,Puffi noi la prima vizita i-am dus puisorului nostru doar o jucarie (o masinuta) si niste dulciuri, iar maternalei nimic pentru ca nu era acasa, a fost acasa doar tatal sotului maternalei in acea zi. La uirmatoarea vizita i-am dus mai multe jucarii, dulciuri mai putine (pentru ca nu e un maaaaare mancacios de dulciuri si nici nu dorim sa devina…) si maternalei i-am dus o mica atentie. La fel si la urmatoarea vizita si apoi la a patra intalnire l-am si luat acasa…Va doresc muuulta bafta!
Asi draga trebuia sa vina si momentul asta….e greu, imi inchipui, eu ma tot pregatesc de pe acum ce voi spune si mai ales cum…poate ca va fi putintel mai usor pentru ca mama biologica a lui Vlad e decedata….nu stiu…vom vedea.Razvan al vostru sigur va raspunde data urmatoare rautatilor pe care i le va spune cineva, parintii sunt cei care te cresc si iti sunt alaturi si la bine si la greu, nu cei care iti dau viata si….atat….si el stie acest lucru. Pupici!
Bytzi multumesc!
AncaWish

Hei fetelor in sfarsit avem si noi termenul la tribunal (unde a stat Vladut inainte) pe 02 noiembrie , noroc ca el e la noi de o luna de zile si nu am simtit asteptarea….Sunt curioasa cat va dura la Bucuresti….Vladut are 1,20 m si 22,5 kg la 5 ani si 7 luni, s-a ingrasat 1,5 kg de cand e la noi, trebuie sa am grija, acum e slabut, dar nu vreau sa se ingrase…,la anu’ il vom da la inot…
A!Si eu am slabit 5kg in aceasta luna de zile

Va imbratisez cu drag!

Kora,mamica lui Vlad Marian

CARPE DIEM!(Traieste clipa!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puffy10 spune:

Buna fetele!
Da am fost la prima vizita.
Este un baietel de 1 an si 3 luni, foarte vesel si energic (m-a "terminat" 2-3 ore cat am stat acolo). Este bine dezvoltat, sanatos si frumos foc.
Am o "problema"... m-a mirat... m-a intristat... nici nu stiu cum sa o exprim, ca asistenta maternala nu prea sta cu copiii (spun copiii, fiindca pe langa baietel mai are si o fetita in ingrijire, de 2 ani, neadoptabila). Adica atunci cand am ajuns maternala era plecata la magazin si copiii erau in acmera singuri, fiecare in patutul lui. Mi se pare ca nu prea le acorda atentie. Fetelor spuneti-mi, gresesc?? poate sunt eu prea "socata", poate nu e ceva absurd... dar asta m-a mirat. Aaa... si cat am stat acolo, la un moment data fetita a devenit maraita... si maternala a zis ca e de nani si a dus-o in camera si a revenit... adica parerea mea e ca stau prea mult timp copilasii singuri.
Cat despre prima intrevedere cu baietelul nostru ... au trecut 5 secunde de cand am intrat in camera, pana a intins manutele catre sotul meu si l-a luat in brate. Bineinteles, fetita geloasa a inceput sa planga si eu am luat-o pe ea...
Apoi ne-am jucat cu copilasii, baietelul este foarte energic... chiar prea energic. Nu sta intr-un loc nici 3 secunde... e normal la varsta lui sa fie atat de agitat??? Poate si datorita faptului ca el stand in general in patut, acum avea libertate de miscare... sau are prea multa energie...???
Dupa vizita, pe drum la intoarcere, doamnele asist. ne-a intrebat ce parere avem si le-am spus ca ne place... si am continuat discutia cu ce urmeaza acum.. acte, tribunal, etc. si ele ne-au spus ca mai trebuie sa facem o vizita inainte de a demara actele in tribunal... !?!??! Nu tin minte sa fi citit pe aici ca se fac 2 vizite la inceput??? Nu conteaza, asta e...
Sambata mergem la baietel si o sa mergem si duminica , apoi luni ne ducem sa semnam hartiile.
Kora, am si eu o intrebare la tine tu spui ca la a 4 a vizita l-ati luat acasa si ca e la voi de o luna. La ce fel de "termen la tribunal " te referi? De ce intreb... as vrea, sa iau si eu baietelul... dar mi s-a spus ca pana la incredintare, nu pot decat sa il vizitez... si ma omoara asteptarea asta... Exista vreo forma de a putea lua mai devreme copilasul acasa? ... mai ales ca mi s-a spus ca sansele sa fie la noi de sarbatori sunt minime...
Din punct de vedere al "atentiilor", nu stiu daca am gresit sau nu dar eu am dus la toata lumea (asist. noastre, asist. copilului, asist. maternale si fetitei si bineinteles baietelului jucarele si de asemeni copiilor niste fructe, biscuitei, pampers).

6IA, 2FIV-nereusite
prin adoptie vom aduce bucuria in casa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puffy10 spune:

As vrea ca in weekend cand mergem in vizita, sa il luam la plimbare... scurta, pe jos... sa il scoatem in curte (maternala sta la casa) sa il luam pe strada la plimbare 100-200 metri si inapoi... sa aibe "libertate de miscare"... sa faca miscare... credeti ca ar fi vreo problema? Asta probabil depinde si la fiecare maternala... sper sa nu aibe nimic impotriva.
Astept sfaturile voastre cu privire la ce v-am prezentat si mai sus si in mesajul anterior .
Deja am intrat in "febra" schimbarilor ... sa sucim prin casa mobila, sa cumparam patut, hainute, jucarele... sunt foarte bucuroasa.
Si iata ca au trecut si cele ~ 10 luni de asteptare, cat ni s-a spus de la inceput... si a "iesit soarele".
Apropo, baietelul este nebotezat si netaiat motul (are par mare si mult)... ce puteti sa imi spuneti? cum e cu botezul? stiu ca parca se face o slujba speciala??? sau nefiind botezat este slujba obisnuita a botezului (oricum o sa merg la biserica si o sa anunt ca este adoptat), dar as vrea sa stiu la voi cum a fost.
Va pup si sanatate tuturor, iar celor in asteptare va doresc sa fie cat mai scurta si.... multa rabdare.

6IA, 2FIV-nereusite
prin adoptie vom aduce bucuria in casa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankflor spune:

Buna fetelor!

Ma bucur mult pentru cele care si-au gasit copii si va urez multa bafta celorlate!

Noi avem o situatie mai deosebita. Avem atestatul din iunie 2010.
Din martie vizitam un centru de plasament, unde initial am fost cu ajutoare pentru copii, dar.... supriza....pentru ca nu ne asteptam si nici nu ne gandeam la adoptie, ne-am atasat enorm de mult de un baietel. Are 7 ani (pe 2 noiembrie).
Situatie este pe cat de simpla pe atat de complicata. Ei sunt 4 frati, mama lor a murit, iar tatal nu i-a recunoscut pe nici unul dintre frati, cu toate ca se stie cine este.
Abia acum le-a fost deschisa procedura de adoptie interna, s-au finalizat dosarele in tribunal. Asteptam sa iasa hotararea definitiva si irevocabila ca sa putem depune cererea de incredintare in vederea adoptiei pentru baietel si pentru surioara lui cea mai mica de 2 ani.
Aceasta hotarare trebuie sa iasa de la Ploiesti si stiu ca ei sunt ffff renumiti pentru indiferenta cu care trateaza totul....

As fi vrut sa va intreb daca ati avut careva de-a face cu cei de la DGASPC Ploiesti?
Stiti cumva cat dureaza pana iese hotararea definitiva si irevocabila si dupa in cat timp trebuie sa da curs cerereii de incredintare?

Multumesc mult si bafta multa tuturor!

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ulchen spune:

ce fericite sunteti cele care va-ti gasit puiutii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpluhovici spune:

buna fetelor,

PuffyFELICITARI! ma bucur pentru voi, sunt convinsa ca asteptarea a meritat. nu trebuie sa-ti faci probleme legate de energia ingerasului, este normala ,eu vad la finuta mea cea mica de 1 an si o luna, nu sta nici un minut, este o scumpa, sunt convinsa ca si el este la fel. Cred ca puteti sa-l vizitati fara nici o problema (important este ca AM sa accepte) stiu ca puteti sa cereti la directiei invoire (nu stiu exact daca pentru cate zile se acorda acesta )si sa-l luati cu voi sa petreceti cateva ore sau o zi doar voi fara maternala. tin minte ca noi am vazut-o pe Antonia vineri, iar sambata am iesit cu ea nu am fost singuri, dar am fost fara maternala si a fost ziua in care ia spus sotul meu pentru prima data tata ........ este minunat. Esti o norocoasa ca puteti participa la crestinarea lui, sa-l botezati (botez obijnuit)sa-i taiati motul, noi nu am avut acesta ocazie, dar o sa facem aceea slujba speciala.

Kora Felicitari pentru termen, si pentru kg in minus.

Ankflor Felicitari! stiu ca dureaza foarte mult peste tot (exp. la noi pana am p[rimim hotararea de incuvintare a dura 3 luni) sa inteleg ca cei de la directie stiu de dorinta voastra, ce v-au sfatuit ei?

Bun venit! fetelor noi si drum cat mai scur in gasirea puiutilor, oricat de lunga este asteptarea, merita, va asigur

fetelor am o minune de fetita, in week-and au fost finii pe la noi, si ne uitam pe un filmulet din concediu de acum 2 ani Antonia era cu noi in camera si intreaba"mami eu nu eram la tine" finuta ii raspunde "erai la nasa in burtica",fiica-mea "eu nu am fost la mami in burtica ci la alta femeie, burtica lui mami este stricata" , Antonia se uita la mine si zice "dar tu esti mama mea" am ramas putin blocata si apoi am povestit cum a venit barza.........

va pupam dulce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankflor spune:

Ankflor Felicitari! stiu ca dureaza foarte mult peste tot (exp. la noi pana am p[rimim hotararea de incuvintare a dura 3 luni) sa inteleg ca cei de la directie stiu de dorinta voastra, ce v-au sfatuit ei?

Multumesc dpluhovici, noi stam in Bucuresti, cei de la directia sect de care apartinem stiu de acesti copii si ne sustin, iar cei de la Ploiesti ...... no comment. Sunt cu totul impotriva acestei relatii si a faptului ca noi am continuat sa vizitam centrul si copii in mod special.
Povestea este putin mai lunga. Cand am cunoscut copii ei nu erau adoptabili. In urma insistentelor noastre, cred ca s-au saturat de noi,si au depus dosarul in instanta. Zic in urma insistentelor noastre pentru ca acesti copii sunt in centru de aproape 3 ani si pana acum nu s-a luat nici o masura ca ei sa devina adoptabili. Probabil si din cauza ca sunt 4 copii, noi vrem sa adoptam 2 si atunci pentru ceilalti 2 (2 fetite de aprox 4 ani, respectiv 5 ani) vor trebui sa faca ei demersurile sa gaseasca familie adoptiva, ceea ce i-ar pune la treaba si este ffffff greu sa se miste de pe scaune.

Dar cum am asteptam din martie aceste demersuri,asa vom astepta si de acum inainte si sper sa fie finalul pe care ni-l dorim.

O zi buna tuturor!

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamolnar spune:

Puffy felicitari pt. baietel. Sa va ajute DD sa il aduceti acasa cat mai repede. Va iesi soarele si pe strada mea

Mergi la inceput