Sezatoarea canadiana (195)
Raspunsuri - Pagina 8
Daiopri spune:
la toate d-nele
Eu nu mai apuc sa fac nici cat faceam. Gata cu boieria, la munci cu mine
Parca nici nu am fost plecata.
Suntem bine, ne tinem in forma alergand dupa copii nazdravani. Unul mai sprinten ca altul. Activitati, teme, scoala.
Cand eram eu eleva nu eram asa constiincioasa
Nu prea mai sunt la curent si de la sv nu am voie mai nimic
As avea o intrebare, la licee publice se intra tot dupa zona in care locuiesti? daca e deja inscris la o scoala din afara de unde stau eu, are prioritate la liceul din zona aia?
Nu de alta, da la anul trebuie sa ne miscam intr-o directie cumva, si sa stiu cum ma orientez.
Maru curajosul tau. Si eu as vrea sa aud sfaturi cum sa le cladim increderea in ei, ca as fi zis ca e vitez, dar am avut surprize in vara cand a iesit sa se joace cu vecinii si a venit plangand ca a zis unul nu stiu ce (nici nu era mare lucru) si dupa aia o vara intreaga nu a mai vrut sa iasa afara
Nu vroia sa iesim nici cu totii, se tot uita sa vada daca sunt copii afara
Gata plec la lucru.
Va doresc numai bine tuturor
ankalaura spune:
IONE - spor la decorat.
Uff, eu detest partea asta!! Ca si schimbatul mobilei, ca si facutul bagajelor, ... Adica mi-ar place daca ar fi sa fiu singura, sau sa dau cuiva indicatii. Dar cum mereu am avut si unul sau doi copii cand ne gaseam in etapele astea... greu nene!
Asa ca tu profita acum, si scapi!
Eu acum iubesc albul de peste tot si ma multumeste perfect, nici nu vreau sa ma gandesc sa schimb culoarea, ca ma ia ameteala cand ma gandesc ce ar presupune logistic toata operatiunea
DIANA - chestiunea cu labiile lipite nu trece neobservata, de regula se fac infectii urinare repetate. Eu zic sa relax, nu se intampla chiar asa de des fenomenul cu labiile lipite.
DOLORESS - tinem pumnii la doctor. Ufff... Noi n-am patit asa episoade, dar intr-adevar, in Ro aveam mereu o sticluta de glicerina in casa, ca sunt dureroase aftele astea.
ROXANA - pe bune? Pai si nu ingheata bulbii afara?? Adica stiu ca in medie solul ingheata un metru in adancime, pe iarna, ba chiar ne-a spus o profa ca aici de-aia sunt asa multe case mortuare, ca nu se ingroapa oamenii iarna, ci doar de la primavara incolo, din cauza solului inghetat (in afara de cei care ajung la incineratie... scuzati tema cam macabra), dar nu imi imaginam ca bulbii ar rezista peste iarna afara!
Frate-miu are alta problema, la el e prea cald si ii tine in frigider!! (frate-miu e mare pasionat de plante, daca ai vedea ce flori are, e mai tare ca gradina botanica, pe cuvant!)
DIANA - hmm, nu e chiar asa as zice eu... Eu n-am treaba cu copii respectiv, nu le pun note si nu ii intalnesc decat de 2 ori.
Problema eu o vad cu profesoara, ca nu e sincera nici macar cu ea insasi, daramite cu mine, ca m-am trezit ca desteapta sa abordez niste exercitii (date de ea) la care aia n-au percutat nimic ca nu stiau! Cum poti sa mergi mai departe in conditiile astea? ma refer la ea, ca ea va continua. Nu la mine. Ca eu imi scriu raportul si pa si pusi.
Eu nu cred ca e vina copiilor, ca nu sunt aia mai putin dotati ca altii. Intr-o clasa e clar ca nu stiu toti perfect, dar unii stiu mai bine, altii mai putin. Ei, aici nimeni nu stiam nimic!
Deci cum as fi putut eu sa lucrez ceva despre nu stiu ce timpuri verbale cand ei habar n-aveau ce e aia verb pronominal si faceau amuzati NOUS NOUS entrainons?? NOUS NOUS?? Ca si cum auzeau prima data in viata! ori, se presupune ca studiasera si acordul participiului trecut, deci automat si passe compose, inclusiv la verbele pronominale, cel putin asta includea exercitiul respectiv, ori ei se comportau ca si cum auzeau first time ever!
Deci aici eu nu gasesc vina copiilor, ci profesorului, pentru ca exista nenumarate tehnici prin care ei sa invete, sa retina, chiar daca nu lucreaza mult singuri, ci din clasa!
Mie de asta mi-e ciuda si asta ma nedumereste.
la o biologie, o chimie, o istorie, poate merge, poti sa inveti despre Stefan cel Mare si fara sa stii neaparat cine a fost Burebista, sau poti sa fii nul in chimie anorganica dar super tare la chimie organica, sau sa nu iti intre in cap trigonometria, insa sa te pricepi bine la algebra.
Insa la o limba straina, cum naiba sa faci o conversatie sau sa citesti un articol daca tu n-ai nici cel mai mic habar despre prezentului lui avoir?
Eu, din ce vad in teoria de la scoala, din ce vad la copiii cunoscutilor nostri, din ce mai spuneau si fetele aici, la sezatoare in particular si pe DC in general, invatamantul de aici are metode bune, asta e clar, iar reformele care s-au petrecut in QC cel putin, ca in rest nu stiu, au o baza clara, sunt reale.
Pe mine asta ma mira, sigur, ignorand diferenta intre teorie si practica, inter cursul de la universitate si realitatea din scoli, si vorbesc mai ales de colegiu... Apai nu e pacat, ca daca tot iti pierzi vremea acolo atata timp, tu ca profesor, de ce naiba nu faci altceva in viata? Eu asta nu pricep.
Eu, primele mele ore de predare la 21 de ani, am suplinit undeva la tara pe cineva, mai frate, bietii copii nu stiau sa scrie, pe cuvant, majoritatea erau analfabeti in clasa a 5-a, ce franceza sa ii inveti??
Dar noi aici vorbim de un colegiu, nu de o clasa a 5-a la tara undeva intr-un judet din Romania unde copiii merg cu oile la camp!
Am si eu probleme existentiale azi
Dragaica spune:
Pitilache, Delphin, Doloress,Simi, Oana, Diana,Anka multumim de incurajari . M-am mai calmat. Trebuie sa fiu tare pentru ratoi.
Asa m-a luat un somn de la vremea asta , as dormiiii o saptamana non stop. Abia astept sa vina sotu sa-i pasez podoabele sa pot face dodo o ora doua .
In seara asta e meci cu Bute: "Hai Lucian !!!".
Uitasem, joaca Diaconu si Ion Ionut, avem 3 romani in gala diseara.
http://community.webshots.com/user/Dragaica
Mamica fericita de leuti minunati Tudor Sébastian si Félix Alexandru 10.08.2010
Podeanu spune:
violetul de gentiana e acelasi lucru cu albastru de metil???
Eu pe asta il am in casa, mama ne dadea mereu cu el ptr amigdale, inflamatii bucale. Scrie ca e antiseptic ptr soulagement des inflammations de la muquese buccale si nu are restrictie de virsta.
Dragaica, Sebi e mic, nici nu va simti, si e acasa in aceeasi zi. Capul sus, nu e nimic grav
Ione, spor la decorat, iubesc sa decorez.
dana, (daiopri) chiar ieri m-am gindit muuult la tine.Ma intrebam ce mai faci si daca ai inceput lucrul.Telepatia te-a trimis pe DC.
URASCCCC reclama asta stupida de pe DC.
Rox, am jucarie noua
columbiana spune:
Tin pumnii pentru miine pentru Radu, bafta lui Alice !
Dana, ce jucarie ?
Andreea, tot vroiam sa-ti scriu ceva sa te incurajez - ca nu-i asa grav pentru copil ca pentru parinti, si e inca mic, nu umbla, nu sare din pat dupa operatie, bine ca ati vazut si se rezolva, ca nu-i grava operatia!
mey, ce nasol e afara; si eu am avut o zi exact ca vremea asta (platesc ceva pacate din alta viata oare?)
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
Dragaica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ana Stroe mey, ce nasol e afara; si eu am avut o zi exact ca vremea asta (platesc ceva pacate din alta viata oare?) Dear Lord, please give me the strength to not slap an idiot today http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759 |
Esti in ton cu mine, asta ma intrebam eu azi.
Acum e mai bine, a venit sotu, am mancat, a luat plozii in primire ca sa am eu timp de DC
http://community.webshots.com/user/Dragaica
Mamica fericita de leuti minunati Tudor Sébastian si Félix Alexandru 10.08.2010
ankalaura spune:
Eu ma bucur ca a plouat azi si nu ieri, ca imi strica "excursia"... Oricum, azi am fost asa de nauca (m-am consumat total saptmana asta...) incat am taiat frunza la caini toata ziulica
Si sunt happy ca fie-mea face super bine dictarile, desi nu prea apuc sa lucram
Ah, edit, Nelia - ma bucur ca ai terminat cu bine saptamana, ca ai predat lucrarile, deci esti alive and kickin' Am citit despre asta la subiectul de la psiho, da' nu puteam sa ma bag acolo cu un asemenea comentariu.
Rita mai schipaie?
Si pe aceeasi tema - Iselin > still alive? Sau ai predat lucrarea si dormi pana luni?
Eu am pe urmatoarea marti Ca sa ne mentinem fresh
oanagabriela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ankalaura Oana - nu am citit in La presse, as fi curioasa despre care din exemenele de limba e vorba. Oricum, ele chiar sunt foarte grele, chiar sunt. Nu e o scuza, dar na, pot sa inteleg niste rezultate imperfecte (dar nu dezastruoase) |
Uite articolul cu pricina:
http://www.cyberpresse.ca/actualites/quebec-canada/education/201010/13/01-4331902-dechecs-en-echecs-pour-les-futurs-profs.php
Dana, violetul de gentiana nu este acelasi lucru cu albatrul de metil
Eu fug, ma duc sa o ascult pe Joan Baez "live"
columbiana spune:
Anka, daca vrei un sfat de la un om trecut prin multe pe aici, din experiente de anii trecuti: la nivel de job nu ai decit solutia sa-ti tii gura, sau sa pleci, si sa nu te surprinda nimic, mai ales lipsa sinceritatii; cucoane ca invatatoarea aia vei gasi din plin; nu doreste nimeni nicaieri oameni care fac valuri/inovatori/perfectionisti, astea-s lucruri frumoase pe hirtie, in realitate devin inamicul tau principal daca le posezi; a, si sa fii bun in meserie nu conteaza foarte mult, e oficial recunoscut ca <abilitatile sociale> fac mai mult decit comptetentele profesionale.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
ankalaura spune:
Pai si atunci cum altfel? ca nu vorbim de un job de secretara sau altceva, de mediul privat, eu stiu, unde sunt sute de mii de professionneli de orice, vorbim de o pozitie cu o responsabilitate putin iesita din comun... adica sa fii educator... as spune eu nu e ca si cum faci rapoarte lunare intr-o firma, faci raportul, gata, next, mai vedem la toamna... ca sa fii educator, nu trebuie sa lasi ceva in urma? si cum lasi ceva in urma, doar prin abilitati sociale? Ca altfel, oricum e la naibii de greu sa prinzi un astfel de post. Abilitatile sociale merg la un oarecare nivel, chiar si in educatie, in relatia cu ceilalti, ca anjajat, dar ca educator, ce faci cu abilitatile sociale?
Ca ma uit din perspectiva de parinte, si cu ce ma incalzesc pe mine abilitatile sociale ale profesoarei, daca e un evaluator varza si un educator si mai varza? Nu vrea perfectiune, eu ca parinte, dar vreau ca copilul meu sa ramana cu ceva totusi...