copiii si pisicile
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
anya spune:
Eu am avut pisici in copilarie. Stateam la casa cu curte, dar intrau si in casa. Dupa ce ne-am mutat la bloc le-am luat cu noi, nu am putut sa le parasim sau deportam la bunici, la tara.
Il inteleg pe socrul tau, le iubeste si are dreptate sa le lase sa moara la ele in casa. Intrusa esti tu, nu ele. Cand sunt batrane le cade parul tot timpul. Poti sa incerci sa le perii, sa cureti casa cat de mult poti, sa le vaccinezi ca sa nu aiba ce sa transmita copilului. In camera voastra nu le primesti si tii usa inchisa. In restul casei cureti - nu ai ce sa faci.
Daca nu poti, vezi cat ar fi o garsoniera cu chirie - poate nu e asa de mult si rezolvati mai usor situatia.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/oana_lex82/oana_lex82.jpg)
oana_lex82 spune:
Ma bag si eu in seama la subiectul asta si pot sa-ti zic ca atata timp cat pisicile sunt vaccinate si deparazitate nu prea ai sanse sa se imbolnaveasca copiii de la ele...eu am avut pisici in casa de cand m-am nascut pana m-am maritat (ca mama e mare iubitoare de mite), dar n-am contactat nici o boala...parul e o problema de curatenie..se zice ca e periculos daca inghiti un par de pisica dar ma indoiesc ca eu in 20 de ani de stat cu pisica la nas am inghitit numai un fir de par...si iata ca nu m-am imbolnavit, n-am murit..eu cred ca e si un dispret fata de animale la unele persoane...eu nu am pisica si nici n-o sa-mi iau pt ca numai dupa aia nu faceam eu curat..dar pe Iustin il las la mama daca am nevoie fara teama "drobului de sare"/Si pana la urma in casa ta nu comanda socrii si din pacate nici tu nu poti face asta pe terenul lor...
trischa spune:
Eu am inteses ca voi stati la mansarda,asta-i forte bine ca va puteti monta o sobä cu lemne.Stiu ca e bloc dar asta e,un pic de munca cu lemnele dar le aduceti gata taiate si ceva spatiu de depozitare se gaseste,poate chiar la socrii.
In casa o sa fie cald,poate un pic de fum cand aprindeti focul dar asta nu-i un incovenient
Spun ,e bine la mansarda, pentru ca va puteti face un cos de evacuare doar al vostru,o sobä sau semineu sau ce vrei si puteti sa va puneti si chiar si atunci cand primiti caldura si nu face fata suplimentati cu lemne.
Eu nu as pleca din casa mea doar pe motivul asta.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/CorinaDani/CorinaDani.jpg)
CorinaDani spune:
vad ca se face foarte des o mare confuzie intre inghitirea si inhalarea parului de pisica
inhalarea parului de animal poate avea consecinte neplacute, acel fir poate ajunge in sistemul respirator, organismul il simte ca pe un corp strain si incearca sa-l elimine, ori prin tuse, ori prin formarea unui granulom in jurul firului. da, este posibil ca aceste cazuri sa fie foarte rare, dar de ce sa risti inutil sanatatea unui copil, in speranta ca n-o fi tocmai el ghinionistul caruia sa i se intample asa ceva ?
iata un fragment dintr-un articol:
"Inhalarea parului de pisica
In general, parul de pisica este periculos pentru persoanele care sunt alergice la acesta, ceea ce inseamna ca nici nu pot tine prin preajma un animal. De asemenea, el poate constitui un potential pericol la cele care sufera de astm.
Desi se considera ca acesta ajunge cu greu sa fie inhalat de oameni, daca acest lucru se intampla el patrunde la nivelul cailor aerofore interioare, putand crea anumite complicatii si reactii precum dezvoltarea unui granulom de corp strain, tuse cronica, febra etc.
Daca se intampla sa se inghita par de pisica si sa nu patrunda in plamani, cel mai probabil este ca va fi eliminat prin materiile fecale."
trischa, e cam periculoasa varianta cu soba, s-au intamplat atatea nenorociri din cauza emanatiilor de monoxid de carbon, pentru ca soba nu fusese montata corespunzator sau sistemul de evacuare a fost improvizat; una e sa fie casa prevazuta cu soba inca din constructie, alta e sa te apuci sa montezi de unul singur; chiar asa, fiind locuinta ANL, ai voie sa faci orice fel de modificari prin casa ?
si lemnele sunt scumpe, unde le depozitezi, in casa ? ce faci cu cenusa ? unde spargi lemnele, in gradina blocului ? plus ca iti trebuie un sistem de protectie de jur imprejurul sobei, sa nu se arda copilul cand exploreaza prin casa...
clarmai, voi aveti gaze naturale in bloc ? daca da, nu puteti face un proiect pentru instalarea unuia sau mai multor "focuri"(arzatoare) si instalarea unor sisteme de incalzire pe gaz, de catre o firma autorizata ? exista niste chestii asemanatoare cu caloriferele, dar folosesc gazul natural, imi scapa acum denumirea
a, si zilele trecute am vazut la tv o metoda inovatoare de incalzire, prin tavanul locuintei, similar cu incalzirea prin pardoseala, era un sistem care folosea curentul electric....
stiu, inseamna o groaza de bani de dat, dar...crezi ca vecinul acela va avea mai multi bani in iarna viitoare si in anii ce vor urma ? e foarte posibil sa fie un vesnic restantier, rugati-va mai bine sa plece din bloc...altfel, o sa continuati sa va petreceti iernile in frig sau in casa socrilor...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/olympia/olympia.jpg)
olympia spune:
Mama e veterinar. Am locuit si la curte si la bloc, am avut si caini(mari!) si pisici in casa si inca mai avem. E strict o problema de igiena, de cat de bine isi curata si intretine fiecare casa si de cum ingrijeste animalele.
La noi pisica doarme in cosul ei , n-are voie in pat si nici in bucatarie, respecta asta fara probleme iar copiii se spala pe maini dupa ce o mangaie, e deja reflex.
Nu frecam in disperare nici covoare, nici podele, doar aspiram, stergem cu mopul, aerisim, lucruri obisnuite indiferent daca ai sau nu animale in casa.
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
trischa spune:
Corina,eu stau la bloc,bloc care are prevazut cos de fum,daca mäine vreau sa-mi montez o sobä...o montez si gata.Avem vecini care-si fac focul cu lemne,care au semineu si placere sa faca focul si care-si tin lemnele in beci.Si nu e nimic anormal si nici periculos si nici nu stau in vreun satuc sa nu fie alta posibilitate.
Plus ca am explicat destul de clar,la mansarda se poate construi din caramida un cos de evacuare propriu.
Eu nu as pleca din casa mea pentru acest motiv.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/CorinaDani/CorinaDani.jpg)
CorinaDani spune:
trischa, la user vad ca apare germania, locuiesti acolo ?
daca da, cu siguranta constructia blocului tau nu seamana nici pe departe cu blocurile ANL din romania, care au mari deficiente dpdv constructiv, chiar clarmai spune ca este extrem de frig in mansarda chiar si atunci cand au caldura in calorifere; sunt o gramada de locuinte anl carora le-a cazut tencuiala de pe tavan, au probleme cu instalatiile, cu finisajele sau dotarile; sunt lucrari facute de multe ori in bataie de joc, de catre firme care incaseaza bani frumosi
inclin sa cred ca blocul anl in care locuieste clarmai nu are cos de fum, beci sau boxe la subsol putin probabil, fiind si bloc cu cateva etaje nu are lift, deci are de facut curse pe scari cu lemnele sparte in brate sau in spate...
si iarasi, fiind bloc ANL, in care locatarii platesc chirie catre Primarie, nu cred ca au voie sa faca modificari in casa dupa cum ii duce capul sau fara autorizatii, pentru ca nu sunt proprietarii acestor apartamente; probabil ca un aer conditionat isi pot monta fara probleme, insa construirea unui cos deja e prea mult
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/clarmai/clarmai.jpg)
clarmai spune:
Exact cum a spus,in locuinte anl,nu ai voie sa faci modificari,sa spargi,sa montezi sobe improvizate,nici atat,ai voie doar sa-ti bagi centrala proprie dar trebuie semnaturi peste semnaturi,este o chestiune de timp,iar la noi vecinii nu vor sa semneze pe motiv ca ii obligam sa-si bage si ei centrale proprii si nu dispun de bani,blocul este nou dar facut de mantuiala,avem egrasie,nu ne da voie sa inchidem nici macar balcoanele fiind un real pericol ca copiii ar putea sa cada de la balcon.etc ca la noi la nimeni,noi speram ca pana la iarna viitoare sa ne dea voie sa ne bagam centrala proprie,nu ne da voie sa izolam la exterior blocul pe motiv ca stricam fatada blocului,si nu mai arata la fel,o chestiune doar de estetic,mie imi pare ca oamenii care conduc aceasta tara sunt de dus la nebuni,oricum asta e,iar daca sunt persoane care spun ca au mai crescut cu pisici m-am mai linistit,eu in familie nu am avut asa ceva,iar ca dovada ca socrii mei au fost foarte neglijenti cu igiena din toate pct de vedere sta cumnata mea care are hepatita(nu b sau c)dar are,de la mizerie,iar sotul meu e terminat la 27 de ani cu rinichii,dar ma rog la d-zeu sa fie bine,si eu iubesc animalele,dar la ei e prea de tot,mananca pisica si pe masa,chestie care am incercat sa o corectez doi ani cat am stat la ei,e poveste lunga,sper sa ma ajute d-zeu sa reusim sa fie u;tima iarna in care ne mutam,astia care au construit anl-uri l-au facut de mantuiala si sunt multe probleme,dar le vom rezolva pe rand,sper.Multumesc.Pe net am intrat si eu sa ma edific cu animalele in casa,dar ceea ce cere pe net n-am sa reusesc sa fac cu pisicile socrilor care asa o duc cu ele de ani bunisi nu vad ca sunt nereguli,am incercat sa intru pe net sa scot mirosul de urina din covoare si canapele dar nu am avut nici o sansa,noi ne-am obisnuit sau ei sau obisnuit cu mirosul,dar pt straini e un chin si mor de rusine cand primim vizite,sotul meu se roaga de ei sa-i dea undeva la curte unde le va fi bine si ii vom putea vizita,la sotul cumnatei mele,nu vor...asta e...cum ati zis e casa lor si fac ce vor dar problema e ca eu trag cu copilul daca se intampla ceva nu ei....deci nu pot sa nu zic nimic....va multumesc pt sfaturi si pareri sper ca v-am raspuns la intrebari si m-ati mai luminat putin,acum macar nu mai plang
IN TARA ASTA E FOARTE GREU SA-TI EI O CASA A TA,DESI MUNCIM PE BRANCI,SOTUL LUCREAZA DE LA 8 DIMINEATA PANA LA 10 SEARA DE MULTE ORI,SI NU REUSIM DECAT SA TRAIM DECENT,DAR NU O SA AVEM NICIODATA BANI SA NE CUMPARAM O CASA,DECAT DACA SUNTEM VEDETE SAU NE BAGAM DATORI LA BANCI 40 DE ANI...OFFFFFFFF....VREM DOAR SA NE CRESTEM COPIII ASA CUM TREBUIE.VA PUP INCA ODATA.
grenouille spune:
Hai ma ca e mit cu pisicile ucigase.
Cate cazuri reale (scoase din statisticile de spital nu auzite la coada de la lapte) de oameni morti de la pisici ati auzit?
Lasa animalele alea in pace, sunt batrane si ele si e si casa lor (asa considera felinele), pentru par se pot da suplimente de vitamine sa nu mai cada, o manusa din aia de cauciuc de masaj ca sa aduni parul si cateva reguli simple de urmat - fara pisica in camera de dormit (nici al meu nu intra, pur si simplu inchid usa si asta e, oricat ar protesta nu il bag in seama), un nisip de calitate + schimbat des (litiera curatata de 2-3 ori pe zi, imediat ce face pishu/kk), insistat pe facutul la litiera - curatat bine unde se mai intampla accidentele, spray repelent etc.
Nu te poti duce sa faci ordine in casa omului, e casa lui. Numa in Romania am auzit de idei d'astea barbare, abandonat animale si dat ordine in casa parintilor/socrilor numai ca a aparut un prichindel. Ce naiba, nu suntem in secolul 12...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mianna/mianna.jpg)
mianna spune:
muuuult folclor citesc in topicul asta...
despre pisici incerc sa ma abtin din rasputeri sa comentez, in calitate de iubitoare de pisici si posesoare a doua exemplare cu care impart aceeasi perna si inca n-a cazut drobu' de sare. cine nu-i dotat cu filtrele din tractul respirator care sa impiedice inhalarea parului de pisica e expus la mult mai multe riscuri in ambientul in care traim, si aceste riscuri n-ar astepta sa apara o fiinta care face "miau" in viata lui pentru a se manifesta.
despre medicina insa... ce fel de hepatita are cumnata, daca nu-i nici B, nici C? A sau E? astea sunt cele care pot avea legatura cu igiena. si daca o are, la prezent, de cat timp o are si ce are de gand sa faca cu ea? astea nu se cronicizeaza, se trateaza, dupa care se foloseste verbul la trecut, "a avut hepatita".
legatura intre rinichii sotului si conditiile de igiena astept s-o aflu si eu, se pare ca am lipsit la cursul asta in facultate si din fericire nu mi-a picat nici la vreun examen.
pentru ideile preconcepute insa, din pacate, nu s-a inventat vreun tratament, indiferent ca-s legate de pisici sau de socri.