copiii si pisicile

copiii si pisicile | Autor: clarmai

Link direct la acest mesaj

Fetelor as dori tare mult sa ma ajutati cu un sfat,in aceasta iarna suntem nevoiti sa ne mutam la socrii mei din cauza ca nu mai avem caldura,avem un vecin care are mari datorii,si centrala comuna la subsol,mentionez ca locuim de 1 an la anl.Problema e ca socrii mei au doua pisici foarte mari de 9 kg si 7 kg care le cad parul infiorator,iar cel batran nu mai are control si face peste tot in casa,problema e ca socrul meu nu vrea sa renunte la ei sub nici o forma,i-am explicat ce poate face copilul din cauza lor dar zice "e lasa noi cum am crescut in puf",invatati-ma cum sa feresc copilul sa ia ceva doamne fereste de la ele,anul trecut am stat la ei,dar ea statea mai mult in dormitor,si am fost internate mai mult decat acasa,acum problema e ca copilul are 2 ani nu o sa mai stea in camera ei si nici nu mai avem nevoie de spital multumesc lui dumnezeu,ce sa fac,anul trecut ,frecam si spalam la covoare si curatenie generala aproape la 2 zile,pentru 10 15 min in care o scoteam,stateam mai mult izolata din cauza pisicilor.As dori un sfat va rog sunt disperata,maine ma mut.Multumesc frumos

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clarmai spune:

Mai trebuie sa mentionez ceva,anul trecut a venit dr acasa la copil,si a spus de fata cu ei cat rau pot face pisicile,nu la impresionat,mai vine si vecina saraca si ii spune fratele ei era sa moara de la par de pisica dupa niste complicatii,nu il impresioneaza nimic,o iubeste foarte mult dar pisicile le are de 16 ani,si nu poate renunta la ele,sa moara in casa lor de moarte naturala asa ziceeu sunt disperata,stiind ce am tras cu copilul si cat m-am chinuit,si sincer acum am ceva probleme la coloana nu mai pot sa fac ce faceam anul trecut ca ma intepeneste imediat spatele.Ce sa fac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui clarmai
Ce sa fac?

Cumpara-ti radiator si stai la tine acasa cu caldura facuta cum poti. Sau muta-te cu chirie in alta parte unde este caldura. sau daca te duci la scori, accepti ce este in casa lor, pt ca e casa lor si tu nu ai nici un drept sa impui regulile acolo. Sunt animalele lor, tin la ele si nu e corect dupa o viata sa le abandoneze pt ca tie nu iti plac plisicile si o sa stai in zona 2-3 luni.
Sunt foarte multi copii care traiesc zi de zi cu pisici in casa si nu au nici o problema. Din ce povestesti, cred ca problema e mai mult la tine, decat la copil.

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Daca pisicile sunt vaccinate,deparazitate,periate si se mentine o curatenie in casa,nu vad nici o problema.
Aaa,daca copilul e asmatic si alergic,eventual,atunci altfel s-ar pune problema.
Insa din punctul meu de vedere nu-i poti spune unui om ce sa faca in casa lui.E normal ca el sa fie atasat de pisici si sa nu renunte la ele.
Si soacra-mea are pisic si tine la el,iar copilul meu chiar are probleme respiratorii si e extrem de sensibil si incerc sa-l feresc de microbi,germeni,etc(dar repet,el e bolnavior),insa nu i-as zice in veci sa-l dea afara in casa.Cand mergem la ea,aspira,sterge..are grija de el sa fie sanatos(vaccinari,deparazitari,il perie etc) si asta e..fii-miu il alearga mereu si-l zapaceste cand il prinde:)))...si uite asa l-a si zgariat,nu mi-am facut asa mari probleme,decat atunci cand l-a zgariat f aproape de ochi.
In rest,daca copilu e fericit,eu is multumita :),sunt cu ochii mereu pe ei sa nu-l zgarie si cam atat..:)(ah si mereu il spal pe maini sau il sterg cu servetele dezinfectante)

POZE CU NOI
de David Christian

Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar pt copilasi speciali!.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Poti sa duci pisicile la tuns la orice cabinet veterinar. Costa 50 ron/pisica si tine mai mult de 3 luni cat vei sta tu acolo.
Asa scapi de problema parului.
Pentru litiera pisicilor cumperi nisip de silica este de departe cel mai bun, absoarbe mirosul si se poate arunca in vasul de toaleta pt ca se dizolva in apa.
Altceva n-ai ce face.
Si sa stii ca treaba asta cu oamenii care mor din cauza complicatiilor cauzate de parul de pisica nu e altceva decat un mit. Nu respiri si nu inghiti par de pisica la fel cum nu respiri si nu inghiti nici par de om. Chiar daca e mai scurt si mai subtire, crede-ma il simti daca iti intra in gura/nas si il scoti. Si copilul va face la fel pentru ca la 2 ani cu siguranta simte instinctiv ce sa inghita si ce nu. Si chiar daca inghite un fir o sa-l digere si o sa-l elimine. De inspirat nu-l va inspira pt ca-l va gadila la nasuc si va stranuta. Uite unde s-a mai discutat despre copii si pisici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=155996 si poti gasi toate info de care ai nevoie.

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

Alta solutie nu aveti decat pe socrii vostri?

Intr-adevar pisicile sunt foarte periculoase ptr copii si chiar ptr noi, cei mari..mai ales parul si excrementele. Cunosc cazuri cand si de la o zgarietura de pisica au ajuns in spital cu probleme grave...deci mare atentie. Da, asa e cum zice socrul tau, nici noi nu am crescut in puf dar nici cu pisicile in casa..eu una nu..
Din ce povestesti, socrul tau nu se lasa induplecat, asa ca eu zic sa incercati sa gasiti alta solutie ptr sanatatea copiilor vostri. Chiar si mirosul de urina si excremente pot dauna, sunt toxice..uite cunosc pe cineva care are in casa doua pisici, si doi copii la scoala..casa lor e plina de par de pisica, inclusiv in dormitoarele copiilor, in al lor, pe paturi, pe salonul din living, scari si chiar si pe bucatarie, acolo unde gateste si pe masa unde mananca..si li se pare normal..sa nu-ti mai zic de miros ca eu cand intram la ei imi venea sa vars si dupa 5 min de stat in casa aceea incepea sa ma doara stomacul, iar cutia unde isi faceau nevoile pisicile era in bucatarie..deci iti dai seama..sa-ti mai zic cum zbura prin casa firele de par de iti intrau in ochii, gura, nas..?! nu mai are rost sigur stii si tu..

Nu ati putea sa ramaneti acasa la voi si sa incercati sa va incalziti cu radiatoare electrice? Stiu veti plati foarte mult la curent, dar e vb de sanatatea copilului vostru. Sau sa va mutati la altcineva? Chiar nu exista alta solutie?

Mami de printesuca mica si iubita 05.05.2009...si surpriza 15+
Buburuza mea******In asteptare...
Povestea Stefaniei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

mergi la administratia blocului in care locuiesti si solicita ca acel vecin cu datorii foarte mari ori sa fie somat sa plateasca in termen de 30 de zile, ori sa i se puna sigilii pe calorifere sau sa fie debransat de la sistemul de incalzire, ori sa-si ia un "angajament" in scris ca va plati restantele pana la o anumita data, ca sa va dea si voua drumul la centrala comuna.

asta e culmea, din cauza unui nesimtit sa sufere atatea familii ! ceilalti vecini ce zic, cu ce au de gand sa se incalzeasca iarna asta ? chiar nu ia nimeni atitudine in acel bloc, nu ati facut sedinta ?

daca nu reusesti in demersul acesta, cumpara-ti calorifere electrice sau alte sisteme de incalzire (radiatoare, aeroterme), banii pe care ii vei da pe acestea si curentul electric consumat in plus ar putea fi cam la fel cu sumele platite pentru caldura daca vi s-ar fi dat drumul sau ar fi echivalentul banilor dati pe medicamente si la medici, daca copilul pateste ceva din cauza parului de pisica sau tu intepenesti de mijloc facand mereu curatenie in casa socrilor.

nu te mai complica cu socrii tai, risti sa se imbolnaveasca copilul, sa ajungeti la o situatie foarte tensionata si sa va certati din orice.
mai bine fiecare in casuta lui, se descurca cum poate, si nu-ti risti sanatatea familiei si relatia cu socrii. sa stii ca si lor le vine destul de greu sa accepte sa va mutati acolo, batranii au tabieturi, nu mai au asa multa rabdare sau intelegere, ar putea sa comenteze ca tii prea mult lumina aprinsa, ca faci risipa de apa, etc.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Trmiteti pisicile sa stea la voi, ca la cat sunt de blanoase, n-o sa aibe probleme cu frigul , si la intoarcere, faceti o curatenie generala!

Mergi la inceput

Corina dani am facut sedinta,nimic,la noi in bloc la anl,bloc cu trei etaje,foarte mic,sunt mutate doar 4 familii,unu si-a luat lemne la tara la socrii si va sta acolo,unu nu are copiii,ma rog fiecare a zis ca ori se muta ori face fata frigului cu un reseu,si noi avem dar nu face fata,am bagat doua si am 17 grade,e frig rau iarna nu face fata bine nici centrala,in sufragerie cand afara e ger sunt 16 grade,pe vecinul dator nu il poate obliga nimeni sa plateasca,ca e locuinta de stat si atata vreme cat iti platesti chiria la primarie nu te da nimeni afara,e foarte coplicat si mult de povestit,vecinii au zis ca da drumul la centrala perin decembrie,dar oricum la noi nu face fata ca stam la mansarda si am izolat si tot degeaba,deci singura solutie sunt socrii,rudele mele stau la bucuresti,nu ma pot muta in bucuresti,eu de acolo sunt,sotul e din gaesti si are serviciul aici,nu are cum sa faca naveta iar fara fata nu sta.MUltumesc mult am simtit nevoia sa explic.

Mergi la inceput

Toto alta solutie nu exista,eu am rudele in bucuresti,de acolo sunt,sotul e din gaesti,sa ma duc cu chirie in plina iarna cam greu.Si as dori sa raspund si fetelor,poate problema e la mine daca majoritatea zic ca daca am grija de copil e ok,nu e bolnava de astm nu are alergii,doar mi-e frica sa nu inghita par,de restul ma ocup eu cu frecat de podele si scaune si etc,par in toata casa nu e,ca ma ocup de ea sa nu fie dar mi-e frica sa nu zboare si sa-l inghita.Multumesc

Mergi la inceput

Toto alta solutie nu exista,eu am rudele in bucuresti,de acolo sunt,sotul e din gaesti,sa ma duc cu chirie in plina iarna cam greu.Si as dori sa raspund si fetelor,poate problema e la mine daca majoritatea zic ca daca am grija de copil e ok,nu e bolnava de astm nu are alergii,doar mi-e frica sa nu inghita par,de restul ma ocup eu cu frecat de podele si scaune si etc,par in toata casa nu e,ca ma ocup de ea sa nu fie dar mi-e frica sa nu zboare si sa-l inghita.Multumesc

Mergi la inceput