Dragoste mare fara copil

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

stockholm si eu cunosc femei care nu si-au dorit niciodata copiii, ele stiu cu adevarat de ce. Pot sa-ti spun ca desi au avut tot ce isi poate dori o femeie, material, spiritual, social, niciodata nu au fost niste femei cu adevarat implinite. Tot ele stiu de ce.
Sa sti ca cine isi doreste un copil nu "viseaza doar la un copil si biberoane" ... Doamneee cat de superficiala esti!!!
Te cred ca nu te-ai putea adapta, pentru ca un copil e O VIATA! O viata pentru care tu muncesti, respiri, traiesti si, de ce nu, o viata prin care tu traiesti! O viata pentru care raspunzi, o viata pe care tu o formezi si nu are nici o legatura cu "marea cariera" pe care ne-o arunci tu in ochi ci cu sufletul omului.
sunt o gramada de femei de afaceri prospere si chiar celebre care nu au un singur copil ci chiar mai multi.
Dar, da, trebuie sa fii facut pentru asta. Daca toate femeile care nu au fost "proiectate" sa fie mame si-ar a seama de asta, ca si tine, poate nu ar mai fi atatia copii pe strazi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

si on topic, claram cred ca poate exista si rezista o dragoste mare si fara copii. Tu ai deja copii. El nu isi doreste. Inca. E fericit asa cum e. Daca si tu esti, nu insista ci incearca sa fii suport pentru sotul tau sa depaseasca traumele din copilarie. Iubiti-va asa cum sunteti si daca va dori copil iti va spune el la timpul potrivit. el poate a si asimilat copiii tai ca fiind ai lui.
Nu stiu amanunte despre cazul tau, insa totusi o vasectomie mi se pare o masura extrema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

Citat:
citat din mesajul lui Kariris

stockholm si eu cunosc femei care nu si-au dorit niciodata copiii, ele stiu cu adevarat de ce. Pot sa-ti spun ca desi au avut tot ce isi poate dori o femeie, material, spiritual, social, niciodata nu au fost niste femei cu adevarat implinite. Tot ele stiu de ce.
Sa sti ca cine isi doreste un copil nu "viseaza doar la un copil si biberoane" ... Doamneee cat de superficiala esti!!!
Te cred ca nu te-ai putea adapta, pentru ca un copil e O VIATA! O viata pentru care tu muncesti, respiri, traiesti si, de ce nu, o viata prin care tu traiesti! O viata pentru care raspunzi, o viata pe care tu o formezi si nu are nici o legatura cu "marea cariera" pe care ne-o arunci tu in ochi ci cu sufletul omului.
sunt o gramada de femei de afaceri prospere si chiar celebre care nu au un singur copil ci chiar mai multi.
Dar, da, trebuie sa fii facut pentru asta. Daca toate femeile care nu au fost "proiectate" sa fie mame si-ar a seama de asta, ca si tine, poate nu ar mai fi atatia copii pe strazi.

Eu nu vad unde e superficialitatea si nici de ce o persoana care ALEGE sa nu aiba copii are vreo problema "cu sufletul". Si nici macar nu vorbesc din postura unei astfel de femei, din contra chiar, eu vad in copii miracolul si incununarea unei iubiri. Dar oamenii isi gasesc impliniri supreme in cele mai diverse sfere si mie una mi se pare un act de curaj sa-ti asumi o astfel de decizie, mai ales ca femeie. Daca lui stockholm, cand se gandeste la copii, ii vin prima data in minte biberoanele (si probabil arsenalul de scutece, nopti pierdute etc) inseamna ca intr-adevar nu e pregatita acum, si poate nu va fi niciodata. Si mai bine un "egoism" asumat, decat unul manifestat asupra unui copil facut de gura familiei.

Claram, tu esti convinsa ca nu-ti mai doresti copii? Cat despre sotul tau, eu cred ca mai are niste socoteli de incheiat cu trecutul. Atata timp cat nu esti total impacat cu ce ti-a fost dat sa traiesti, nu cred ca e cazul de hotarari radicale si greu reversibile. M-as hazarda chiar sa spun ca el de fapt tanjeste dupa tot ceea ce presupune o familie, dar ii e teama ca nu se va putea ridica la acel nivel..emotional vorbind.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claram spune:

M-am gandit si eu ce vreau de fapt de la acest subiect.Vreau sa fiu sigura ca e dorinta lui si ca nu ar face vasectomie doar pentru a ma multumi.Spunea cineva sa-l iubesc neconditionat.Oho,pai daca nu l-as iubi asa,daca nu mi-ar pasa,l-as lasa sa o faca ca doar ar fii cea mai usoara rezolvare.

M-am gandit mult si daca as mai vrea eu un copil.A fost o perioada cand am vrut mult de tot dar apoi m-am gandit serios si stiu ca pana nu isi rezolva problemele,mai mult ca sigur ca eu ma voi ocupa de copil in 80% din cazuri.Cu baietii e super,merg la fotbal,la leagane,sta cu ei pana adorm,chestii de baieti.Dar am observat ca ii trebuie din cand in cand pauze,cand devine totul prea coplesitor,simte sa se retraga,mai ales cand cel mic devine gelos ca ma tine de mana.Are momente cand ii tot explica ca eu sunt mama lui,ca nu ma fura daca ma tine de mana,ca copiii sunt cei mai importanti pentru o mama.Dar are si momente de frustrare cand parca vrea sa-i faca in ciuda si spune"my mommy".si dupa aia zice ca doar a glumit.

O alta chestie care m-a pus pe ganduri a fost cand se referea la bebe nostru ca un "el".Si l-am intrebat ce face daca e fata?Mi-a raspuns ca el nu poete avea fata,ca e prea protector.Cu timpul s-a mai obisnuit cu ideea.Dar asta a fost atunci cand isi dorea.

Tind tot mai mult sa-mi dau seama ca,asa cum spuneai rrox,nu as avea resursele emotionale pentru un bebe acuma.Nu cat timp el are problemele lui.Pentru ca are nevoie de multa atentie,sustinere,incurajare,iubire.L-am pus sa-si imagineze cum ar fii cand ar avea un flashback din Iraq,in momentele alea eu nu as putea lasa bebe cu el pentru ca el nu mai e prezent.A avut un singur episod din asta in mall,destul cat sa vad cum se poarta si sa-mi dau seama ca in momentele alea nu pot lasa un bebe cu el.

Nu poate face terapie cat e inca in Air Force dar tocmai am vorbit cu el si e dispus sa mergem la un terapeut 1-2-3 ori cat timp e aici in Romania.Am observat ca are vise care se repeta obsedant,daca la inceput visa ca ex-ul imi face rau sau ca il impusca pe el,acuma viseaza ca ma gaseste cu un tip in pat.Ca ma asteapta la aeroport si eu il sun sa-i spun sa mai astepte putin si vine acasa si ma gaseste cu un tip.Sau se intoarce mai devreme din Afghanistan sa imi faca o surpriza si aude cum ii spun tipului in pat ca sunt cu el doar pentru bani.Si aceste cosmaruri aproape in fiecare noapte.chiar stateam si ma gandeam cum naiba rezista la atatea.Acuma a fost accidentat la cap,are probleme cu memoria,vederea,ii tremura mainile,dureri de cap,il indoapa astia cu medicamente,a picat primul test neurologic.Parca e urmarit de blestem,durerea il urmareste mereu din copilarie.Sincer,cateodata,ma intreb cum de nu si-a pierdut mintile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Ma intreb de ce te-ai bagat si continui o relatie cu cineva care are atat de grave probleme. Trebuie sa te gandesti la copii in primul rand, este bine ca ei sa aiba in preajma o persoana fara probleme psihice.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claram spune:

Cred ca probleme psihice e mult spus.Si,repet,cu copiii se poarta foarte bine,de mine nu mai vorbesc.Daca ar fii fost violent(fizic,psihic etc),as fii plecat imediat,mai ales ca ex-ul era maestru in abuz psihic,deci cunosc toate semnele,intuitia ar fii dat alarma.Mereu m-am simtit in siguranta.Stiu ca poate sa-si rezolve problemele la terapie,vrea asta,ii pasa,nu se ascunde dupa degete si are suportul meu mereu.Atata timp cat ma simt in siguranta,e ok.Ca nu e mereu comod...asta deja e altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Claram] uff... asta ii mai lipsea... Multa sanatate! Sper sa-si revina repede.

Maraki fiecare avem motivele si nevoile noastre de relationare, uneori mai puternice decat ratiunea care tie-ti pare atat de simpla si de clara. Hai sa nu-i mai judecam pe altii dupa propriul tipar

Kasiris Mie nu-mi face deloc impresia de superficialitate Stockholm, din contra. De ce ai simtit nevoia sa-i adresezi un mesaj atat de depreciativ si agresiv?!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Kasiris, mie mi se pare ca si tu dai dovada de superficialitate cand afirmi ca femeile pe care le cunosti si nu au copii nu sunt implinite "stiu ele de ce".
Unui om care nu vrea copil nu ii trebuie un copil ca sa fie implinit.

Mie mi-ar strica viata un copil acum si m-ar baga intr-o depresie d zile mari, pt. mine implinire nu inseamna sa stau acasa si sa fiu mama, ci sa am o cariera de succes si o relatie perfecta pt. noi 2. Pt. altele insa situatia e chiar invers, nici nu isi imagineaza sa nu stea cu copilul acasa si sa mearga la lucru.
Atata timp cat ai luciditatea sa accepti ca nu toti sunt ca tine si atata timp cat nu-i etichetezi/ironizezi pe altii pt. ca gandesc altfel, totul e ok.

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

kariris, rrox3, lasati-o pe stockholm in pace, a avut parte de o experienta groaznica, nu stiu daca ati citit subiectul ei, cred ca este arhivat...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

kariris, rrox3, lasati-o pe stockholm in pace, a avut parte de o experienta groaznica, nu stiu daca ati citit subiectul ei, cred ca este arhivat...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Corina ce-ar fi sa recitesti tu ce am scris eu inainte sa-mi spui sa o las in pace pe stockholm?
Sau nu stiai cum sa ne spui ca stii tu mai multe? Sincer, cred ca tu nu prea o lasi in pace pe stockholm cu mesajul asta...
Mai gandeste-te.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput