Dragoste mare fara copil
Raspunsuri - Pagina 3
emilia.m spune:
claram, tu si barbatul tau ati vazut Sex and the City 2?
www.youtube.com/watch?v=T-wA7TYcECQ" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=T-wA7TYcECQ
In multe parti din film se trateaza subiectul "Just us two" (Carrie si Big decid sa nu aiba copiii ai lor).
Si mie vasectomia mi se pare prea extrema. Mai degraba apelezi la un sterilet...
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
Luna1 spune:
eu as vrea sa-si faca al meu vasectomie. Insa nu prea ii surade, iar mie nu imi mai surad pastilele, m-am saturat de 3 ani de hormoni pompati in mine. Asa ca suntem iarasi pe condoame.![]()
My reason
r_ocsy spune:
Prietena mea si sotul ei nu isi doresc copii, se pot razgandi insa ca au doar 30 de ani. Cand discuti cu ei, ea poate si-ar dori, el sub nici un chip. Momentan au stabilit ca nu vor si ca le este bine asa cum sunt. Chiar ei au recunoscut ca sunt prea comozi iar un copil le-ar strica obiceiurile. Eu sper sa se razgandeasca si sa aiba macar unul. Am crezut ca vazundu-ma pe mine gravida si apoi fiind prin preajma Sofiei se vor razgandi dar nu dau nici un semn. Cine stie, poate asa se simt ei bine !
Bea_Special spune:
Niciunul dintre noi nu ne asemanam decat ca specie umana. De ce iti e teama de reprosuri ? Daca omul a spus asta acum...e decizia lui,e organismul lui. Daca a spus altceva in alt moment al vietii lui, iarasi era decizia lui. Cand faci ceva reversibil sau nu cu organismul tau iti asumi si decizii. Pe viitor. Indiferent ce implica.
Va iubiti. Da, ok. Iubiti-va neconditionat , fara cuvantul daca....
rrox3 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui claram Rrox,tu cunosti mai bine situatia.De ce crezi ca ar vedea vasectomia ca pe o pedeapsa,ca pe o castrare?A avut o perioada baby fever,cand vorbea mult despre asta,citea,cautam nume si acuma ma intreb daca nu cumva o facea tot pentru mine asa cum vrea sa faca vasectomia.Pentru ca cele mai multe lucruri le face ca sa ma faca fericita,ca sa zambesc,pentru ca stie ca-mi place acel lucru. |
Da, si tocmai fiindca o cunosc mai bine, nu vad exact ce iti doresti de la topicul asta. Vrei cumva o asigurare ca va fi totul bine si minunat cu voi chiar daca face aceasta vasectomie? Nu ai cum sa o primesti. De la nimeni.

Sunt convinsa ca ideea lui e sustinuta cumva subconstient si de faptul ca se considera vinovat si responsabil pentru ceea ce i s-a intamplat, a fost prea slab si nu s-a opus. D-asta pe undeva vrea sa se auto-pedepseasca. Dar nici macar nu cred ca e cazul sa ajungem atat de adanc in motivatiile lui.
Hai sa ramanem doar la ideea ca nu-i in starea psihica care sa-i permita sa decida liber asa ceva. Are niste probleme cu care se lupta, fiindca e un luptator, dar pe care va fi nevoit sa le rezolve pana la urma cu ajutor specializat. Abia cand isi va fi castigat libertatea va fi capabil sa ia o asemenea decizie. Dar eu ma indoiesc foarte tare ca atunci va mai dori sa o ia.
Nu facea pentru tine planurile. Isi dorea un copil al lui, o familie. Dar si-a dat seama ca nu e o idee buna. Si eu cred ca nu e o idee buna - iarta-ma ca-mi permit sa-ti scriu asta, stiu ca vei intelege ce vreau sa spun
- nu e pregatit sa fie tata acum. Si cred ca nici tu nu mai ai resurse pentru inca un copil, in conditiile din prezent, cand investesti atat de mult din resursele tale in sustinerea lui emotionala.N-ai de ce sa te consumi atat pe subiectul asta. Opune-te si te va asculta. Ai puterea asta. Foloseste-o.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
inaioana spune:
Eu cunosc doua cupluri in jur de 35+ ani care nu au si nu isi doresc copii si sunt foarte ok cu asta. Nu stiu daca vor ramane asa pe veci, dar sunt cupluri stabile, unul casatoriti imediat dupa liceu si altul format in urma cu vreo 5 ani, ma gandesc ca este destul de putin probabil (desi nu imposibil) sa se hotarasca brusc sa faca copii. Sunt multumiti de viata si preocuparile lor tineresti, fara ostentatie si fara a nu mai putea fi prieteni si cu altii ce au copii.Sigur, nu avem foarte multe activitati comune, spre exemplu noi nu mergem cu ei in excursii cu motocicletele si pe la concerte inafara tarii etc etc. Ei nu regreta deloc si nici nu isi propun copii absolut deloc. Cum spuneam, nu stiu insa ce se va intampla pe viitor.
Claram, felicitari pentru relatia reusita , eu zic sa o traiesti din plin si gata. Daca el insista pentru vasectomie si tu nu esti ok cu ceva asa radical, puteti incerca un compomis de tipul pastrarii unei rezerve de sperma just in case, sa fie dupa vasectomie daca va razganditi la un moment dat.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).
mianna spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui buflea Tot ce pot sa spun este ca este absolut perfect sa te poti sexa oricand fara sa ai grija calendarului, pastila, prezervativul ...etc, etc, etc. |
pe moment eu nu prea inteleg unde-i sexu' daca-i desparte un ocean.
Val_ spune:
Claram mie mi se pare nesanatos ca starile lui depind atat de mult de tine. Este firesc sa isi doreasca sa te vada fericita dar faptul ca disimuleaza pentru a nu te supara pe tine nu prea pare in regula.
Si daca te gandesti la istoria lui personala, atat de incarcata, exista o sansa destul de mare ca o astfel de atitudine sa nu dureze la nesfarsit.
Si nu spun ca s-ar putea razgandi in pivinta deciziei de a avea copii pentru ca poate nu se va intampla asa. Ma gandesc doar ca, pe termen lung, relatia cu o persoana atat de plina emotional (in sens negativ) poate fi instabila.
De ce nu incerci sa il convingi sa mearga la un psihoterapeut? Poate ca ranile lui se vor vindeca si va intelege mai bine ce doreste cu adevarat.
stockholm spune:
noii suntem impreuna de aproape 7 ani si nu ne dorim copii ; e o dragoste prea mare pt a fii lok de inca cineva eu cel putin asa vad e egoist insa macar ne asumam ceea ce suntem si vom suporta consecintele acestei decizii care este luata de amandoi
nu cred ca vor exisat consecinte negative pt ca unoeri in unele relatii nu exista lok pt altcineva ;eu sunt o fire care ia decizii gandite bine si am adunat multe amanunte despre subiect am incercat sa vad si partea buna si partea rau ; ansamblul nu ma cionvins inca
eu sunt o carierista visez la alte lucruri decat un copil si biberoane , nu mas putea adapta si sunt convinsa ca exista multe femei pe care fericirea de a fii mama nu le implineste total
din pacatae insa f putini adulti aiu anumite decizii cu maximum de responsabilitate
sper ca decizia voastra sa vi se potriveasca