America (212)
Raspunsuri - Pagina 3
Ramona J spune:
Miere, cel mai ieftin este sa iei un truck pe care sa-l conduci tu. Cred ca poti trimite masina sotului cu trenul, dar din cite tin eu minte nu-i prea ieftin nici asa.
Noi ne-am mutat cu pods, dar am uitat cite am avut. Vreo trei, cred. A costat cam $3000 si am avut storage gratuit o luna. Asta pentru ca ne-am mutat fara sa avem o adresa aici.
Parca Smartmovers se numea firma, dar si asta am uitat.
In cele din urma masina am condus-o noi, dar n-am avut copiii cu noi. Am venit fara graba, ne-am oprit pe unde am vrut si a fost OK.
Sotul meu are commute de vreo 60 de mile/zi, plus ce mai conduce in plus. Face plinul o data pe saptamina, nici $40. E drept ca nici n-are masina mare.
Eu am masina mare si citeodata fac plinul si la o luna.
miereamara spune:
Eu conduc cam 20-25 de mile pe zi, merg la servici, ma intorc, iau copilul de la gradi si merg acasa. Fac cam 220 mile la doua saptamani si un plin de rezervor tot la doua saptamani. Masina mea consuma destul de putin, a sotului mai mult.
Dar...drumul pe care dimineata il fac in maxim 10 minute, seara imi ia 45-50 de minute, uneori si o ora. Imi vine sa imi iau bicicleta zau asa..
Ramona, 3000 e foarte bine, cam asa ne gandeam si noi.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
virgi spune:
Iulia- nu ma supar pe tine, ca nu am de ce. Eu, am spus clar, ca am vorbit de cazul meu. Trei ore erau dus-intors...ma rog, nu asta conteaza. Stiu ca ne-am asezat prost de la inceput...dar asta e.
Eu am vorbit de viata mea in general...US..mi se pare foarte scump..de trait. Daca as fi stiut de la inceput toate aceste costuri, refuzam din start sa mai venim aici.
Eu sunt terminata ca aici trebuie sa gatesc, in korea..n-am platit never mai mult de 18 USD pentru un restaurant unde aici platesc 40-50 cu taxe si tips. Sa merg de 2 ori pe zi, chiar nu merge. In korea, nu exista tips, nici macar la taxi, nici vorba sa lasi pe undeva vreun cent.
La medic, in korea aveam o asigurare generala, insa nu detineam niciun card, de fiecare data..platem eu din buzunar 8 usd, ca orice alt om fara asigurare, si apoi..imi deconta asigurarea 80% din cei 8 usd. Mai mult munceam la hartii decat la ce primeam inapoi. In spital, era ceva mai scump, dar suportabil...si cu asigurare si fara asigurare, mi se parea totul decent...de conditii nu-ti mai spun...medic la orice ora...
Socul a fost mare pentru noi, ca si preturi la orice...
ruxij spune:
Pt mutat am folosit U-Pack,we drive. Iti qduc un container, tu I'll incarci, ei ti-l duc unde trebuie. A costat 1000 pt un apt, California to Houston, tot atat Houston to Indiana. Masina am condus-o. Scapati de aia veche, conduci cea noua gsesti alta veche unde te muti. Sorry de typos, scriu de pe telefon.
ruxij spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iulianm ... Este exclusiv vina mea, nu a companiei, nici a sistemului, nici a tarii. |
Iulia, nu se pune mereu problema dc. America este destul de buna pt. emigrant, in afara cazurilor in care emigrantul respectiv face cine stie ce impact asupra umanitatii prin skillurile sale. Uneori se pune problema dc. emigrantul este destul de bun pt. America, ca aici trebuie sa cam fii competent.
Ca sa fac o analogie cu admiterea la doctorat. Am avut colegi care nu au venit la doctorat in America pt ca: se cer teste toefl si GRE, iar doctoratul este mai greu de facut, se fac cursuri, i.e. respectivul nu ar face fatza. Asa ca domnul student nu prea competent, ca sa nu zic cc cam dobitocel, face doctorat in Romania unde daca e el Gigel Duru' a' lu' sefu', matusa sefului blah blah, i se da importanta si atentie si nu i se prea cere sa fie competent.
iulianm spune:
Ruxij, da, da. Insa...daca aduci asta in discutie, in cadru mai larg, public, sanse sint sa aduni destule rosii pt bulion pt. iarna . In cadru restrins, cum e asta, unde toate locuim aici, mai merge.
Eu gindesc ca oricum, sistemul asta e indeajuns de dur ca sa elimine, mai devreme ori mai tirziu, pe cei care nu sunt buni pt sistem.
Dar nu-i consider, pe toti care se intorc, eliminati.
Miere, si eu am vindut masina cind m-am mutat.
iube2001 spune:
salut!
Ne-am dumirit de ce mi-a venit suma imensoida:)pt vaccinuri.A sunat sotu la asigurare si nu au primit nici un claim de la cabinet......toata chestia este ca fetita apare in asigurare cu un nume- primul nume al doilea apare ca initiala(ea are 2 nume dar noi il folosim doar pe al doilea) iar medicul a trecut in factura numai cel de-al doilea nume) deci practic fetita aparea diferit in acte....asta e tot.
Sunt happy....mi-am luat masinuta nu e ea noua......dar.ma pot misca si eu.........iupiiiiiii
merci mult de raspunsuri la intrebari
Legat de paine-inca nu-mi iese .Am pus in plus drojdie si apa ca pentru integrala ....creste dar catre final se intampla ceva ca se pleosteste.Poate ar trebui sa o las si la program de integrala.Mi se pare mie sau iese mai dulce ca cea alba zahar nu am pus in pus.
Ramona glutenu la ce-i bun?:)Seminte pentru paine de unde sa iau?Alea cand se adauga la paine.....cand framanta?
BiancaM spune:
Irina, cand am venit aici, am impachetat noi, desi venisera pregatiti sa stranga ei. Am avut 2500lb si pretul a fost vreo 3500. Pana la urma a platit Columbia tot. Compania a fost Atlas Van Lines, ca aveau contract cu scoala.
Noi am vandut masina veche, dar am prieteni care s-au mutat cu truck de inchiriat si si-au tractat si masina.
Mami de Amalia si Andrei
roxanuta spune:
Buflea, stai sa zic si eu cum e cu masajul!
In principiu, la spa ai un menu din care alegi cam ce ai vrea sa ti se faca. Daca vrei masaj, te lasa cateva minute sa te faci lejera (e ok sa ramai cu chiloteii pe tine) si te bagi sub cearceaf de obicei cu fata in jos si dai strigare ca esti gata.
Cearceaful asta ramane pe tine tot timpul, tipa (ul) il va ridica pe ici pe colo in functie de zona pe care trebuie sa o jumuleasca. Cand te intorci cu fata in sus, cearceaful te va feri de ochii respectivei.
De impachetari si altele nu stiu.
Nu te baga la deep tissue, cauta ceva de genul “Signature Massage Ultimate pampering and relaxation.
Cred ca preturile sunt mult mai bune decat aici, daca ai timp, eu zic sa te cadorisesti cu un masaj
Pentru facial o sa tb sa-ti dai jos hainele pana la brau si te acoperi cu un prosop. Facialul de obicei include si masaj la decolteu/gat si e mai usor fara bretelele de la sutien. Avand in vedere ca o sa fii la soare, mai bine nu te risti sa nu te trezesti cu fo iritatie de toata frumusetea.
Ramona J spune:
Iube, felicitari pentru masina. Bine ca s-a rezolvat cu asigurarea.
Ne incurcam si noi cu numele fetei, ca de fapt folosim middle name nu first name. Trebuie sa tot explic la toata lumea...
Glutenul ajuta sa fie piinea mai pufoasa. Se poate si fara, eu il mai folosesc.
Cred ca ai pus prea multa apa daca s-a pleostit piinea. Cind framinta eu ma mai uit cum arata si adaug dupa caz apa sau faina.
Semintele le adaugi cind framinta.
Mie mi s-a parut ca trebuie indulcita extra piinea integrala, dar e mai bine daca o puteti minca asa. Eu am complaints de la ai mei.
Da, folosesti programul de whole wheat (mai lung).