America (212)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Macrina - cand am venit in US, am avut un container by sea ( korea-US) si din discutii, nu sunt foarte sigura ca nu am platit noi....a costat in jur de 2000 usd.....Am primit totul in perfecta stare, insa impachetarea finala a fost facuta de moving company.
Acum...trimit 750 Lbs ( sper sa-mi acopere toate cartile) cu air...si restul cu vaporul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Virgi, numai $2000? Iiiii, ieftin ca braga. Pe mine m-a costat vreo $8500, container jumate gol, door to door, Ro-US. Tren, Constanta, Marsilia (parca, era companie frantuzeasca), NJ, apoi iar tren TX, Santa Fe NM. Si au mai pus si conditie la sosire, ca decarcarea sa se produca in 2 sau 3 ore.

Macrina, eu m-am mutat de citeva ori, intra vilan, inter vilan si inter state. La mutarea dintr-un stat in altul, cea mai ieftina optiune caare o vad e impachetat tu, incarcat tu sau angajat citiva oameni, inchiriat un rental truck (gen Penske, UHaul), condus tu, descarcat tu sau platit iar echipa. Exista o gramada de referinte negative date pt cind contractezi companii de mutat pt tot (impachetat, incarcat, transportat). Cum ti-e norocul, si cit de atent citesti contractul.
Daca plateste firma angajatoare, contractul e un pic mai ferm. Stiu ca daca nu ai multe cutii si lucruri, atit ca sa umpli un camion, unele companii de mutat combina doi sau trei clienti, luncrurile se mai amesteca, ori pierd.

Ar mai fi varianta PODS, dar nu am explorat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Si pe mine ma intereseaza subiectul mutat.

Ce inseamana PODS?

Noi ne gandeam sa vindem tot (sau aproape tot,oricum mobilele sunt mazgalite cu pixul, carioca, etc, zgariate- le-am luat noi cand s-a nascut bebe dar acum arata intr-un hal fara de hal). Am avea doar salteaua, calculatoarele, hainele, si masinile...nu vrem sa conducem mai ales dc ne vom muta pe coasta de vest, oare cat ar costa sa transportam cele enumerate mai sus, inclusiv masinile?

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

Miere, Portable On Demand Storage, as pune link, da-i prea lung. Da-i un google. Un container, il poti umple in avans. Nu am explorat varianta, deci nu stiu de preturi ce sa-ti spun.

De pret la moving company, exemplu am numai pt 3 bedroom house + o masina, Chicago-Santa Fe, acum citiva ani (mai mult de 5), putin sub $10,000. Un Penske din New Orleans in Santa Fe, marimea a doua, tot acum jde ani, parca $600. Doua zile de condus confortabil (mie mi-a luat 3, ca m-am oprit la IKEA in Houston ). Poti sa incerci citeva site-uri sa ceri un estimate, daca voi planuiti sa vindeti mobila, o sa aveti mai putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Wow, 10.000!!! Pai cu banii astia mobilezi totul si cumperi si o masina second hand:)). Probabil ca masina mea nu merita transportul, dar a sotului cu siguranta (a cumparat-o in urma cu doi ani). Sa vedem, probabil ca dc nu va plati firma cheltuielile pana la urma va conduce sotul si eu voi zbura cu avionul.
Mi-ar placea nespus un road trip dar cu copil mic e mai dificil, se plictiseste repede.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

Virgi, explica-mi si mie, te rog, cum ajungi de platesti $1100/luna asigurare medicala familie cind sotul tau are job, si cum ajungi la $15/zi benzina. Ce faci, te sui pe Sam Houston si conduci in cercuri pina realizezi care e exitul ce trebuie sa-l iei?

Mergi la inceput

Iulianm - initiam am avut o asigurare mai ieftina...pana s-a imbolnavit copilul..si am schimbat-o cu alta. Compania plateste 600 si noi restul pana la 1100 din buzunarul propriu. Asa avem negociat contratul....in total este 1100 usd. Mie mi se pare enorm pentru ce am beneficiat.

Mergi la inceput

Benzina - sotul merge 3 ore pe zi...pana la munca si inapoi...per total cu tot cu masina mea...asta e cheltuiala.

Mergi la inceput

Din korea in US..am folosit companie koreana....door to door...nu compara preturile din korea..cu cele din US...este o diferenta de la cer la pamant..in toate.
Acum vom folosi companie americana...o sa aflu maine cat va costa si-ti zic.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui virgi

Iulianm - initiam am avut o asigurare mai ieftina...pana s-a imbolnavit copilul..si am schimbat-o cu alta. Compania plateste 600 si noi restul pana la 1100 din buzunarul propriu. Asa avem negociat contratul....in total este 1100 usd. Mie mi se pare enorm pentru ce am beneficiat.

Pai tu aduni cit plateste compania? Cind spui "platesc" eu inteleg cit iese din buzunarul tau, nu al tau + companie. Deci platesti $500/luna. Destul de mult, noi platim $170 care include medical, dental, vision si legal.

Iar cu condusul, in trei ore ajungi la Dallas. Nu conteaza insa timpul, cind spui $15 benzina, fa legatura cu distanta. $15 is vreo 5-6 galoane de benzina (17-21 litri). Eu conduc vreo 65 mile pe zi si am nevoie de mai putin de trei plinuri la doua saptamini, la un rezervor de 14 galloane. Si nu am hybrid. Nu te supara, noi suntem cei care hotarim asupra distantei de condus, eu aveam optiunea sa ramin la 5-10 minute de condus de servici. A fost alegerea mea sa ma mut la distanta mai mare. Este exclusiv vina mea, nu a companiei, nici a sistemului, nici a tarii.

Mergi la inceput