Nu mai stiu ce sa fac...
Raspunsuri - Pagina 27
EllaX spune:
off-topic: nelia, in Ardeal si o parte din Banat, "si"-ul acela este regula. Eu - de felul meu mai fanatica a vorbitului si scrisului corect - am venit din sud-estul Romaniei in Cluj acum 15 ani si inca nu m-am obisnuit cu "si"-ul cu pricina. Acum, insa, accept ca asa vorbeste toata lumea nascuta si crescuta in zona (in afara de cei cu parinti din alta parte
). Marius este din Oradea, deci "si"-ul e natural.
nelia spune:
Deschid paranteza, ca sa terminam si cu asta...
Mey, nu ma refeream la Marius - care scrie chiar foarte corect in romaneste - sau la cineva anume, nici nu as putea sa spun cine l-a folosit... doar ca imi sare in ochi si in urechi si veni momentul sa intreb, ca tot vorbeam de reguli, na.
Dar nu stiam ceea ce-mi spui, asa ca, multam... eu credeam ca vine de la evitarea cacofoniilor si, in mod gresit, s-a instalat regeste si pe nesimtite, in orice fraza.
Am incheiat paranteza!
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
marius spune:
Va rog (chiar) sa ma corectati, insa punctual ca sa-mi dau seama unde gresesc. Sunt adeptul (pentru mine cel putin) ideii de a scrie si de a ma exprima corect in limba romana. Nu ma supar absolut deloc. Ba chiar spun multumesc de pe acum.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
denizel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ladyJ Parintele VREa, vrea, vrea, vrea si tot vrea..... |
!!!!!!!Daaaa, de aici incep toate relele.
Parintele vrea sa aiba copil.
Daca tot are copil, copilul trebuie sa nu planga, sa doarma toata noaptea, sa manance la 3 ore, sa zambeasca tot timpul, sa nu vrea in brate, sa se joace frumos, sa nu arunce cu nisip, sa nu se murdareasca pe pantaloni, sa nu scoata limba, sa manance tot etc.
Parintele are deosebita onoare si responsabilitate de a duce copilul la gradinita, de a-l integra in colectivitate, de a face din el un "animal social".
Daca tot il duce la gradi, sa faca bine copilul sa se obisnuiasca cu gradinita in aproximativ 15 minute.
Nu intr-o zi, nu intr-o saptamana, doamnefereste
.Iar daca cumva copilul nu rade cu gura pana la urechi in momentul in care intra pe usa gradinitei, se cheama ca e un copil problema, ca vrea de fapt sa stea acasa si sa se uite la Minimax sau, cel mai probabil, ca vrea sa-si joace parintii pe degete.
Dupa ce termina gradinita, copilul e dus la o scoala buna, pentru ca parintele isi doreste ca el sa fie un cautat medic stomatolog.
Cand isi gaseste un partener, copilul nu are voie sa-si aleaga pe cineva care nu provine dintr-o familie "buna", deoarece, parintele a investit in copil inca de cand s-a nascut si nu se face ca sacrificiile parintelui sa fie prost rasplatite printr-o casatorie neavantajoasa.
Si, dupa ce in sfarsit se casatoreste si isi face nunta acolo unde parintii cred ca e cel mai potrivit si incantator loc pentru tot neamu' parintelui, copilul nu trebuie sa uite ca are un parinte care l-a crescut si l-a vegheat si, drept urmare, atata ii trebuie daca nu-si arata recunostinta in felurite moduri (de obicei, parintele expune foarte clar toate aceste moduri in care vrea sa fie rasplatit).
Si, daca tot s-a casatorit, copilul trebuie sa aiba copii. Nu se traieste altfel!!!!
In plus copilul s-ar putea face de ras.
Si, plin de bune intentii, parintele intreaba periodic copilul cand are de gand sa faca un copil si daca isi da seama ca timpul trece si el nu face copil.
Ce e mai minunat decat sa cresti un copil, nu? zice (aparent convins de ceea ce spune) parintele.
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul"
marius spune:
Deosebirea intre noi care va exista pentru ca asta este:
Sau
- parintele vrea tot ce este ma bun entru copilul lui
- parintele vrea si face tot ce ii este in putinta ca acestui copil sa ii lipseasca cat mai putine
- parintele vrea sa aiba un copil pentru ca asa este crezul lui
- parintele vrea sa-i fie fericit copilul
- parintele vrea sa faca sacrificii si va face in limita posibilitatilor lui de parinte
- parintele vrea sa-si vada copilul multumit
- parintele desi asteapta pe undeva mai mult nu spune decat spune ca ii este dor de copilul plecat pe drumul lui si ar vrea sa il mai vada macar cand se poate
- parintele tace si inghite chiar daca ar vrea sa spuna multe de multe ori
- parintele va taia intotdeauna de la el in favoarea copilului lui pentru ca asa vrea el
- parintele vrea foarte putine fata de cate ar vrea copilul lui
- parintele desi nu ar vrea sa moara singur ci ar vrea sa-i fie copilul alaturi in acea clipa ramane de foarte multe ori cu acest dor orisicat ar vrea sa fie altfel
- sa ne fereasca cel de sus sa ajungem sa spunem sau sa credem doar ce am vrea noi in calitate de copii si sa uitam macar o secunda ce ar vrea si nu spune parintele nostru.
Spun toate acestea pentru ca sunt:
Un tata de copii minunati si unul din copiii unor parinti de copii.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
ladyJ spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui marius Am mai precizat - precizez din nou - nu este vina copilului. Copilul este doar un efect, cauzele sunt mai sus la parinti. este suficient dac am (re)precizat? |
Da.
Eu ma multumesc cu victorii mici ...si dese.
Lasand gluma la o parte, impresia mea a fost ca scrii cu multa...savoare impotriva copilului si chiar refuzam sa cred ca tu asa sustii cum intelesesem eu initial.
ladyJ spune:
...si in continuarea mesajului lui Denizel, ghiciti care va fi verbul preferat al proaspatului parinte? A vrea, evident.
E randul lui sa VREA.
mianna spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui marius
Asa zici? Pai atunci de ce sunt cazuri in care daca nu-i faci pe plac plange? Chiar daca ar fi absurd sa ii faci pe plac? Cate cazuri nu sunt in care pentru a obtine ceva un copil recurge automat la plans? Care plans dispare ca prin farmec daca a obtinut acel ceva? Sau de cate ori nu am vazut situatii in care un copil a renuntat la a mai plange dupa ce uitandu-se in juru-i nu era nimeni care sa-l bage in seama - asa ca - asta e - a renuntat si gata. De cate ori zici ca as fi vazut copil cazut cu role/bicicleta/trotineta care nefiind parintele langa nu a mai plans si de cate ori a izbucnit exact in clipa in care cineva a sarit ca din pusca sa-l ridice desi a avut cel muot o julitura? Dar...ce plaaaannss, ce buuubba... Nuuu... pentru mine cel putin am vazut atatea cazuri si cazuri incat nu le pot clasifica unilateral exista doar asa sau doar asa. Am vazut plans de durere, plans de dezamagire, plans de bucurie, plans de oboseala si plans de ... uite asa de ce nu na' |
ai vazut multi bebelusi pe role?
| Citat: | ||
citat din mesajul lui marius
|
multi bebei ti-au cerut asta?

(intr-un, ca pare-mi-se c-o cereai)
nelia spune:
Ba s-avem pardon, cei de la Academie ne da voie sa-l scriem si fara cratima. La scoala, copiii de astazi il invata fara cratima, desi nu e gresit nici daca se scrie cu... Intrun, niciunde, nicio, niciun, niciunul, niciuna - pe toate le-au schimbat.
Dar noi asa l-am invatat, cu cratima si mie personal mi se pare corect cu cratima pentru ca este cuvint compus din intru si un. Cind spui ca vorbeste intruna, incontinuu, merge legat, dar cind spui ca merge intr-o roata... mi se pare o greseala sa scoti cratima. Niciunde si, niciodata sint in regula legate, dar nicio si niciun... suna asa, neromaneste.
Chiar, cine stie exact cum s-a hotarit, ce scrie dom'le in Ceasloave?? Oricum copii a ramas copii si copiii au ramas tot copiii... la fel ca si sti in loc de stii sau fi (a fi) in loc de fii...![]()
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
buli spune:
mda, parintele vrea si copilul trebuie
cam asta-i concluzia
daca e invers se intoarce lumea cu susu-n jos.
"sahul e prea creieros, mai bine jucam table" - M