Nu mai stiu ce sa fac...
Raspunsuri - Pagina 25

nelia spune:
Este obligatorie si daca optezi pentru varianta de a-l pregati acasa? Aici exista si aceasta optiune, exista si in Romania? Intreb, pentru ca nu stiu...
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Adriana mica spune:
Nelia, din cate stiu, nu se poate opta pt pregatire acasa, pt inscrierea la scoala fiind necesara dovada frecventarii grupei pregatitoare. Mai mult, exista un proiect de lege ca toti anii de gradi (incepand cu varsta de 3 ani) sa fie obligatorii. Cred ca este inca la stadiu de proiect din mai multe motive, principalul insa fiind faptul logistic nu se poate pune in aplicare (din cauza lipsei unui numar suficient de locuri disponibile in gradinitele de stat).

corap spune:
ma bag si eu in discutie desi n-am citit tot si imi promisesem sa nu mai intru la subiecte de-astea pentru ca nu inteleg.
Nu inteleg de ce toti copiii trebuie sa fie la fel, de ce toti trebuie sa merga la gradinita si toti sa doarma acolo etc.
voua ca adulti v-ar placea sa va oblige cineva sa fiti, de exemplu, cu totii fierari betonisti care sa lucreze de la 7:30 fix la 16 fix, sa meargeti la toaleta cu totii la orele 9, 12, 15, daca mai aveti nevoie sa cereti voie, sa dormiti fix intre 13 si 15?
nu pot sa cred.
clar unor copii nu le place la gradinita. altora nu le place sa doarma la gradinita (eu am urat zilnic timp de 3 ani, de luni pana sambata, cele 2 ore in care eram obligata sa stau degeaba in pat ca nu puteam dormi. acum sunt inspaimantata de cate ore din viata mea am pierdut asa, absolut de-aiurea. si daca stateam si mestecam guma ar fi trecut mai cu folos).
copiii ar trebui sa faca si ce vor ei, nu numai ce vor parintii lor; dat fiind ca si adultii / parintii, in afara inerentelor constrangeri sociale, au o marja de libertate.
c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais
07.05.07
FEBRUARIE thing-a-day

denizel spune:
Dupa ce atatea ore nu am deschis DC, am avut emotii cand am vazut ca s-au scris cateva pagini.
Ce-am gasit?
Nu numai ca sotul si-a violat sotia dupa 3 ani in care a "protejat-o", dar a lasat usa deschisa si au venit si pritenii lui ca sa se distreze putin cu ea.
E oribil si degradant in ce hal pot unii parinti sa judece un copil si ce sfaturi pot da in legatura cu cresterea unui copil .
Daca nemosidori merge la psiholog, e minunat.
Daca nu (sau daca gaseste unu' pe model "prietenii sotului" - ca sunt si psihologi dintr-astia, formati la scolile "colhoznice" ale psihologiei) e nasol.
Nu pentru ca un copil nu se poate creste fara sfaturile unui psiholog, ci pentru ca nemosidori pare sa rezoneze mai mult la sfaturile a caror aplicare o solicita cel mai putin.
Asta e...
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nelia Am citit, dar nu mai raspund nik... ca prea aveti tendinta unii dintre voi sa uniformizati copiii. ![]() |
Regulile sunt relativ comune - nicidecum copiii. Tocmai aici este problema ca orice copil va trebui sa ajunga sa invete si sa respecte reguli. Dar de ce sa reduc la nivelul lor (al copiilor). Eu, tu sau oricine, ca sunt mic sau mare, destept sau mai putin destept, barbat sau femeie, matur sau tanar, bunic sau tatic sau mamica sau singur pe lume suntem obligati sa respectam reguli. Nu azi da, maine mai vedem. Daca nu facem astfel tot noi oricare dintre noi suportam consecintele. Regulile au fost sunt si vor fi aplicabile si la nivel micro si la nivel macro. Altfel ar fi un dezastru. Si in general respectarea regulilor de catre orice individ NU a fost decat accidental un fenomen acceptat cu bunavointa. In marea majoritate a cazurilor este impotriva noastra in sensul ca privat discutand am prefera sa nu respectam regula. Nu merge decat rar din constiinta. Platim impozite pentru ca aceasta este regula impusa, daca ar fi strict dupa noi nu am plati veci. Mergem la gradinita pentru ca asta este o regula si pentru ca nefacand asa suportam consecinte. Asa este societatea. Ca fiecare din noi avem in mod particular anumite viziuni si/sau actiuni implacabil se lovesc de aceleasi reguli. Orice am discuta noi aici, oricat de mult ne-am bate cu pumnul in piept sau de timid am scrie - invariabil in realitate ajungem la reguli.
Chiar si aici pe DC avem un Regulament (desi unora nu le convine ceea ce era de asteptat) insa este [b]obligatoriu si universal valabil pentr orice utilizator in mod egal [b]
Despre asta discut eu. Nu de pumni bagati in gura, nu de barbarisme, atata doar ca sunt extrem de direct. Insa: fiecare parinte este responsabil in ceea ce priveste metodele si/sau stilul pe care il alege in cresterea si educarea propriilor copii, si de aceea comentariile mele sau ale oricui altcineva au fost si raman cel mult informatii cu caracter orinetativ daca acel parinte considera ca le poate valida ca atare.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Rufus spune:
citat din mesajul lui corap copiii ar trebui sa faca si ce vor ei, nu numai ce vor parintii lor; |
Dap!
Partea proasta este ca, in partile esentiale, dorintele nu prea se suprapun. Si asta-i la gradinita...sa vezi cand cresc. Nu se mai suprapun deloc.
PS: La gradinita trebuie sa mearga daca merg la scoala. Da poti sa-l lasi fara scoala. De dormit (sau stat in pat) nu-i obligatoriu, decat daca-i duci la o gradinita de stat si il lasi pana la 5. Daca iti da mana, il duci la privat si acolo nu-i obliga. Iar daca ai timp, il duci la program normal si-l iei acasa la pranz, unde poti sa-l lasi nedormit. Vezi cate variante ai?
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lor

buli spune:
marius, tipi, cumva?
exista bold, italic, underline
"sahul e prea creieros, mai bine jucam table" - M

marius spune:
corap: nu prea inteleg de ce nu ti-ar place ca cineva sa-ti dea una in cap cand vrea acea persoana - pai daca asa ii place sa te pocneasca de ce nu ar avea voie? Asta ca sa fac o paralela cu regulile sociale si regulile de grup unde fiecare dintre noi (co)existam fie ca suntem mai timizi sau nu.

marius spune:
citat din mesajul lui buli marius, tipi, cumva? exista bold, italic, underline "sahul e prea creieros, mai bine jucam table" - M |
Asa este - am un browser care nu prea se impaca cu functiile tehnice implementate pe DC asa incat este o adevarata aventura sa utilizez aceste functii. Dar ai dreptate pe fond.

nelia spune:
Pai, uite ca, regula, scrisa sau nescrisa, este sa nu folosesti verzale cind scrii pentru ca asta inseamna ca ai tipat la mine... si eu is sensibila rau, sa stii. Dar, desi exista o regula, tu, Marius (sta linistit, nu ma supar pe tine, imi esti prea drag ca sa o fac!), omul regulilor stricte, tocmai ca sa-mi demonstrezi mie, nestiutoarea, ca ai dreptate! Deci incalci o regula la care ai contribuit, ca sa subliniezi ceea ce vrei sa spui si sa ma faci sa inteleg ca altfel nu se poate, desi eu, de mult tare trecuta de stadiul de copil si in deplinatatea facultatilor mele mentale si emotionale, nu accept si gata si asta pentru ca stiu ca am dreptatea mea!
Da, sint pentru reguli, daca acestea sint facute pentru oameni, in favoarea lor, nu in sensul de a-i dresa si de a-i supune. Sint pentru reguli, dar mai stiu ca, daca unui copil ii impui reguli mai putine si doar cele absolut necesare (spalatul pe miine, pe dinti, ore bune de somn, mincat sanatos, nu batem, nu muscam, impartim ce se poate daca vrem sa avem prieteni etc.) si le explicam, de o mie de ori daca e necesar, pina le intelege... ah, si raminem consecventi noi parintii in aplicarea si respectarea lor, atunci, cind va fi adult va sti sa se supuna regulilor care sint bune si sa se revolte impotriva celor care nu sint pentru ca ii sint incalcate drepturile lui de om.
Daca un copil stie sa scrie si sa citeasca, asa cum a spus mama lui, ce face in grupa pregatitoare? Si daca grupa pregatitoare il mai poate inca ajuta, ce va mai face in claca I? Au raspuns cei care fac aceste reguli la aceasta intrebare? Au alternativa la astfel de situatii? Au, da, sa cheme parintele la scoala pentru ca al lui copil nu a fost educat cu reguli stricte si nu face ce i se cere, adicatelea bastonase cind scrie cursiv, a, b, c, d... cind el va citi cursiv in clasa I, daca acum stie sa citeasca pe silabe. Sau ca nu deseneaza mar, cind el stie deja sa adune cu virgula... Ah, sau soarele e verde pe hirtia lui...
Au oare adeptii regulilor stricte, aplicate in mod egal tuturor copiilor si metode la probleme distincte, cum ar fi aceea de socializare diferita fata de a altora? Si intrebari sint multe si le pun calm, fara sa tip...
Si ca sa-mi permit si eu sa incalc o regula, spuneti-mi fratilor si mie de unde a aparut acest si in limba romana??? Ca si regula, ca si solutie, ca si mincare etc. Ca EU NU-L SUPORT!
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU