Nu mai stiu ce sa fac...

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Si, nu uita, baietelul a fost pedepsit si i s-au taiat orele de fotbal, fiindca se supara cand primea gol .

Nu, nu a fost pedepsit. A fost o consecinta a faptului ca era uracios cu ceilalti copii. Si nu cred ca ar fi trebuit sa fie o problema pentru el. Ca o ora in minus la fotbal = o ora in plus cu mama. Deci dupa rationamentele tale a fost de fapt recompensat. Nu mai stiu...la fotbal vroia sa mearga? Sau acolo statea si mama in poarta cu el? Hmmmmm....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Hello, nu mai conteaza ce nu s-a facut sau ce s-a facut prost. Conteaza doar ce se va face de azi inainte.

Si mai spun asa: copiii nu sunt oameni mari si nu pot fi comparati cu oamenii mari si cu situatiile prin care trec acestia.
Au un altfel da gandire.
(Avea fi-mea 5 ani si-i zic: "du-te si adu mustarul. E pe usa de la frigider." Si ea se intoarce cu mana goala si-mi spune: Acolo nu erau decat niste magnetzei")

Nu sunt psiholog, nici educator, nici invatator nici profesor. La mine acasa e un du-te vino permanent de copii, de care sincer m-am saturat (galagie, mizerie, sarit in pat, pahare, sandvisuri) dar la care nu am sa renunt niciodata. Pe majoritatea copiilor ii stiu de la 3 ani.
Si observ. Si observ si trag concluzii.
Apropo, sunt un bun observator.

Si il observ pe x-baiat care are 13 ani si nu se poate descurca in colectivitate. Unii copii isi bat joc de el si el in loc sa raspunda da fuga la mama. Mama vine si il cearta pe acel copil.
Si x isi pierde si bruma de respect pe care o avea in colectivitate.

Si y-fetita care a fost crescuta mult prea independent, si o vedeam prin cartier, la 6 ani, singura cu rolele, si acum fumeaza si se pupa si se pipaie cu baietii. Si o intreb frumos de ce nu poarta sutien (are sanii foarte mari si ii cam atarna) si ea imi spune ca sutienul ii micsoreaza sanii si ca vrea ca baietii sa-i vada sfarcurile.
Si am un sac de exemple.

De aceea am sa-i sustin intotdeauna pe parintii care ajunsi la o anumita limita si la o anumita varsta a copiilor, in hotararea de a-i lasa sa planga, de a-i lasa singuri fara prezenta mamei chiar daca asta creeaza un disconfort copilului. Disconfortul trece si pe termen lung copilul castiga.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Si y-fetita care a fost crescuta mult prea independent, si o vedeam prin cartier, la 6 ani, singura cu rolele, si acum fumeaza si se pupa si se pipaie cu baietii. Si o intreb frumos de ce nu poarta sutien (are sanii foarte mari si ii cam atarna) si ea imi spune ca sutienul ii micsoreaza sanii si ca vrea ca baietii sa-i vada sfarcurile.
lung copilul castiga.

Pai ai uitat sa ne spui cati ani are acum. Sa judecam singuri daca e sau nu timpul sa se pupe si sa se pipaie cu baietii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Din ce a scris mama copilului eu una nu pot fi sigura de ce greseli au fost facute in cei 6 ani.Mama mi se pare a fi o mama buna, cu bune intentii insa ceva tot a fost acolo pe dos.Am observat deseori inadaptabilitatea primilor nascuti, cind mamele au stat linga copil mult, cu bune intentii dar au gresit sufocind independenta copilului, au corectat permanent greselile lui, nu a fost lasat sa greseasca, i s-a aratat mereu cum trebuie, cum e bine, lasa ca fac eu mai bine si asa mai departe, cunoasteti poate fiecare din experienta, ca si mine de altfel.La al doilea, treilea copil mai ales, am observat ca nu mai am timpul de a sta dupa cei mari la fiecare flecustet. da se sterge mijlocia la fund cum poate, nu vin sa zic, ia s avad daca e bine, oooh stai ca nu e bine asa , ete esti cind murdara, vai vai. Zic din usa, bravo fata mamei, bravo. Si chiar din inima:) In minte imi zic ca lasa la baia de seara se ia tot de pe acolo:)Si la fel cu imbracatul pe dos, desenatul, cum isi aseaza eaa hanuitele, cum isi pune centura, o laud fara sa tot corectez.perfectiunea parintilor cu prea mult timp:)) inhiba copilasii.nu e tottuna sa ai si sa dai timp copilului, mi se pare absolut neaparat ca el sa nu fie sufocat de prea bune intentii.Copilul trebuie lasat sa-si construiasa dupa puteri independenta lui. murdar la fund si la gura, mai cu un siret desfacut, mai cu desene mizglite, n-are nimic, important e ce face, nu ceea ce nu face, inca.deseori ajut gradinita copiilor si acum scoala, cu busul firmei cind copii pleaca ici colo. Observ cit de nesiguri sunt pe ei copii care nu stiu cum sa-si dea un rucsac jos, nu stiu ce trebuie sa faca, ezita sa urce ori ba, sa coboare ori ba, asteapta ca cineva sa le zica pas cu pas ceea ce e de facut. Si asta zic de copii de clasa intii pe care i-am dus cu busul acum o saptamina. Si sunt altii obraznicuti, fac numai prostii, urca din zbor in masina, pun centura, glumesc, in drum recunosc totul, case, strazi si povestesc tot de acasa:)), nu le e frica de ceva nou ba din contra abia asteapta!Si cum ne stim aici intre noi pe insula, am observat primii nascuti ori singurei la parinti, copii din familii mari, mai stiu si mamele:) care-s mai stresate ori mai lejere, etcnelia is curioasa de ce zici tu, ai simtit si tu ca odata cu venirea copilului nr 3 parca s-au mai aerisit si copii cei mari de mama:) adica vin cind au nevoie, fac cum le da prin cap, nu mai asteapta mama sa le arate pasii si regulile. ma refer de ex la imbracat, mic dejun, da da, baiatul cel mare stie sa-si scoata ce doreste, mai sparge una alta dar nu e certat, ba ii multumesc de ajutor:), chestii din astea. eu una observ o schimbare in f bine in copiii mei decit sunt mai multi, la fel si in mine ca mama. unora le iese din prima, is norocoase:), eu m-am prins mai greu.scuzati greselile, chiar e greu cu timpul, cind cresc copii promit o imbunatatire:)Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui vikinga

unora le iese din prima, is norocoase:), eu m-am prins mai greu.

Prima mea nascuta a avut totusi noroc de o sora mai mare. M-a avut pe mine. Eram ca doi copii lasati singuri acasa. Acum suntem 3.

Da, ai dreptate. Nu e vorba de greseli-negreseli, e vorba de stil.

Mergi la inceput

Accept,
x-baiatul are 13 ani si va implini 14 la anul in martie. (povestea a avut loc ieri)
y-fetita implineste 13 toamna asta (povestea a avut loc saptamana trecuta)

Multamita?

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Viviana, vad ca si tu ai observat chestii asemanatoare.Timpul acordat copilului cind are nevoie e extrem de important, insa mare atnetie cum!Gresind copilul invata.mai citeam undeva ca la fel e de ex cu jocurile. Cind luam un joc copilului e f important ca el sa descopere despre ce e vorba, cum se asambleaza si cum tre sa treaca masina pe acolo. parintii tre sa stea deoparte neaparat. lasa ca stiu eu ori te ajut eu, ori lasa ca fac eu ca tu strici jucaria pina ce te prinzi pt ce e buna, lasa ca eu fac pista si tu, copile, ai voie doar sa faci cu masinuta bruum bruuum pe ea.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui viviana

y-fetita implineste 13 toamna asta (povestea a avut loc saptamana trecuta)

Multamita?

La 13 ani si cu niste sani foarte mari..ce ai vrea sa faca? Fotbal ii e incomod sa joace, sunt sigura...Pacat totusi ca fumeaza, daca vroiai sa o ajuti cu ceva puteai sa ii explici ca tigarile o sa-i ingalbeneasca dintii, nu sa o intrebi de ce nu poarta sutien. Sincer, nu cred ca la 13 ani are sanii asa lasati incat e inestetic sa nu poarte sutien. Poate doar prea sexy.

Mergi la inceput

Vikinga, mare dreptate ai!

Apropo de luatul de la footbal.
Avea fi-mea 6 ani si era in clasa I. La ziua unui baietel se apuca si-l loveste pe sarbatorit cu un sac de box (de copii si era prins de tavan) in ochi ca sa se razbune ca nu a lasat-o in pace. I-a cam invinetit putintel ochiul. Suparare mare pe mine. Si hotarasc eu: Adio serbare. Dar, tousi, ii cer sfat invatatoarei. O persoana foarte stricta de altfel. S-a uitat aia la mine cam chioras. Apoi m-a invatat ce trebuie sa fac si mi-a explicat si de ce trebuie sa procedam asa.

vivi

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui accept92
Citat:
citat din mesajul lui vikingaunora le iese din prima, is norocoase:), eu m-am prins mai greu.
Prima mea nascuta a avut totusi noroc de o sora mai mare. M-a avut pe mine. Eram ca doi copii lasati singuri acasa. Acum suntem 3.Da, ai dreptate. Nu e vorba de greseli-negreseli, e vorba de stil.
pai sa stii ca mai bine o mama tinara, care copilareste odata cu copiii, care nu e perfectionista, care-si lasa copii sa faca greseli, prostioare fara sa tot corecteze ori fara sa ia totul prea in serios si panicos, chiar de mai si gresesc si ea si copilul. o mama tinara pe care o tin mai bine nervii, de ce nu, mai lispita de frica, panici ori plictisuri. copilul unei astfel de mame are sansa sa fie mai independent si adaptabil situatiilor noi. acum nu vorbim de tinere mame care-si abandoneaza copii si asa mai departe. si nici nu e vreun afront mamelor nu tocmai tinere, ca nici eu nu am 18 anisori.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Mergi la inceput