Nu mai stiu ce sa fac...

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:
citat din mesajul lui marius

Citat:
Chiar si Daria considera exagererate lacrimile celorlalti copii, mai Marius, si tu ziceai mai daunazi ca-i normal, ca asa fac ei figuri de mici. Ti-a dat cea mica o lectie, asta e.

La faza asta m-ai pierdut. Eu am spus ca Daria a avut o reactie de aversitate in a pleca la gradinita avand o reactie de respingere, de saturatie fata de unii colegi care miorlaiau non stop "mamiii mammiii sa vina mamii". O sacaiau. In rest a fost Ok. Nu reusesc sa te inteleg ce lectie(?!) mi-a dat fiica mea cea mica in acest sens? Poate reformulezi.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Marius, incercam sa dau un ton detasat,glumet, nu o lua in tragic.:))
Ziceam ca Daria era sacaita de cei care plangeau, deci Daria considera clar nepotrivita miorlaiala.
Si tu ziceai la un moment dat ca e oarecum normala miorlaiala, ca asa fac copiii(multi din ei) in general.
Ma rog, forget about it, azi nu-mi ies subtilitatile.

Ce sa-i faci - cal batran - pai na', Daria e Daria, pentru ea era nepotrivit sa miorlai dupa mama - fata de ea, eu sunt mai experimentat (sic! nu este pentru tine) si inteleg faptul ca au existat, exista si vor exista si copii mai sensibili - iaca ni' ca a iesit la iveala si partea umana a monstrului din mine.
Deh' mai e putin si gasim si calcaiul lui Achile.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui viviana

LadyJ din nefericire diferentele se fac greu. Plansul care incepe avand la baza o teama reala sfarseste mai devreme sau mai tarziu prin a deveni o forma de manipulare.

Ma refer strict la plansul din contextul acetui topic.

La fi-mea in primul an a fost teama
Al doilea an a fost teama din cauza educatoarei si am schimbat gradinita
Al treilea an a fost ca schimbase gradinita. Sau asta a fost scuza pe care i-am gasit-o eu.
Al patrulea an a fost manipulare pura.

Acum 4 ani am avut dovada, neasteptata, incredibila, de neconceput, de necontestat a manipularii facute de copila mea. De atunci a trebuit sa reconsider multe.
Poate o sa povestim o data la un topic despre manipulare.
Il astept pe Rufus sa-l deschida.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Viviana - ce facusi maica'? Spargi bariere? Poate nu ai trait astea. Pffuuaaa.... gata cineva nu te mai iubeste deloc de acu' incolo. Stiu ce (ar) merge la ceea ce ai scris tu.
Cred ca raspunsul cel mai bun ar fi:

"Si tu Brutus?!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Hai cu tine, Marius!

Da', totusi, sa stii ca plansul bebelusului nu e manipulativ.
Tocma citii niste studii.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Deh' mai e putin si gasim si calcaiul lui Achile.

Daca-l dibuiesc jur ca nu te gadil
Ma multumesc cu constatarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

No serios Marius, ca sa manipulezi adica sa convingi prin a pune problema la modul emotional, e necesar sa ai niste cunostinte. Bebeii nu le au. De unde sa le aiba? Ne nastem cu tare putine criterii, cel mai pregnant este cel de satisfacere a nevoii imediate, dar asta n-are a face cu manipularea.

Mergi la inceput

Da, poate notional nu este cel mai potrivit cuvant. Infine nu tin la cuvantul in sine ci la fapt - defapt nici la faptul in sine ci la existenta lui. Este un fapt situatia in care reflexiv sau volitiv cineva (chiar si un copil de X luni) a capatat "experienta" primara bazata pe eroarea umana a mamei/tatalui/bunicii/bonei etc de a-i satsiface orice dorinta neconditionat indifernet de valabilitatea sai nevalabilitatea acelei dorinte, sau de context, sau de moment sau ...sau...

Cred ca fac teorie deja - e aiurea. Este totul mai simplu, am mai spus de ce as relua?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Marius, da, sa lasam terminologia, ca nu asta e importanta.

de ce luatul in brate (nevoia crescuta de afectivitate) nu e o dorinta destul de buna/valabila ca sa fie indeplinita?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Hai cu tine, Marius!

Da', totusi, sa stii ca plansul bebelusului nu e manipulativ.
Tocma citii niste studii.

vivi

Asa zici? Pai atunci de ce sunt cazuri in care daca nu-i faci pe plac plange? Chiar daca ar fi absurd sa ii faci pe plac? Cate cazuri nu sunt in care pentru a obtine ceva un copil recurge automat la plans? Care plans dispare ca prin farmec daca a obtinut acel ceva? Sau de cate ori nu am vazut situatii in care un copil a renuntat la a mai plange dupa ce uitandu-se in juru-i nu era nimeni care sa-l bage in seama - asa ca - asta e - a renuntat si gata. De cate ori zici ca as fi vazut copil cazut cu role/bicicleta/trotineta care nefiind parintele langa nu a mai plans si de cate ori a izbucnit exact in clipa in care cineva a sarit ca din pusca sa-l ridice desi a avut cel muot o julitura? Dar...ce plaaaannss, ce buuubba...
Nuuu... pentru mine cel putin am vazut atatea cazuri si cazuri incat nu le pot clasifica unilateral exista doar asa sau doar asa. Am vazut plans de durere, plans de dezamagire, plans de bucurie, plans de oboseala si plans de ... uite asa de ce nu na'

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Marius, da, sa lasam terminologia, ca nu asta e importanta.

de ce luatul in brate (nevoia crescuta de afectivitate) nu e o dorinta destul de buna/valabila ca sa fie indeplinita?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Nu am afirmat niciodat asa ceva. Ba din contra consider extraordinar cand iti tii in brate copilul, sau orice copil, este ceva atat de uman. Ceea ce am spus eu este altceva. orice fapt in sine are sa zicem o latura de normalitate. Orice extrema sau abuz devine negativ. Desiogur nu cred ca se poate trasa o linie - pana aici sau de aici incolo. Cred ca limita este data de insasi acceptabilitatea persoanei. De exemplu daca TU consideri ca vrei si poti sa stai 24/24 cu un copil in brate, ca nu e nici o problema sa stai pe WC (scuze fortarea) cu el in brate, sau orice altceva pentru tine asta este normalitatea. Insa dac tu la un moment dat din X motive nu poti sa mai stai si rogi pe cineva sa tina copilul care copil urla in clipa in care acel cineva merge la WC si nu este tinut in brate - in acea clipa devine anormalitate.
Gradinita - strada - mediul extern familial - societatea nu are obligata de a-si insusi regulile interne care pentru noi probabil sunt normale dar pentru restul mai putin. Si de aceea consider ca ar fi bine daca noi in calitate de oameni sociali atat pentru noi cat si pentru copii nostrii am casca un pic ochii in jur si sa acceptam si mai ales sa ne adaptam cerintelor generale a mediului in care traim fara a incerca sa trasam regulile proprii ca fiind reguli de urmat pentru altii atata vreme cat nu exista o concordanta intre acestea.

Mergi la inceput

Citat:

No serios Marius, ca sa manipulezi adica sa convingi prin a pune problema la modul emotional, e necesar sa ai niste cunostinte. Bebeii nu le au. De unde sa le aiba? Ne nastem cu tare putine criterii, cel mai pregnant este cel de satisfacere a nevoii imediate, dar asta n-are a face cu manipularea.

Da - ca de exemplu eu vreau sa dorm doar daca tu sari intrun picior. De ce nu?

Mergi la inceput