Nu mai stiu ce sa fac...
Raspunsuri - Pagina 11
viviana spune:
"Mami, te iubesc pana la soare si inapoi! Ma lasi si maine sa ma joc cu Alex? - manipulare prin folosirea sentimentelor pozitive.
"Lasa-ma, mami, sunt suparat ca m-ai certat si nu pot sa ma imbrac singur in pijama, ma ajuti tu?" - manipulare prin folosirea emotiilor negative.
"Mami, ma doare burtica, nu mai pot sa mananc" - manipulare prin acuzarea diverselor tulburari.
Manipularea este o forma de convingere. Ca i se da, deseori conotatii negative nu e vina lui Marius.
Si de unde invata ei? Poate recunoasteti:
"Te iubesc asa de mult puiutu meu, nu vrei sa mananci toata mancarea ca s-o faci pe mami fericita?"
"Sunt asa de suparata ca azi ai fost neascultator, nu te mai ajut sa te speli pe dinti"
"stiu ca ti-am promis ieri ca te duc la Mac, dar azi am asa o durere de cap!"
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
ladyJ spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui marius Vreau insa sa precizez ceva care mie mi se pare destul de important. Atat Ioana cat si Daria au plecat din frageda copilarie mult prin alte zone decat cele de acasa. Adica au fost plimbate in cele mai diverse medii de la bunici la simple cunostinte in tabara mai apoi (la 5 ani doar pe cont propriu adica fara noi parintii) apoi in alte tabere la munte cu echipele de dans sportiv - cantonamente - desigur tot fara noi parintii - asa incat s-au format asa sa existe sa se descurce si sa respire si fara noi doi parintii sau fara patul lor. Cred ca a contat mult - amandoua sunt Ok. |
Exact despre asta e vorba!
Fetele tale au fost introduse in lume treptat, nu duse la x ani la gradi si abandonate realmente in mediu strain fara parinte, care provoaca frica de abandon si lacrimi.
Chiar si Daria considera exagererate lacrimile celorlalti copii, mai Marius, si tu ziceai mai daunazi ca-i normal, ca asa fac ei figuri de mici.
ladyJ spune:
| citat din mesajul lui viviana "Mami, te iubesc pana la soare si inapoi! Ma lasi si maine sa ma joc cu Alex? - manipulare prin folosirea sentimentelor pozitive. "Lasa-ma, mami, sunt suparat ca m-ai certat si nu pot sa ma imbrac singur in pijama, ma ajuti tu?" - manipulare prin folosirea emotiilor negative. "Mami, ma doare burtica, nu mai pot sa mananc" - manipulare prin acuzarea diverselor tulburari. Manipularea este o forma de convingere. Ca i se da, deseori conotatii negative nu e vina lui Marius. Si de unde invata ei? Poate recunoasteti: "Te iubesc asa de mult puiutu meu, nu vrei sa mananci toata mancarea ca s-o faci pe mami fericita?" "Sunt asa de suparata ca azi ai fost neascultator, nu te mai ajut sa te speli pe dinti" "stiu ca ti-am promis ieri ca te duc la Mac, dar azi am asa o durere de cap!" Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit vivi |
Adevarat.Este bine sa se faca diferenta intre reactiile ´´manipu-la-tive´´explicate de tine si reactiile autentice de teama, cum ar fi plansul ORE in sir la gradinita(de exemplu, ca mai sunt si alte situatii care trec drept ´´figuri´´ cand defapt sunt suferinta pura.
Rufus spune:
| citat din mesajul lui Sabina nu sunt deloc subtila. Am vrut sa spun doar ca tu ai niste prejudecati inradacinate, anume ca exista copilasi manipulatori (fie si din cauza ca parintii, bona bunica i-au "invatat prost"), manipulare care se transforma de la bebelusenie in siretlic si tertip cand trebuie sa mearga la gradinita. |
Nu ma bag in discutie, vreau numai sa inteleg fragmentul asta: conceptul de copii manipulatori reprezinta doar o prejudecata? Ca merita o discutie separata, cu sau fara gradinita.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lor
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
Sabina spune:
a.....bebelusi manipulatori, asta in mod sigur este o prejudecata.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
viviana spune:
LadyJ din nefericire diferentele se fac greu. Plansul care incepe avand la baza o teama reala sfarseste mai devreme sau mai tarziu prin a deveni o forma de manipulare.
Ma refer strict la plansul din contextul acetui topic.
La fi-mea in primul an a fost teama
Al doilea an a fost teama din cauza educatoarei si am schimbat gradinita
Al treilea an a fost ca schimbase gradinita. Sau asta a fost scuza pe care i-am gasit-o eu.
Al patrulea an a fost manipulare pura.
Acum 4 ani am avut dovada, neasteptata, incredibila, de neconceput, de necontestat a manipularii facute de copila mea. De atunci a trebuit sa reconsider multe.
Poate o sa povestim o data la un topic despre manipulare.
Il astept pe Rufus sa-l deschida.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
marius spune:
| citat din mesajul lui ladyJ Chiar si Daria considera exagererate lacrimile celorlalti copii, mai Marius, si tu ziceai mai daunazi ca-i normal, ca asa fac ei figuri de mici. |
La faza asta m-ai pierdut. Eu am spus ca Daria a avut o reactie de aversitate in a pleca la gradinita avand o reactie de respingere, de saturatie fata de unii colegi care miorlaiau non stop "mamiii mammiii sa vina mamii". O sacaiau. In rest a fost Ok. Nu reusesc sa te inteleg ce lectie(?!) mi-a dat fiica mea cea mica in acest sens? Poate reformulezi.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
marius spune:
| citat din mesajul lui Sabina a.....bebelusi manipulatori, asta in mod sigur este o prejudecata. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Mda .... am doua exemple la mine pe scara. Cum nu sunt tinuti EXACT in pozitia X, cum urla de zici ca s-a rupt ceva in ei. Au 6 luni.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
ladyJ spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui marius
La faza asta m-ai pierdut. Eu am spus ca Daria a avut o reactie de aversitate in a pleca la gradinita avand o reactie de respingere, de saturatie fata de unii colegi care miorlaiau non stop "mamiii mammiii sa vina mamii". O sacaiau. In rest a fost Ok. Nu reusesc sa te inteleg ce lectie(?!) mi-a dat fiica mea cea mica in acest sens? Poate reformulezi. Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
Marius, incercam sa dau un ton detasat,glumet, nu o lua in tragic.:))
Ziceam ca Daria era sacaita de cei care plangeau, deci Daria considera clar nepotrivita miorlaiala.
Si tu ziceai la un moment dat ca e oarecum normala miorlaiala, ca asa fac copiii(multi din ei) in general.
Ma rog, forget about it, azi nu-mi ies subtilitatile.
ladyJ spune:
Viviana, am retineri in acest sens. Adica teoretic si la modul general pot fi de acord dar totusi practic nu cred ca pot concluziona asa.
Poate ca daca vorbim concret pe un anume caz reusim sa dezvoltam mai bine. Rufus, te astept si eu cu subiectul.