Ce facem cand colegii de grupa vin bolnaviori...
Raspunsuri - Pagina 14
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/miereamara/miereamara.jpg)
miereamara spune:
Se exagereaza deja...ba chiar s-a trecut la jigniri.
Nu spune nimeni ca isi duce copilul bolnav, apatic, cu febra, varsaturi etc la gradinita, cred ca s-a repetat asta de nu stiu cate ori dar va incapatanati in continuare sa sariti mesajele astea si sa vedeti numai ce este convenabil.
4 zile sa stea acasa copilul numai ca stranuta si ii curge nasul, iarasi mi se pare SF, cel putin aici. Eu am noroc de un concediu destul de generos, si medical si de odihna, si tot mi-am consumat toate zilele de la inceputul anului si pana acum.
Vineri de exemplu am tinut copilul acasa. De ce? Nu avea febra, nu voma, nu ii curgea nasul. Dar era f apatic si plangea, il durea ceva (eu am banuit ca burta). L-am tinut acasa pt confortul lui personal, desi pe la amiaza nu mai avea nimic, a iesit afara, s-a jucat tot restul dupa amiezii.
Azi ii curgea nasul un pic, l-am trimis la gradinita, pun pariu ca in ochii vostri deja am comis o crima impotriva umanitatii:)).
Da, dupa sase luni de gradinita al meu s-a imunizat, cred ca am mai spus ca in ultimele 6 luni a racit de doua ori si atunci f f usor, nu a fost necesar sa stea acasa, nu a avut febra, doar un pic nasul i-a curs.
Copilul nu trebuie indopat cu antitermice la primul semn de febra, asa nu dati ocazia corpului sa lupte cu armele naturale, am vazut ca sunt la moda tot felul de siropele pt imunitate, antibiotic pt orice raceala banala - "preventiv" ca sa nu se transforme in altceva, consultatii prin telefon si doctori care prescriu antibiotic pt rosu in gat desi nu au vazut pacientul pt ca mamei ii este frica sa il duca la consult ca sa nu ia si altceva din sala de asteptare:))
Citeam siderata pe la alte topice cum unele mame dadeau antitermic pt temp de 37.5!!! pai asta e temp normala a copilului meu cand alearga nitel...
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Zina spune:
O Lulu, ba da, astea sunt chiar horror. Daca ma mai gandesc si la astea, innebunesc de-a dreptul...
Eu, copila fiind, am avut o colega de banca cu streptococul beta hemolitic in gat, parintii ei stiau, o tratau cu moldamin, dar nu au anuntat si pe parintii mei. Vezi? Aici bat eu...
Si uite asa, eu binentelEs ca l-am "luat" de la ea, parintii nu au stiut, eu m-am trezit cu dureri de oase, mi-au facut analizele, m-au tratat, dar era un pic cam tarziu. Acel streptococ mi-a "atacat" inima, de-am facut si prolaps de valva mitrala.
ramonapreda spune:
da,copilul ei fusese chiar internat 2 zile si fusese epidemie in gradinita lui.
nu cred ca fetita ta nu a mai racit pt ca racise de doua ori inainte...hai sa fim serioase.
miereamara spune:
Foarte multe persoane sunt purtatoare de streptococ. Poti sa il ai si sa nu stii ca il ai, si sa se manifeste cand imunitatea este mai scazuta.
Impotriva hep A copiii se vaccineaza aici, tocmai am facut prima doza de vaccin in mai, a doua urmeaza in noiembrie.
La fel si pt varicella.
Nu i-am facut inca ROR-ul dar nu mi-e teama pt ca pe aici cazurile de pojar si oreion sunt f f rare.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lulu77/lulu77.jpg)
lulu77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ramonapreda fiindca a fost vb despre o bacterie pe care eu am tratat-o cu antitermice 3 zile si nu i-am dat antibiotic. |
cum ai depistat bacteria? la cat timp de la vizita a facut penumonie? cine ti-a confirmat ca a luat fata ta bacteria respectiva de la tusea copilului prietenei?
prietena ta stie?
stii cum pui tu problema aici?
exact cum am patit eu ..Luca a luat o infectie bacteriana de piele..impetigo..cu debut la fel ca si varsatul de vant.3 medici ( pediatrii si de la infectioase) mi-au zis ca are varsat de vant ..o forma de suprainfectare.l-am izolat de toti.
dupa o spatamana de chin(caci a fost chin) am primit diagnosticul (pe care il banuiam).a inceput tratamentul cu antibiotc. mi s-a spus clar de catre dermatolog ca mai este contagios maximmm doar 48 ore de la prima doza de antibiotic, si il pot scoate in colectivitate dupa aceea.
dupa 2 saptamani ii apare aceeasi chestie la copilul unei cunostinte. copilul nu a intrat in contact DELOC cu Luca. doar noi am fost in vizita in aceea casa (copilul nu era acasa, Luca deja sub tratament de 2 zile), si am fost "acuzata" ca acel copil a luat impetigo de la Luca dupa 2 saptamani.
heloooooo, usor de gasit vinovati in stanga si in dreapta.
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
Luna1 spune:
citat din mesajul lui ramonapreda da,copilul ei fusese chiar internat 2 zile si fusese epidemie in gradinita lui. nu cred ca fetita ta nu a mai racit pt ca racise de doua ori inainte...hai sa fim serioase. |
Pai suntem serioase, asta inseamna sistem imunitar, uite iti zice si miereamara ca si al ei tot dupa 6 luni s-a imunizat. Nu ia enterocolita tot din acelasi motiv, ca a avut de doua ori. Va mai lua normal gripe si raceli, enterocolite, pt ca virusii fac mutatii insa le va duce mai usor.
miereamara spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Luna1
Pai suntem serioase, asta inseamna sistem imunitar, uite iti zice si miereamara ca si al ei tot dupa 6 luni s-a imunizat. Nu ia enterocolita tot din acelasi motiv, ca a avut de doua ori. Va mai lua normal gripe si raceli, enterocolite, pt ca virusii fac mutatii insa le va duce mai usor. |
Chair f usor le va duce, exemplu din ograda mea
![](icon_smile_big.gif)
Luna1 spune:
citat din mesajul lui ramonapreda da,copilul ei fusese chiar internat 2 zile si fusese epidemie in gradinita lui. |
De ce fusese epidemie, de bacterie?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/roxanaz/roxanaz.jpg)
roxanaz spune:
citat din mesajul lui Dorsilia il duc dupa ce nu mai e contagios, il duc restabilit si la gradi mereu se gasesc cel putin 6-7 copii din cei 38 care sa stranute de |
ufff .... ii ducem doar dupa ce sunt ok. dar inainte? cand virusul e in stare de incubare si copilul e contagios si nu prezinta inca simptome? atunci se face raspandirea!
si nu, nu e nicio moda sa duci copilul racit la gradinita. deja exageram..
![](icon_smile_sad.gif)
Roxana