Ce facem cand colegii de grupa vin bolnaviori...
Raspunsuri - Pagina 13
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lulu77/lulu77.jpg)
lulu77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ramonapreda ai dreptate anya,dar eu cred ca putem face si noi cate ceva pt a nu-i mai raspandi (virusuri si bacterii),atunci cand se poate.eu cand fata mea a avut herpangina,asa cum a mai spun cineva pe aici,am iesit cu ea zilnic afara,dar n-am lasat-o sa ia contact direct cu niciun copil. nici macar nu se observa aceasta boala. de ce sa-i fi "imunizat" gratuit si pe toti ceilalti copii din preajma ei? iar la gradinita sunt trimisi copii nu numai cu raceli usoare...va spun in cunostinta de cauza. |
se vb la acest subiect de trimiterea unui copil la gradinita cu un guturai simplu, mucii persistenti de luni de zile.in nici un caz de copii cu gripa, pneumonie, etc.
nici adultul nu poate sta pe picioarele lui la o astfel de boala, dar un copil.
Chiar suntem vazute ca niste mame iresponsabile????
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Zina spune:
Luna, nu asta am vrut sa spun, ci doar faptul ca, se raspunde diferit la aceeasi boala. Unii copii trec mai greu peste un astfel de episod. Si da, poate nu toti fac febra la o raceala.
Ce sa spun, ideea era, ca noi parintii, cu toate ca stim teoria imunizarii, sa facem cumva sa nu "obligam" copilasii sa treaca in repetate randuri prin viroze, raceli, ma rog, ce-o fi acolo. Eu cred ca se imunizeaza si daca racesc mai rar, nu neaparat trebuie sa fie in permanenta in contact cu cate un virus.
ramonapreda spune:
fiindca a fost vb despre o bacterie pe care eu am tratat-o cu antitermice 3 zile si nu i-am dat antibiotic.
Simonix spune:
Anya - corect sintetizat :) si mie mi-ar placea ca fiu-miu sa stea in borcan steril - asa as dormi si eu mai bine si am avea zile de vacanta in plus :D
Diana - de acord cu tine in cazul respectiv. Ati avut o experienta negativa si mi se pare normal sa fii mai panicata. Totul e sa nu cazi in extrema. Si eu am fost suparata cu varicela, caci sunt constienta ca poate avea asemenea complicatii. De aceea sunt pro-vaccinare (noi nu apucasem insa...) pentru asa ceva. Si l-am tinut acasa mai mult decat mi se spusese. Asa mi-a spus mie intuitia, sa ii acord mai mult ragaz. Si desi fara asemenea complicatii, si noi am avut o forma urata si chiar m-as fi lipsit de zilele alea de chin. Medicii sunt insa de acord ca varicela este printre cele mai usoare boli ale copilariei (hmmm mie nu mi s-a parut dar deh, cu siguranta exista mai rele), de aceea unii nu recomanda vaccinarea si prefera sa lase copilul sa faca. Si da, aici stiu parinti care nu isi feresc absolut deloc copilul si il expun. Eu una am avut o prietena cu baietel cu varicela, ne-am vazut cu ei la o saptamana dupa eruptie si piticul meu nu a facut varicela atunci. A facut in schimb mai tarziu ... din aer, caci nu stiu de unde a luat, la cresa nu a fost nimeni bolnav, in jurul nostru nimeni nimeni... deci oricat l-as feri, nu stiu ce si cum o sa ia. Cu scarlatina, ce sa zic, stiu cazul unei fetitze care a facut sub un an asa ceva, evident ca nu este placut.
Ramona - imi pare rau de experienta cu pneumonia, unii copii fac mai usor asa ceva. Banuiesc ca prietena ta medic nu putea sti ca de la tusea copilului sau fetitza ta o sa faca pneumonie, caci sigur nu toti copiii care au intrat in contact cu ea au facut asa ceva. Stiu si eu ce inseamna medicamente de luat la varste asa mici, noi am intrat la cresa de la opt luni.
Zina - in primul an baietelul meu avea aproape mereu febra. Tot asa, la fiecare raceala - pac febra. Nu 38, noi nu ne jucam cu cifre din astea Imediat 39- 39.5. Asta e firea lui, e un copil care face imediat febra si sa stii ca e mai bine asa, ca te prinzi repede cand e ceva in neregula si trebuie sa iei masuri. Ai incredere in baietel, o sa inveti sa gestionezi foarte bine situatiile astea. Noi nu am facut niciodata pneumonie, si nu pentru ca e el rezistent, ci pentru ca febra m-a anuntat mereu ca e ceva in neregula si am luat totul din zbor. Febra este un raspuns normal al corpului. In plus, pe astia mici ii afecteaza mai putin ca pe noi. Tratata cu antitermice si asteptat, informat medicul, ascultat la plamani, uitat in urechi ca sa evitam complicatii (eu mereu insist - nu dam medicamente, OK, dar NEAPARAT control, sa imi spuna mie medicul ca nu e nimic nasol pe acolo), sa stim daca trebuie actionat din timp si ... asteptat. Cam asta. Ce se duce in jos, tratatmai serios. Ajutat copilul sa respire, hidratat serios... cam astea sunt actinile. Crede-ma ca si al meu raceste de la prima pala de vant, i-am facut si analize speciale, pt sistemul imunitar ca aveam impresia ca are ceva (nu are
).
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
lulu77 spune:
si ca sa raspund strict la intrebarea acestui subiect...ptr ca polemicile vor continua luni bune de acum inainte..nici nu a venit sezonul rece ...deci, cum spuneam, intrebarea era :ce facem cu copiii cand colegii de grupa vin bolnavi??
Ce sa facem ...ce credem ca este mai bine. inchisi in casa, izolati, sau dusi in continuare la gradinita. nu exista decat aceste doua alternative.
intrebati medicul gradinitei de ce sunt primiti copii cu muci( dara fara febra sau alte simptome)!
VA DORESC TUTUTROR SA TRECETI CU BINE PESTE ACEASTA IARNA!!!
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
Luna1 spune:
citat din mesajul lui lulu77 sa nu credeti, ca noi mamele "inconstiente" nu stam cu ochii pe copii, s anu faca complicatii. dar ...asa cum s-a mai specificat in acest subiect si in altele mai vechi.....ne cunoastem limitele copiilor nostri. |
In primul an de viata al printesei mele m-am dus la doctor de l-am inebunit. Bine si ei ma chemau ca ma auzeau panicata la telefon. Am avut varicela (EU) cand ea avea 4 luni. Aveam doi copii, unul de 6 ani si altul de 4 luni care nu aveau iminitate. M-am dus l-a dr cu cea mica de gat si cand m-a diagnosticat am intrebat-o cu lacrimi in ochi pe dr "si cu copiii ce fac? mai ales asta mica?!" M-a intrebat " pai cum ce faci? ai unde sa fugi? e copilul tau, ai grija de ea ca pana acum si daca face varicela we'll deal with it then".
N-au facut niciunul. Insa la 6 luni si la 9 luni a facut enterocolita ca a adus frate-su de la scoala. Ce ar fi trebuit sa fac? Sa-i zic lu' frate-su sa se mute? Cand ai doi copii incepi sa intelegi altfel lucrurile, nu stam intr-un glob se sticla, iar avantajul bolilor e ca fie-mea care le-a facut de la cateva luni, e imuna acum. Nu total, normal, insa de ex au avut entrocolita de 3 ori la gradi si ea nu a luat niciodata.
Zina spune:
Lulu, totusi, cu febra si la plaja si baie in mare? Nu vreau sa te judec, fiecare face cum doreste, dar mie mi se pare exagerat. Eu nu as duce copilul cu febra la soare si in mare. Eu stiam ca nici nu este voie sa stai la soare atunci cand ai febra.
lulu77 spune:
citat din mesajul lui Zina Lulu, totusi, cu febra si la plaja si baie in mare? Nu vreau sa te judec, fiecare face cum doreste, dar mie mi se pare exagerat. Eu nu as duce copilul cu febra la soare si in mare. Eu stiam ca nici nu este voie sa stai la soare atunci cand ai febra. |
nu ma judeci, ca nu simt ca ma judeci.am fost la plaja..a se intelege ptr baie in mare. afara erau 40 grade, copilul ardea. a fost solutia indicata de pediatru. era ora 19.30.si copilul nu a mai avut nimik.
chiar atat de inconstienta sa stam sa ne expunem la soare ...inca nu am ajuns.
cand Luca are febra...nu ma panichez....e normal sa lupte organismul cu febra. incerc doar sa ii fac totul[tr confortul lui.
si credeti-ma ...mi-am dorit acest copil..l-am astept mai mult de 4 ani si nu am certitudinea ca voi mai putea face inca unul...deci ii doresc tot binele din lume
![](floare.gif)
lulu77 spune:
acum, ca o paranteza...de o infectie bacteriana a pielii care este ff f contagioasa sau chiar Hepatita A nu va este teama? Nu sunt si astea horror in gradinite?
Luna1 spune:
citat din mesajul lui ramonapreda pai si luna,tu ce astepti de la "imunizarea" asta? sa nu se mai imbolnaveasca nici o data? eu cunosc persoane care de la atata "imunizare" acum ajung direct la intravenoase. |
![](icon_smile_big.gif)
Raspuns: eu imi doresc de la imunizare sistemul imunitar al copilului meu sa fie rezistent. Sa ia mai greu acesti virusi si sa faca forme mai usoare de gripa/raceala (sau cum vreti sa-i ziceti). Pana acum avand doi copii, unul de 9 ani altul de 3 ma gandeam ca v-ar fi folositor daca as impartasi cu voi experienta mea. A unei mame al carei copil (cel mare) a fost bolnav acum 5 ani timp de 6 luni si de atunci nu-mi mai aduc aminte sa mai fi fost bolnav. Al carei copil, cel mijlociu, dupa doua raceli mai urate acum face forme usoare, temperatura o noapte (daca face). Cea mica n-a luat antibiotic niciodata.
Ramona bacteria respectiva o avea si copilul prietenei? Pe ea ai informat-o ca fiica ta avea o bacterie? Ca poate copilul ei avea doar o simpla raceala iar tu ai expus-o bacteriei fiicei tale. Vezi, poti privi lucrurile invers.