Mami, eu nu am nici un fel de bucurie in viata!
Raspunsuri - Pagina 8
denizel spune:
Vreau sa spun cat de mult ma bucur pentru interventiile Vivianei si Mihaelkai
.
Va zic io, avem multe de invatat de la fetele astea :).
Eu cand aud de educatoare, ma aricesc toata. Numai experiente neplacute am avut :(.
Se poate ca, uneori, sa fie o mare diferenta intre cum ni se prezinta ele la sedintele cu parintii sau la discutia din usa si ce fac atunci cand sunt numai ele si copiii in clasa.
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul"
- din jurnalul unei mămici de băietel.
viviana spune:
Multam, Denizel inseamna mult venind de la tine
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
szivarvany spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui denizel Eu cand aud de educatoare, ma aricesc toata. Numai experiente neplacute am avut :(. Se poate ca, uneori, sa fie o mare diferenta intre cum ni se prezinta ele la sedintele cu parintii sau la discutia din usa si ce fac atunci cand sunt numai ele si copiii in clasa. |
Nu mai stiu cine mi-a sugerat ca inainte sa o inscriu pe fi`mea la scoala, sa merg in timpul orelor si sa ascult la usa, asa poti afla multe.
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) cu
Sela_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
ladyJ spune:
| citat din mesajul lui viviana Si normal ca educatoarea ma astepta la usa (ani de zile cand o vedeam pe educatoare si pe invatatoare asteptandu-ma la usa am avut strangeri de stomac). Concluzia ei: - copila nu are notiunea de familie - poate se intampla ceva la noi in familie - noi parintii ar trebui sa fim mai iubitori si mai atenti fata de ea - si altele de genul asta. Imi bazaia mintea si ma gandeam ca nimic din ce imi spune nu se potriveste. Si o intreb: "- Ati intrebat-o pe fi-mea ce inseamna desenul?" " - Nu." Am auzit cea mai gingasa si mai dragutza explicatie. " - eu si cu mami suntem in casa, uite acolo dupa geam, (nu era nimic dupa geam ca nu stia sa deseneze) iar tati e afara si ne culege flori. Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit vivi |
Of Of, imi si imaginez ce profil i-au facut cele mici.Stiau ele ceva dar au omis evident cea mai importanta parte: dialogul cu copilul.
Cea mica este fenomenala

lidsta spune:
| citat din mesajul lui a_alinta Peste un an am facut peritonita ce spui tu nu se face peste un an, se face in cateva zile. dar daca atat de tare te-ai gandit la asta, e posibil sa o fi facut-o tu. alina |
Nu inteleg, dar completez: intr-un an apendicele mi s-a inflamat atat de tare incat in lipsa interventiei si al diagnosticului am ajuns la peritonita. Nu e relevant pentru subiect decat in masura in care subliniaza ca probleme initial minore pentru care copiii se vaicaresc peste masura conform criteriilor unui adult pot deveni probleme majore in timp.
In fine, e a doua seara cand adoarme fara sa planga. Am primit multe sfaturi de la voi, multe dintre ele sugerau sa fac ceea ce oricum fac, altele lucruri la care nu ma gandisem, altele mi-au deschis ochii in anumite privinte... In urma celor spuse de Mihaelka nu mai stiu cat si cand sa ii spun BRAVO. Poate acest BRAVO pune prea mult pe umerii ei, pentru ca mai vrea inca unul si inca unul si tot asa.
Mai spunea cineva ca pot esua si ca mama si in cariera. Sigur ca da, dar esecul este si el subiectiv; jobul meu nu este cine stie ce succes e doar un job deocamdata foarte bun. Iar ca mama sa esuez din cauza jobului? In ce sens? Nu cred ca vreodata relatia dintre mine si fata mea ar putea sa se deterioreze pentru ca nu am mult timp la dispozitie. Va evolua, va deveni copil, adolescent sau adult cu secretele si problemele lui dar eu STIU ca voi ramane cea mai apropiata de sufletul ei, cu toate ca petrecem in zilele de lucru doar 2 ore impreuna pe seara. Nu va grabiti sa ma contraziceti, nu am ce argumente sa aduc, doar stiu. Dar mai stiu ca as putea esua in cresterea copilului din alte privinte care nu au legatura cu timpul petrecut impreuna. Poate nu o sa reusesc sa ii insuflu o abordare pozitiva asupra vietii, sau poate mahnirile mele nespuse ajung cumva la sufletelul ei sau poate din incercarea curenta de a o face sa fie nepasatoare la observatii si greseli se va naste o nepasare generala cu privire la indatoriri ... Sunt atatea lucruri pe care le poti face gresit in relatia cu copilul tau incat izolarea unei posibile cauze singulare nu rezolva nimic.
Una peste alta, om trece peste asta incetul cu incetul. Spunea cineva aici ca, copilul este oglinda parintelui si ca fetita mea ma copiaza ca si ambitii personale. M-am mai gandit intre timp si inca nu stiu daca e adevarat sau nu. Am inceput insa sa accept ca starea mea de spirit i se transmite cumva, in ciuda exuberantei mele afisate zilnic si nu prea stiu ce si cum sa fac. Nu mai intru in detalii personale, cum am spus la inceputul topicului am vrut sa mai aud si altceva decat "lasa, o sa ii treaca".
Alizee spune:
Nu iti mai face atatea griji pt ceea ce va fi. Un copil isi doreste ca parintii lui sa il iubeasca neconditionat si sa ii fie alaturi la greu. Restul, vine de la sine.
Nu o mai presa cu invatatul, nu este important sa fie premianta, ci sa fie sigura ca este iubita de mama ei.
Imi povestea o prietena ca ce folos ca mama ei a stat cu "joarda" pe ea sa invete foarte bine; acum, are un serviciu la stat, destul de prost platit. De aceea, pune mai mult accent pe linistea si fericirea copilului ei.
In concluzie, daca fetita ta simte ca o iubesti oricum ar fi, ca o sustii si incurajezi, ca o aperi de eventualele neplaceri din mediul extern al casei, va invata singurica si lectiile si cum sa fie fericita.
Ia lucrurile in viata mai usor, prea mult stres afecteaza sanatatea fizica si psihica a ta si pe a celor din jur.
As vrea sa mai fac o adaugire : este mult mai important sa ai un copil echilibrat psihic si emotional, pregatit de tine sa infrunte diverse situatii in viata, decat sa il impingi continuu de la spate sa invete, iar ceea ce inseamna pregatire pt viata, sa ignori total.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
marius spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui mamagiuliei
Nu mai stiu cine mi-a sugerat ca inainte sa o inscriu pe fi`mea la scoala, sa merg in timpul orelor si sa ascult la usa, asa poti afla multe. Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela_"Meglio sole, che mall`accompagnate !" |
Cred ca ar fi un gest urat.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
kariguld spune:
| citat din mesajul lui lidsta Mai spunea cineva ca pot esua si ca mama si in cariera. Sigur ca da, dar esecul este si el subiectiv; jobul meu nu este cine stie ce succes e doar un job deocamdata foarte bun. Iar ca mama sa esuez din cauza jobului? In ce sens? Nu cred ca vreodata relatia dintre mine si fata mea ar putea sa se deterioreze pentru ca nu am mult timp la dispozitie. |
eu spuneam asta. si o spun bazata pe experiente de viata, ale celor din jur si a mea personala. daca vrei sa faci doua lucruri in acelasi timp bine/foarte bine, intr-unul vei esua. inveitabil. pentruca nu le poti face pe amadoua perfect. n-ai sa obtii rezultate satisfacatoare decat intr-un domeniu. ori mama, ori femeie de cariera.
| citat din mesajul lui lidsta Spunea cineva aici ca, copilul este oglinda parintelui si ca fetita mea ma copiaza ca si ambitii personale. M-am mai gandit intre timp si inca nu stiu daca e adevarat sau nu. |
tot eu. e foarte adevarat. am doi copii si am vazut de-a lungul anilor starile mele si ale sotului reflectate in ei. cum nu se poate mai fidel, ca intr-o oglinda! seara cand vii acasa incerci sa pari fericita, entuziasta, dar e de fapt doar o masca. limbajul trupului si anumite vorbe te tradeaza in fata copilului. sa nu mai spun ca iti simte sufletul. fiica mea, ma citeste atat de bine (are 12 ani), cat incerc sa nu se vada, ea ma simte. -sunt aspecte de viata pe care nu i le pot impartasi, probleme legate de job, prostiile spunse de soacra, alte probleme pe care nu le pot impartasi cu ea, nu inca cel putin- si atunci incerc sa dreg busuiocul si sa-i spun ca sunt obosita sau ca e ceva ce inca nu-i rezolvat.....
am grija ca astfel de monente sa nu ma surprinda langa ea, de aceea imi iau un timp ptr mine cand se intampla, ies in oras, discut cu sotul, sau pur si simplu plec la plimbare cu bicicleta. marele meu avantaj este ca ma remontez foarte repede.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!
nemora spune:
Lidsta, am citit pe diagonala. Daca gresesc...iarta-mi-o. Am a-ti spune cateva:
-mie-mi pare copilul traumatizat la gradi. Tu esti sigura ca acolo e ok? Ce dracu-s fisele alea? La fimea la gradi nu am auzit de fise.
-cu cariera, apropo de ce zicea Kariguld parca, daca tu esti multumita si implinita, vezi-ti de cariera. Pe mine si pe fratele meu ne-au crescut bunicii si multam lui Dumnezeu suntem bine din toate punctele de vedere. Mama si tata aveau cu totul alte treburi, io nu-mi amintesc sa se fi jucat cu noi vreodata cineva.
Si eu fac management si ma vad foarte bine in relatia cu copiii mei. Timpul pe care il petrec cu fetele mele este unul de calitate (gatim impreuna, spalam vase, dansam, facem prostioare copilaresti);
-tu cum esti la cap? esti vesela? cat stai cu fata, fie si juma de ora, cum esti? vesela, nebunatica, relaxata? ce faceti? czzhestii intelectuale mai degraba? suntteti amandoua adulte, sau amandoua copii? atmosfera e vesela? are voie chestii? (sa toarne faina pe jos, sa se murdareasca in parc, sa ia in mana un gandacel? )
cum a invatat la olita? a fost pusa devreme sa faca ordine? (devreme-adica inainte de 4 ani)
tie=ti pare copila ta asa de la inceput, sau de cand e la gradi?
sau poate doresti s-o programezi inspre perfectiune? frumoasa e, zici tu, TREBUIE sa fie si desteapta, neputandu-se altfel? ce vrei tu de la ea? sa ce? sa nu lupte ca tine? sa dea lovitura din prima?
eu ti-as recomanda doua carti: eric berne - ce spui dupa buna ziua (este despre programarea parentala, adica cum isi programeaza parintii copiii sa faca ce cred ei ca trebuie sa faca) si francoise dolto - cand apare copilul. si...mai multa bucurie de viata!
Perlutele mele: Karolina Maria (10.06.2007) si Eszter Maia(14.05.09)
Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat.
lidsta spune:
Nu gradinita in sine e problema, educatoarea nici atat, e atasata de ea si ii sare in brate cand o vede. E foarte profunda si doritoare sa respecte reguli pe care si le impune singura. In seara asta in parc un prieten de-al ei se urca pe banca si apoi sarea. Ea ii spune, nu, ca eu nu am voie. A intuit ca nu e OK desi nu i-am interzis si nici nu am discutat vreodata asta. Am intervenit eu si i-am spus ca daca vrea poate sa urce dar nu ar fi bine sa sara ca s-ar putea lovi. Da, mami, a spus si doar atat.
Nu as avea nici o problema daca ar face dezastru in casa sau ar strica ceva sau ar srie pe pereti. De fapt nu stiu, pentru ca nu face asta, stie ca nu e bine si nu o face. Uneori ma prostesc si sar cu ea in pat si imi spune, tu n-ai voie ca o sa rupi patul, esti prea grea. L-a auzit pe taica-su glumind, nu si mami ca se rupe patul. Facem chestii copilaresti atat cat pot si imi pemite ea pentru ca in mijlocul zbantuielii incepe singura cu chestiile serioase sau cere sa deseneze sau plastilina sau sa picteze ... La olita am incercat ca toate mamicile sau ma rog ca mai toate inainte de trei ani dar nu a mers, asa ca abia la patru ani fara doua luni am scapat de pampersul de noapte, odata cu venirea primaverii cand mi-am zis eu ca nu-i bai daca se uda noaptea si nu ma trezeste.
Fisele sunt hartiutele alea pe care lucreaza ei, exista peste tot, ca ceva ceva tot fac si un nume tot trebuie sa aiba. Nu e traumatizata de ele, doar ca vrea neaparat sa le faca perfect. Si pe cuvant ca nu o cearta nimeni, au si camere video, vad si stiu ca din punctul ei de vedere observatie este "vezi ca trebuie uite asa ...". Si zau daca pare suparata cand o vad pe camera. Doar seara ma terorizeaza ca ii este teama sa nu greseasca maine sau ca ea nu mai poate rezista fara mine. Ar trebui sa vorbesc poate la trecut, e a treia seara cand nu mai plange ...
Cat despre ce spunea Kariguld. Eu nu am vorbit de cariera aici, sau daca am facut-o nu a fost intentionat, ceea ce am subliniat este ca stau mult la serviciu si ca nu imi permit sa pierd sau schimba jobul actual. Ca e functie de conducere, midlle management sau executie nu cred ca face diferenta pentru un copil atata timp cat tot atata timp ii aloci sau furi. Am colege care stau mai mult decat mine (unele in mod constant)pentru ca asta trebuie acum.
Schimbarea integrala a sistemului informatic cu tot ce inseamna configurare, UAT, testare, rehearsal sau migrare, criza, pierderi, freeze hiring, concedieri la noi si la ceilati posibili angajatori, reorganizarea "firmei" pentru a acoperi gaurile de personal, cum naiba sa visezi jobul perfect de la 9 la 17?
Scuze daca devin vehementa, acum daca situatia a revenit cat de cat la normal imi permit sa ma gandesc si sa raspund la pareri pe care (recunosc subiectiv) le-am ignorat initial. Cariera sau copil inseamna de multe ori loc de munca sau copil si asta pentru ca munca pana la ore tarzii nu inseamna in mod neaparat cariera, poate inseamna ca atat poti da tu sau atata poti obtine tu pe piata muncii de la noi care e asa cum e, buna sau proasta. Sigur ca as vrea sa plec la 5 acasa dar nu se poate si STIU asta, nu ca mi-ar spune cineva asa prosteste, stai si termina treaba.
Am deviat de la subiect doar pentru a sublinia ca exista atatea nuante si atatea circumstante particulare ca nu poti concluziona in aproape nimic. Poti spune, ai grija cum iti faci balanta intre servicu si copil pentru ca s-ar putea ca el, copilul sa ramana traumatizat. Serviciul? Cui ii pasa de el in topicul deschis de mine, imi pasa de copilul meu si sa aduc salariul lunar acasa. Daca pot sa ma ocup de copil si sa aduc si banii acasa toate bune, nu e un subiect despre satisfactii profesionale.