Aspirante optimiste > 20 ani (581)
Raspunsuri - Pagina 7
bellasamoyed spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anna_i bella, pai daca nu te stresezi, atunci de ce te uiti cu lupa-n secretie? lasa ca va fi bine, vei vedea. vine BBle exact cand nu te astepti, cand nu te intrebi de mucusuri, secretii si alte alea-alea ![]() |
aspiranta la bebik
AlinaBu spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui bellasamoyed
Alina tu cand iti faci testul? dupa ce trec cele 10 zile? aspiranta la bebik |
da bela
adica de azi intr-o saptamana daca nu apar uratiiThe life is too short,to have time for sadness too!
SILUAN TREBUIE SA TRAIASCA! DA-TI O MANA DE AJUTOR!!!
bellasamoyed spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui AlinaBu
da bela adica de azi intr-o saptamana daca nu apar uratiiThe life is too short,to have time for sadness too! SILUAN TREBUIE SA TRAIASCA! DA-TI O MANA DE AJUTOR!!! |
nu apar,nu apar facem greva sa nu apara
aspiranta la bebik
AlinaBu spune:
si eu sper bela sa nu apara 
The life is too short,to have time for sadness too!
SILUAN TREBUIE SA TRAIASCA! DA-TI O MANA DE AJUTOR!!!
doula spune:
Wow cate aspirante optimiste gasesc aici dupa cateva luni de lipsa
Nu stiu de cand sunteti aici, dar va urez numai bine si sa treceti la odisee repede repejor 
Eu nu stiu daca am degand sa revin pe forum, poate doar asa cu cate o vorba din cand in cand si sa mai trag cu ochiul. Dar acum m-am hotarat sa va scriu ca sa va povestesc ceva:
Am inceput sa scriu o carte care va fi valabila ca PDF pe Feminitate. Cartea vorbeste despre ingrijirea preconceptionala si cum poate un cuplu sa se pregateasca pentru o sarcina. Acum eu lucrez cu cupluri care doresc sa se pregateasca pentru sarcina de 7 ani de zile si rezultatele sunt fantastice, dar am inceput sa caut niste studii medicale care sa arate ca ceea ce fac eu are si o explicatie "stiintifica" Pot sa va spun ca am gasit o gramada, si doresc sa va citez o parte dintr-un studiu facut in anul 1995. De ce nu am ales unul mai recent - deoarece acesta a fost cel mai usor de tradus din engleza in romaneste si rezultatele au fost foarte bine prezentate (de obicei te pierzi in limbajul medical in astfel de studii).
doula spune:
Deci studiul este realizat de Foresight - the Association for the Promotion of Preconception Care si Universitatea Surrey. (rezultatele au fost publicate in The Journal of Nutritional and Environmental Medicine)
Studiul a durat 18 luni si a urmarit progresul al 367 de cupluri: femeile cu varsta intre 22-45 ani si barbatii cu varsta 25-59 ani. Inainte de acest studiu:
# 41% dintre cupluri nu au suferit nici o problema a sanatatii reproductive, iar restul ramas:
# 37% au suferit de infertilitate
# 38% au suferit avorturi
# 11% au suferit avorturi terapeutice
# 3% au suferit nasterea unui bebelus mort
# 15% au dat nastere unui bebelus cu greutate mica
# 2% au dat nastere unui bebelus cu diferite malformatii
Pregatirea pentru sarcina in acest studiu a cuprins: o dieta nutritiva, un stil de viata sanatos, reducerea sau eliminarea stresului, sprijin sufletesc si spiritual, cunoasterea semnelor fertile, tratarea eventualelor probleme de sanatate, inclusiv reproductive atat prin metode naturiste cat si conventionale acolo unde a fost necesar.
Rezultatul studiului a fost urmatorul:
# 89% din toate cuplurile au nascut la sfarsitul acestui sudiu (la sfarsitul celor 18 luni - deci au avut o pregatire inainte de sarcina de pana la 6 luni), inclusiv 81% din cuplurile cu probleme de infertilitate
# varsta medie a bebelusilor la nastere a fost de 38.5 saptamani, nici un bebelus nu a fost nascut inainte de saptamana 36 de sarcina
# greutatea medie la nastere a fost de 3,305 g pt baietei si 3,232 g pt fetite
# nu a existat nici un avort
# nu a existat nici o moarte perinatala
# nu a fost nascut nici un bebelus cu maformatii
# nici un bebelus nu a fost trimis la terapie intensiva
Dupa statisticile efectuate, la acelasi numar de cupluri care nu au primit o ingrijire preconceptionala este de asteptat ca in jur de 70 femei (din cele 367) sa treaca printr-un avort si in jur de 12 bebelusi sa fie nascuti cu o malformatie - statistica valabila pentru anul 1995.
Cu cat astfel de statistice sunt mai noi, rezultatele sunt de multe ori mai grave depinde de zona in care au fost realizate aceste statistici. Studiul de mai sus a fost realizat in Anglia. Nu am gasit un astfel de studiu realizat in Ro.
doula spune:
Stiti ce ma ajuta in ultimul timp - apropo de studiul de mai sus. Asteptam si noi minunea de mai bine de 2 ani si e greu, mai ales ca am ajutat atatea si atatea perechi sa isi tina minunea in brate. De multe ori nu inteleg de ce nu ma pot ajuta si pe mine .......... Si ma ajuta sa realizez faptul ca, cu zi ce trece, corpul meu este si mai sanatos si mai pregatit pentru o sarcina. Si ca astfel bebelusul meu primeste un inceput si mai bun. Si in loc sa ma gandesc la faptul ca uite inca o luna a trecut si nu sunt insarcinata, ma gandesc ca uite inca o luna in care am avut posibilitatea sa ma ingrijesc putin mai mult, sa ma pregatesc putin mai mult.....
Va povestesc aceste ganduri ca poate ajuta si mai departe 
roxybarbu spune:
eu tot citesc din urma si vad aici fete care inca sunt optimiste si se chinuie de ani de zile sa faca un bebe, si aproape ca ma simt vinovata ca eu incerc doar de doua luni si deja imi fac griji. Ma gandesc cu groaza daca nu va fi un rezultat pozitiv luna asta cum vor fii lunile ce vor urma, cred ca sunt mult prea panicoasa 
Traieste,iubeste, daruieste...
andr@ spune:
roxy nu trebuie sa te simti asa, trebuie sa gandesti poz si o sa fie bine; si lasa stresul 
....nimic nu m-ar bucura mai mult decat niste ochisori mici de
....
curand
bellasamoyed spune:
fetelor sa va uitati pe youtube la documentarul in pantec. e foarte tareeee. ![]()
aspiranta la bebik