De ce 1 copil, de ce 2 ?
Raspunsuri - Pagina 5
![](images/user_woman.png)
filofteia spune:
Citat: |
Deocamdata poate face bani dar atat timp cat face bani nu se poate ocupa personal de mama si fiu. Daca ar avea o sora, un frate sau inca un copil adult poate lucrurile ar fi fost altfel. Daca ar avea 2-3 frati si 2-3 copii adulti cu siguranta lucrurile ar fi fost total diferite, toate eforturile (si financiar si fizic) ar fi fost impartite, |
Fomalhauti nu fi asa de sigura... bunica sotului meu are trei fete, iar cand a zacut prima saptamana am stat eu cu ea... pentru ca fetele s-au certat intre ele ca nu poate sta niciuna, asa ca m-am oferit eu... apoi de rusine n-au avut ce face
![](icon_smile_blush.gif)
Cand mama mea a murit au n-am impartit cu soara nici financiar, nici fizic problemele, pentru ca nu am avut cu cine...
Daca faceti al doilea/al treilea etc copil nu-l faceti pentru ceilalti copii sau pentru pentru batranetile voatre ... nu sunt copii de rezerva ... facetii pentru ei.
![](floare.gif)
Stiu copii unici foarte darnici si toleranti si stiu frati foarte zgarciti si incapabili de compasiune...
Nu exista o reteta unica... fiecare suntem unici, simtim altfel, avem experientele noastre de viata.
![](floare.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mcoca/mcoca.jpg)
mcoca spune:
Mira felicitari pentru cei 3 pitici! Ce repede trece timpu'. Cand ma gandesc si la fetele Dianei ce mari sunt, nu-mi vine sa cred.
Mona .
Filofteia, ai mare dreptate in ceea ce spui. Cunosc si eu si fratzi care sunt ca niste straini, dar cred ca au gresit mult si parintzii. E o zicala : cum ii cresti asa ii ai.
Vicky si Printzesone
inaioana spune:
Exact asa cred si eu, ca este foarte important cum sunt crescuti. cunosc cazuri de frati care au fost crescuti de parinti in mod competitiv (intre ei) sau care au fost pur si simplu tratati extrem de diferit. Acestia de regula se indeparteaza, raman cu resentimente...nu e o regula, dar de multe ori asa reactioneaza.
Apoi, in legatura cu ajutorul dat parintilor la batranete, iarasi cred ca conteaza enorm cum au fost tratati copiii in general. nu poti pretinde ajutor si apropiere unui copil de care nu ai fost apropiat.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).
filofteia spune:
Citat: |
Apoi, in legatura cu ajutorul dat parintilor la batranete, iarasi cred ca conteaza enorm cum au fost tratati copiii in general. nu poti pretinde ajutor si apropiere unui copil de care nu ai fost apropiat. |
Eu nu pretind nimic de la copilul meu... nu m-as supara daca si-ar vedea de viata lui si eu m-as chinui singura la batranete... sper sa reusesc sa nu-l judec niciodata.
![](floare.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ducky/ducky.jpg)
ducky spune:
de ce 1, de ce 2 ...
Cand ne-am casatorit imi doream cu ardoare 7 copii (mi se parea numarul magic, ideal pentru pitici in casa), al meu sot visa la maxim 1. Apoi am inceput tratativele, negocierile. Intr-un final am cedat amandoi si am ajuns la 3. Deocamdata avem 2 si suntem la starea in care acceptam inca unul, dar nu-l asteptam chiar cu nerabdare (e destul de greu si cu 2). De ce atatia?? Pentru ca iubim copiii s fiecare clipa cu ei te face sa-ti doresti sa mai traiesti, iti da un scop.
Diana Maria,mami de GLAD si de ELENA
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danangie/danangie.jpg)
danangie spune:
VICKY multumesc de felicitari.Sper sa reusesti sa-ti convingi sotul. Imi si vine sa rad ca la mine era tocmai invers. Alin ma batea la cap sa facem al treilea copil si eu si nu.Dar a fost cum a vrut D-zeu.
ANCA super tare replica. Spor la bb!
MONA multumesc mult de cuvinte.
VICKY ma gandeam...de ce nu-l pui pe sotul tau sa citeasca parerile de pe aici...cine stie poate isi schimba parerea si intelege ce important ar fi ptr Maya sa aiba un partener de joaca non stop langa ea. pupppp
Mami
![](al9leacer.gif)
![](treintje.gif)
Pozici cu noi