ce parere aveti despre cersetori si cersetorie?

ce parere aveti despre cersetori si cersetorie? | Autor: patrisuca

Link direct la acest mesaj

in introducere, vreau sa va spun parerea mea sincera despre acestea. cersetoria este o afacere, de pe spatele careia traiesc multi, foarte bine. poate nu in proportie de 100% dar 90% sigur.
mie una, mereu mi-a fost mila in general de copiii care cerseau,incercam sa-i ajut cat puteam,inca mai fac lucrul acesta desi sunt constienta ca in spatele lor cineva incaseaza ft bine.
am auzit recent un caz, in care un cersetor obisnuit traia in super lux, avea o super masina cu sofer si o super situatie financiara datorita muncii prestate.
am vazut iarasi cu ochii mei cum o fetita de maxim 5-6 ani care umbla pe strazi cu un buchetel de flori in mana si cersea, era injurata si imbrancita de fratii mai mari cu pretextul ca" nu ai facut destui bani pe ziua de azi si uite ca s-a facut noapte".
mi-e mila, de copii si de batrani cel mai mult, dar mi-e ciuda ca altii profita de pe urma muncii lor, pt ca nu e usor sa fii umilit , sa mergi prin frig sa mergi pe caldura de dim pana seara, sa nu ti se dea o educatie, o sansa de viata normala, si mai ales , cel mai greu e ca nu au o familie care sa ii iubeasca si sa ii doreasca.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

Citat:
citat din mesajul lui patrisuca

in introducere, vreau sa va spun parerea mea sincera despre acestea. cersetoria este o afacere, de pe spatele careia traiesc multi, foarte bine. poate nu in proportie de 100% dar 90% sigur.
mie una, mereu mi-a fost mila in general de copiii care cerseau,incercam sa-i ajut cat puteam,inca mai fac lucrul acesta desi sunt constienta ca in spatele lor cineva incaseaza ft bine.
am auzit recent un caz, in care un cersetor obisnuit traia in super lux, avea o super masina cu sofer si o super situatie financiara datorita muncii prestate.
am vazut iarasi cu ochii mei cum o fetita de maxim 5-6 ani care umbla pe strazi cu un buchetel de flori in mana si cersea, era injurata si imbrancita de fratii mai mari cu pretextul ca" nu ai facut destui bani pe ziua de azi si uite ca s-a facut noapte".
mi-e mila, de copii si de batrani cel mai mult, dar mi-e ciuda ca altii profita de pe urma muncii lor, pt ca nu e usor sa fii umilit , sa mergi prin frig sa mergi pe caldura de dim pana seara, sa nu ti se dea o educatie, o sansa de viata normala, si mai ales , cel mai greu e ca nu au o familie care sa ii iubeasca si sa ii doreasca.

andreea mamicuta patriciei

proful meu de medicina legala avea o vorba: mila creaza cersetori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Cersetorii si cersetori actuala (cu mici exceptii probabil) exista si va exista din simplul motiv va exista si vor exista oameni care dau bani. Da, este o afacere si va fi pentru ca nimeni sau prea putini cunosc sau realizeaza ca asta este. Atata vreme cat vor exista persoane care dau bani unui copil sau handicapat sau ce vreti voi va exista cineva in spate care va lua toti banii. Pentru cel/cei din spate copilul/handicapatul este DOAR un INSTRUMENT de a obtine bani. Copilu/handicapatul va avea EXACT aceeasi soarta si a doua zi, ca si azi si ca si ieri.

NU SCHIMBATI NIMIC IN VIATA CELUI CARE CERSESTE DANDU-LE BANI!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns s_ellia25 spune:

se spune ca cersetoria ca si prostitutia sunt cele mai vechi "meserii"si nu vom reusi niciodata oricat de civilizati am fi sa scapam de ele..lasand la o parte cazurile cand ,chiar sunt in nevoi (aprox 20% dupa parerea mea)restul de 80%este o afacere ..castiga banii usor fara nici un efort si am vazut cu ochii ei si aici(ca si acasa) cum azi cersesc la colt de strada iar dupa cateva zile erau imbracati de firma..asa ca bine a spus marius ca nu schimbam nimik dandu-le bani..caci maine o sa fac la fel..daca nimeni nu ar mai da ar fi fortati sa isi gaseasca alte 'surse de venit' si s-ar 'reprofila'(majoritatea in furtisaguri cred),deci si asta e cu dus si intors..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mistral spune:

Nu dau niciodata bani cersetorilor.Daca vad vre-un copil la iesirea din supermarket ii dau un corn sau ceva de mancare,daca am.Oricum, numarul lor s-a redus in ultimul an,asta si datorita campaniei impotriva cersetoriei lansata de autoritatile de aici.

Mami de Bianca(06.1999)si Andreea(08.2001)

Mergi la inceput

Da - Romania a devenit neinteresanta din punctul asta de vedere. Sau ma rog mai putin atractiva. Foarte buna ideea cu cornul si/sau mancare. Fara bani. Banii atrag.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_OR spune:

imi provoaca un sentiment de amaraciune
am ajuns sa fiu "invidioasa" pe ei, si in aceasi timp, sa ma consolez cu ideea ca totusi, nu fura

am venit recent din Italia, in acelasi mijloc de transport cu mine era un barbat, care povestea senin cum cerseste el intr-un anumit oras din Italia, de ani de zile.Zicea ca cerseste cam o luna acolo, "castiga" in jur de 1500 euro(eu muncesc o gramada pe banii astia), apoi vine in tara, isi cumpara tot ce are nevoie, lui si familiei(avea 3 copii), apoi mai merge o perioada la cersit.isi cumparase omul si masina de curand (eu muncesc de cativa ani pt asta si inca nu am reusit).am ramas efectiv socata cat de senin povestea toate astea, de parca era ceva cat se poate de obisnuit.sau.....poate oi fi eu mai anormala???
aaaa, si se jura ca nu a furat niciodata, chiar daca nu-l cunostea nimeni.

am ramas cu un gust foarte amar, nu imi vine sa cred ca exista asemenea specimene.unde e dreptatea pe lumea asta??

Cristina, mamica lui Denis Mare(17 iunie 2004)

Mergi la inceput

Pai daca ii dau bani - normal ca cerseste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Citat:
citat din mesajul lui mistral

Nu dau niciodata bani cersetorilor.Daca vad vre-un copil la iesirea din supermarket ii dau un corn sau ceva de mancare,daca am.Oricum, numarul lor s-a redus in ultimul an,asta si datorita campaniei impotriva cersetoriei lansata de autoritatile de aici.

Mami de Bianca(06.1999)si Andreea(08.2001)

asa fac si eu dar te multe ori ma injura si mi intorc spatele(la cersetorii de origine .. de pe aici)
Aici au si alte smecherii
-stai la masa la taverna vine un matur cu un carton scris bca e din ro sau bulgar si au pe un copil cu cancer sau ceva asa de provoaca mare mila...sau in masina (daca esti la stop ti le pune pe parbriz;;;;sau vine unu si-ti pune tot pe parbriz un pachet de servetele....Tot felul de chestii
Eram anul trecut intr-un tren in ro cu destinatia munte...a venit unu inchis la culoare avea un picior se tira ...nu i-am dat nimic m-a fericit cu injuraturi si scuipat....cum eram cu niste straini unu dintre ei s a tot dus dupa un controlor...a venit controlorul care a inceput sa zbiere si a altoit ologu...stiti cine fugea pe cele doua picioare???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

e plin orasul

Nu prea apuci sa mergi mai mult de 5-6 statii de tramvai fara sa se urce vreunul, adulti, copii, handicapati, toate categoriile, majoritatea actioneaza pe cale "teologico-psihoca", rugaciuni, ajungi in rai daca le dai, te ia dracul daca esti zgarcit Din 10 oameni cam 3-4 isi deschid portofelul.
Chestia cu mancare in loc de bani nu prea merge, ca va puteti alege cu niste injuraturi de toata frumusetea... sau poate chiar cu cornu'n cap

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gretchen spune:

Am si eu 3 ganduri legate de subiect:
1. - niciodata nu trebuie dati bani copiilor. Sub nicio forma. Dandu-le bani nu ii ajutati deloc, dimpotriva ii incurajati pe cei care ii exploateaza sa continue s-o faca.
2. - era un baiat care cersea intr-o intersectie in oras. L-am remarcat pentru ca dadea intr-una din cap, ca si cum ar avea un tic. Ma si miram cum de nu ameteste sa isi miste mereu capul. Apoi a disparut pentru un timp. L-am reintalit cateva luni mai tarziu in alta intersectie. Purta un sort reflectorizant, vindea ziare. Asta face si in ziua de azi: vinde ziare. Nu mai mimeaza ticul, nu mai are nevoie.
3. - in orasul in care locuiesc s-au imputinat mult cersetorii in ultimul timp. Cel putin, asa credeam. Nu-i mai vezi in intersectii sau pe bulevarde. Probabil campania anticersetori a functionat. In schimb am fost intr-o zona de terase si am fost abordati de cel putin 5 cersetori intr-o ora de stat la un suc. Frapant e ca toti erau tineri, majoritatea femei si niciunul nu era tigan. Niciunul...

Mergi la inceput