ce parere aveti despre cersetori si cersetorie?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Gretchen, daca esti din TM (ca asa vad la profil ), iti amintesti cumva de un cersetor, barbat, de peste 40 de ani , mergea putin apleat, cersea prin tramvaie si avea o voce metalica de te lovea in creier cand il auzeai.
Mi-au spus mai mute persoane ca ar avea vila in zona in care era Terra. M-am gandit ca or fi povesti, dar cand eram in liceu s-a urcat in tramvai din nou si cand se tanguia mai tare a fost apostrofat de niste doamne care i-au spus ca nu ii este rusine, are ditamai vila acolo (deci era adevarata informatia). Imediat a coborat si de pe atunci nu l-am mai vazut.

Eu am o batranica la care dau, dar nu cerseste (nu vrea sa ia bani fara sa-mi dea un buchet de flori, vasca samd). Sta tot timpul cu o batista la ochi...mai dau la cativa batrani de care stiu.
Eu nu inteleg de ce nu ii pandeste politia. Ca intr-o seara mergeam spre posta mare, am vazut-o pe o femeie care cerseste si are ceva probleme medicale (statea pe langa bastion), chiar ma gandeam de fiecare data daca sa-i dau sau nu. Si bine am facut ca nu i-am dat, ca in seara aia am vazut o lepra de om, un rrom de vreo 18-20 de ani care aduna banii de la ea. Pai daca ii vede un politist nu poate sa le faca ceva? Ca e clar ca ea cerseste, si el e smecherul sef...

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Intamplata saptamana trecuta. O "mama" si un "fiu" de vreo 18-20 de ani, ambii imbracati prost si murdari. Fiul o impingea pe mama prin autobuz, spunand ca este oarba si au nevoie de ajutor. Femeia clatina din cap si isi dadea ochii peste cap. A treia zi, alt traseu, acelasi cuplu, alte roluri. Fiul orb si mama indurerata care cerea ajutor de la calatori, vaicarandu-se...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Citesc si imi pare bine...

In urma cu ceva timp, aici, pe forum, a mai fost un subiect pe tema cersetorilor dar ideea era ca oamenii nu au suflet, un copilas cersea si lumea nu-i dadea nimic. Eu am scris atunci ca eu nu dau si am fost catalogata drept "fara suflet" sau asa ceva.

Ma bucur ca din ce in ce mai multa lume isi da seama despre ce este vorba. Dar atata timp cat vor fi unii care dau, cersetoria va exista.

Desi "nu dau" am mai facut exceptii si...mi-a parut rau. De exemplu, i-am dat unei femei care locuieste prin zona unde locuiesc si eu. Am vazut casa, e darapanata...Am vazut ca si altii ii dau. Nu cersea, m-a intrebat daca nu pot sa-i imprumut cativa lei pana ia pensie (are un handicap vizibil, dar se poate deplasa, ingriji). I-am dat bani si i-am spus ca nu-i vreau inapoi...De cateva ori. S-a intamplat sa-mi ceara si sa-i spun ca nu am, dar s-a intamplat si sa-i dau fara sa ceara. Apoi am vazut-o cersind in fata unui cimitir si mi s-a parut...bauta. Si apoi am vazut-o band vesela intr-o carciuma...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elaga spune:

Stiu ca multi profita de pe urma copiiilor si de aceea nu le dau bani, dar cand vad batrani le dau si bani si mancare. Stiind care e situatia pensionarilor in Romania, nu ma mira ca o batrana de 80 de ani e nevoita sa stea pe strada ca sa castige o bucata de paine. Si le dau si celor cu handicap, chiar daca sunt romi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danitin spune:

Gretchen .... pe unde prin Timisoara umblii de ti se pare ca s-au imputinat cersetorii? In intersectia de la Continental e plin, nu mai incap unul de altul, tot asa si la Punctele Cardinale, la Mall, pe centru .... plin de ei, de toate categoriile si culorile! Ca sa nu mai vb de vreo manifestare gen ruga Timisoarei, acu vin de acolo si era plin de ei ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

nu trebuie incurajati oricat de induiosatori ni se par.In mod special as vrea sa pot face ceva impotriva ,,mamelor " cu copii miciin brate , -de cateva luni care stau la semafoare sau in autobuze cu micutii, obositi, nemancati , uzi ,tristi.
As vrea sa sun undeva , sa anunt sa vina sa le ia copiii ma enerveaza si imi vine sa le iau micutii din brate si sa ii duc undeva unde cineva sa aiba intr-adevar grija de ei .
Daca aveti vre-o idee unde sa ma adresez va rog sa ma ajutati.Am cateva ,,mamici " in drumul meu .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danitin spune:

La Protectia Copilului ... dar se misca cam greu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Acum cativa ani dadeam bani.
Acum nu mai dau.
Batranilor le dau alimente, copiilor la fel.
Cumpar flori de la batranele.
Mi se rupe sufletul cand vad batrani, pt ca pe ei chiar ii cred sinceri,nu toti, e drept, nu-i cred sinceri p-aia care clar au fata de alcolisti, iar de copii de cateva luni taraiti prin intersectii, pe ploaie, ninsoare sau soare...nu mai zic.

am in zona blocului meu cateva familii care cred ca locuiesc pe strada, prin blocuri.
Le dau pt copii, mancare.

Bani nu mai dau, desi sunt tentata de multe ori.

Iar nemernicilor care ies cu bebelusii in strada la cersit, le-as lua copii si i-as da unor familii care i-ar creste intr-un camin plin de dragoste.

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

nu incurajez cersetoria: nu dau bani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patrisuca spune:

bine tintit fetelor! mereu raman stupefiata de faptul ca ies cu bebelusii la cersit, cu copii mici etc.. eram la semafor si ploooooouaa ...si era una cu un bebe, cred ca nu avea mai mult de 3-4 luni. mi s-a incretit pielea pe mine. mi s-a parut incredibil..ce fel de mama...oricat m-as stradui nu o pot intelege..sa-ti sacrifici sa sa-ti pui in pericol propriul copil....

Mergi la inceput