Dulceturi si papanasi de 3 ani, sept-oct2007 (405)
Raspunsuri - Pagina 20
Yaia spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui cecilia L
da, ai dreptate asa ar fi corect, este bine ca aveti parte de aceste lucruri, dar sistemul din RO este inca in epoca de piatra, la noi aceste lucruri nu intra in atributia educatoarei, conform fisei postului, pentriu aceste lucruri exista ingrijitoare de grupa, care ar trebui sa fie una la grupa, dar din pacate"criza" le-a desfintat.... |
Eu nu pricep si pace de ce toata lumea stie cum ar trebui sa fie, dar nu face nimic sa corecteze 'sistemul odios'. Si nu-mi vine sa cred ca la ministerul educatiei nu lucreaza si mame care stiu cum ar trebui sa fie si ce trebuie schimbat. Si nu inteleg de ce mamele s-au mobilizat sa protesteze cand le scadea indemnizatia, dar nu stiu sa protesteze si pentru pentru gradinite, care sunt mult mai importante in educatia copiilor decat 100 de lei in plus. Parerea mea.
eu am observat ca in Romania se poate daca se vrea cu adevarat. Si a fost nevoie de drama Lianei Stanciu ca ea sa se implice si si faca sectia de cardiologie de la Marie Curie. Poate daca copilul ei nu ar fi avut nevoie, nu s-ar fi implicat. Mie imi place sa cred ca ar fi facut-o oricum. Si a reusit, pentru ca a vrut. Si daca si alte mame ar face ceva in directia in care pot, atunci poate s-ar schimba sistemul.
Am invatat aici ca e usor sa te plangi de ceva, dar e mai greu sa iei atitudine. Si nu poti schimba lucrurile decat luand atitudine. De asta sunt de parere ca Erina nu ar trebui sa ceara o ingrijitoare in plus, ci o educatoare in plus, daca nu din alt motiv, macar din acela ca intr-o negociere ceri intotdeauna putin in plus ca sa ai de unde lasa. Si nu, nu cred ca e admisibil sa fie o educatoare la 20 de copii de 3 ani. Si poate daca as fi fost in Romania, as fi facut ceva in privinta asta. Asa nu pot decat sa sufar alaturi de voi.
Si ca sa-i raspund si Teodorei, eu nu m-am impacat cu situatia cand nu mi-a picat bine ceva. M-am dus si am vorbit cu educatoarele si directoarea si le-am spus nemultumirile mele. Si am gasit solutia impreuna. Si nu mi-a convenit cand si aici, datorita crizei, s-a incercat schimbarea meniului in defavoarea copiilor si am vorbit deja la birou cu alta colega cu copii de varsta lui Tudor pentru a vedea ce putem face (deja ne pregateam sa adunam mamicile si sa bombardam, pt inceput, primaria cu e-mailuri). Am fi fost gata sa facem campanii mai hotarate daca nu eram consultate si se facea ceva ce noua nu ne convenea. Din fericire, mame lucreaza si la primaria din Tampere si s-a luat decizia corecta si mancarea a fost modificata foarte putin, in sensul ca nu primesc carne doar de 2 ori pe saptamana, ci de 4 ori, doar ca se fac mai multe supe de legume si carne.
Where there is a will, there is a way!
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)
Erina spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Yaia De asta sunt de parere ca Erina nu ar trebui sa ceara o ingrijitoare in plus, ci o educatoare in plus, daca nu din alt motiv, macar din acela ca intr-o negociere ceri intotdeauna putin in plus ca sa ai de unde lasa. =============================================== Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010) |
Am aflat ca exact asta se incearca-dar nu cred ca are vreun merit sistemul, e din start clar ca degeaba s-ar cere.
Daca s-ar rezolva asta plus inca o bucatareasca sunt convinsa ca ar fi locul ideal pentru Daria pentru ca educatoarele par excelente. (cel putin cit vom mai ramine in PN-de aceea aleg sa ajut altfel)
Sectia de la Marie Curie s-a facut cu bani din donatii, nu e deloc meritul statului.
-------------------------------
mamica Dariei
si a lui David
L'amor che move il sole e l'altre stelle
Yaia spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui carpatina
Mah.. io's educata pe vremea astora de la care zici tu ca ni se trag relele.... si zau de nu's peste multi astia educati de la inceput in alte culori... |
Stiu!
Dar tu iti dai seama de asta ca traiesti acum printre ei. Din pacate, in Romania, exista complexul asta de inferioritate al romanului crescut cu Eugenia in fata occidentalului crescut cu Milka. Solutia de moment e 'plecatul in afara', expresie la moda si pe care o urasc. Ar trebui ramas acolo si schimbat, luptat cu mafiotii pana schimba sistemu'. Din pacate, astia plecati care ar stii cum trebuie schimbat, se gandesc sa nu se intoarca inca in haosul ala, asteapta sa schimbe cei ramasi haosul si abia apoi sa se intoarca si ei, ca isi dau seama ca e bine acasa, daca s-ar schimba lucruri pe ici, pe colo. Aia ramasi incearca sa fuga cat pot de repede, dar daca diaspora voteaza intr-un fel ca ce se baga ei, ca ei nu traiesc acolo si nu stiu nimic.
Eu nu mai traiesc fizic in Romania, dar traiesc prin sora-mea si ai mei acolo in fiecare zi (ca vorbesc cu sora-mea aproape zilnic
etc etc.===============================================
Erina spune:
Yaia acum ca ai citat-o pe Carpatina mi-am amintit ca a scris ceva de genul: Si asa emigram cu totii...ceea ce contrazice: sa nu ne vorbim tara de rau.![]()
Eu am trait si aici si dincolo, faceam lectii despre Romania si o laudam oricui, in ultimii ani... mi-a trecut....
-------------------------------
mamica Dariei
si a lui David
L'amor che move il sole e l'altre stelle
Yaia spune:
| citat din mesajul lui SabinaY. Ce vad eu...aici lumea e mult mai relaxata. |
Ce imi place mie aici e ca majoritatea copiilor sunt murdari ca porcii ca ii lasa sa se joace unde vor ei. In Romania e chestia aia 'nu te murdari' de parca e exponat copilu'. Eu il las sa se faca de comanda, ii mai spun ca nu e bine cand se mureaza rau la picioare, cum a fost ieri, cand ne pregateam de plecare de la cabana si musiu s-a murat bine in lac sau intr-o balta, n-am idee. I-am spus ca nu e bine, ca ar trebui sa-l las ud, dar il schimb sa nu raceasca si l-am schimbat si asta a fost.
Yaia spune:
| citat din mesajul lui Erina Sectia de la Marie Curie s-a facut cu bani din donatii, nu e deloc meritul statului. |
Stiu asta, de asta am spus ca Liana nu s-a mai plans de sistem, a avut parte de ajutor si apoi nu s-a lasat si a ajutat mai departe, sa fie facuta pentru alti copii care ar putea avea nevoie pe viitor de sectie. Ar fi putut sa nu se implice, sa se vada cu copilul ajutat si sa o lase moarta, nimeni nu ar fi blamat-o. Dar mi-a placut atitudinea ei, a gasit o rezolvare problemei pe care a avut-o si a ajutat cum a putut mai bine (si a facut-o excelent).
Yaia spune:
| citat din mesajul lui Erina Yaia acum ca ai citat-o pe Carpatina mi-am amintit ca a scris ceva de genul: Si asa emigram cu totii...ceea ce contrazice: sa nu ne vorbim tara de rau. |
Eu cred ca ea zicea atunci ca daca nu faceti ceva sa schimbati, ajungeti sa emigrati si voi si gata, ramane tara goala. Eu mesajul ei l-am vazut ca pe un indemn sa ramaneti si sa schimbati, ca tare s-ar intoarce si ea daca ar vedea dorinta de schimbare. Cel putin asa am inteles eu, poate pentru ca asa gandesc si eu... ca in faza aia cu fiecare intelege ce vrea si ce-l preocupa.
Yaia spune:
Sanatate multa Sabinelor!
Am zis ca stau cu voi 15 minute si am stat 1 ora...hai sa va schimb capitolul si sa ma apuc sa despachetez bagajele!