America (211)
Raspunsuri - Pagina 13
Ramona J spune:
Nu stiu Corina. Eu chiar nu cred ca la citit se pastreaza diferente, nu neaparat. Eu am citit devreme si nu cred ca pricep neaparat mai mult decit alti cititori.
Cititul in sine nu-i nici o scofala, chestia este ce faci dupa ce stii sa citesti. Adica rezolvi word problems alea ori ba?
corinadana spune:
Pai bine inteles Ramona aici dam in comprehension. Nu? ca de aia ii testeaza la viteza la citit si la comprehension. Ca vorba ta, degeaba ai viteza... Ca dupa comprehension se face lexile ul.
Dar astia care citesc mult si cu placere zic eu ca pricep ce citesc.Si au si spellingul mai bun ptr ca tot vad cuvintele. Ralu cand mai greseste la scris imi zice ca nu arata bine cuvantul respectiv, ceva i putred...il corecteaza pana l vede ea cum trebuie.
Ralu dupa lexile e la clasa 8 iar viteza a avut o dubla decat prevedea nivelul clasei a 5. Tr 109 cuv pe min si ea a avut 210; nu a respirat nu a inghitit in acel minut, ha ha! Nu exista notiunea de intonatie :(; daca ai incercat asa ceva s a dus viteza si te suspecta ca nu stii sa citesti f bine...
Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA
http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family
ruxij spune:
Merci! Deci conteaza. Si acum intrebarea tricky. Poti sa te pregatesti "to the test?" Dc. se poate, maybe it's time to drop out of Kumon and start a home based program:)
corinadana spune:
Trebuie sa fie publicate cele din anii trecuti. Noi am facut o incalzire cu ele anul trecut si a puscat 600 de pcte din 600 :)la mate. La science le am gasit si la engleza.
Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA
http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family
sinzi_ana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Oana C [ Sinzi, pai daca unii sint buni la asta, cu ce sa se laude? Oana Eva (29 iunie 2005) si Zoe (27 aprilie 2010) I'm not a bitch, I just have a low bullshit tolerance. |
Nu am spus ca nu e de laudat daca citesc de mici!!!!! Daca spre asta sunt inclinati, foarte bine!!! Normal ca trebuie laudati si e de apreciat!!!!
Dar nici de speriat daca citesc mai tarziu!!!! Important este sa li se citeasca :)!!!!
Poate nu am formulat cum trebuie...imi pare rau daca s-a inteles gresit
arminad spune:
Citat: |
Tnx Corina. Deci mai avem timp. Dar testele astea nationale/anuale ii afecteaza cu ceva pe copii? Adica la noi se da un test in Spring al fiecarui an, incepand cu clasa a 3a. Conteaza rezultatul pt. ceva? |
La noi conteaza doar testul din cls a 7a. In functie de ala se intra la citeva licee mai bune din oras care au un fel de examen de admitere.
Eu zic ca e diferit peste tot asa ca mai bine te uiti pe siteul districtului scolar de la tine sa vezi ce si cum.
In general testele standardizate se dau sa se evalueze scollile nu copiii, din pacate si sunt destul de controversate. In functie de rezultatele la teste primesc funding.
Cu admiterea la facultate e cum zise Bic, sunt atitea optiuni ca doar cine nu vrea nu face college.
Universitatile bune se uita la GPA, SAT sau ACT( in statul nostru se da ACTul)asta se da in cls a 11a si se mai uita la rank adica daca au terminat 100 de copii clasa a 12 pe ce loc ai fost intre ei. Asa ca daca esti la liceu ff bun si nu tii pasul o sa ai rank slab. Pe de alta parte la liceele foarte bune poti sa ai toate clasele de AP din cls a 9a si daca ai clase de AP ai GPA mai mare decit regular.
Da mai ai tu pina acolo, vezi ce faci mai intii cu cotoroanta
ruxij spune:
Bai, pai atunci se cheama ca o sa tb sa ma mut ca sa faca fi-miu un liceu prost, ce mama ma-sii la astia nu conteaza ca ai facut Semanatoarea sau Sf. Sava, pt. ei e tot aia Ne ducem la Semanatoarea, terminam acolo primii si ne mai dau si de exemplu ca uite ce tari suntem acolo printre prosti.
Ramona J spune:
Adriana, m-am zapacit si am uitat sa-ti multumesc pentru urari. M-am tot gindit la voi, sper ca toate s-au aranjat cu bine pina la urma.
ruxij spune:
What's up girls? Nu mai ziceti nika?:))
Ia ca va zic eu. Stiti ca eu nu m-am uitat niciodata la Sex and the city? In ultima saptamana am luat toata seria de pe amazon si ma uit pe computer, ca sa nu vaza fi-miu, ca's cam rated R:)) Odata chiar am stat pana la 1am si am fost terminata a doua zi. Acum sunt la sezonul 6:)
iube2001 spune:
Buna dimineata!
Am si eu o problema din cicluri facturi medicale
Saptamana trecuta am Daria a inceput pre-k.Buuuun.......noi suntem aicea de 3 luni.Am mers la pediatra-prima data sa echivalam imunizarea din Romania cu cerintele de aici si a ne-a zis ca mai trebuie facute niste vaccinuri pentru varicela si ror(in Romania se DAria l-a facut la 1 an jumate......dar cica nu-i suficient si ca fara astea nu mi-o primeste in colectivitate.
Am acceptat cu un nod in gat......ce sa fac........a fact un circ DAri
Acuma.......a venit factura........400$......of ca mi-a crescut tensiunea iar.
eu trebuie sa platesc tot?
M-am dus la un medic afiliat spitalului la care lucreaza sotul si unde e asigurat el.
Help...
Merci