America (211)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Merci pt. traducere

M-ati atind din nou la punctul slab cu scolile. Poate va mai amintit ca am deschis eu acum vreo citeva luni subiectul.
Intre timp, am mai taraganat-o, am hotarit sa nu o dam pe Sma la scoala anul asta, desi se califica. O sa fie cea mai mare din clasa, dar mai bine decit cea mai mica, ne-am gindit noi. Plus ca nu mi se parea ca e pregatita. Poate ma insel, pentru ca ea social e beton: n-are nici o treaba cu cine o lasi, site sa-si rezolve conflictele, dar e adevarat ca se afla inca cu un deget in tarimul egocentrist.

In ceea ce priveste hotarirea cu scoala, inca agonizez si ma sucesc si nu stiu ce e mai bine pt. ea.
si-a dat cineva de aici copilu la private? Care au fost criteriile?

Iar in ceea ce priveste liceul, spuneati ca vreti ca copilul sa fie neaparat la un liceu bun. EU una cred ca e mult mai importanta scoala elementara pentru ca acolo se pun bazele a cine va fi copilul meu ca adult. La 14 ani, deja esti format ca adult si, daca ai fost in mediul care trebuie, e mai usor sa iei decizii bazate pe valorile care ti-au fost insuflate pina atunci. De aceea mi se pare mult mai important cum aleg scoala elmentara decit liceul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Se poate Sanzi dar chartera noastra e de neighborhood numai ca au supra aglomerat o cu copii adusi prin loterie si prin permis. Asa ca s a ales praful de ea. Degeaba albii si asiaticii scoruiesc 9 si 10 ca vin negrii si latino "tare" si duc nota scolii la 8 :(. Daca esti in clase honor e bine daca nu, esti pierdut...si academic si social si tot.
Liceul e f important dar bun de tot este si middle sa fie tare ptr ca daca i copilul bun poate face deja cursuri de liceu la middle.

Spor la invatat Miere!!!

Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA

http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui corinadana

Nivelul la citit nu se niveleaza, parerea mea, ptr ca cel care citeste peste nivel va citi intotdeauna peste nivel. Raluca mereu a fost cu 2 clase inainte la citit si vad ca are inca acest avantaj, si ea la 4 ani a invatat engleza si acum este complet bilingual cu ceva greseli la partea de gramatica a limbii romane. Ii place sa citeasca (asta vara ii luam cartea din mana ca s o fac sa ia pauza) dar atat in ce priveste Language Arts (restul le face ca trebuie dar nu din placere), in rest iubeste matematica ca i la obiect nu lalaiala- asa mi a zis.

Baking powder.

Nu-s de aceeasi parere. Alexandru a inceput sa citeasca mult mai tirziu decit alti copii si este advanced. Poate daca se poticneste la inceput recupereaza greu, dar daca incepe tirziu nu inseamna ca-it tembel copilul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Lia, e super ca scrie povesti singurel. Mie mereu mi-au placut cei care pot scrie din imaginatia lor. In middle school am avut o colega care scria foarte mult, avea povesti frumoase de tot, i-au fost si publicate; desena si frumos, si era buna si la muzica, deci era mai mult pe partea umanista/arte.

Sinzi, pai daca unii sint buni la asta, cu ce sa se laude? Adica unii copii sint buni la mate, altii la sporturi, altii la calculatoare, altii la citit singurei, fiecare cu ce-l pasioneaza. Eu ma mindresc cu Eva mea ca stie sa citeasca de acum si e interesata de carti; daca n-as aprecia asta la ea, cu ce raminem? Si imi place si ca isi foloseste imaginatia sa deseneze; deseneaza tot ce ii trece prin cap si spune povestea fiecarui desen.
Na, asta-i fiica-mea, cu ea ma mindresc; nu ma uit in ograda altuia, sa ma gindesc cum altii sint mai buni la mate sau deja sint in echipa de gimnastica la virsta asta, sau stie sa navigheze singurei pe calculator de la 4 ani. Mi-e drag sa vad ca aici, in America, copiii sint apreciati la valoarea lor si nu ii pun pe toti in aceeasi oala, ca sa ii niveleze, sa nu fie unul mai bun ca altul la ceva. Chiar, nu m-am intrebat niciodata de ce parintii se lauda cu talentul si preocuparile copiilor lor, pentru ca ii inteleg foarte bine.

Imi place ca inca de la virsta asta sint multe optiuni si activitati pentru a dezvolta talentele copiilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Puteti sa imi reamintiti din ce clasa incep sa conteze notele? Pt. facultate I mean, nu pt nu stiu ce exclusive private high school. Si conteaza asa mult sa fii la un liceu bun? Nu o fi mai bine sa fii primul in clasa la unul mai putin bun? Dpdv admitere. Nu prea mi-e clar care e treaba aici in USA, dc. era ca in Ro stiai ca dai examen, da' aici criteriile sunt inca nebuloase pt. mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Sanzi, [hug]
Al meu face din Mate 2000 parca.
Of, acu spuneti de reduceri la billuri.. nu se putea sa imi faca si mie o reucere la billul de la nastere?
Too late.. acu trebuie sa platesc 1 an.

Mergi la inceput

Ah! si middle school este prima scoala in care incepi sa aduni credite. De ex Ralu a dat doua teste si a facut peste 100% la ele; ce i peste 100 se transforma in credite. In lunch merge la teacher de mate sa invete despre cultura coreeana= credite. Conteaza f mult aceste credite cand te inscrii la un liceu bun/ public.

Ramona poate nu m am exprimat eu bine dar cel ce citeste la nivel avansat sa zic cu 2 -3 clase fata de colegul lui si pastreaza ritmul el va tine aceasta diferenta intre ei, cel din spate tr sa vina f tare din urma iar cel avansat tr s o lase mai moale si atunci da!

Clasa 6 a Lia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Cum e cu creditele astea daca mergi la scoli private? Dau si ei teste, dar nu cele pe care le dau elevii din scolile publice.

Si un gind pe care tocmai mi l-a spus cineva ca sa ma linisteasca, poate le e de folos si altora: "Relax. It's not: either Harvard, or prostitute." Intr-adevar, intre cele doua extreme exista o groaza de optiuni de educatie foarte convenabile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Tnx Corina. Deci mai avem timp. Dar testele astea nationale/anuale ii afecteaza cu ceva pe copii? Adica la noi se da un test in Spring al fiecarui an, incepand cu clasa a 3a. Conteaza rezultatul pt. ceva?

Eu zic ca e bine dc. copilul citeste devreme, dar dintr-a 3a incolo "it's everybody's game". Adica ala care a citit repede probabil va citi in continuare bine dc. s-a tinut de citit, dar pot veni si ceilalti din urma, nu inseamna ca ala care a fost avansat mai devreme va ramane in urma, ci ca il vor ajunge si altii. Pana la urma mai devreme sau mai tarziu, toti invatam sa citim, nu? Conteaza cat exerseaza dupa ce invata sa citeasca. Cititul ajuta la multe, dc. citesti mult. Pe mine cititul din copilarie m-a ajutat f. mult in meserie, desi nu s-ar fi crezut, doar am facut Chimia nu Filologia.:)

Mergi la inceput

Ii plaseaza in clase bune/honor la middle Lia! si de aici au rampa pregatita ptr mai departe.

Mergi la inceput