Pacifismul doar omoara

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Uite eu de exemplu am un regret prin faptul ca abia acum tarziu din punctul meu de vedere am constat ca mi-ar face placere sa stiu cat mai multe despre cultura umana despre religii si concepte dspre istoria religiilor, despre particularitatile lor, despre diferentele lor, despre societati, despre evolutie. Desigur este infernal de mult. Dar... este un subiect extrem de fascinant pentru mine. INSA nu am acceptat NICIODATA si nu voi accpeta niciodata EU erorile umane, teroarea, distrugerea in numele nici unei religii. Oricare ar fi ea. De aceea nu subscriu acestui tip de mesaje si le voi critica intotdeauna. Religia din punctul meu de vedere ar trebui sa fie un fapt INTOTDEAUNA pozitiv pentru om si pentru mediul lui de trai.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Niciodata nu e prea tarziu, crede-ma.
Nici noi ( vorbesc in numele celor care scriem aici) nu acceptam teroarea, distrugerea in numele oricarei religii.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Ari,acuma mi-am dat seama ca vorbim de lucruri diferite..adica tu la amestecul de religii te referi la ce e cutare si cutare,musulman sau crestin sau ateu sau ce-o fi,la religia lui exterioara referindu-te deci,dar eu ma refer la cazuri de crestini-ortodocsi care practica reiki sau de crestini-ortodocsi care devin yoghini dar nu-si pot stapini hohotele de ris si mai ca nu m-arata cu degetul pe motiv ca eu mai cred in secolul asta ca exista demoni...Si cine stie un pic de religii stie ce vreau sa spun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ari spune:

Da, Katya, la amestecul de religii si credinte ma refeream. Deci, la nici o religie/credinta in special. Eu cred in om, indiferent de credinta lui, si atata timp cat ma respecta, il respect. Iar daca nu ma respecta, ma retrag.

Nu ma amestec in discutia despre crestinii ortodocsi si practicile lor. Si asta nu pentru ca n-as avea habar de religii, ci tocmai din respect.

Una peste alta, unul din motivele din care ma simt bine aici in Québec este tocmai faptul ca intoleranta, indiferent de ce natura ar fi, nu e acceptata.

Mergi la inceput

Ei,pai asta-i diferenta,noi aici la SC credem nu in om ci in Dumnezeu.Si n-are legatura nici Quebecul si nici o tara cu discutia despre religii,ei,acuma ne-am lamurit:unii-s practicanti si altii nepracticanti.Pina una alta de ex eu ma simt discriminata ca-s practicanta si nu de catre localnici sau alti imigranti.Ci de catre romani.Dar e-n natura lucrurilor si sint obisnuita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

M-am abtinut de la acest subiect pentru ca s-au spus multe...parerile sunt impartite si depinde de fiecare din noi la ce nivel ducem lupta noastra spirituala.

Nu mi se pare nimic extraordinar de ofensiv in ce a facut acest pastor, tinind cont la cate biserici crestine sunt arse, steaguri si Biblii, dar eu nu as face asa pentru ca nu cred ca e nimic constructiv in asta.

asa cum a spus si Crinuta e bine sa fim informatii sa stim ce se intimpla in jurul nostru. E foarte bine sa invatam despre aceste religii pentru ca numai asa putem fi si noi mesagerii credintei noastre crestine.
Nu avem cum sa vorbim unui mormon, musulman... daca nu stim nimic despre crezul lui. In felul asta venim cu argumente potrivite.
Avem datoria de crestini to impartasim Vestea Buna cu cei care nu cred in Domnul Isus nu ca sa ne contrazicem ci pentru ca ne pasa. Sunt si ei oameni si stim unde vor ajunge cu totii in necredinta lor.

Eu, nu as lasa copilul meu sa se inchine niciodata intr-o moscheie,sau unui sfint etc... Nu cred ca l-as lasa niciodata singur cu scoala sa viziteze o moscheie...cred ca mi-as dori sa fiu de fata sa aflu ce i se spune. Daca ar fi o vizita din punct de vedere arhitectural, poate altfel ar si situatia...desi nu prea cred ca e cazul de fata.
E misiunea noastra de parinti sa il invatam despre adevaratul Dumenzeu sa nu lasam scoala sa ni-i educe in aceasta directie.

Nu cred in violenta, cred ca faptele noastre nu trebuie sa ajunga la acest nivel.
Se stie foarte bine cat de prigoniti sunt crestinii, misionarii in alte tari. Cum platesc cu viata doar ca rostesc numele Domnului Isus.
Noi suntem cu adevarat privilegiati ca ne putem duce la biserica cand vrem si unde vrem si sa-i multumim lui Dumenzeu pentru asta si sa ne rugam pentru fratii misionari.

michelle

Mergi la inceput

Asta ziceam si eu Katya: bine ca suntem aici, unde nu suntem discriminate (sau nu ar fi legal sa fim...)

Si fiecare e liber sa creada ce vrea, atitudinile nepotrivite sunt, insa, cele care pot izola si, in unele cazuri,distruge. Spui ca aici, la SC, se crede in Dumnezeu si nu in om? Si atunci cum se face ca sunt forumiste care cred si ele in Dumnezeu si au fost pur si simplu *gonite* de pe acest topic?

Ma rog, asta este...De fapt, imi raspund eu insami la intrebare...

Hai sa fim sanatosi, cu totii!

Mergi la inceput

Ari,n-ai inteles:ca sintem aici sau in Ro,din pct meu de vedere e la fel:romanii nepracticanti ii discrimineaza pe romanii practicanti.De ex la acest sb unde eu am vb despre pace si valoarea religiei noastre si unde n-am atacat pe nimeni,consider ca interventia ta,vorbind mai pe fata mai pe ocolite despre respect si toleranta si alte,vorba Crinutei,slogane,e o interventie discriminatorie,cu atit mai mult cu cit inca nu ne-ai zis ce reprezinta pt tine Iisus si cu atit mai mult cu cit reiese clar ca nici nu prea stii despre religii de fapt,iarta-ma.

Si eu zic sa auzim numai de bine,nu-ti port pica dar la un sb unde se discuta despre ceva,dicuta despre ceva-ul ala.

Ne-mpacam si gata

Mergi la inceput

Pai Katya, pe mine titlul subiectului m-a incurajat sa-l citesc si...sa intervin. Nu m-am amestecat in discutiile voastre despre ortodoxie, dar mi se pare ca aici era vorba despre altceva...Si mi-am spus punctul de vedere relativ la acel altceva...

Cat despre cunostintele mele in ale religiilor...prefer sa nu reactionez la ce spui. N-ar fi corect...Slogane?...Vai, vai!

Ma retrag si eu de aici...Cu parerea de rau ca am sperat ca se poate discuta cu respect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Eu, nu as lasa copilul meu sa se inchine niciodata intr-o moscheie,sau unui sfint etc... Nu cred ca l-as lasa niciodata singur cu scoala sa viziteze o moscheie...cred ca mi-as dori sa fiu de fata sa aflu ce i se spune. Daca ar fi o vizita din punct de vedere arhitectural, poate altfel ar si situatia...desi nu prea cred ca e cazul de fata.
E misiunea noastra de parinti sa il invatam despre adevaratul Dumenzeu sa nu lasam scoala sa ni-i educe in aceasta directie.

michelle

Michelle,daca intr-o zi vine copilul tau la tine,si-ti spune ca el nu este implinit cu religia pe care o are,cu care tu l-ai obisnuit,si vrea altceva!Vrea sa cinsteasca sfintii ortodoxiei,sau pe ai catolicilor,sau pur si simplu considera ca toate astea sunt gresite si islamul este calea lui,ce o sa faci?
Eu cred ca datoria noastra este sa incercam sa-i invatam adevarata cale(dpndv evident)dar daca ei nu gasesc implinire in religia in care au fost crescuti,nu avem decat sa-i sprijinim in ceea ce vor decide!
Asta cu nu-mi las copilul nu stiu unde,e asa,pentru noi,nu trebuie sa ne lase nimeni nicaieri ca sa ne gasim credinta!
Voi,multe fete de aici de pe forum sunteti exemplul viu,unele ati devenit catolice,altele baptiste,unele adventiste,altele musulmance!
Credinta intr-o religie sau alta nu se impune,vine dinauntrul nostru,ne anima,ne da forta sa mergem mai departe!
In liceu am facut o materia"Istoria religiilor"se chema,acolo am invatat foarte multe despre religiile lumii,am invatat extraordonar de multe despre islam de la fetele de pe forum,dar nu am simtit ca religia mea nu ma satisface dpdv spiritual!Sunt multumita cu ea,ma simt implinita in religia asta si atunci cand cant "Christos a Inviat"mi se face ielea gaina si imi dau lacrimile gandindu-ma cate a indurat EL si pentru mine!

"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania

www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui valentinag

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

michelle

Michelle,daca intr-o zi vine copilul tau la tine,si-ti spune ca el nu este implinit cu religia pe care o are,cu care tu l-ai obisnuit,si vrea altceva!Vrea sa cinsteasca sfintii ortodoxiei,sau pe ai catolicilor,sau pur si simplu considera ca toate astea sunt gresite si islamul este calea lui,ce o sa faci?
Eu cred ca datoria noastra este sa incercam sa-i invatam adevarata cale(dpndv evident)dar daca ei nu gasesc implinire in religia in care au fost crescuti,nu avem decat sa-i sprijinim in ceea ce vor decide!
Asta cu nu-mi las copilul nu stiu unde,e asa,pentru noi,nu trebuie sa ne lase nimeni nicaieri ca sa ne gasim credinta!
Voi,multe fete de aici de pe forum sunteti exemplul viu,unele ati devenit catolice,altele baptiste,unele adventiste,altele musulmance!
Credinta intr-o religie sau alta nu se impune,vine dinauntrul nostru,ne anima,ne da forta sa mergem mai departe!
In liceu am facut o materia"Istoria religiilor"se chema,acolo am invatat foarte multe despre religiile lumii,am invatat extraordonar de multe despre islam de la fetele de pe forum,dar nu am simtit ca religia mea nu ma satisface dpdv spiritual!Sunt multumita cu ea,ma simt implinita in religia asta si atunci cand cant "Christos a Inviat"mi se face ielea gaina si imi dau lacrimile gandindu-ma cate a indurat EL si pentru mine!

"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania

www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Cand am spus ca nu-l las sa faca, sa dreaga, m-am referit la copil de virsta la care noi suntem responsabili pentru actiunile lor si pentru educatia lor. Suntem responsabili pentru ce punem in mintea lor si la ce ii expunem la o varsta frageda .
Mai tirziu daca el va alege alta cale decat cea care eu i-am spus ca e buna...e alegerea lui....dar nu il voi sustine niciodata intr-o alegere proasta.
Diferita da, dar proasta nu am cum.
Ca va deveni musulman sau mormon etc...si eu sa-i accept religia???...Doamne fereste, mai bine mor sa nu vad.Nu , niciodata nu o sa accept asta si voi lupta toata viata ca sa-i arat adevarul. Doar e copilul meu, nu am cum sa accept sa fie pierdut. E ca si cum l-as vedea pe marginea prapastiei si as zice...bine dragul meu...daca tu vrei sa sari, e dorinta ta..sari"
Ca va alege alta denominatie crestina...desi am mai discutat pe tema asta...diferentele sunt mici si asta nu ma va interesa in mod deosebit.
Daca voi ajunge sa am un copil-adult care sa creda in Domnul Isus ca a murit pentru pacatelele lui si sa creada in Biblie, consider ca mi-am facut datoria de parinte.

michelle

Mergi la inceput