Pacifismul doar omoara

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amoodia spune:

buna seara dragi doamne .
nu am mai trecut de mult pe aici si azi asa din intamplare citind mai multe subiecte l-am gasit si pe asta. mai Ingrid noi ne-am certat foarte mult pe tema islamului si musulmanilor pe acest forum si am ajuns la concluzia ca e timp pierdut sa incerc eu sa le explic oamenilor ca totusi nu e asa cum zic ei, cand de fapt nici nu sunt curiosi sa auda si alte pareri.prefer sa-mi folosesc timpul mai util dar in aceasta seara nu stiu de ce am avut impulsul de a raspunde, ca sa nu plec capul cum zici tu. sunt o musulmanca convertita, tocmai reintoarsa din Syria, si locuiesc in Norvegia. te asigur ca nu-mi invat copilul sa urasca, nici sa minta si nici joc de religia norvegiei nu imi bat. imi vad pur si simplu de treaba mea. toate razboaiele astea care se tin si toate stirile astea menite sa induca la ura, sunt de sus de tot si sunt planuri bine concepute, iar noi suntem prea mici pentru a rezolva ceva. sau totusi putem rezolva, dar sa fim impreuna, crestin, musulman si evreu. si viata asta e prea scurta pentru a o folosi stand pe forum si aruncand noroi si-ntr-unul si in altul, mergeti doamnelor la culcare si ganditi-va ce ati facut in timpul zilei de care sa nu fiti tocmai mandre si incercati sa nu mai repetati greseala, si lumea asta va deveni un loc mai bun. crezi Ingrid ca mie nu mi-e frica cum va fi tratat copilul meu la scoala? ca e musulman si e un razboi atat de puternic impotriva islamului facut de cei mari, dar pretul tot noi astia de jos il platim, oameni de rand care ne vedem de treburile noastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

Ingrid S

din fericire mai sunt voci care au curajul sa afirme adevarul. chiar daca e incomod.

un exemplu: http://www.youtube.com/watch?v=ccdZ7XaDfz0&feature=player_embedded

Islam: Politicienii americani care sustin ca islamul si crestinismul ar fi credinte similare nu fac altceva decât sa minta poporul american. Biblia ne învata sa-i iubim pe cei care ne fac raul, Coranul sustine contrariul. Nu avem aceeasi credinta. Nu a fost niciodata aceeasi, si nici nu va fi niciodata. Apostolul Pavel face urmatoarea afirmatie: “Dar daca noi însine sau un înger din cer ar veni sa va propavaduiasca o Evanghelie, deosebita de aceea pe care v-am propavaduit-o noi, sa fie anatema!” Galateni 1:14 “În ce ma priveste, departe de mine gândul sa ma laud cu altceva decât cu crucea Domnului nostru Isus Hristos, prin care lumea este rastignita fata de mine, si eu fata de lume!”

A nega sacrificiul lui Isus înseamna a-L nega pe Dumnezeu. Islamul afirma ca Isus nu a murit pe cruce. Biblia spune: Isus a murit pe cruce si a înviat a treia zi. Crestinismul si islamul sunt doua lucruri incompatibile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Eu de putina vreme m-am dumirit,adica m-a luminat Dumnezeu si am ajuns la concluzia ca nu islamul este dusmanul crestinismului.Crestinii insisi sint proprii lor dusmani deoarece,in loc sa-si vada de credinta lor,in loc sa si-o cunoasca si sa si-o practice,fac razboi cu islamul.

Ce sa mai zicem noi de musulmani cind nici macar evreii nu L-au recunoscut pe Iisus???Ei inca il asteapta pe mesia,pregatesc in fiecare an un magar de-l plimba ceremonios prin Ierusalim si Mesia de cind a venit!De 2000 de ani!Ce pretentie sa avem noi de la musulmani?

Si pericolul cel mai mare,in afara de crestinii insisi,il reprezinta de fapt alte "religii" si activitati din ce in ce mai uzuale:mai bine sa deschidem ochii la paranormale,vrajitorii,bioenergii,yoga,la organizatiile asiatice de genul meditatilei transcedentale,budism,zen,hipnoza,reincarnari,horoscoape.La aceste elemente care intra in viata noastra in mod ascuns sa fim vigilenti,nu la islam care macar duce lupta pe fata.

Am o prietena care m-a dat gata:imi zice intr-o zi ca face niste cursuri "reiki" cu un maestru "credincios",care le-a spus ca merge la biserica.Si reiki asta e cu operarea unor energii:ridici miinile si ii rogi pe ingerii buni(nu aia rai! nu cumva sa cred ca-s de-aia rai!)sa-ti dea energie sa vindeci un loc bolnav. ingerii aia buni ar fi Mihail si Gavril.Si dau cautare dupa reiki si vad ca-i ceva universal(tine de budism tibetan)si are corespondent pe Iisus in crestinism,pe Mahomed in islam,pe Buda in budism si asa mai departe,adica orice client sa fie multumit.

Ei,eu cind vad atita ignoranta si sminteala,nu mai am nici un chef sa mai zic ceva de musulmani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Draga Deus,tu ai mai venit cindva si la sb de Crestinism tot cu o asa atitudine:ca tu n-ai nimic nici cu religia asta nici cu ailalta,ca e buna si asta si ailalta,ca-n bancul ala cu oile albe si negre,unde si alea albe si alea negre erau la fel de bune.De acord ca peste citiva ani unul din nu stiu citi oameni va fi chinez sau indian,dar tocmai pt a nu deveni cu totii hindusi(Doamne fereste!)tb sa ne conservam crestinismul.Tb sa ne vedem de ale noastre acceptind ca unii nu sint ca noi,dar de aici si pina a spune ca nu-i rau daca ne-am "deschide" catre altii,e cale lunga.

Pt un crestin,nu e bine sa fii caldut,Iisus zice ca nu-i agreeaza pe calduti.Deci sa fim fierbinti in religia noastra si sa-i lasam pe ceilalti cu ale lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Eu de putina vreme m-am dumirit,adica m-a luminat Dumnezeu si am ajuns la concluzia ca nu islamul este dusmanul crestinismului.Crestinii insisi sint proprii lor dusmani deoarece,in loc sa-si vada de credinta lor,in loc sa si-o cunoasca si sa si-o practice,fac razboi cu islamul.

Ce sa mai zicem noi de musulmani cind nici macar evreii nu L-au recunoscut pe Iisus???Ei inca il asteapta pe mesia,pregatesc in fiecare an un magar de-l plimba ceremonios prin Ierusalim si Mesia de cind a venit!De 2000 de ani!Ce pretentie sa avem noi de la musulmani?

Si pericolul cel mai mare,in afara de crestinii insisi,il reprezinta de fapt alte "religii" si activitati din ce in ce mai uzuale:mai bine sa deschidem ochii la paranormale,vrajitorii,bioenergii,yoga,la organizatiile asiatice de genul meditatilei transcedentale,budism,zen,hipnoza,reincarnari,horoscoape.La aceste elemente care intra in viata noastra in mod ascuns sa fim vigilenti,nu la islam care macar duce lupta pe fata.

Am o prietena care m-a dat gata:imi zice intr-o zi ca face niste cursuri "reiki" cu un maestru "credincios",care le-a spus ca merge la biserica.Si reiki asta e cu operarea unor energii:ridici miinile si ii rogi pe ingerii buni(nu aia rai! nu cumva sa cred ca-s de-aia rai!)sa-ti dea energie sa vindeci un loc bolnav. ingerii aia buni ar fi Mihail si Gavril.Si dau cautare dupa reiki si vad ca-i ceva universal(tine de budism tibetan)si are corespondent pe Iisus in crestinism,pe Mahomed in islam,pe Buda in budism si asa mai departe,adica orice client sa fie multumit.

Ei,eu cind vad atita ignoranta si sminteala,nu mai am nici un chef sa mai zic ceva de musulmani.

Mare dreptate ai Katya, la elementele care intra in vietile noastre in mod ascuns trebuie sa fim atenti, caci de obicei le consideram inofensive si de fapt sunt cele mai periculoase.

Legat de islam, eu nu pun egal intre extremistii lor si oamenii obisnuiti, dar mi se pare jignitor ca in moscheile lor scrie ca Iisus nu e Fiul lui Dumnezeu sau ca Dumnezeu nu are Fiu. E singura religie care jigneste asa pe fata crestinismul, caci puteau sa-si afirme crezul si altfel, nu combatand credinta crestina (dar asta nu e vina musulmanilor de rand).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Katya a pus punctul pe i !!!
Asa e, cei care spun ca sunt ortodocsi dar habar nu au nimic, aceia sunt cei care fac cea mai mare defavoare crestinismului. Si ma sperie ca sunt multi!
Am avut acum doua zile ocazia sa cunosc o persoana care habar nu are de ce si cu ce se impartaseste, o persoana care desi spune ca stie ca a venit Hristos, totusi nu crede ca dupa moarte mai exista ceva... Mno... ortodox ca noi.... Pas de mai explica jertfa, smerenia.. etc
Atunci mi-am amintit de tine care spuneai ca toti trebuie sa fim pescari de oameni, ca toti trebuie sa facem cateheza celor alor nostri, sa ii invatam.
Iarta-ma daca te-am suparat cu ceva. Doamne ajuta!

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Citat:
ca sa nu plec capul cum zici tu. sunt o musulmanca convertita, tocmai reintoarsa din Syria, si locuiesc in Norvegia. te asigur ca nu-mi invat copilul sa urasca, nici sa minta si nici joc de religia norvegiei nu imi bat. imi vad pur si simplu de treaba mea. toate razboaiele astea care se tin si toate stirile astea menite sa induca la ura, sunt de sus de tot si sunt planuri bine concepute, iar noi suntem prea mici pentru a rezolva ceva. sau totusi putem rezolva, dar sa fim impreuna, crestin, musulman si evreu.

Amoodia, asa si vreau. Sa nu tii capul plecat si sa spui tot ce ai pe suflet. Iti educi copiii frumos, bravo tie.
Parerea mea e ca nu exista un plan menit sa induca la ura cum spui tu. In fond, cine ce avea cu musulmanii inainte? Cred sincer ca ei au inceput, fiind influentati de conducatorii religiosi, ayatollahi, imami, indiferent. Vezi tu, europenii fac scandal la meciuri, mai baga niste proteste asociatia-laptarilor sau a agricultorilor...dar nu se manifesta atat de salbatic, scuza-ma de expresie. Am vazut niste manifestatii unde am ramas socata, oricat ai fi de pacifist ti se ridica parul maciuca la citirea pancartelor, omoara, decapiteaza, arderi de steaguri intr-o tara straina, ca in cele mai mult sau mai putin islamice se intampla mai des.
Citat:
crezi Ingrid ca mie nu mi-e frica cum va fi tratat copilul meu la scoala? ca e musulman

Cum e tratat? Da-mi un exemplu, eu stiu ca Norvegia e o tara foarte toleranta si nu permite abuzurile, mai ales indreptate inspre copii.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Population 2010·09·18
China 1,331,551,974
India 1,176,611,915
USA 310,884,182
Indonesia 243,546,806
Brazil 201,612,590
altii
= World 6,847,292,917

Population 2050
India 1,807,878,574
China 1,424,161,948
USA 420,080,587
Indonesia 313,020,847
Pakistan 295,224,598
Bangladesh 279,955,405
Ethiopia 278,283,137
Nigeria 264,262,405
Brazil 260,692,493
Congo, DR. 189,310,849
World 9,538,988,263

2001 conform statisticilor
21% din populatia globului este crestina!
# Christianity: 2.1 billion
# Islam: 1.5 billion
# Secular/Nonreligious/Agnostic/Atheist: 1.1 billion
# Hinduism: 900 million
# Chinese traditional religion: 394 million
# Buddhism: 376 million
# primal-indigenous: 300 million
# African Traditional & Diasporic: 100 million
# Sikhism: 23 million
# Juche: 19 million
# Spiritism: 15 million
# Judaism: 14 million
# Baha'i: 7 million
# Jainism: 4.2 million
# Shinto: 4 million
# Cao Dai: 4 million
# Zoroastrianism: 2.6 million
# Tenrikyo: 2 million
# Neo-Paganism: 1 million
# Unitarian-Universalism: 800 thousand
# Rastafarianism: 600 thousand
# Scientology: 500 thousand

Major Religions of the World (mid-2007)2

Christian 2,199,817,400
Roman Catholics 1,121,516,000
Independents* 433,096,000
Protestants 381,811,000
Orthodox 233,146,000
Anglicans 82,586,000
Muslims 1,387,454,500
Hindus 875,726,000
Chinese universists 385,621,500
Buddhists 385,609,000
Sikhs 22,927,500
Jews 14,956,000

restul oamenilor gresesc ?

va doresc o zi frumoasa plina de toleranta

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Patou, .

Citat:
Crestinismul si islamul sunt doua lucruri incompatibile

Asa strict teoretic, fiecare religie isi are drumul ei. Dar oamenii, ei bine, oamenii pot convietui foarte bine alaturi unul de altul. Sa vedem un exemplu, comunitatea musulmana (turci si tatari) de la noi, din Dobrogea. Ai auzit de probleme iscate de ei? Eu nu. Sunt pasnici, se inteleg cu romanii.
Unde nu apar conflicte religioase, unde nu intervin fel de fel de interese, nici dracu' nu cauta galceava.

Citat:
Si pericolul cel mai mare,in afara de crestinii insisi,il reprezinta de fapt alte "religii" si activitati din ce in ce mai uzuale:mai bine sa deschidem ochii la paranormale,vrajitorii,bioenergii,yoga,la organizatiile asiatice de genul meditatilei transcedentale,budism,zen,hipnoza,reincarnari,horoscoape.La aceste elemente care intra in viata noastra in mod ascuns sa fim vigilenti,nu la islam care macar duce lupta pe fata

Katya, te supara mai tare siretlicurile create de budism, yoga etc, decat islamul care macar duce lupta pe fata! In primul rand, nu o duce pe fata. Ce vezi tu e doar suprafata unui lac. In adancime ajung expertii.
Pana la urma, conteaza ca isi ating scopul sau metodele folosite?
Iti dau dreptate in rest. Am fost mai demult la o slujba si preotul tuna si fulgera (asta nu mi-a placut) impotriva celor ce se smintesc si lasa calea dreapta a ortodoxiei mergand la alte, el le numea, secte. Am un fix, daca te-ai nascut intr-o religie, frumos e sa ti-o pastrezi. Dar, nu sunt inversunata pe baptisti, penticostali...nu stiu, nu pot. In acelasi timp, chiar cred ca religia mea e cea mai frumoasa. Si imi pare rau ca nu pot sa o simt ca unele dintre voi, poate candva cine stie...
Mamabear, evreii nu cred ca Isus a fost Fiul lui Dumnezeu, vezi ca nu-i singura religie islamul care nu-L recunoaste. Si cu toate acestea ii iubesc. Mi-ar trebui una-doua pagini de forum sa scriu de ce imi plac israelienii. Petru, cel atat de drag mie a fost evreu.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

deci dupa logica expusa mai sus, numai cei ce au facut Teologie is crestini adevarati. Restul, marea masa de bunicutze care merg la biserica duminica de duminica, sarbatoare de sarbatoare, tin posturi in inima si in stomac, is asa, o mare mamaliga si nu vor avea parte de Inviere si de toate cele promise.
imi aduce aminte de modestia miilor de monahi, care dupa o viata de smerenie, de urmat cuvantul Bibliei, tot se considera nevrednici.

Mergi la inceput