Pacifismul doar omoara

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Mamabear,e-adevarat ca e dureros sa vezi instigare la ura catre crestini scrisa negru pe alb in moschee in timp ce-n biserici nu se roaga omul decit pt pace,mintuire,iubire si iertare.Dar nu e pb noastra,e pb lor,nu-i judecam noi,ii judeca Dumnezeu.Unui crestin ii sade bine sa se apere,nu sa atace,nu el sa fie cel care instiga la violenta,nu el sa inceapa sa arda corane.Ne doare ca biserici sint arse in Orient,dar cum nu vedem biserici care se-nchid in Occident???De catre crestinii insisi???Biserici darimate sau care au devenit spatii de inchiriat pt alte institutii.Crestinii sint primii care se leapada de crestinism,isi aduc aminte ca-s crestini doar cind sint conflicte cu musulmani,de fapt nu crestinismul se trezeste in el,ci instinctul de ura.

Macar crestinii aceia arsi in bisericile din orient sau victimele cu milioanele ale oricaror atacuri musulmane au devenit mucenici,au primit plata in cer,cununa,asa zic Parintii.Dar sa vedem ce facem noi,cei care avem libertatea sa ne practicam credinta si nu o facem.

Iasmin draga,iarta-ma tu!Eu n-am ce sa-ti iert,nu m-ai suparat niciodata,eu am fost clontoasa si m-am luat de tine ba cu una ba cu alta.Si preotul acela care ne-a zis sa fim pescari,bine a zis!

Ingrid-S,hai mai bine sa povestim despre ale noastre,cum e la biserica la care mergi tu,ce rugaciuni iti plac,mi-ar placea sa te cunoastem.

Zi buna tuturor,pace si liniste!

Mergi la inceput

Draga Maru,nu te supara pe ce-am zis noi de necunoasterea propriei religii,nu e cu critica rea,jignitoare,ideea e sa ne vedem noi mai bine de noi si abia pe urma sa ne luam de musulmani,ca nu ne cunoastem bine religia,si eu am auzit de crestini ortodocsi care credeau in reincarnare...Unul avea o pisica si zicea c-o iubeste la nebunie,c-apoi cine stie daca-ntr-o viata anterioara n-o fi fost vreo pisica sau ca-ntr-una viitoare nu s-o face pisica...

Ingrid S,daca-i iubesti pe evrei,tolereaza-i si pe musulmani,din exper.mea si doar a mea,eu sint sigura ca de la un musulman primesc un pahar de apa,dar un evreu s-ar putea sa-mi ceara un dolar pe paharul ala..

In sfirsit,pace tuturor cum ziceam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Katya
din exper.mea si doar a mea,eu sint sigura ca de la un musulman primesc un pahar de apa

Iti spun ce am invatat eu acasa cind eram mica, crescuta intr-o familie de musulmani: "Sa dai apa oricarei persoane iti cere, chiar daca este dusmanul tau de moarte. Este pacat sa ai apa si sa nu o dai celui care ti-o cere. Cind este un grup de oameni carora le dai apa, ordinea este asta: mai intii copiilor pentru ca ei nu stiu ce inseamna rabdarea, apoi femeilor, apoi barbatilor si apoi oamenilor in virsta. Respectul insa si salutul se indreapta mai intii spre batrini, apoi spre barbati, spre femei si apoi spre copii. Daca nu dai apa animalelor si nu ai grija de ele pacatuiesti groaznic pentru ca ele nu au limba sa iti ceara."

Va spun cu mina pe inima ca nu am invatat acasa nimic rau, nu am invatat sa urasc sau o sa omor pe cineva. Tot ce am invatat au fost lucruri bune, respect si toleranta, ordine si curatenie. Imi aduc aminte de bunica mea cind se ruga, cu Coranul in fata si cu marama ei frumoasa pe cap cam la fel cum va amintiti voi de bunicile voastre aprinzind candela.

Edit ca sa adaog ceva. Eu personal cred in bunatatea oamenilir, orice credinta ar avea ei. Stiu sigur ca si un evreu mi-ar da o cana de apa. Am prieteni evrei, crestini, budisti, hindusi si musulmani si ii respect si le pretuiesc prietenia indiferent de religie.

Pacifismul nu omoara, extremismul si habotnicia (de orice fel) pe de alta parte te dezbraca de umanitate si da, omoara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Katya, exegerezi cu evreii: am colega evreica care imi face cadouri f frumoase si care ma ajuta enorm cand am nevoie (e shopalcolica si daca ajunge acasa si constata ca mai are perechea aia de pantofi, mi-o aduce mie, free of charge; si nu numai)
Am avut sefa evreica care m-a ajutat enorm in cariera. Ea colaboreaza cu o universitate din Israel intr-un proiect creat pentru evreii ce locuiesc aici sa isi cunoasca radacinile. Acum 2 ani a fost in Israel, in fasia Gaza, si in Egipt. Mi-a zis razand ca a vrut sa creada in prietenia israelo-palestiniana si a baut un suc de rodii proaspat stors de la un arab ce vindea la o taraba in desert. A facut o enterocolita atat de severa ca a venit cu avion special pus la dispozitie de asigurare.
Am prietene muslime (una din ele e Happy, pentru care multumesc Domnului) si sunt oameni cu o inima enorma.
Asa cum sunt si prietenele mele crestine.
Eu cred ca cei care duc la inima invataturile sfinte, indiferent care sunt ele (Biblia, Tora, Coran) sunt oameni speciali. Sunt oameni mari, oameni pe care esti onorat sa ii cunosti.
Cei care propovaduiesc fanatism si exclusivism sunt oameni pe care e bine sa ii eviti.

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Draga Maru,nu te supara pe ce-am zis noi de necunoasterea propriei religii,nu e cu critica rea,jignitoare,ideea e sa ne vedem noi mai bine de noi si abia pe urma sa ne luam de musulmani,ca nu ne cunoastem bine religia,si eu am auzit de crestini ortodocsi care credeau in reincarnare...Unul avea o pisica si zicea c-o iubeste la nebunie,c-apoi cine stie daca-ntr-o viata anterioara n-o fi fost vreo pisica sau ca-ntr-una viitoare nu s-o face pisica...

Ingrid S,daca-i iubesti pe evrei,tolereaza-i si pe musulmani,din exper.mea si doar a mea,eu sint sigura ca de la un musulman primesc un pahar de apa,dar un evreu s-ar putea sa-mi ceara un dolar pe paharul ala..

In sfirsit,pace tuturor cum ziceam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Maru, am scris cam in acelasi timp acelasi lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ari spune:

Maru, Happy

Eu una ma bucur enorm ca traiesc intr-o tara unde extremismul nu este tolerat, indiferent din ce parte ar veni el. E drept, mai e de lucru in acest sens, dar macar se tinde spre mai bine.

Mergi la inceput

Draga Maru,tocmai de-aia am zis ca vb de experienta mea si doar de a mea.

Si eu cred ca oamenii sint inainte de toate buni,caci inainte de toate interactionam unii cu altii nu ca religii ci ca oameni,deci ne apreciem si respectam ca oameni.Dar ca fiecare isi practica propria religie,e cu totul altceva.Nici un musulman nu va deveni crestin,nici budistii musulmani etc,ce-are una cu alta?Aici se vorbea strict de religii si sa stiti ca-s tolerante si tolerante,unele adevarate si altele care nu inseamna nimic.De ex degeaba m-as duce eu in fotbal sa zic ca si Steaua si Dinamo sint bune(dau un ex la intimplare)atita vreme cit pt mine fotbalul nu inseamna nimic.Dar un crestin practicant va inghiti un nod cind colegul de serviciu de ex ii spune ca Domnul nu are fiu sau alt coleg ii spune ca urmeaza ca adevaratul Mesia sa vina.Daca religia inseamna ceva,vei suferi,daca nu,vei zice ok,cum vreti voi.De-aia eu sint pt neamestecul in viata altora atunci cind e vorba de religie.E chiar un ex de toleranta,caci inteleg ca altii au alta religie decit a mea,inteleg ca nu pot schimbba nimic,ca nu mi-e de folos sa ma lupt cu cineva si ca am mult mai multa treaba de fapt in ograda mea.

Si si eu ma bucur ca traiesc intr-o tara in care extremismul nu e incurajat,prim ministrul tarii mele adoptive chiar s-a dezis de gestul pastorului extremist.Dar sigur ca-s inca multe de facut chiar si in aceasta tara,atita vreme cit nepracticantii inca ii numesc pe practicanti(de care-or fi ei,musulmani,evrei si crestini)habotnici si exclusivisti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ari spune:

Katya, nu te supara pentru nepracticantii care-i numesc pe practicanti habotnici si exclusivisti. Sunt elemente negative peste tot, si printre practicanti si printre nepracticanti. Din nefericire, am auzit destui practicanti care infiereaza toate celelalte religii si bineinteles, pe atei si pe nepracticanti.

Important e ca noi toti, sa acceptam faptul ca locul in care suntem este pentru toata lumea, indiferent de religie si alte caracteristici, atata timp cat actionam cu respect unii fata de altii. Cred ca aici ar trebui sa actionam asupra noastra insine. Asta, dupa mine, ne-ar face mai mult bine decat gandul ca suntem inconjurati de dusmani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Katya, nu amesteca lucrurile. Sunt multi crestini care numai crestini nu se pot numi, dar nu trebuie trecut cu vederea despre ce vorbeste Ingrid. Faptul ca tu, eu nu ne izbim personal de asa ceva ( prigonire) nu inseamna ca altii nu se lupta cu asta zi si noapte, deci nu mi se pare normal sa inchidem ochii si sa zicem lasa, ca nici cu crestinii nostri nu ne este rusine.
Sunt 2 chestiuni distincte si nu se exclud una pe alta.

Si da, sunt N cazuri de musulmani deveniti crestini, invers de asemenea, asa ca nu se stie niciodata.

In rest spuneti lucruri frumoase, care mie imi suna a sloganuri, pentru ca nu se aplica peste tot si asta se stie. Mai rau e ca ne facem ca nu stim si ca nu ne intereseaza.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica

Mergi la inceput

Nu ma supar,draga Ari,pe nepracticantii care ii judeca pe practicanti de habotnici,ca inteleg ca ei nu-i pot intelege.Dar daca zicem despre un musulman care pleaca intr-o zi de vineri pina la moschee sa se roage o ora ca ce credinta mare are sau daca ii privim pe evreii ortodocsi cum traiesc intre ei si nu se amesteca cu altii si-i admiram pt constanta lor,haideti sa facem un efort si sa nu-i mai punem la zid nici pe crestinii practicanti,atita tot.daca se poate.Tocmai de-asta am si intrat la subiect,sa cer crestinilor sa se uite catre ei si nu catre altii.

Despre "dusmanii ascunsi",sa stii ca nu e vorba de vreo "teama",e vorba doar de informare.Prefer o prajitura cinstita intr-un galantar pe eticheta careia scrie clar continutul de zahar la suta de grame unui cirnat mincinos care ma face sa cred c-o sa maninc proteine si el ascunde si zahar.Deci de informare e vorba,nu de frici.

Am plecat,e tare frumos afara,sa profitam!

Mergi la inceput