Pacifismul doar omoara

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Apropo:

Citat:
Am impresia ca am lasat impresia de tinta usoara in ultima vreme(cu acordul si sub privirile dragastoase ale moderatorilor,probabil)

Eu am luat avertisment.
Si:
Citat:
bye!

Sa nu-ti uiti vorba.

Indraznesc sa afirm ca este stupefiant ca sa se ajunga pana la nivel de guvern si presedinti faptul ca o persoana doreste sa arda o carte sfanta (chit ca-i idiot) si ca toti fac in pantaloni ca se supara musulmanii.
Oare ce se mai aude cu Ground Zero? Nu-si pune nimeni intrebarea logica, de ce nu se construieste o biserica in Saudi Arabia, iar la americani se da acordul pentru un lacas de cult islamic? Oricum arderea steagului ilustreaza parerea musulmanilor despre americani. Si nu-i de azi, de ieri.
Bine ca pe israelieni nu-i pacaleste nimeni.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

http://www.asianews.it/news-en/Crowd-of-3-thousand-Muslims-attack-a-Coptic-Christian-community,-25-injured-17876.html
Monahi copti au fost atacati in Egipt de catre o gloata (mare) de fundamentalisti atatati de un imam ce ragea ca crestinii ar fi vrut sa-si ridice un nou locas de cult. Saracii, doreau doar un sanatoriu. Au fost raniti 25, inclusiv femei si copii in atac.
Unde sunt acum presedinti de state, unde sunt protestele noastre, cine ii protejeaza pe nenorocitii aia?
Dar sa arzi Coranul e interzis si au fost ucisi oameni in Afghanistan din cauza aceasta.
Citat original al imamului:
"enemies" of Islam and stressed that "we do not tolerate the Christian presence in our area."

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Un articol foarte bun despre Ground Zero si de ce insista asa de tare musulmanii sa construiasca o moschee acolo. Articolul prezinta adevarata lor intentie, cat si triumful corectitudinii politice. Citez:

Societatea americana s-a impartit in doua. Cei mai multi americani nu vad cu ochi buni o astfel de constructie. Perspectiva unei moschei in apropierea Ground Zero li se pare imposibil de contemplat, o insulta la adresa tuturor oamenilor care au murit in acea zi ucisi in numele Islamului. Dar nu toti impartasesc acest punct de vedere. Pentru cealalta tabara, oponentii moscheii sunt commoners #351;i rednecks, oameni simpli lipsiti de rafinament, bigoti religiosi, islamofobi fara speranta incapabili sa priceapa de ce tocmai de aceea e necesara o moschee in zona.

Pentru sustinatorii proiectului, oameni “moderni” care se mandresc ca s-au rupt de Evul Mediu crestin si de intoleranta lui “salbatica”, construirea unei moschei la doua strazi de ruinele celor doua turnuri ar fi o idee extraordinara, “ridicarea ei ar putea avea inclusiv un sens terapeutic” atat pentru musulmani, cat si pentru crestini. Musulmanii, firi atat de sensibile (i-ati vazut, niste copii nevinovati care taie capete, omoara in bataie necredinciosi si arunca in aer cladiri si oameni pentru ca undeva un caricaturist l-a desenat pe Mahomed), ar fi asigurati astfel ca Dar al Harb (Casa Razboiului, cea care reuneste teritoriile locuite de ne-musulmani) nu doreste raul Dar al Islam (Casa Supunerii, a celor care se supun vointei lui Allah din ceruri), iar crestinii ar da (in sfarsit!) dovada ca au inteles “ca nu Islamul a doborat cele doua turnuri, ci maligna si ilicita folosire a acestuia de catre cei care aveau nevoie de o legitimare publica”.

http://patrupedbun.net/moscheea-de-la-ground-zero-si-triumfalismul-cu-doua-fete-al-islamului/
Cate biserici au disparut de pretutindeni unde Islamul si-a impus vointa, ce suprema sfidare a razboinicilor sa construiasca exact pe locul fostelor lacasuri de cult crestine, hinduse, budiste cate o moschee...apoi vedeti moscheea din apropierea Vaticanului si satisfactia lor ca au intrat aproape de inima crestinatatii, pe cand noi nu reusim sa tinem decat cateva biserici amarate in tarile lor islamice...ei bine, toate acestea si mai multe le gasiti in articol.

Ingrid S si Diana

Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ari spune:

IngridS, eu stiu ca dintr-o parte, lucrurile se vad asa cum spui tu. Problema e ca daca ne situam tot timpul in doua tabere adverse, nu vom putea comunica in veci.

Pacat, eu cred ca daca s-ar fi discutat de pe pozitii un pic mai putin radicale, acest topic ar fi putut fi chiar interesant.

Mergi la inceput

Cand se critica islamul suntem bigoti, radicali, extremisti, pasibili de pedepse dure, cand se critica crestinismul suntem liber-cugetatori, open-minded etc.
Cand nu se vor mai face aceste diferente Ari, atunci vom putea fi egali ca parteneri angajati intr-o conversatie.

Ingrid S si Diana

Vauvenargues

Mergi la inceput

Mda...Problema e ca nu-i deloc usor sa critici islamul sau crestinismul (si de fapt nici o religie) vizand doar grupurile extremiste. Ce vreau sa spun este ca extremistii nu reprezinta, din fericire, nici o religie in integralitatea ei. Dar daca ne ambitionam sa afirmam contrariul, atunci si cei moderati vor reactiona agresiv.

In ce ma priveste, eu consider extremismul foarte periculos, indiferent de ce parte este. Si nu vreau sa accept ca exista religii mai bune si altele mai putin bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

de cate ori te citesc Ingrid, ma gandesc oare ce diferenta e intre un extremism si altul? intre cel crestin si cel islamic? intre discursul tau si discursul infierator al unui ayatollah barbos?

la fel ca si ari zic: pacat!
tu demonstrezi clar celorlalti ca exista extremism in gandire si in tabara noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

de ce va certati oameni buni? in 30-50 ani o sa fim depasiti numeric de chinezi si indieni cu tot ce implica asta... asa ca eu spun sa ne pregatim sufleteste sa fim deschisi la nou:-)))

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney

Mergi la inceput

Exact! E bine sa ne uitam si-n alte directii, nu numai in cele spre care arata *indicatoarele*...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui maru

de cate ori te citesc Ingrid, ma gandesc oare ce diferenta e intre un extremism si altul? intre cel crestin si cel islamic? intre discursul tau si discursul infierator al unui ayatollah barbos?

la fel ca si ari zic: pacat!
tu demonstrezi clar celorlalti ca exista extremism in gandire si in tabara noastra

Emma Aida e inger
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/

Exista unele diferente: nu-mi invat copilul sa urasca pe cineva; nu ma duc in alta tara sa-mi bat joc de religia ei, de sistemul ei social, sa-i ard steagurile si sa promovez prin moschei fanatismul religios; nu am pretentia sa fiu buricul pamantului si sa ucid pentru o jignire; nu mint ca sa-mi ating scopurile samd.
Again Maru, aceeasi dilema, sa spunem ce ne supara sau sa tacem cuminti? capul plecat...cunosti zicala. Stii de ce pare fanatism cand scriu eu? Din cauza ca relatez fapte urate, groaznice, dar asta nu le face mai putin adevarate.
Uite, as putea de exemplu, sa initiez o discutie usoara si nevinovata despre FGM. Cu marturii video. Dar...
Nu e singura mea preocupare islamul. Am eu destule pe cap, crede-ma, insa nimeresti la un subiect si atunci ce sa faci, tragi si tu o concluzie.

Ingrid S si Diana

Vauvenargues

Mergi la inceput