AJUTOR!!!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

alina, poate ca ai dreptate, eu nu pot sa "ma pun in papucii tai" pe deplin...

insa daca nu i-ai iubi catusi de putin, nu te-ar preocupa faptul ca mama ta ii bate, nu te-ar stresa gandul ca vrei dar nu poti sa le oferi mai mult si mai multe, nu te-ar preocupa gasirea unui after-school pentru a-i scoate din mediul nociv din casa mamei tale...

daca ai fi o mama "denaturata" nici ca ti-ar pasa de toate astea, i-ai lasa pe strazi, cu cheia de gat, sa se descurce cum or sti si cum or putea...

sincer, ce clipe frumoase si/sau emotionante legate de copiii tai iti vin in minte acum, cand vei citi intrebarea ? nu sunt frumosi ? nu iubesti mirosul acela special al parului si pielii lor, mai ales dupa baie ? nu-ti fac placere manutele lor cand te iau de gat si isi lipesc obrajorii de ai tai sau iti dau pupici ? nu-ti place lumina si bucuria din ochii lor, cand ii lauzi pentru ceva, cand vin la tine sa-ti arate nu stiu ce mare realizare, de la gradi sau de la scoala ? au existat, mai sunt inca momente din acestea ?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

M-am gandit la asta, mult, ce as face daca as fi in situatia ta:
-cred ca primul pas, ar fi: de fatza cu mama (bunica copiilor) si copiii, sa ii interzici mamei sa ii mai bata. De fata cu toti. Si asta, cu explicatia: nimeni nu are voie sa va mai bata. Nici mama, nici bunica, nici copiii de afara.

Cu singuranta ca ai stereotipuri, toti copiem acel model din copilarie, de la mama. Dar cu siguranta ai si reactiile tale unice, ai individualitatea ta. Si asta trebuie sa o descoperi si sa o pui pe primul plan. (punctul 2)

3. I-ati copiii seara, in brate, pe rand, sau amandoi concomitent, si strange-i in brate, si spune-le ca ii iubesti. lasa frau liber sentimentelor. Acum, ca peste cativa ani, nu or sa mai vrea sa ii alinti , devin adolescenti si razvratiti.

edit: orice ai face, e bine facut. Nu neaparat ce am zis noi, ci ceea ce simti - dar orice pas e un pas spre lumina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

O sedinta de terapie poate sa coste de la 70 RON in sus. Terapia eu spun ca te poate ajuta mult de tot. Asa cum mult mai bine au spus fetele, te poate face constienta de multele trasaturi bune de caracter pe care le ai, de multele tale realizari care exista, sunt acolo, doar ca pe tine te coplesesc grijile si responsabilitatile si probabil ingori lucrurile bune. Terapia te poate ajuta sa te valorizezi si sa poti reactiona pozitiv, te poate ajuta sa nu te copleseasca frustrarile la fiecare mica problema a copiilor, sa reactionezi numai la acel lucru, nu mereu la tot bagajul tau negativ.
Eu zic ca primul pas, urias, acela de constientizare a existentei unei probleme l-ai facut, considera asta ca o prima mare victorie si nu parasi acest drum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinas

stiu ca totul vine din copilarie,de la mama pe care nu o suport.daca ar muri maine,nu as simti nimic,nici o durere.toata copilaria m-au urmarit isteriile ei,nervii,bataile,nerabdarea,ochii iesiti din orbite de la tipete si nervi,amenintarile printre dinti ca sa nu vada ceilalti ca doar conteaza cum esti vazut nu?

I-ai spus mamei tale toate astea? In afara de faptul ca te ajuta cu copiii, mai esti dependenta de ea si pe alte parghii? Daca nu ai mai avea nevoie de ea ai putea sa o elimini pur si simplu din viata ta? Cumva esti inca o fetita ascultatoare in fata ei? Poti macar in imaginatia ta sa-i arunci in fata tot dispretul pe care i-l porti?

Mamele noastre seamana mult. Dar am impresia ca noi doua suntem foarte diferite. De aceea nu-mi dau seama daca te-ar ajuta un sfat de la mine sau ti-ar fi inutil sau pur si simplu ti-ar face rau. Incerc sa inteleg totusi unde sunt elementele care fac diferenta. Cat au fost copilasii mai mici cum erai? Si cat se implica mama ta atunci? Si sotul tau cand a plecat? A fost un barbat care te-a facut sa te simti iubita atunci cand va era bine impreuna?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Tare trista povestea ta, dar e mare lucru ca incerci sa iesi din asta. Cauta o scoala cu after school, exista scoli de stat care au asa ceva. Daca nu gasesti si e musai sa-i lasi la mama, spune-le ca nu trebuie sa permita asa ceva, nu trebuie sa fie umili si sa accepte bataia ca pe ceva "meritat".Si spune-i asta si mamei tale, nu mai esti copilul batut si umilit, ar fi un mare pas inainte si pentru relatia ta cu ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

trist subiect.
incearca sa scrii aici sau intr-un caiet ce se intimpla in fiecare zi cu copiii. cum te porti tu cu ei. ia-ti 10 min seara.
fa rubrici cu frumos/urit. cred ca daca o sa vezi cu ochii tai ce trebuie sa scrii o sa iti fie mai usor sa te controlezi.

"sahul e prea creieros, mai bine jucam table" - M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Alinas, nu stiu cum sa te ajut, draga mea, imi pare tare, tare rau ca esti intr-o situatie atat de dificila, stiu ca e greu sa nu ai pe nimeni sa te ajute. Vroiam doar sa iti trimit o imbratisare calda. Si, DA, esti mama mai buna decat mama ta, ptr. ca uite, incerci sa schimbi situatia, incerci sa fii mai buna ptr. copiii tai si sunt convinsa ca vei reusi.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionella3003 spune:

Draga Alina... ce mai faci, cum mai esti??? Cati ani au copiii tai?

M-a impresionat teribil strigatul tau... esti o mama extraordinara pentru ca lupti pentru copiii tai si pentru tine chiar daca te simti depasita de situatie acum... Probabil ca nu simti acum asta si ca citind mesajul meu iti vine in gand: " da, sigur, ce stii tu?..."

M-ai impresionat pentru ca ai avut curaj sa-ti strigi durerea... multe dintre noi plangem in umbra temandu-ne de parerea celorlalti...

Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69542" target="_blank">Cu drag, MAMA

Spune-mi ceva frumos... din dragoste!...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionella3003

Draga Alina... ce mai faci, cum mai esti??? Cati ani au copiii tai?

M-a impresionat teribil strigatul tau... esti o mama extraordinara pentru ca lupti pentru copiii tai si pentru tine chiar daca te simti depasita de situatie acum... Probabil ca nu simti acum asta si ca citind mesajul meu iti vine in gand: " da, sigur, ce stii tu?..."

M-ai impresionat pentru ca ai avut curaj sa-ti strigi durerea... multe dintre noi plangem in umbra temandu-ne de parerea celorlalti...

Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69542" target="_blank">Cu drag, MAMA

Spune-mi ceva frumos... din dragoste!...

- tare frumos ai zis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

Alina, ti-am dat PM, daca nu primesti, spune-mi aici
te pot ajuta

Mergi la inceput