Viatza in Germania (cap. 63)
Raspunsuri - Pagina 14
roxy spune:
GinutaC , mi-ai mai luat o piatra de pe inima, si am destule .Il si vedeam desbracat si descurt pe afara iarna .Asta cu statul in nisip o are si aici unde e acum, il iau in fiecare zi bun de pus in cada, e ca un purcel, il gasesc in curte la joaca si el se joaca ca-n sufragerie, adica trantit pe burta , iti inchipui.Eu cand am completat fisa aceea de inscriere, a trecut acolo ca sunt in cautare loc de munca si la program 8-15.Nu mi-a zis nimic ca e pana la 12 daca nu am loc de munca, ca de in cautare pot fi mult si bine.Este cineva care verifica asta, daca te-ai angajat? Sau daca vede ca nu ai gasit ii reduce programul .Nu ca m-ar incurca asa mult sa stea pana la 12 , mai scutesc banii pe mancarea de pranz de acolo.Iar calculul cat platesti a fost fix in functie de numarul de ore stat sau e in functie de salariul sotului?
Scuza-ma ca te bombardez pe tine cu intrebari, dar nu am pe cine , multumesc.
ginutaC spune:
Noi eram disperati sa le inscriem la gradi si am acceptat cum ne-au zis ei, pina la 12 pentru ca nu am servici.Nici nu aveam cum fiind proaspeti veniti si nestiind limba, stiau ca nu sint in cautari. Eram veniti de 2 luni in Germania si toate gradinitele de linga casa ne ziceau sa tot asteptam, iar noi vroiam sa invete fetele limba cit mai repede. Am mers cu ele la o gradinita ceva mai la distanta, dar nu faceam decit 10 minute cu masina pina in orasul vecin, acolo era si fata mare inscrisa la scoala.Nu cred sa stea cineva sa verifice, daca intreaba poti sa spui ca esti in cautari, sau ai gasit ceva si esti in discutii..apoi ca nu te-ai inteles si mai cauti, nu stiu cum sa ma explic.Banii ii plateam in functie de salariul sotului. Era 120 de copil, la al doilea se platea pe jumatate, la al treilea era gratuit. Mincarea se platea extra, dar daca nu m-a interesat nu stiu cit cereau.Asta era tariful la gradinitele de aici si politica gradinitei asteia unde mergeam noi. Poate la altele sa fie altfel
Panseluta spune:
salutare fetelor, ce de activitate pe aici!
liviace veste mare ne-ai dat! nu stiam ca ai o fetita! noi tot am spus sa ne vedem pe aici, nu am apucat, iar tu ai tacut malc!tz, tz, tz! Ma bucur tare mult pt voi! acum ca se naste si plodul meu, poate avem un motiv in plus sa ne vedem prin oras, la o plimbare de mamici...
Chestia cu cerceii la mine e rezolvata, sotul nici nu vrea sa auda de asa ceva. Nu mai spun, e oricum baietel, deci subiect incheiat.
Alayna, la doctor te duci la inceput doar o data pe luna, deci nu ar fi asa de grav daca ai astepta 2 luni...parerea mea.
Revistele promise le trimit, nu am reusit pana acum. Azi noapte mi-a fost foarte rau, am facut pesemne o indigestie..urmata de tot "programul" aferent.A fost nasol, acum sunt bine.M-a dus sotul de urgenta la medic pt CTG, cica e periculos pt bebe daca nu beau lichide (nu puteam nici macar o gura de apa sa beau, ca o dadeam afara), era bebica cam flach, ca si mine, dar ok. Asa ca sa stiti, de reviste n-am uitat.
sunshine2009 spune:
Panseluta, stai linistita, la noi nu e asa urgent. Sanatatea ta e pe primul plan! La tine cat mai este pana la termen?
harnici la de 42 de saptamani
Cresterea in greutate
roxy spune:
buna, in caz de sarcina fara nici o problema e ok sa astepti pentru control, dar Doamne ferestede orice , primele luni pot fi cruciale, si necesita sa stii ca ai un medic la care poti apela la orice ora din zi si din noapte.Eu am avut un medic foarte bun, intalnit din pur noroc, dar am fost si la urgente, cand am avut niste sangerari si era seara, deci doctorul nu avea program, iar la urgente iti face fisa , da platesti consultatia, dar macar ma linisteam, pana puteam lua legatura cu medicul.Asa ca e si nu e bine sa astepti, depinde de caz.Sarcina fara probleme va doresc
aschiutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ginutaC Aschiutza unde stai in Niedersachsen? Si eu stau in Niedersachsen. In Nordhorn. Gina |
Gina, eu stau in Gifhorn, linga Braunschweig. Spre rusinea mea a trebuit sa googalescunde e Nordhorn . Daca nu esti atenta la semnalele de pe autostrada, te poti trezii la vecini
Anduc spune:
Alyana, du-te la medic...orice ar fi, fie el si medicul la care esti acum si cu care nu te simti prea ok, dar cum spunea si Andreia - el poate fi un profesionist. Spun asta pentru ca nu stii ce poate aparea, aparent totul poate sa fie in regula, dar nu stii exact ce se intampla in interiorul tau.
Eu am acum 7 saptamani si 4 zile de sarcina si ieri m-am dus sa-mi vada analizele, iar medicul a fost curios sa vada activitatea cardiaca a bebelusului (avem 143 batai/minut) si mi-a facut o ultrasonografie. Atunci mi-a fost descoperit un hematom in uter Hematom care acum o saptamana nu exista! Deocamdata e f mic si nu pune inca probleme. Daca stagneaza sau se resoarbe, e minunat. Dar exista si posibilitatea sa creasca si atunci e risc mare de avort:( E o chestie care tine de coagularea sangelui. Azi dimineata am fost la Fundeni la hematologie pentru niste analize mai complexe si dupa-amiaza primesc rezultatul. In functie de asta, doctorul decide ce tratament trebuie urmat pentru ca indiferent de situatie trebuie tratament obligatoriu! Am inteles ca sunt injectii Clexane sau cu heparina etc. totul pentru sustinerea sarcinii. M-a trimis se pare la cea mai buna doctorita la ora actuala pe hemato din RO (am inteles ca e si un om deosebit) si asta imi mai da sperante pentru ca simt ca sunt pe maini bune. In cabinet erau zeci de fotografii cu bebelusi...cei pe care i-a salvat si au venit cu bine pe lume...m-a impresionat mult Am citit aseara mult pe tema acestui nenorocit de hematom si nu e deloc de joaca:( Sper sa ne ajute Doamne-Doamne sa trecem cu bine peste asta. Medicul mi-a zis ca nu ne lasam, ne luptam pentru ca merita tot efortul.
liviaki spune:
[quote]citat din mesajul lui Panseluta
salutare fetelor, ce de activitate pe aici!
liviace veste mare ne-ai dat! nu stiam ca ai o fetita! noi tot am spus sa ne vedem pe aici, nu am apucat, iar tu ai tacut malc!tz, tz, tz! Ma bucur tare mult pt voi! acum ca se naste si plodul meu, poate avem un motiv in plus sa ne vedem prin oras, la o plimbare de mamici...
Chestia cu cerceii la mine e rezolvata, sotul nici nu vrea sa auda de asa ceva. Nu mai spun, e oricum baietel, deci subiect incheiat.
Va multumesc tuturor pt raspunsuri.
Fetita mea vine maine pe lume prin cezariana :)) am ceva emotii... si habar nu am ce o sa fac cu un mormoloc....
Tu cand nasti?
promit sa intru mai des si dupa ce nasc :))
roxy spune:
buna, in legatura cu hematomul intrauterin, am avut si eu, e cumplit, partea buna la mine a fost ca a fost situat sub bebe, asta pentru ca am avut sangerare din luna a doua pana prin luna a 4 a.Mergeam aproape la doua zile la eco sa vad ce se intampla acolo, si can mi se parea ca sangerarea e mai abundenta mergeam si la urgente, sa fiu eu sigura.Pericolul mare era daca bebe era sub acest hematom, pentru ca ar fi fost maturat de sange , si nu ar fi fost cum sa-l salvez.Multumesc mult tuturor Lui Doamne Doamne, doctorului care nu s-a aratat niciodata stresat ca-i scriam mail in miez de noapte si el dimineata la prima ora imi raspundea sa ma linisteasca, sau ca veneam de multe ori neanuntata la cabinet doar ca imi era frica.
Asa ca vezi unde e situat hematomul si iti doresc sa fie sub bebe, astfel sa se scurga fara sa-l afecteze.Eu nu am facut nici o analiza in plus, si nici tratament nu am luat decat magneziu, care relaxeaza uterul.Multa bafta si sarcina usoara in continuare, si bebe sanatos la termen iti doresc.
Anduc e foarte importanta si starea ta, asa ca incearca sa te linistesti, pentru ca agitatia nu e buna nici pentru bebe.La mine hematomul este si acum dupa 3 ani de la nastere tot acolo, il tin sub control doar masurandu-l la 6 luni cand merg la control si pana acum nu a crescut dar nici scazut.Mie doctorul mi-a recomandat anticonceptionale dupa sarcina, dar nu vreau sa iau pentru ca mie nu imi fac bine.Poate este si operatia o solutie da chiar nu o vreau daca nu se modifica , adica sa vad ca vrea sa creasca.Cauta sa te linistesti cu toate ca e foarte greu, si sarcina frumoasa iti doresc.
roxy spune:
liviaki nastere cu bine maine, ca usoara sigur va fi, stai linistita ca nu doare si sa-ti tii cat mai repede bebe in brate.Am facut si eu parca a fost ieri.Astept sa revii peste o saptamana sa ne povesteti cu zambetu pe buze cum nu poti scrie ca nu te lasa bebe...