Viatza in Germania (cap. 63)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ginutaC spune:

Eu cu scoala am noroc ca sint 2 minute intre scoala si casa. Ale mele rastoarna casa cind sint eu acasa, cind nu sint cumintele. Cea mare face 10 ani si cele mici fac 7 ani si cind sint singure asculta de cea mare.Iar cea mare e mai matura in gindire, nu stiu cu cine seamana. Daca afli ceva sa imi spui si mie te rog. Ma mai interesez si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2anke spune:

la shopul cu bijuterii fac gauri in urechi la copii numai de la 6 luni in sus ( sunt care numai de la 6 ani fac ), costa ca 40 euro. Eu am cautat pe net dr specializat in acupunctura care facea si piercing si a facut fetitei mele cand avea 3 luni, tot cu pistol cu cercei medicinali ce trebuie tinuti vreo 2 luni in urechi. Normal si el tot de la 6 luni facea dar a fost de acord sa faca mai repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Fetelor, eram asa de obosita aseara ca am uitat sa va multzumesc de sfaturi.

Cris, stii latina? La mine in regiune sunt o gramada de elevi care vor pregatire particulara la latina. Din pacate,fiindca sunt firme speciale care fac legatura intre elev si profesor, profesorul cistiga f putin (eu in Dresden am luat vreo 9 euro pe ora, aici in Niedersachsen se primeste mai mult). Pt comunicare insa trebuie sa stii si germana. La noi in Niedersachsen nu am stire sa fie scoala pt copii romani. Noi suntem f imprastiati aici iar biserica nu e intr-un oras mare din pacate. Cauta forumuri de romaini in Germania sau scrie pe la biserici ortodoxe din Germania si intreaba. Puiul meu e prea mic deocamdata , dar daca o avea talentul lui tat'so la limbi am imbulinat-o !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Acum m-am lamurit si eu care-i treaba cu moasele astea.Eu credeam ca acest sistem e numai in Anglia ,habar nu aveam pana acu' 2 zile ca se practica si in Germania .

Va multumesc mult pentru sfaturi,idei si link-uri .Am sa caut o moasa daca e prin zona,daca nu gasesc ,am sa intreb la cabinet vreo asistenta (nu doctorul !!! )

La a cata luna de sarcina e indicat sa incepem cautarea unei moase?

Am mai intrebat azi la un doctor si m-a programat peste 2 luni !!! Mi se pare destul de mult. Cred ca mai merg la Wiener,in cateva zile am programare la el si o sa-mi dea si rezultatele de la sange .

O zi buna !

:)

Mergi la inceput

Aschiutza unde stai in Niedersachsen? Si eu stau in Niedersachsen. In Nordhorn.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

fetelor buna , vreau sa va intreb voi ce ati face in locul meu.M-a sunat de la gradinita de stat cea noua care s-a deschis, ca vineri 1 octombrie sa vin cu baiatul, daca ma intereseaza un loc la ei in gradinita .Eu il inscrisesem da din Noiembrie, dar mi s-a spus ca fiind as multi care cauta loc, daca nu vreau de vineri nu ma pot astepta .Acum nu stiu cum sa fac, la stat sunt 25 de copii cu 2 educatoare.Nu stiu daca mai sunt si alte persoane care le ajuta sau nu, dar ce mi s-a spus e ca sunt 2 camere si in fiecare camera vor fi 25 de copii.Aici unde e acum inscris , sunt 16 copii cu 2 educatoare si vreo 2 ingrijitoare.M-am gandit ca sa ma duc vineri sa vad cum e , mai ales sa vad si reactia copilului, daca va vrea sa intre, ii v aplace, si deabia apoi sa semnez copntractul.Si dupa ce semnez sa merg sa dau Kundigung la cealalalta gradinita.Nu as vrea sa dau kundigung si apoi sa vad ca nu vrea praslea sa mearga la noua gradinita.
Se poate asa? Sau daca merg vineri e ca si cum as fi semnat, si trebuie sa merg mai departe chiar daca nu-mi convine?
Multumesc mult si ma iertati ca scriu despre acelasi lucru dar ma streseaza asa tare situatia asta ca parca nu mai vad calea de iesire.Nu mai spun ca la vechea gradinita trebuie sa platesc 2 luni ca si cum ar merge daca dau kundigung

Mergi la inceput

Roxi, fetele mele cele mici au fost la o gradi catolica. Tot 25 de copii in clasa cu doua educatoare si din cind in cind cite o practicanta. GRadinita avea decit 4 clase. Erau copii amestecati, nu stiu daca la toate gradinitele e asa. Aici erau si copii de 3 ani si de 6 in aceeasi grupa, nu stateau fratii unii cu altii. Eu am fost multumita, alta mamica, tot romanca nu e multumita(ai ei copii inca merg la gradinita). Nu e multumita in sensul ca virgula copii sint scosi afara chiar daca ploua usor, ca nu le spune sa isi puna geaca sau caciula decit daca e foarte frig, ca nu sint stersi la nas. Eu nu am avut stresul asta ca ale mele stiau sa isi puna singure geaca si ma intelegeam cu ele cind le spuneam sa nu stea in ploaie cu capul gol. Educatoarele de la o grupa erau mai reci, la alta grupa erau mai mamoase. I-au invatat o multime de lucruri,odata pe luna faceau mincare impreuna,si multe altele.
Acum depinde si de copil, daca tie iti e mai usor sa il duci aproape de casa iar el se adapteaza si poti sa ii faci instructaj dinainte atunci da-l mai aproape.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

ginutaC multumesc pentru incurajari.Al meu inca nu poate sa-si puna geaca singur si chiar si la incaltat inc aii ia ceva timp pana reuseste.Nu stiu ce sa zic.Aici unde merge sunt ajutati la imbracat .Plus ca nici costurile nu sunt foarte mari avand in vedere ca e particualara, platesc doar 168 € de la 8 la 14 plus mancarea in total 225 pe luna.Nu ar fi rau, doar distanta sta enorma de 2 ore dimineata si 2 la pranz , practic nu mai pot face nimic toata ziua, unde mai pui de un servici ceva.Deci din punctu de vedere al atentiei eu sunt multumita aici, chiar nu stiu in ce ma bag.Dar oare toti copii pot la 3 ani sa se imbrace si incalte singuri fara nici un ajutor?
Si da, peste tot am vazut ca sunt ametecati ca varsta, nu e ca la noi in tara pe grupe de varsta, ci de la 3 la 6 ani, pe numar de locuri.
Stii ce e cu adevarat comic, ca atunci cand nu aveam loc as fi vrut oriunde numa sa fie, acum cand am cica 2 nu pot sa zic , uite asta e si gata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Citat:
citat din mesajul lui liviaki

As mai avea o intrebare..... gauri in urechi la bebelusele voastre ati dat? Unde si la cate luni? In Ro se dau in spital la cateva zile dar am inteles ca aici nu se practica asa ceva
va multumesc

I-am facut gauri in urechi Marei cu cercei medicinali la o pravalie de bijuterii la 6 luni. A suportat foarte bine, nu am avut nici o restrictie, i-am pus timp de o saptamana alcool acolo si am invartit de cercei, apoi dupa 4 saptamani i-am pus verigi.

Mergi la inceput

Roxi, stai ca nu m-am exprimat eu prea bine cu imbracatul. De ajutat ii ajuta si la imbracat si la incaltat, au rabdare cu ei. Dar daca un copil isi pune geaca mai repede si nu se incheia la ea, asa raminea,cel putin la grupa unde era una din fete, la cealalta fata erau mai bibiliti si mai pupati copii de ex. Daca se ducea copilul la educatoare ca nu poate ceva era ajutat. Daca ieseau afara la joaca cind era frig erau lasati sa se dea pe tobogan si cu miinile in nisip, unii mai stateau si in fund. De asta am zis ca unele mamici erau mai revoltate, altele erau relaxate.Eu ma intelegeam cu fetele mele ca erau mai mari si stiau ca nu au voie sa stea in nisip cind e frig afara.Dar daca un copil era racit si era atentionata educatoarea era cu ochii pe el.Eu plateam la gradi 180 de euro pentru amindoua fetele, cu program de la 8 la 12 pentru ca nu aveam servici.Puteam sa le las mai mult doar daca aveam si eu o activitate ceva.

Mergi la inceput