Dulceturi si papanasi de 3 ani sept-oct 2007 (404)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabriela77 spune:

Grozav!
M-am amuzat de Teo cel dezinvolt, parca era Eminem, adorabil, ai de ce sa fii mandra, Alinus draga!In acelasi spirit o cresc si eu pe Sara, chiar daca imi atrag mereu dezaprobarea rudelor si a altor bagareti

Bravo si Adelinei si lui Mihnea si tuturor gradinarilor dezinvolti!

Luy, iti multumesc inca o data

Erina, de fiecare data e o bucurie sa va vad. Sunteti asa radianti, ca parca e contagioasa fericirea si armonia voastra. Daria e superba, nu ma pot abtine sa nu o repet over and over....I-am admirat tinutele si bobul care o prinde de minune!Tu arati foarte bine, ai slabit si esti minunata!Ce-mi place culoarea parului tau! Felicitari pt gradi! Sa dea Domnul sa fim multumite pana la capat! Si Sara a cam infulecat si pe drum si acasa, de unde am concluzionat ca nu a prea mancat!

Si acum despre noi. Sunt fericita! Sara m-a intampinat cu zambetul pe buze si mi-a spus pe drum ca ii place mult la gradinita si ce zi frumoasa a fost. Doamnele sunt dragute si receptive. Asa dulci erau galustele dormindA mancat singurica, ceea ce am si observat pe bluzita, ma bucur, in ultima vreme se cam lenevise si imi cerea mereu sa-i dau eu, acum ca ma gandesc asta se intampla de cand cu papa Sofiei. Mi-a povestit tot, cu lux de amanunte,una peste alta suntem cu totii in al noualea cer Deci, una peste alta ma declar multumita si foarte mandra de fata mea. Aaa, si alta veste buna, au fost 11 copilasi, se preconizeaza ca vor fi intre 15-20.

Sper ca toti gradinarii au reactionat bine si vom avea cu totii un an excelent!

Noapte buna

Gabriela, mami de Sara Ioana (29.08.2007) si Ana Sofia(21.01.2010)
cum au venit pe lume printesele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

la ce spune Adi, am un amendament.
Eu nu mananc carne de la sfarsitul lui Martie si am un nivel de fier BETON, anemia mea nu are legatura cu fierul, fierul in organism se masoara altfel, feritica, sideremie....eu am feriticna chiar cma multa.

Sfatul cu sfecla si caisele e f f bun, lintea e iarasi geniala (o poti pasa in mancare, si lintea rosi, care trebuiie sa stea in apa oar 4 ore si se fiebe in cateva minute, si cea maronie, care trebuie sa stea o noapte si fierbe mai incet) si ouale de prepelita crude iarasi sunt nemaipomenite, eu i-as da 2 pe zi timp e o luna sau chiar doua.

Dar daca nu vrea sa manance carne, no problm what so ever, informatie garantata de la medicul Hemato din Viena pe care l-am intrebat special acest lucru, daca nici asta nu stie... :)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Sabina. Sofia si Gh sunt vegetarieni si ei?

Nu te stresa de schimbari, e parte din ecuatie. important e sa iti revii si sa tii toata tarasdenia sub control, ca doar ai experienta la a scapa de toata apa retinuta. Bucura-te cu nu e grasime, ca in cazul meu .

"A characteristic of the normal child is that (s)he doesn't act that way very often." - unknown

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Povestea obtinerii primei sarcini

Lisa Maria 01.10.2007

Adam Joshua 07.10.2009

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alinus_25

Adi, multumesc ca ti-ai facut timp pt mine! Super documentata, cum ne-ai obisnuit. Minunate ideile tale! Promit sa detaliez si poate extindem discutia, chiar aici, mai ales ca suntem mai multe interesate.

Recunosc ca nu asociez niciodata mancaruri cu carne si fructe.(pe mine ma baloneaza rau). Pt ca de fapt mi-e neclar si ce inseamna "dupa masa", la cat timp, ce cantitate de fruct. sunt in ceata total.
Pe aici pediatrii te invata o masa fructe, una proteine, si tot asa.

Abia incep sa constientizez ca voi acolo aveti alt stil de hranire, unele chestii mi se par perfect logice, la altele mai am de lucrat. Nu de alta, dar mai intai trebuie sa demontez propria-mi logica.

Suntem in febra pregatirilor (psihic - ca fizic le-am terminat) pt gradinitza!
Nici in clasa I-a nu am avut asa emotii, pe cuvant.

Alina, Doris Maria (02.09.2009, ora 22.00)
si Iulius Teodor (10.10.2007)

iulie 2010 - dovezi de iubire - Teo 33+ Doris 10+

Iubirea are puteri extraordinare!
Transforma inima, renoveaza spiritul, da speranta celui care a pierdut-o, ridica pe cel cazut, reda sanatatea si fericirea.

Alinush, ma bucur ca ti-am putut fi de ajutor.

Faza de asociatul unei bucati de fruct la o masa cu alimente bogate in Fe face mare sens. Insa asa invatasem si eu in RO ca nu e ok, ca baloneaza, ca fermenteaza etc. Toate cartile si siteurile despre alimentatia bebelusului mentioneaza o bucatica de fruct sau leguma cruda bogata in vit C la masa cu Fe. Deci ceva beneficiu tot exista (ma gandesc ce buna e o masa simpla cu o salata sanatoasa!).

Probabil cand ajungi la varsta noastra si unii au mese compuse din aperitiv, supa si felul 2 cu garnitura etc, e normal ca daca bagi fruct peste nu da bine ...

Felicitari pt gradinareala si sa o tineti tot asa.

"A characteristic of the normal child is that (s)he doesn't act that way very often." - unknown

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Lisa Maria 01.10.2007

Adam Joshua 07.10.2009

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui crishtina

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

La multi ani floricica delicata Natalia!!!

Cristina, da tu cum te simti asa, daca alaptezi mai putin, iti mai e asa rau?

Cred ca poti continua asa inca cateva luni daca te simti mai bine, ce ia in formula ziua mi se pare arhisuficient si decat sa bagi biberon...o sa vezi ca pe la un am si 2, 3 luni o sa bea din pahar lapte mult mai mult .
eu am experienta cu Sofia cu bibe, a fost greu sa-l scot, iar la Gh une nici n-a vrut sa auda de bibe ce bine e:)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Cu alaptatul mai putin ma simt mai bine. Cand sugea mult ziua(cum s-a intamplat cand am fost in ro) nu manca mai nimic, si nici lapte nu era suficient...si era mereu moftorici. In felul asta, cu alaptat seara si noaptea e ok pt amandoua. mese mai multe ziua si sunt f multumita cum mananca, si eu sunt mai in forma. oricum mai am 2 luni de tratament cu calciul, Ma tem doar sa nu fac vreo criza intr-o situatie mai stresanta. Daca continuam asa e bine pt amandoua.

Adimercedes, multumesc inca o data pt idei si sugestii. Iti sunt recunoscatoare. De fiecare data cand refuza imi aminteam ce ai zis ca ea nu e pregatita si nu stie ce se intampla... cu multa rabdare deja suntem in progrese.

Crishtina cu Robert(09.09.2007)
& Nicole (18.11.2009)

Crishtina, ma bucur sa aud vesti bune. Si ma bucur ca am putut sa iti fiu de ajutor. Cu rabdare inainte, fara schimbari bruste si totul va fi bine! Ce bine ca sunteti bine amandoua!!!

Spor la mutat si acomodare usoara in noua casa. Stiu ca Robert va fi bine la gradi. El intelege limba si spune cate ceva, nu? Deci nu vor fi probleme, ca ei prind repede la varsta asta si prin cantece si joaca invata fff mult si repede.

Lisa Maria 01.10.2007

Adam Joshua 07.10.2009

Mergi la inceput

Si am ajuns la zi...

La Multi Ani tuturor sarbatoritilor, mari si mici!!!

Multe felicitari gradinaritilor si sa va distrati bine de tot, sa invatati multe cantecele si sa aveti multe jocuri frumoase alaturi de noii prieteni gradinari.

Erina, sa va fie de bine concediul. Nu am apucat sa vad poze, sper ca mai pe seara...

Gabriela, bine ati revenit ;) Ashhh, ce bine cunosc faza cu "papucarul umbla cu papucii ruptzi" .

Rox, felicitari pt progresele lui Andrei si militaria cu Bobo . Ce bine ca aveti refugiul la Bran si puteti evada din Bucuresti pt relaxare...

Papanash, pe unde bantui, dumneata??? Sper ca absenta e ff bine motivata. Hai da vesti despre tine si Adi cel istet!

Lisa Maria 01.10.2007

Adam Joshua 07.10.2009

Mergi la inceput

www.dailymail.co.uk/health/article-1311139/Teletubbiesbad-child-violent-video-games.html" target="_blank">De ce e bine sa limitam accesul copiilor nostri la "ecran" - orice ecran! (games, video, TV, dvd etc) - articol in engleza.

Si www.smh.com.au/technology/technology-news/how-the-internet-makes-us-stupid-20100909-15383.html" target="_blank">de ce internetul ne tampeste... - articol in engleza.

Lisa Maria 01.10.2007

Adam Joshua 07.10.2009

Mergi la inceput

Si acum sa va zic 2 vorbe despre noi inainte sa fug sa pregatesc mancarea pt mai tarziu.

Eu sunt cam doborata, cred ca am o raceala/gripa etc si o duc pe picioare de vineri. Ma doare cumplit capul, acum ma simt oarecum mai bine, dar inca tot mi-e nasol...

Lisa e bine, la gradi azi si maine. Nu am mai avut probleme cu lovitul asa de des. Mai scapa ea cate o palma, dar mai nou e mai mare distractia daca danseaza impreuna, ca avem muzica aproape tot timpul cand suntem acasa. Weekendurile si le petrece la piscina, mai nou isi scoate orice flotor si sta in apa fara. Mai mult pe afara, ca adora sa sara si apoi sa incerce sa inoate spre mal. Noi ne bucuram pentru fiecare jumatate de metru parcursa fara ajutor.

Mi se pare mai matura, mai intelegatoare si daca eu sunt calma, toate au sanse sa mearga bine (nu e garantat, dar sunt sanse mai multe decat daca eu o iau pe aratura, ceea ce se mai intampla ).

Nu pot concepe sa ma duc cu ei la circ - Yaia, jos palaria si felicitari pt realizare! Cunoscandu-mi odoarele din ograda nu cred ca as putea petrece linsitita pe scaun nici macar 15'. Unul ar fi intr-o directie, celalalt in cealalata. Adam e la stadiul unde imi arata orice vede si e musai sa ma uit, sa vocalizez su el, sa recunosc, sa numesc si apoi sa ma uit din nou si tot asa la nesfarsit. Lisa ar lua-o la explorat, asa ca nu cred ca o asemenea aventura va avea loc la noi foarte curand. Poate Lisa cu unul din noi. Sau poate zoo luna viitoare...

Insa am fost cu ei la terasa ieri . Am mers sa luam pranzul afara, ca era o vreme superba, caldut, soare, briza... Si am comandat fish'n'chips de la locul nostru favorit. Lisa s-a comportat exemplar, a mancat peste, salata, cartofi prajiti, apoi a stat cuminte pana am terminat si eu de halit ce a ramas de ea, ca era portia destul de mare. Adam a papat ce am dus de acasa, dar e asa de pofticios si gata de experiente noi, ca musai a gustat putin peste si el. Noroc ca l-am luat la grill, a fost bestial. Apoi am fugit la cumparaturi rapide cu ei si Lisa a fost cu caratul cosului pe roti. Si si-a pus in cos banane si ardei, multi ardei grasi, de toate culorile!! Iar acasa, cand s-a trezit, a halit vreo 4 din cei mici rosii.

Adam merge tot mai bine, mai ales ca Lisa il mai "deranjeaza" din planurile lui. Insa s-a invatat ca daca tipa e lasat in pace, asa ca tipa inainte sa ii faca cineva ceva, tipa daca nu ii convine ceva, tipa a protest, tipa a scutec necorespunzator, tipa a somn, tipa in joaca impreuna cu Lisa. Cu tipetele lui/lor cred ca mi-au murit jumatate din neuronii ramasi dupa ce s-au injumatatit cu sarcinile... Sper sa fiu capabila macar sa ii ajut cu tabla inmultirii cand o fi vremea, ca matrici, siruri si logaritmi sunt o amintire doar.

Acum o iau alene spre bucatarie sa pun la marinat mielul. O sa fac o poza, daca nu uit - ce ziceam de neuroni...

Lisa Maria 01.10.2007

Adam Joshua 07.10.2009

Mergi la inceput

Va las www.youtube.com/watch?v=INdjRCNcZj0&NR=1" target="_blank">o farama de spirit australian - ieri am topait cu Lisa vreo 20' ascultand melodia asta si cantand in soapta, ca Adam dormea . Aveti rabdare primul minut ca sa ascultati explicatiile, ca sa puteti intelege mai usor australiana cantata ;)

Lisa Maria 01.10.2007

Adam Joshua 07.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SabinaY. spune:

Citat:
citat din mesajul lui Erina

Teodora, multumim. Pantofii au fost 41 de euro luati de la reduceri.

Sabina si mie mi se pare cool cum vrei sa te imbraci.

SabinaY sa treaca cu bine extragerea. Nu puteai face o incrustatie? Adica se pune metal in interiorul gaoacei si nu incers, coronita prinsa de stift.

-------------------------------

mamica Dariei si a lui David

L'amor che move il sole e l'altre stelle

Initial asta era lucrarea.Cu metal.
Este o masea cariata de 10 ani.Refacuta aici acum 5 ani si in mai,anul acesta,a inceput sa ma doara rau rau.Cand mi-a deschis-o,a descoperit infectie.A curatat si plombat din nou.Ca dupa o saptamana sa ma doara iarasi.Am schimbat medicul si pe parcursul tratamentului a ajuns la aceeasi concluzie,nu mai poate fi salvata.La radiografie nu s-a vazut,insa dupa ce a scos maseaua,radacina avea o gaura de toata frumusetea,de unde a inceput infectia,puroiul si polipul.
Cam asta e povestea.
Acum ma simt bine,rana e dureroasa la atingere,insa n-am fost nevoita sa ma indop cu medicamente,ceea ce ma bucura.
Vom vedea ce facem cu implantul sau ce alte optiuni am.

"Bataia este rupta din rai...dar nici nu foloseste la nimic"
"Palmele nu sunt argumente tari,ba mai mult,nu rezolva nimic."

Jurnal de "mogalnete"
Japonia prin ochii unui amator

Sabina Y.mami de www.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank">Erika Ilaria(31 august 2007) si Lisa Maria(23 iulie 2009)

fosta devylla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SabinaY. spune:

Citat:
citat din mesajul lui adimercedes

Va las www.youtube.com/watch?v=INdjRCNcZj0&NR=1" target="_blank">o farama de spirit australian - ieri am topait cu Lisa vreo 20' ascultand melodia asta si cantand in soapta, ca Adam dormea . Aveti rabdare primul minut ca sa ascultati explicatiile, ca sa puteti intelege mai usor australiana cantata ;)

Lisa Maria 01.10.2007

Adam Joshua 07.10.2009

Frumos mi-a placut Matilda

"Bataia este rupta din rai...dar nici nu foloseste la nimic"
"Palmele nu sunt argumente tari,ba mai mult,nu rezolva nimic."

Jurnal de "mogalnete"
Japonia prin ochii unui amator

Sabina Y.mami de www.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank">Erika Ilaria(31 august 2007) si Lisa Maria(23 iulie 2009)

fosta devylla

Mergi la inceput