De Ce Nu? Femeile Care Inseala (2)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adelle6 spune:

Ivona, citindu-ti postarile si mai ales ultima unde ai analizat atat de bine situatia ta si a reactiilor primite in urma dezvaluirii tale, am certitudinea ca esti o femeie inteligenta . Si nu ma mira deloc ca ai reusit sa iesi cu bine din aceasta poveste de dragoste extraconjugala,fara a starni valuri .
Ti-as fi spus mai multe daca aveai PM-ul activat !

Cristoiu chiar nu vad de ce inseala Ivona la patrat.Ea isi inseala(sau inselat) sotul ,amantul ei sotia lui,insa nu dublu.Nu are nici o obligatie fata de sotia respectivului. Nu cred ca exista un barbat care sa accepte sa zic asa ,mai usor, tradarea sotiei cu un celibatar,fata de cea cu unul casatorit. Nu exista nici o diferenta. Sau poate ca exista daca te plasezi de partea celei inselate . Si atunci nu mai e o pozitie obiectiva.

Ivona a avut curajul sa povesteasca ceea ce i s-a intamplat cred eu, nu pt ca vroia sa "stea cu coada pe sus" in fata noastra ,ci doar pt a arata ca exista cazuri , situatii diferite in viata. Fiecare din noi a desprins,daca a desprins, o invatatura....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinouka spune:

Citat:
citat din mesajul lui espiritu

eu tind sa cred ca va enerveaza ca nu si-a distrus casnicia si ca a reusit sa isi indrepte problema.

I'm not crazy my reality is just different than yours !

cred ca ce poate deranja este gandul ca un rau poate indrepta alt rau. oamenii vor sa stie ca binele invinge raul, ca cei care gresesc sunt pedepsiti etc. poate d'aia s-a si scris ca ivone ar trebui sa ii spuna sotului?
oricum, nu cred ca ea a scapat ieftin, cum ar putea sa para. din experienta spun ca este foarte greu si e nevoie de mult curaj ca sa tii un secret mare si cu potential dureros pt cineva. nu e o bagatela, nu e solutia usoara. cand iti spui tare vinovatia, transferi o parte din povara asupra cui i te confesezi. o imparti la doi. si e mai simplu asa decat sa o tii doar pt tine.

http://www.flickr.com/photos/10189719@N06/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ivona_st spune:

@ gabriela:

"ivona un topor in freza te poate scapa cu viata dar dorintele tale nu te vor depasi. (...)vorbeste cu sotul,spune-i unde doare spune adevarul ca te vezi ca bea iubitul o bere in plus si spune..."

- nici acum nu reusesc sa te urmaresc; vorbim limbi diferite, la propriu

,,ivonas,,nu ai cum sa reusesti ,suntem toti diferiti"

- un inceput ar fi fost sa folosesti inteligibil limba romana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da Ivona - ai dreptate un pic subiectul a deviat dar acesta este riscul inerent al unui forum. In esenta am intels ce ai spus, in esenta mi-am spus opinia. Perfectiune nu exista - noi in calitate de oameni gresim - este uman nu-i asa? Insa am dorit sa spun ca in esenta ar fi bine din punctul meu de vedere sa luptam pentru fair play relational. Nu sa ne urcam cu picioarele in sufeltul cuiva sau sa aruncam cu cenusa in capul nostru sau al altuia dar sa nici nu promovam indiferenta sau sa minimalizam impactul unor actiuni eronate. Pentru ca dor, pentru ca nu este fair play, pentru ca odata si odata si normal ar trebui oricand ar fi bine sa avem capacitatea de a sta cu fruntea sus si de a privi senin in ochi pe cel de langa tine. De aceea. Pentru dreptul la demnitate al fiecaruia.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

@ marius:

si eu iti inteleg opinia si motivatia. promovarea indiferentei si minimalizarea impactului unor actiuni eronate risca sa apara intr-un topic de genul asta, cred eu. este tot unul dintre riscurile inerente ale unui forum, asa cum ai zis mai devreme. nu sunt insa sigura ca a fost cazul in discutia de aici.
oricum, ca sa faci curatenie morala intr-un forum cred ca se impune sa omori din fasa unele subiecte. cand e vorba despre oameni care insala nu ai cum sa citesti despre floricele pe campii. ce forum ar mai fi acela nu e treaba mea sa discut. cred ca e mai usor sa promovezi fair play-ul relational tocmai in contextul in care oamenii sunt pusi fata in fata cu situatii de viata in care se regasesc sau nu, pe care le-au experimentat sau nu, pe care le discuta si din care invata, poate, ceva.

tu lasi sa se inteleaga faptul ca, direct sau voalat, toata discutia asta a incurajat comportamente de genul "sa urcam cu picioarele in sufletul cuiva" sau "sa incalcam dreptul cuiva la demnitate". daca deduc gresit, imi cer scuze. daca am dreptate, nu pot fi de acord cu tine, de data asta. n-a spus nimeni „bravo, felicitari”, n-a spus nimeni „procedati la fel”, n-a spus nimeni „vreau si eu!”; iar cand Luna (parca) a spus ceva similar a fost o gluma. cu siguranta, nu raspunsurile si comentariile mele, de la relatare la cele ulterioare, au instigat la un „comportament imoral”.
discutia despre demnitate si despre cum ii priveste fiecare, in ochi, pe cei din jur cred ca e ideal sa o poarte fiecare cu sine, asa cum poate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Cristoiu, cit de frumos ai scris.Exact ceea ce incercam eu mai devreme la un alt topic insa din lipsa de timp si poate talent narativ...nu mi-a reusit.
Parca ai scos cuvintele din inima mea.

Luna1,nu esti singura si nu esti idealista.Eu cred ca se poate!

Si acum am o propunere,vad ca se ingroasa rindurile ,de ce nu faceti un club al amantelor?

Ivona,eu te citesc si mi se face rau fizic!Cit cinism,cita lipsa de constiinta(vaz ca nici nu zvicneste,e moarta cu totul).
Da,ma intreb si eu ca ccc cristoiu ,cum poti trai linistita ,cum te poti privi in oglinda si cum nu ti-e teama ca intr`o buna zi se va afla?Nu`s lupul moralist,sunt niste intrebari sincere pe care mi le pun in primul rind mie!Cum as face fatza unei asa situatii?De unde atita "singe rece"?Pt. un mine asta ar fi un motiv de stress imens,de teama,...de multe.
Concluzionez inca o data,unii sunt facuti pt. asta,altii nu.Cred ca e ceva genetic.
Si daca imi amintesc bine chiar ai specificat ca nu te simti vinovata.Daca gresesc imi cer scuze,dar eu am impresia ca ceva pagini in urma ai afirmat asta.mi-e lene sa caut .

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Accept tu practici ce predici?

Daca ai tras cumva concluzia ca predic adulterul ma tem ca nu m-ai inteles. Eu predic in primul rand libertatea si sinceritatea atat fata de ceilalti dar si fata de noi insine. Dar mai cred si ca este foarte important pentru un copil ca parintii sai sa fie impreuna si sa fie fericiti. Mi s-ar parea ieftin si nedrept fata de copiii unei femei ca aceasta sa dea fuga la tribunal pentru ca o mananca. Si am intervenit la subiect atunci cand s-a sugerat ca asta ar trebui facut. Atatat tot.

Si da, practic atat libertatea cat si sinceritatea. Ar fi absurd sa ma culc cu un alt barbat pentru ca sotul meu e tot ce imi doresc dpdv sexual. In cazul particular al relatiei mele cu sotul meu nu cred ca dpdv sexual ar putea exista satisfactie unilaterala. Cand unul dintre noi nu se va mai simti implinit din punctul asta de vedere nici celalalt nu va mai fi satisfacut. Si am spus ca in cazul asta as prefera o relatie deschisa intr-o forma asupra careia sa ne punem deacord amandoi. Tot ca o particularitate eu nu ma imaginez atrasa sexual de un barbat la o prima vedere. Chiar as vrea sa o intreb pe Ivona ce anume a produs asa o atractie sexuala irezistibila? S-au intalnit intr-o conjunctura placuta, degajata, au glumit mult...sau a fost ceva fizic?

Mergi la inceput

@ hannen:
ai dreptate cand spui ca gresesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Citat:
citat din mesajul lui ivona_st

alt amanunt care nu imi face cinste e ca nu m-am simtit vinovata in niciun moment.

daca regret? am impresia ca nu. mi-a batut inima altfel. si mi-a fost tare bine, atat cat a durat.

Asadar nu regreti ,sau nu ai regretat si nici vinovata nu te-ai simtit.Nu stiu probabil gresesc eu,dar lasa sa fie asta singura mea greseala.

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

@ hannen:
"alt amanunt care nu imi face cinste e ca nu m-am simtit vinovata in niciun moment (...) pur si simplu mi se parea ca traiesc ceva care urmeaza sa se termine in curand si ca, pana vine acel moment, vreau sa ma bucur de ceva-ul cu pricina"

- am descris ce simteam in perioada in care traiam acea relatie. nu la momentul de "bilant"

Mergi la inceput