De Ce Nu? Femeile Care Inseala (2)
Raspunsuri - Pagina 5
gabriela42 spune:
,,ivonas,,nu ai cum sa reusesti ,suntem toti diferiti.espiritu nu curatam rusinea nici cu bisturiul(si nu imi este rusine ca sunt un om).am gresit ca am deschis o usa la o tema care ma depaseste.sa ne distam bine!
cristoiu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ivona_st @ cristoiu: - unde am spus ca ma mandresc cu cele petrecute si unde am afirmat "am inselat dublu" - cu mandria de rigoare? |
o exprimare proasta, ma ierti. Ti-ai riscat propria familie si in plus ai riscat si familia unei femei pe care n-o cunosti si a unui copil nenascut. E inselat la puterea 2 din punctul meu de vedere. Cu un barbat insurat.
Nu ai spus per se ca esti mindra. Dar nu ai spus nici ca iti pare rau. Din cum scrii transpare lipsa de regret, de vinovatie. Deci cu fruntea sus. Asta e analiza mea literara pe text.
Mik spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui cristoiu
o exprimare proasta, ma ierti. Ti-ai riscat propria familie si in plus ai riscat si familia unei femei pe care n-o cunosti si a unui copil nenascut. E inselat la puterea 2 din punctul meu de vedere. Cu un barbat insurat. Nu ai spus per se ca esti mindra. Dar nu ai spus nici ca iti pare rau. Din cum scrii transpare lipsa de regret, de vinovatie. Deci cu fruntea sus. Asta e analiza mea literara pe text. |
mey, tu chiar esti controlor de moravuri ?
cristoiu spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Mik
mey, tu chiar esti controlor de moravuri ? Mik. |
Nu, ma pregatesc de olimpiada la romana si fac analiza pe orice text gasesc.
E chiar asa de rau ca am un sistem de valori? Pe Ivon n-o doare decit in partea dorsala.
Eu nu va inteleg. asa ca ma retrag ca sa nu mai fie polemica si sa discutati in continuare armonios despre aspectele pozitive ale adulterului si influentele benefice in casnicie.
marius spune:
Chiar daca este "poate" off topic - imi rezerv aceasta eroare de a scrie:
"cristoiu - din punctul meu de vedere jos palaria." Am citit cu atentie ceea ce ai scris si opinia mea este ca, ar fi bine daca am avea in vedere (era sa scriu a lupta dar parea prea epopeic) promovarea cat mai corecta a relatiilor interumane. Sigur poate fi ceva teoretic, ceva ce se poate destrama la prima intalnire furtunoasa dintre un el si o ea, insa asa cum am ajuns cu amaraciune sa ascult la radio ca, la examenul de bacalaureat 32 de viitori absolventi au scris pe foaia de examen in dreptul numelui Popescu Ion pentru ca cineva a intrebat ce sa scrie acolo si examinatorul a spus aveti un exemplu in fata voastra pe care exemplu era inscris acest nume si prenume, exact la fel consider ca daca nu sunt promovate raporturi corecte, echilibrate, armonioase, de ce nu, morale in ultima instanta, treptat-treptat derapajele vor deveni chestiuni absolut obisnuite, increderea si investitita personala sufleteasca, iubirea, valorile spirituale vor fi dezavuate si a inscrie 32 de Popescu Ion pe 32 de foi de examen de catre 32 de tineri si tinere la varsta de 18 ani va fi ceva comun. Raman la opinia ca trebuie luptat pentru mentinerea si promovarea valorii umane sub toate aspectele.
End off topic.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
accept92 spune:
citat din mesajul lui marius Raman la opinia ca trebuie luptat pentru mentinerea si promovarea valorii umane sub toate aspectele. |
Aici sunt decord cu tine. Iar Ivone a fost curajoasa si inteligenta. Pentru mine astea sunt doua valori importante, cand se intalnesc in acelasi om...e super.
ANAR spune:
Aici sunt decord cu tine. Iar Ivone a fost curajoasa si inteligenta. Pentru mine astea sunt doua valori importante, cand se intalnesc in acelasi om...e super. |
:))
Adevarat si cinic in acelasi timp.
Un fel de urasc tradarea dar iubesc pe tradatori.
accept92, iti reusesc niste observatii...fara mila, ne despoi pe toti intr-o lumina cruda... :))
Luna1 spune:
Accept tu practici ce predici?
P.S. fara ironie, imi plac ideile (asta era cu doi de "e" sau unul?) tale pe la alte subiecte insa la subiectul asta cred ca doar te dai mare in parcare si vorbesti din carti.
espiritu spune:
sa-mi sublinieze si mie cineva unde am zis eu BRAVO IVON.si unde naiba am zis eu ca e normal.
si tot nu mi-au raspuns fetele de la moravuri de ce ar trebui pusa pe tapet problema.
ivon a recunoscut din start si ce a facut si ce putea pierde deci clar e constienta de fapte.
eu tind sa cred ca va enerveaza ca nu si-a distrus casnicia si ca a reusit sa isi indrepte problema.
I'm not crazy my reality is just different than yours !
ivona_st spune:
poate e usor de confundat detasarea cu care (poate) scriu cu detasarea reala si cu un fel de "je m'en fiche".
cine a dedus ca nu ma simt vinovata, fara ca eu sa fi scris asta, ar putea deduce si ca ma simt vinovata. de ce nu? chiar daca n-am facut, in sine, niciuna dintre aceste afirmatii. numai ca fiecare prefera sa deduca si/sau sa inteleaga ce vrea. lucru absolut firesc. nu ma deranjeaza.
nu ma deranjeaza nici macar abundenta de vorbe din batrani (minciuna are picioare scurte, culegi ceea ce semeni etc) sau de povete de tipul "esti consecinta actiunilor tale". e drept ca mi s-ar fi parut interesant ca in loc de aceste...sa le spun "zicale" sa citesc opinii imbracate in propriile cuvinte ale celor care le lanseaza. dar nici asta nu e vreun capat de tara.
deranjeaza simplul fapt ca am povestit ce aveam de povestit fara a ma lamenta, fara a-mi pune cenusa in cap, fara emoticoane care varsa lacrimi? m-as mira sa fie asa. cu toate astea, nu m-ar surprinde.
si ajung si la motivul pt care dorm bine noaptea - pt ca atunci cand am facut o greseala am facut-o si gata, fara a ma bucura ziua si a plange noaptea, fara a-mi frange mainile de disperare. forma de cinism, de luciditate sau de cine stie ce altceva, nu stau sa despic firul in patru.
probabil ca nu as face-o din nou. probabil. de ce spun asta? pt ca, spre deosebire de multi dintre cei care au comentat si comenteaza pe forumul DC (nu neaparat la sectiunea asta) eu nu am atatea certitudini si nu gandesc in sentinte. nu e mai bine sau mai rau asa. pur si simplu asa sunt. n-as putea niciodata sa spun ce as face/zice sau nu as face/zice in veci in situatia X. am senzatia ca e nevoie de o anumita suficienta pt a avea atata siguranta in ceea ce te priveste pe tine ca persoana sau in ceea ce-i priveste pe altii, apropiati, sau legat de viata, in general. eu, una, nu stiu ce ma pandeste dupa colt si cum voi reactiona. citesc despre altii ca stiu. ce sa zic, suntem diferiti.
inca ceva, in special catre marius. apelul tau la promovarea valorilor morale este de bun gust. cu toate acestea, topicul deschis are sau avea drept tema motivele pt care unele femei isi tradeaza partenerul. spun "avea" pt ca a devenit o discutie in care participantii vorbesc despre de ce NU ar face asta niciodata.
despre fortareata de dragoste, sinceritate si incredere care inconjoara vietile altora as citi cu mare drag in contextul potrivit. este o tema frumoasa despre care nu doar eu, ci si altii interesati cred ca ar vrea sa citeasca mai multe, dar intr-un topic separat. eu am scris aici pt ca am considerat ca am ceva de spus, ceva in conformitate cu tema. si gandindu-ma ca voi citi si alte povesti mai mult sau mai putin asemanatoare sau macar cateva pareri despre ce poate determina o femeie sa faca un pas gresit. da, am spus gresit. si mai spun ceva: a face o greseala nu inseamna ca s-a terminat cu iubirea. e plina viata de greseli fata de oameni pe care ii iubim, de la partener la copii si parinti. multi pareti a avea certitudinea ca cele doua se exclud. n-am sa incerc niciodata sa va indepartez de convingerile si certitudinile voastre. dar a te gandi, macar o clipa, ca lucrurile pot sta un milimetru mai la dreapta sau mai la stanga fata de ceea ce crezi poate fi un exercitiu bun. l-am facut si eu citind comentariile de aici.