De Ce Nu? Femeile Care Inseala (2)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lo_li_Ta

Hannen, nu stiu daca sunt offtopic sau nu, dar voiam sa te intreb, de ce Islam-ul accepta poligamia doar in varianta un barbat cu 4 neveste...de ce nu s-ar putea si invers? Adica, 2, 3 , 4 barbati sa se intretina pe ei si o singura femeie, cu toate cele aferente "convietuirii".

Pt. ca de ex. femeia naste .Well,banuiesc ca nu ar fi prea placut sa stai pe la usile cabinetelor de analize ca sa afli al cui e copilul.
Plus,tu ca femeie ai putea "duce " 2-3-4 barbati?Nu doar sexual dar si mincare si spalare si toate cele??Nici in cele mai negre cosmaruri nu mi-as dori asa ceva.(nu-mi zi ca angajezi menajera,ca poate si menajera aia are acasa fro 2-3 barbati...)
si poate pt. ca femeia nu e asa "iubitoare" ,poate nu are capacitatea de a iubi/de a se darui mai multor barbati...ce stiu eu de ce Dumnezeu a hotarit asa?

Eu sunt sigura ca poligamia(capacitatile barbatului si inclinatiile lui spre...) e mult mai "avansata" la barbat.am zis,dupa cum se vede sunt si femei care vor/pot si n-au nicio durere de masea sa sexeze "in masa",numai ca io zic ca`s mai putine asa.Niste exceptii.
In plus,zice`se ca numarul femeilor este mult mai mare decit al barbatilor si va continua sa creasca,in timp ce al barbatilor va descreste.Daca mai adaugam si homosexualii,ramanem in "pana".
Deja sunt multe femei care nu se pot casatori (contrar opiniei ca "barbati mai sunt",se pare ca nu destui)daca una ar lua 4 deodata ,alte 4 (ori) 4 vor ramane nemaritate.
Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui espiritu

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Irinouka si el era insurat iar ea e fericita in casnicie. Foarte fericita. Si ma bucur sincer pentru ea. Ma intreb insa frecvent ce se alege de ei daca se trezesc cu o scrisoare anonima intr-o zi, daca bate cineva la usa si informeaza sotul, daca ii da cineva telefon sotului. Si au si copii. Daca mie mi-e frica pt ea atunci ea ori nu are deloc constiinta ori nu doarme noaptea.

da-mi voie sa iti spun ca cine ar face asta ar fi mai cretin decat orice oligofren in viata.

I'm not crazy my reality is just different than yours !

Nu vreau sa fiu carcotasa, dar cretin=oligofren, defineste unul din gradele de Oligofrenie

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns espiritu spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Irinouka si el era insurat iar ea e fericita in casnicie. Foarte fericita. Si ma bucur sincer pentru ea. Ma intreb insa frecvent ce se alege de ei daca se trezesc cu o scrisoare anonima intr-o zi, daca bate cineva la usa si informeaza sotul, daca ii da cineva telefon sotului. Si au si copii. Daca mie mi-e frica pt ea atunci ea ori nu are deloc constiinta ori nu doarme noaptea.

da-mi voie sa iti spun ca cine ar face asta ar fi mai cretin decat orice oligofren in viata.

Perfect de acord cu tine. Ce pot sa iti spun e ca invidia e mare, prietena mea e frumoasa, inteligenta (desi din punctul meu de vedere n-a trecut testul, daca tot trebuia sa o faca nu trebuia sa o faca sub nasul sotului), cu o casnicie superba acum. Tipul care dorea sa dea totul in vileag la nunta era unul care a dorit cativa ani sa o "abordeze" si pentru ca el n-a avut succes a vrut sa ii faca "un bine". Ala n-a facut-o insa stii cat de naspa suntem noi femeile la invidie si suparare? Hehehe, de cate cazuri de astea n-am auzit.

pai asta e cheia problemei ca si in topicul de fata,frustrarea.
e toata lumea de acord ca nu a fost un lucru moral dar de aici si pana la mustrari de constiinta for life e cale lunga.
in sexatul ala sta tot?restul e de aruncat la cos?
ce naiba obtinea daca spunea divortez?
dar cand vi se scurg ochii pe bicepsii sau dorsalul lu unu va simti morale?sau nici asta nu faceti?ca deja va suspectez ca purtati burka.

Mergi la inceput

Citat:
ca deja va suspectez ca purtati burka.

eh,esti pe aproape si citeste`ti bine semnatura,se potriveste perfect.No,io cu aproape burka nu`s nebuna,doar ca realitatea mea e diferita de a ta /a altora .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Nu vreau sa discut despre religie ,insa gresesti.Sotul nu`si va aduce in casa inca una,dar daca e musai o va duce intr`o casa a ei,separata.asta este solutia pt. a evita desfraul si dramele urmate de el.
Femeia nu e ceva pasiv in viata sotului,insa femeia e ceva mai "delicata" si nu asa albinutza din floare in floare(cel putin Dumnezeu ii acorda statutul asta.Normal ca daca ea vrea sa arate ca "poate",treaba ei)
Normal ca eu nu astept ca tu sau altcineva sa inteleaga acest punct de vedere,insa exista si este acceptat de multe femei.

Ba inteleg mai mult decat esti tu dispusa sa admiti.
Stiu ca sunt femei care n-au nicio problema cu asta. Si nu doar in mediul islamic. Uite un exemplu sunt acele femei care stiu ca sotul mai are pe cineva si n-au nicio problema cu asta atata timp cat nu le neglijeaza.Sau acele femei care accepta derapajele pur sexuale ale sotilor.
Doar ca astea sunt considerate in mediul ne-islamic alegeri proprii, neimpuse de vreo religie sau lege. De aia nu se aprinde nimeni.

In mediul islamic sunt si femei care nu accepta varianta asta. Corect? dar ele pot fi puse in fata faptului implinit fara sa aiba putere de a se opune. Adica nu le cere nimeni acordul, in sensul asta.

Eu n-am nicio problema cu cele care accepta, mie imi pare rau de cele care nu accepta dar n-.au ce face...
Sigur ca daca suntem crescute intr-o societate de acest gen, avem sanse mari sa nu ne mai deranjeze ca sotul isi mai ia neveste. Dar totusi, iubind un barbat iti pica greu la stomac faptul ca el, cu toate ca zice ca te iubeste, mai are niste mandre.Ma gandesc..

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

eh,esti pe aproape si citeste`ti bine semnatura,se potriveste perfect.No,io cu aproape burka nu`s nebuna,doar ca realitatea mea e diferita de a ta /a altora .

realitatea ta e ca vrei cu orice pret o condamnare si o distrugere a unei familii.ca sa se simta egoul tau minunat ca adulterina a fost tavalita in noroi in piata publica.asta in opinia ta te pune pe tine,cea neprihanita,pe un soi de piedestal.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Citat:

realitatea ta e ca vrei cu orice pret o condamnare si o distrugere a unei familii.ca sa se simta egoul tau minunat ca adulterina a fost tavalita in noroi in piata publica.asta in opinia ta te pune pe tine,cea neprihanita,pe un soi de piedestal.

espritu,cred ca ma confunzi si de aceea am sa trec cu vederea ca ma insulti fara rost.
Eu nu i-am recomandat adulterinei sa`si recunoasca vina,dimpotriva ma gindesc ca ar face si mai rau...Eu am vrut sa inteleg cum gindesc adulterinii.Atit!
Probabil ar trebui sa`ti ceri scuze pt. ca eu nu ma consider nici neprihanita si nici nu vreau sa ma cocotz pe vreun piedestal.
eu doar nu as putea sa`mi bat joc de omul de linga mine iar daca asta in conceptia ta ma face neprihanita...

Mergi la inceput

ladyJ,chiar nu vad de ce ar fi ceva ce nu as fi dispusa sa recunosc.Sunt in ceata,dar ma rog,fiecare cu parerile lui.
Si gresesti din nou,o femeie care nu accepta ideea poligamiei ,pusa in fata faptului implinit poate/are dreptul sa divorteze.
Are dreptul sa fie informata dar nu se poate opune unui drept acordat barbatului de Dumnezeu.Daca nu`i convine exista posibilitatea divortului.

Fie vorba intre noi(io si forumul) eu sunt una dintre cele pt. care poligamia in caz personal este ceva exclus.Da,asa cum ziceai sunt crescuta in alta cultura si sunt geloasa.nu`i bai ,toate femeile sunt geloase(cred eu).
Teoretic inteleg problema,practic mi`e imposibil sa zic ca as accepta`o cu bratele deschise insa eu nu reprezint majoritatea.sunt destule romance care au acceptat sa fie a 2-a,3-a...sunt destule rusoaice,canadience,australience...care cauta sotii pt. sotii lor!!!
Iti vine sa crezi?No,suntem diferiti ,daca eu ,tu,x-ulescu nu accepta asta nu inseamna ca de fapt solutia nu este una viabila si trebuie sa o balacarim .Asta arata numai rea vointa.Pt. o societate mai "safe" ,poligamia legalizata este singura solutie.Este clar doar ca nu suntem monogami,nu?Islamul nu cere decit RESPONSABILITATE!
Atit!
Poligamia NU este un MUST!Este o permisiune daca chiar omul nu se poate abtine.Insa o permisiune cu foarte multe responsabilitati si foarte,foarte grea.Desi permisa,recomandarea este de a-si lua fiecare doar o sotie!Atit!

Despre faptul ca`ti pica greu la stomac,mie una garantat!Insa nu tuturor,asadar de ce sa ridicam piatra?

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

espritu,cred ca ma confunzi si de aceea am sa trec cu vederea ca ma insulti fara rost.
Eu nu i-am recomandat adulterinei sa`si recunoasca vina,dimpotriva ma gindesc ca ar face si mai rau...Eu am vrut sa inteleg cum gindesc adulterinii.Atit!
Probabil ar trebui sa`ti ceri scuze pt. ca eu nu ma consider nici neprihanita si nici nu vreau sa ma cocotz pe vreun piedestal.
eu doar nu as putea sa`mi bat joc de omul de linga mine iar daca asta in conceptia ta ma face neprihanita...

daca te consideri jignita ai dreptul sa dai report.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ari spune:

Din cate am inteles eu, aici se vorbea despre motivele din care pot insela femeile. Si din cate am mai inteles, Ivona a venit sa spuna povestea ei, care era in tema subiectului. N-a venit sa intrebe daca a facut bine sau rau, daca s-a comportat dupa litera bibliei sau coranului, n-a venit sa ceara sfaturi despre cum sa-si rezolve problema (nici macar n-ar o problema de rezolvat, daca bine am inteles...). Ma alatur asadar celor care au rugat ca discutia de fata sa aiba loc fara argumente religioase. Ca daca intram iar in religii...se lasa cu foc si fum.

Pana la urma am citit o marturie a cuiva care a avut o relatie adulterina. E corect sa spunem daca noi am fi dispusi sau nu sa avem astfel de relatii. Dar nu mi se pare corect sa punem la zid persoana care si-a spus povestea. N-avem nici un drept s-o facem.

Mergi la inceput